Keresés

Részletes keresés

crockl Creative Commons License 2003.05.20 0 0 176
kuld:) mail az e-mail link-nel :)
Előzmény: izebigyo (175)
izebigyo Creative Commons License 2003.05.20 0 0 175
crocl

megvan a hiba es reprodukalni tudom. sot meg egy kis elszaparalt folderban is meg tudom csinalni.

most kene a segitseg. Hogy lehetne ezt a sz*rt megoldani.
szolja ha tucc segiteni, mert akkor atkuldenem priviben bezippelve.

koszi

c.

Előzmény: izebigyo (174)
izebigyo Creative Commons License 2003.05.20 0 0 174
A segitsegedet koszonom.
Most jelen pillanatban nem tudok mit kezdeni ezzel a problemaval mivel eloidezni nem tudom, mar 3 oraja nem jelentkezett. Ez nem azt jelenti, hogy a hiba nem letezik, csak egyszeruen reprodukalhatatlan.

ha nem gond, privatban at tudom kuldeni azt a kepernyofotot amit csinaltam a cookie tartalmarol.
eleg erdekes :))))

hidd el en orulnek a legjobban ha segiteni tudnal, de ecceruen azt se tudom melyik file generalja hibat, es van itt egypar beloluk.

c.

Előzmény: crockl (173)
crockl Creative Commons License 2003.05.20 0 0 173
nem vagom mi koze a keretnek a teszt oldalhoz:) Csinalsz egy egyszeru test oldalt. Ha ott mukodik, es amugy megis neha rossza, akkor tudhatod, hogy valami mas van elszurva. De nem akarok a megoldasban segiteni ha nem akarod.
Előzmény: izebigyo (172)
izebigyo Creative Commons License 2003.05.20 0 0 172
Na most az a gond,hogy egy szimpla tesztoldalt nem tudok csinalni, mert az egesz bele van agyazva egy portalrendszerbe.

Szoval most nekiallok keresgelni.... :(

Előzmény: crockl (171)
crockl Creative Commons License 2003.05.19 0 0 171
csinalj 1 teszt oldalt, es megnezzuk.
Előzmény: izebigyo (170)
izebigyo Creative Commons License 2003.05.19 0 0 170
hogy hol latom?
alert(document.cookie)

es az explorer szepen ezt nyomja vissza nekem.
Ez szerintem is lehetetlen.

Az url-ben tuti csak egyszer adom at, de azert atnezem az ordog sose alszik.

Namost ha egyszer bekerult, akkor egy aranyos vicces dolog kezdodik. Amikor felulirom akkor mindig az elsot irja felul, olvasni viszont a masodikat olvassa.
Ja es ehhez jon meg, hogy nem mindig, csak ugy neha-neha, tehat hajra keresd meg a hibat.

Aszem holnap nekihasalok, mert nincs otletem mitol lehet, aztan keresgelek.

Kosz, hogy probalsz segiteni, de aszem igy tavolrol ez nagyon nehez.

c.

Előzmény: crockl (169)
crockl Creative Commons License 2003.05.19 0 0 169
var_dump($_COOKIE); es minden kiderul, de ketszer nem lehet, szal magadnal keresd a hibat:) Esetleg ha url-be tolod,akkor lehet hogy hozzacsapod nem? Es lesz akarmi.php?lang=eng&lang=hun, vagy barmi.

Ja, es hol latod ezt? "lang=eng;lang=hun." ?? Hol jelenik ez meg?

Előzmény: izebigyo (168)
izebigyo Creative Commons License 2003.05.19 0 0 168
A kovetkezo a gond
azt, hogy a user eppen milyen nyelven akarja bongeszni az oldalt egy cookie-ban tarolom.
lang=hun -- akkor magyar
lang=eng -- akkor angol

es igy tovabb
namost ha kiadom hogy lang=hun akkor a LANG korabbi erteke felulirodik. Es ez igy tokeletesen mukodik. Ha scriptbol kiirom a document.cookie-t akkor frankon ott is van.

NEHA azonban siman ezt latom, lang=eng;lang=hun.
Ez pedig azert szerintem eleg lehetetlen. Bar egy parszor mar bebizonyosodott, hogy en tevedtem.

igazabol am lehet a PHP-ban van a gond: itt a kod.
a GETVAR fuggveny annyit csinal, hogy a query-bol kiszedi az erteket (pl index.php?lang=hun)

- tehat elosszor megnezem van-e a queryben LANG mert akkor az lesz az aktualis
- Ha nincs, akkor megnezem, hogy van-e mar ilyen cookie ha nincs akkor magyarra allitom
- kulonben a cookie-ban tarolt cucc lesz az aktualis

$currlang = "";

if ( getvar("lang") != null )
{
setcookie("nyelv",getvar("lang"));
$currlang = getvar("lang");
}
else
{
if ( (!isset($_COOKIE["nyelv"])) && ($currlang == "") )
{
setcookie("nyelv","hun");
$currlang = "hun";
}
else
{
$currlang = $_COOKIE["nyelv"];
}
}

Előzmény: crockl (167)
crockl Creative Commons License 2003.05.19 0 0 167
cookie-nak nincs valtozoja. Hogy erted azt hogy megduplikal? Es pontosan mit is? Es tudnal 1 teszt kornyezetet mutatni?
Előzmény: izebigyo (166)
izebigyo Creative Commons License 2003.05.19 0 0 166
hali

talalkozott mar valaki azzal a problemaval, hogy az IE egy cookie valtozot megduplikal?

Valami megoldas kellene, hogy ezt elkeruljem, bar nem tudom elkepzelni ez hogy tortenik meg.

c.

Előzmény: balazsy (165)
balazsy Creative Commons License 2003.05.17 0 0 165
Egy tipp:
inkabb irj a www.prog.hu/forum.php -re mert ez a forum nagyon halott!
Előzmény: ChetaRunner (164)
ChetaRunner Creative Commons License 2003.04.06 0 0 164
Na, az már megvan, hogy nem a Frame-vel van a bibi. Csak az bosszant, hogy ugyanez a kód, ugyanott, ugyanolyan körülmények között 2 hete még ment!
Előzmény: ChetaRunner (163)
ChetaRunner Creative Commons License 2003.04.06 0 0 163
Azóta mindig minden JavaScripttel csereberélt képet újratölt!
Előzmény: ChetaRunner (162)
ChetaRunner Creative Commons License 2003.04.06 0 0 162
JavaScript animáció:

Eredetileg működött is: egy DIV-vel az oldalon kívül megjeleníteni a kellő képeket sima html-kóddal (1*1 méretben, mer régi böngészőn az oldalon marad), majd egy ONLOAD részen a BODY-ban elindítani a JavaScriptet.

Mióta frame-oldalam van, azóta Neten nem bírja behozni a képeket (Pedig bekerültek a Cache-ba!), nem megy! Mi a megoldás? Segítsetek, ha tudtok! (Ha magamtól addik nem jövök rá...)

balazsy Creative Commons License 2003.01.17 0 0 161
Miert nem mukodik???

path = "C:\\users.dat";
setTimeout("VALAMI(" +path+ ")",1000);

Hibauzenet: A vart elem ")";

A hiba forrasa "\\" - nelkule semmi gond!

kagabor Creative Commons License 2003.01.17 0 0 160
Köszönöm a segítséget.
kuller Creative Commons License 2003.01.15 0 0 159
Egy fájlt inklúdol, amiben csak az a 2 java script sor van ami egy hibaüzenetet ír(na) a képernyőre, csakhogy paraméterkét nem tudom átadni magát az üzenetet. Ez a 2 sor egyébként működik.
Lehet, hogy van inteligensebb megoldás is a php-ban hibaüzenet kiirására, csak még nem jöttem rá. De ha megosztanád vélem, leköteleznél.

ÜDv

Előzmény: crockl (158)
crockl Creative Commons License 2003.01.15 0 0 158
include "uzi.php(uzi)"; ? ezen a soron gondolkozz meg el 1 kicsit :)) include az 1 file-t includol, lasd manual, magyarul is leirjak.
Előzmény: kuller (155)
kuller Creative Commons License 2003.01.15 0 0 157
Ekkora lémert mint én:

uzi()
function uzi() {alert("ide szeretnék paramétert átadni phpból")}

kuller Creative Commons License 2003.01.15 0 0 156
Meg annyi, hogy a lényeget lehagyom:

kuller Creative Commons License 2003.01.15 0 0 155
ÜDv!

Bocs, hogy egyből kérdezek, de ennyi tellik a tudásomból:

PHP-ból hívnék meg egy java scriptet paraméterrel, csakhogy nem megy:

Ez itten a php:
unction modify($torzsid)
{
global $uzi;
$uzi = "Hello";
include "uzi.php(uzi)";
}

Ez meg a javas

Please help!

Előre is kösz: Kuller

crockl Creative Commons License 2003.01.15 0 0 154
[head]
[script]
function atdob(hova)
{
document.location.href=hova;
}
[/script]
[/head]

body onloadja-ba: onLoad="javascript: setTimeout(\"atdob('masikurl')\",5000);"

vagy az oldal legaljara:
[script]
setTimeout("atdob('masikurl')",5000);
[/script]

Előzmény: kagabor (153)
kagabor Creative Commons License 2003.01.15 0 0 153
Hello!

Meg szeretném írni JavaScript-ben, hogy egy oldal betöltődése után 5 másodperccel betöltsön egy másikat. Ez nem probléma, minden további nélkül meg tudom írni, viszont azt nem tudom, hogy hogy érjem el, hogy IE-en, Netscape-en, és a többi böngészőn is működjön.

Tudna valaki segíteni?

balazsy Creative Commons License 2003.01.12 0 0 152
Koszi szepen! Enis probalkoztam mar hasonloval (THROW) de vhogy nemakart muxeni! De igy mar megy! Koszi meg1x a segitseget!
Előzmény: Kártékony (150)
crockl Creative Commons License 2003.01.11 0 0 151
mukodik, de csak js 1.3-at erto bongeszokben. IE5+, ns6+, opera6+
Előzmény: Kártékony (150)
Kártékony Creative Commons License 2003.01.11 0 0 150
Próbáltál már kivételkezelést rakni a JScriptbe?

var objShell = new ActiveXObject("WScript.Shell");

try
{
objShell.RegWrite ("HKCU\\valami", 1, "REG_BINARY");
var Key = objShell.RegRead ("HKCU\\valami");
objShell.RegDelete ("HKCU\\valami");
}
catch(e)
{
// amit akarsz
}

Nem tudom, hogy működik-e, még sosem próbáltam, de hátha. 8-)

Előzmény: balazsy (149)
balazsy Creative Commons License 2003.01.10 0 0 149
Nacoval a bibi a kovetkezo:
a registry-hez egy activeX vezerlo segitsegevel hozza lehet ferni, lehet irni olvasni es torolni. De kedves programozoink megfeledkeztek egy fontos fuggvenyrol megpedig a regExists-rol. Ugyanis ha a torolni vagy olvasni kivant cim nem letezik akkor egy oriasi error jelenik meg amit raadasul le se lehet kezeni mivel egyenesen az activeX vezerlo generalja! Nemtom vki jartas -e ilyesfele teruleteken, ha igen akkor megkoszonnem neki ha adna valamifele tanacsot hogyan lehet lekerdezni hogy letezik-e egy bizonyos adat a registry-ben. Elore is koszi!

var objShell = new ActiveXObject("WScript.Shell");

objShell.RegWrite ("HKCU\\valami", 1, "REG_BINARY");
var Key = objShell.RegRead ("HKCU\\valami");
objShell.RegDelete ("HKCU\\valami");

U.I. Es ha netan felkeltettem volna valakinek az erdeklodeset a windows script utan akkor elarulom hogy a msdn.microsoft.com oldalrollehuzhatja a windows script host 5.6 -os dokumentaciot!

balazsy Creative Commons License 2003.01.01 0 0 148
Nacoval akkor utoljara meg ez hiandzik:

input type=file id=Upload -1ik gomb

input type=button value="Body Animacio" onClick=READ_FILE(Upload.value,true) -masik gomb

Azi jol elvagyok, csak lassan mar megy az agyarma! :)))

balazsy Creative Commons License 2003.01.01 0 0 147
Aha tom hogy nemmegy mert mintha a scriptem eltunt volna! Na mind1 itt a forraskod remelem ez menni fog! Ja es csak IE-n megy, es kell hozza windows script 5.6 ami kedvenc SW gyarton oldalarol le lehet tolteni: msdn.microsoft.com

source itt:

function READ_FILE(path)
{
var fso = new ActiveXObject("Scripting.FileSystemObject");
var size = fso.GetFile(path).size,
readed = 0,
f = fso.OpenTextFile(path, 1);

DISPLAY_PROGRESS(1, null, null, fso.GetAbsolutePathName(path)+" olvasasa:");

while(!f.AtEndOfStream)
{
f.Read(1);
readed++;
DISPLAY_PROGRESS(2, Math.floor(readed/(size/100), null, null) );
}
f.close();
DISPLAY_PROGRESS(3, null, 1000, 'alert("OK! Readed '+readed+' Bytes")');
}

function DISPLAY_PROGRESS(ProgPos, actualPerc, timeout, job) // ProgPos=1 begin; =2in progress; =3 end
{ //timeout = vegen mennyi ido utan tunjon el a progress jelzo
switch(ProgPos) //job = miutan eltunt mit csinaljon, 1nel pedig amit kiirjon mint tevekenyseg
{
case 1 :
var y = document.body.clientHeight/2 + document.body.scrollTop - 50,
x = document.body.clientWidth/2 - 200,
progTBL = '',
TBL;
win = window.open("","Progress",'width=400, height=100, left='+x+', top='+y+'');
DISPLAY_PROGRESS.win = win;
DISPLAY_PROGRESS.oldMs = 0;
DISPLAY_PROGRESS.oldPerc = 0
TBL = ' '+((job)?job:"")+'';
TBL += '' +progTBL+ '';
TBL += '';
win.document.write(TBL);
win.document.body.bgColor = "#D8D0C8";
win.focus();
break;
case 2 :
var now = new Date(),
ms = now.getTime();

if(((ms - DISPLAY_PROGRESS.oldMs) > 150) && ((actualPerc - DISPLAY_PROGRESS.oldPerc) > 0) )
{
DISPLAY_PROGRESS.oldMs = ms;
DISPLAY_PROGRESS.oldPerc = actualPerc;
DISPLAY_PROGRESS.win.document.getElementById("percLine").style.pixelWidth = (actualPerc * 3);
DISPLAY_PROGRESS.win.document.getElementById("percNum").innerText = " "+actualPerc + " %";
}
break;
case 3 :
DISPLAY_PROGRESS.win.document.getElementById("percLine").style.pixelWidth = (100 * 3);
delete DISPLAY_PROGRESS.oldMs;
delete DISPLAY_PROGRESS.oldPerc;
if(timeout)setTimeout("DISPLAY_PROGRESS.win.close(); delete DISPLAY_PROGRESS.win;"+((job)?job:""), timeout);
else{
DISPLAY_PROGRESS.win.close();
delete DISPLAY_PROGRESS.win
if(job) job();
}
break;
}
}

script vege body reszbe megy a tobbi


Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!