Aki a váci piacon megforduló topicolvasó, semmiképp se mulassza el felkutatni az abált szalonnát (és egyéb disznótorost) áruló középkorú gazdasszonyt és venni minél nagyobb darabot. Nem fogja megbánni ! Vacsora után írom, biztos igaz.
A minap a céges levelezőlistára felháborodott e-mailek sokasága érkezett, miszerint a "Vegetáriánus menü" ablaknál felszolgált juhtúrós sztrapacskán nem volt sült szalonna.
Ma a váci piacon a környékbeli gazdák által árult tojásból és sütnivaló friss disznótoros kolbászból olyan remekbeszabott rántottát ütött össze apám, hogy a család otthonlévő tagjai nemcsakhogy nagy vehemenciával elfogyasztották, de kinyalták, mint koldus a lecsóstálat. :-))
úgy meghoztátok a kedvemet, hogy a Borárosnál kénytelen voltam nyomni egy hurkát ubival és kenyérrel. közben azon elmélkedtem, hogy a disznótoros cuccok valóban egészséges dolgok, semmi mesterséges állományjavító, ízfokozó, tartósító. a friss hurka is mehet a fagyasztóba, aztán a sütőben egy óra alatt kész is. a kolbi meg füstölés után a végezetéig jó. egyetlen dolog van szerencsére a mi oldalunkon, hogy egy talponállós büfé mindig olcsóbb lesz, mint egy nyugati típusú gyorsétterem, és "hála" a hazai szociális viszonyoknak kereslet az lesz rá.
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy házi disznótorost fogyasztani viszont igen is, hogy módjában áll mindenkinek, csak ki kellene dugni az arcot a piacra, és egy kis időbefektetéssel megtalálni a forrást. Persze egyszerűbb beállni a tecsó parkolóba, de mindenki azt kapja, amit megérdemel. :-)