Keresés

Részletes keresés

Tvnet_Sanya Creative Commons License 2001.12.04 0 0 47
Elmaradott ország... :)))) Mi hazánk fiai találták fel többek között az atombombát, karburátort, helikoptert, fényképezőgépet, villanymotort, cirkófűtést, tervezik a mai napig a BMV dizelmotorokat, a Mercedes-Benz főkonstruktőre is magyar (lehet hogy csak volt, de legalább 30 évig), villanymozdonyt, számítógépet, stb. Folytassam te kis szkeptikus? :P A tudás sohasem előítélet kérdése, hanem a tanulásé.
Előzmény: ENGINEER (45)
ZöPö Creative Commons License 2001.12.04 0 0 46
"A többi gép, a szerverrel együtt mind mind internetes kapcsolattal, egymásnak megosztott mappákkal, mindeféle védelem nélkül működik."

N

[CENSORED] - ez itt egy nagyon durva káromkodás helye. Javasolnám mondjuk, hogy a pénztárcáitokat tegyétek ki valamelyik földszinti ablakba, lehetőleg kinyitva, hogy jó messziről lehessen látni, hogy van-e benne valami.

"Viszont azt megmondta, hogy két feltőzött fájl van (a ...\Windows\System\Kernel32.exe és a ...\Windows\System\kdll.dll)."

Ezek valóban csak és kizárólag a vírus részei, egyszerűen törölni kell őket. Vigyázat! Ne a kukába tedd őket, hanem TÖRÖLD (vagy rögtön ürítsd a kukát is)! A Windows Millennium Edition esetén még további teendők is vannak.

"Most visszagondolva volt olyan a múlt hét elején, hogy a kolléga átjött hozzám, mert kapott valami érdekeset, és nem tudta mi az."

Itt ismét valami nagyon durva káromkodásnak lenne a helye. "Kaptam egy csomagot, milyen érdekes, drótok vannak benne, meg nagy barna rudak, egy szép piros LED-es számláló: 10, 9, 8, 7, ... Szerinted kinyissam?" B+, az ilyeneket AZONNAL TÖRÖLNI kell, nem nézegetni!

"Igazából pedig nem szívesen fizetek valami olyanért, amit ingyen is megkaphatok."

Akkor barátom szépen mondj le a biztonságról, mint olyanról!

"Ami pedig még ellene szól. Szerintem Magyarország eléggé le van maradva a fejletteb államokhoz képest. És ez sajnos mindenre igaz. Vagyis nem hiszem, hogy egy magyar víruskereső lépést tud tartani a világon elterjedt keresőkkel. (Kivétel talán az APV, ami ugye orosz. Az oroszok pedig nem éppen mondhatóak fejlettnek.) Szóval előítéletem van, azaz nem bízom benne."

A szövegedből kiderül, hogy nem értesz hozzá. Akkor viszont honnan van az előítéleted? Ráadásul a tapasztalataid éppen azt mutatják, hogy még a nagy nevekkel is be lehet fürödni. Te mégis az előitéleteid alapján döntesz?

Megérdemled a sorsodat, barátom! :-(

(Engineer, my ass...)

Előzmény: ENGINEER (45)
ENGINEER Creative Commons License 2001.12.04 0 0 45
Sziasztok, Vírusírtók!

Elmesélném nektek, hogy mi is történt velem a napokban. Több barátom is jeleztze, hogy vírusinvázió van, a gépeik folyamatosan fogják, és fogják a vírusokat. Természetesen engem sem került el a dolog, és ezért megint élesben tudtam összehasonlítani a víruskeresőket. Hát nézzük mi történt.

És most nézzük a múlt hetet. (2001.11.29) Nálunk, a cégnél iszonyatos pusztítás volt. Még csütörtökön reggel kezdődött. Vagyis reggel egymás után krepáltak be a gépek. Hol ez, hol az nem működött - ez önmagában még nem lett volna gond, mert egyébként is kissé labilis a rendszer - majd elkezdtek a gépek egymás után nyomulni a netre. Ez már egy kicsit fúrcsa volt, mondhatni túl gyanús. Ekkor ért el a vírus a belső hálózat végére, vagyis hozzám. Nálam persze megfogta a dolgot a NAV - egyébként W32.Nimda@eml és W32.Nimda@mm típusú vírusok voltak - de mivel a végén vagyok a hálónak mire megfogtam már minden tele volt fertőzéssel. A Nimda ellen annyira hetékony volt a NAV, hogy tiszta maradtam. Teljesen. Azt még tudni kell, hogy itt nálunk csak nálam (!) volt víruskereső rendszer a gépen. (Az is az én szerzeményem, ami természetesen nem éppen legális, és csak a saját felelősségemre van nálam feltelepítve.) A többi gép, a szerverrel együtt mind mind internetes kapcsolattal, egymásnak megosztott mappákkal, mindeféle védelem nélkül működik.

Mivel telepítő anyagban nem volt nálam más feltelepítettem a McAfee Vírus Scan-t a többi gépre - idéglenesen - és több ezer fertőzött fájl leírtása után estére helyreállt a rend. A McAFee rendesen dolgozott, úgy nézett ki sikerült írtani, nem maradt utóhatás. Pénteken megintcsak sikerült minden rendszernek rendesen működnie, úgyhogy tényleg tiszta volt a rendszer.

És most a tegnapi nap (2001.12.03). Ezen a reggelen az egyik kollégám felnyomult a netre, és újra lefertőzött majdnem mindent - ugyancsak Nimdával. Szerencsére a McAfee észrevette a dolgot, így a gépeknek csak a fele lett fertőzött. Azok amik be voltak kapcsolva. Fúrcsának találtam, hogy megint lefertőzödtünk, de bíztam hogy McAfee szépen megfogta. Belenézve a dolgokba nagyot böbbentem. A McAfee már csak akkor jelzett, amikor az adott gép teljesen tele volt nyomva a vírussal. Nem fogta meg letöltődés közben sem, sem pedig a szaporodás közben. Vagyis egy gépről átterjedt a többire észrevétlenül, majd csak az után jelzett, miután már a vírus akcióba kezdett. Mindezt a McAfee teljesen beállított, minden védelemre aktivizált, pajzsán keresztül. Szóval, kész kiábrándulás.

A múlt hétből okulva már volt nálam NAV install, felnyomattam mindenhova és pillanatokon belül leírtottam minden fertőzött fájlt. Az óta minden tiszta és csöndes. Most minden gépen csücsül a NAV, de mivel az én felelősségem szépen lassan le fogom installálni. Túl sok lenne érte a büntetés, ha elkapnak minket.

De, nézzük tovább. Még mindig a tegnapi nap. Közben nekem is jött e-mailba riasztás. Miszerint a gépem vírust küldözget ide-oda, a leveleimhez mellékelve magát. Megmondom őszintén, nem vettem észre a vírust. Sőt, miután megjött a figyelmeztetés, két barátomtól, utána sem érzékeltem semmit. Sem a McAfee, sem a NAV nem látta. Erre felnyomultam a netre, és letöltöttem a NAV legújabb vírus adatbázist. Ez után már megvolt a drága. A neve: W32.Badtrans.B@mm. Sajnos a Norton nem tudta leírtani, sem karanténba nyomni, se letörölni. Szépen próbálkozott, majd miután egyik módon sem sikerült az írtás csak jelzett és újra próbálkozott. Viszont azt megmondta, hogy két feltőzött fájl van (a ...\Windows\System\Kernel32.exe és a ...\Windows\System\kdll.dll). Ez után gyorsan kiderítettem, hogy egyik sem oda való, vagyis lazán le lehet törölni. Bebootoltam egy floppy-val, és egyszerű del paranccsal ,,megtisztítottam" a rendszert. Valószínűleg ez a vírus már régen bennt csücsült a gépemben, csak nem láttam.

Aztán meglett. Miközben a többi gépről írtottam a NAV-al a Nimdát, megtaláltam az én vírusomnak is a helyét. Az egyik kolléga gépén - és csak ott - fellettem, az E-Mailok között. Most visszagondolva volt olyan a múlt hét elején, hogy a kolléga átjött hozzám, mert kapott valami érdekeset, és nem tudta mi az. Ekkor benyomtuk a NAV alá, de hát észre sem vette a mocskot. Szóval ekkor kaptam meg, és utána küldtem tovább. Ennek a vírusnak semmi jele nem volt a gépemen. Nem csinált semmi olyan dolgot ami lebuktatta volna. Még a Net-re is csak akkor ment amikor egyébként is mentem volna.

Hát ennyi. Azóta minden gép tiszta, és rendesen működik. Ma reggel rendesen elindultunk, és tegnap délután is máűr minden működött. Arra viszont rájöttem hogy a vírusos halál nagyon gyorsan megy. Ha nincs teljesen friss adatbázisod, akkor egy nagy kalap ... az egész. Mintha ott sem lenne a víruskereső. Teljesen védtelen vagy. Szreintem egy megoldás van: frissítés minden nap, vagy legalább is amint van új.

Az mondjuk megint egy más kérdés, hogy ki bírja ezt előfizeztéssel? Napi pár Mb letöltés pluszban, egy kicsit sok.

Ja, még valami. Sokat hallottam a VirusBusterről. Sőt volt is fent a gépemen egy próbaverzió. Mivel vírust nem kellett fognia, nem tudom mennyire hatékony. Az előnyös, hogy magyarul beszél - bár a NAV is tud ilyet állítólag. A kezelőfelülete barátságosnak mondható, eléggé jól beállítható. A frissítése is könnyű. Viszont nincs crack hozzá. Igazából pedig nem szívesen fizetek valami olyanért, amit ingyen is megkaphatok.

Ami pedig még ellene szól. Szerintem Magyarország eléggé le van maradva a fejletteb államokhoz képest. És ez sajnos mindenre igaz. Vagyis nem hiszem, hogy egy magyar víruskereső lépést tud tartani a világon elterjedt keresőkkel. (Kivétel talán az APV, ami ugye orosz. Az oroszok pedig nem éppen mondhatóak fejlettnek.) Szóval előítéletem van, azaz nem bízom benne.

Engineer

Tvnet_Sanya Creative Commons License 2001.12.03 0 0 44
Sziasztok! Senki sem beszélt itt a virusbusterről. Rosszak a benyomásaitok? Nekem eddig bejött. Mail szervert üzemeltetek - Debian linux op. rendszerrel - már lassan 1,5-2 éve. Ez alatt az idő alatt összesen 1-szer jött be vírus a gépemre. Napjában minimálisan 30 virusalertem van és mindez kb. 20 mailcím használata mellett. Én a magyar csapat mellett voksolok. www.virusbuster.hu :))))
miki_ng Creative Commons License 2001.11.22 0 0 43
ja...
pénzér
Előzmény: Törölt nick (42)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.22 0 0 42
IPE: van NT-re. Es az fut 9xNTW2K-n is.
Előzmény: miki_ng (38)
astraclassic Creative Commons License 2001.11.22 0 0 41
Szia

A hibaüzenet pontosan a következő:
Mirosoft Visual C++ Runtime Library
MSVCRT.DLL for Win32
Error: MSVCRT.DLL is not compatible with win32s.
Ha ezt leokézom a telepítés folytatódik. A fertőzés alatt vírust értesz?

astra

Előzmény: Coolboybadboy (39)
Coolboybadboy Creative Commons License 2001.11.22 0 0 40
Üdv!
"NAV: még erőforrás igényesebb (el sem indul)"
??? Ezt hogy érted? Nálam Windows ME-n 64 Mb rammal, 351 Mhz-s processzorral (annó) kitűnően futott. Igaz, hogy az On Access scanner le volt benne lőve, mert az állandó ellenőrzés elviselhetetlenül lassúvá tette a gépet, de anélkül stabilan, és viszonylag gyorsan futott.

"szóval most nem tudom mit használjak (talán AVPt fogok) egy IPE kezelhetőségűt szeretnék, de ami minden platformra jó"

Próbáld meg a 14-es hsz-ben linkelt McAfee 5.15-öt leszedni, ez egy teljes verzió, nem kell hozzá semmi egyéb "beavatkozás" hogy működjön. Nálam kitűnően működik, szerintem mindent megfog. És az összen Windows-ra jó.

Ps.: A NAV télleg erőforrásigényes, de okosan beállítva jól műxik gyengébb gépen is.

Előzmény: miki_ng (38)
Coolboybadboy Creative Commons License 2001.11.21 0 0 39
Üdv astraclassic!

Ha ezt a hibaüzenetet, vagyis inkább figyelmeztetést okézod, befejeződik a telepítés? A telepített program működik? Én mióta Win2k-t (Advanced Server, NTFS fájlrencer) használok, nincsen fenn a NAV, a lejjebb belinkelt McAfee 5.x-et használom, így sajna nem tudok érdemben nyilatkozni arról, hogy a NAV be tud-e akasztani bizonyos progik telepítésénél. (ME alatt hajlamos volt kukacoskodni)
Az msvcrt.dll felülírásának figyelmeztetését a Win produkálja. A NAV max. akkor szól, ha egy adott állományt egy fertőzött példánnyal akarod felülírni. Hogy ez a .dll mire szolgál a Win-ban, hirtelen nem tudom, de itt biztos akad valaki, aki részletes felvilágosítást tud adni róla :o)

Előzmény: astraclassic (36)
miki_ng Creative Commons License 2001.11.21 0 0 38
hát én is próbáltam párat ha érdekel valakit elmondhatom
jelenleg egyet sem használok, mert nem tudom mit

F-Prot: erőforrás igényes (fagyaszt)
NAV: még erőforrás igényesebb (el sem indul)
IPE: néha téved és NTre nincs ingyenes
amúgy ez volt a kedvencem
AVP: a már említett emil probléma és bonyolult kezelés
Antivirus eXpert: nem tűnt rossznak, de bonyolultabb mint az IPE
Panda: csak egy régi volt, de az meg mindenhova beásta magát

szóval most nem tudom mit használjak (talán AVPt fogok) egy IPE kezelhetőségűt szeretnék, de ami minden platformra jó

kerub Creative Commons License 2001.11.21 0 0 37
http://www.virnet.org/
astraclassic Creative Commons License 2001.11.21 0 0 36
Szia

Pontosan már nem emlékszem, de úgy rémlik, hogy a windows kukacoskodott. Mintha egy msvcrt.dll nevű file-lal lett volna problémája. Ahhoz, hogy pontosan tudjam idézni telepítenem kéne a NAV-t itthon. Azt hiszem holnap beviszem a kérdéses progikat a melóhelyre mert ott tudok ugyanolyan szoftver környezetet.
astra

Előzmény: Coolboybadboy (34)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.21 0 0 35
bárhol bárkinek is dícsértem volna az IPE-t, most visszavonom.

sőt!

mea culpa!

Coolboybadboy Creative Commons License 2001.11.20 0 0 34
Szia!
A NAV adta a hibaüzenetet, vagy a Windows? Mi volt a hibaüzenet?
Előzmény: astraclassic (33)
astraclassic Creative Commons License 2001.11.20 0 0 33
Sziasztok
Idáig én is a NAV-t használtam és meg voltam vele elégedve. Most azonban egy kicsit elbizonytalanodtam. Néhány program telepítésekor kaptam egy hiba üzenetet, hogy egy dll nem megfelelő. Ezt a win2k-nak tulajdonítottam. Nem rég egy windows újra telepítés után amikor még nem volt fenn a NAV, ezek a programok hiba üzenet nélkül települtek. Így utólag visszagondolva a NAV-ra tippelek, hogy bekavart. Ez nem 100% de kiváncsi lennék van-e valakinek hasonló tapasztalata?

astra

SzappanosGabor Creative Commons License 2001.11.05 0 0 32
>mi a helyzet a "Kournikova" vagy a "Leszop" vírus elnevezésével?

A Kournikova nevet csak az ujsagirok hasznaltak, a viruskeresok a VBS.Lee.O vagy a VBSWG.AK neveket hasznaltak.
A Leszop egyreszt nagyon jo pelda a rossz viruselnevezesre, masreszt a nem magyarul beszelo viruskeresok hasznaljak (a magyar viruskeresok Azusa-nak hivjak). Lehetne kezdemenyezni a valtztatast, de egy evek ota kihalt virus eseteben nem fogjak venni a viruskeresok a faradsagot.

Szapi

Előzmény: ZöPö (30)
ZöPö Creative Commons License 2001.11.05 0 0 31
Ez a "házi teszt" csak akkor érvényes, ha minden feltételt azonosra állítasz a keresőprogramokban. Gondolok itt az érzékenységre ("nem ismerem ezt a kódrészletet, de nagyon gyanús, amit csinál" -típusú elemzés engedélyezése, pl.).
Előzmény: ENGINEER (28)
ZöPö Creative Commons License 2001.11.05 0 0 30
>>Nem tudom, honnan kapja a vírus a nevét?

> Altalaban a virus elemzesekor kap egy nevet.
> Ennek kivalasztasara leteznek iranyelvek
> (altalaban nem adjak azt a nevet, amit a virus
> iroja javasol, nem kaphatja a virus letezo
> ember, ceg, vagy szervezet nevet, nem lehet a
> nev vulgaris, ...).

Izé, Szapi, te vagy a szakember, de mi a helyzet a "Kournikova" vagy a "Leszop" vírus elnevezésével? (c:

Előzmény: SzappanosGabor (29)
SzappanosGabor Creative Commons License 2001.11.05 0 0 29
>gondolom ismert károkozóról volt szó. Viszont akkor érdekesnek találom, hogy a McAfee nem
>találta meg.

Ez elofordul. Valamint az is, hogy van olyan kartevo, amit a Mcafee talal meg, es a NAV nem.
De mivel a tesztkeszlet, amin kiprobaltad oket, eleg esetleges volt, es azt sem lehet biztosra tudni, hogy a megtalalt allomanyok valoban tartalmaznak-e valamilyen virust vagy trojait, messzemeno kovetkezteteseket nem lehet levonni.
Ha a viruskeresok virusismeretere vonatkozo profi tesztek erdekelnek, akkor a Virus Bulletin (www.virusbtn.com), vagy a hamburgi Virus Test Center (http://agn-www.informatik.uni-hamburg.de/vtc/naveng.htm) tesztjei az iranyadoak.

>Nem tudom, honnan kapja a vírus a nevét?

Altalaban a virus elemzesekor kap egy nevet. Ennek kivalasztasara leteznek iranyelvek (altalaban nem adjak azt a nevet, amit a virus iroja javasol, nem kaphatja a virus letezo ember, ceg, vagy szervezet nevet, nem lehet a nev vulgaris, ...).

A Nimdara vonatkozo kerdest esetleg megkerdezheted a NAV supportjatol.

Szapi

Előzmény: ENGINEER (28)
ENGINEER Creative Commons License 2001.11.05 0 0 28
Sziasztok hozzászólók!

Úgy tűnik a hétvége mindenképpen hasznosan telt, mert a mérleg nyelve egy kcsit elbillent az egyik irányba. Történt ugyanis, hogy a cimboráimmal kaptunk egy kb. 50Gb mennyiségű anyagot. Ez többnyire filmeket tartalmazott, de található volt rajt bőven sok-sok Gb utility és egyéb anyag. Vagyis programokkal is jócskán meg volt tömve. Ezek többsége tömörített állomány volt, a ma használatos tömörítők valamelyikével összetömörítve.

Ez a nagy mennyiségű anyag nagyon jó lehetőséget adott a két potecniális - McAfee VirusScan 4.1.50 (4.0.4165 -ös adatbázis, 2001.10.10 dátum, 58859 ismert vírus) verzió és a Norton Antivírus 2001 7.00.51F (2001.09.27 adatbázis dátum, 55330 ismert vírus) verzió - tesztelésére. Ráengedtve az ellenőrzőket, a következő eredmény született.

McAfee VírusScan:

8 db fertőzőtt fájl,
2 db felismert vírus.

NAV:

11 db fertőzőtt fájl,
3 db felismert vírus.

Tehát a különbség 2 fájl és 1 db vírus. 1 vírus volt, amit a NAV megtalált nem tudott azonosítani a McAfee. A vírus egy bizonyos Trójai féreg volt. Mivel a NAV név szerint azonosította - és gondolom nem maga féreg mutatkozott be neki - gondolom ismert károkozóról volt szó. Viszont akkor érdekesnek találom, hogy a McAfee nem találta meg.

Az is lehet, hogy ha a féreg hordozta a megnevezését is (Nem tudom, honnan kapja a vírus a nevét? Magában hordozza amit a készítője ad neki, vagy valaki más nevezi el?) akkor a NAV ismeretlen vírusokat kereső programrésze fedezte fel. Ekkor viszont a NAV ezen része lehet kicsit gyenge. (Ezt érthető is, mivel a 4.1.50 -es verzió nem mai szerzemény. Már a 6.x -est is meg lehet szerezni.)

Ami még feltűnő volt. A NAV még a keresés nyegyedénél sem tartott, amikor a McAfee már be is fejezte a azt - mind a kettő azonos paraméterekkel futott.

Ezek után úgy döntöttem felcserélem a szerepeket. Jelenleg a NAV figyeli állandóan a rendszert, a McAfee VShieldje pedig kikapcsolt állapotban van. Ezt ma reggel csináltam meg, és azt tapasztaltam, hogy a rendszerem iszonyatosan felgyorsult. Kipróbáltam, és arra következtetésre jutottam, hogy a McAfee elég rendesen fogja a rendszert, azzal, hogy folymatosan ellenőriz.

Tehát, a McAfee iszonyú gyorsan leellenőrizi a meghajtókat, viszont nem talál meg minden vírust. A NAV viszont kevesebb erőforrást fogyaszt a folymatos, háttérbeni ellenőrzéskor.

Hát ez van.

Engineer

Ui.: Ja, és találtam egy W32.Nimda.Org víruskát. Érdekes volt, mert az internertről jött ma délelőtt, ugyanis a Temponary Internet Files egyik alkönyvtárában volt friss, mai dátummal, egy ????.eml fájlban megbújva. Vagyis miközben a NAV figyelte (?) a letöltéseket, a kis fertőzött .eml kiterjeszrésű E-mail szépen letöltödött és becsücsült a HDD-re. A NAV csak akkor vette észre amikor manuálisan - csak úgy - ráeresztettem a gépre, hogy nézzen szét. Vagyis, akkor most van Download Scan a NAV-ban, vagy nincs? A beállításoknál a Netscape-re egyértelműen be lehet állítani, de mi van az Internet Explorerrel?

originalqszi Creative Commons License 2001.11.05 0 0 27
Jófiú:)))))))
Előzmény: Coolboybadboy (26)
Coolboybadboy Creative Commons License 2001.11.01 0 0 26
Már megvan, de még nicsen hozzá hmm... hogy is mondjam... szóval nincsen hozzá igaziból működő törés... A próbaverzióktól meg a hideg ráz... :o))) Az 5.1x-es verzió még nagyon is versenyképes a mai vírusokkal szemben.
Előzmény: Raddi (22)
originalqszi Creative Commons License 2001.10.31 0 0 25
No jó, akkor max. 30 nap:((((((((((((((
Előzmény: ZöPö (24)
ZöPö Creative Commons License 2001.10.31 0 0 24
És azt hová kell tenni? A floppymeghajtóba? (c:
Előzmény: originalqszi (23)
originalqszi Creative Commons License 2001.10.31 0 0 23
Némi kézpénzért:((((((((((
Előzmény: Raddi (22)
Raddi Creative Commons License 2001.10.31 0 0 22
A Letoltes.com-on öles hirdetésekkel hirdetik a McAfee 6.01-es verzióját, most ez a legújabb.

A Letoltes.com-on, a Biztonság kategóriában van.

Előzmény: Coolboybadboy (20)
originalqszi Creative Commons License 2001.10.31 0 0 21
A Rossz Fiú nagyon jó fiú:))))))))))))
Coolboybadboy Creative Commons License 2001.10.30 0 0 20
Szia ENGINEER!

"Szóval az én véleményem: jelenleg a gépemen fenn van a NAV 7.00.51F verziója és a McAfee ViruScan 4.1.50 verziója."

A NAV 7.00.xxx oké, de a McAfee 4.1.50 egy kicsit réginek tűnik. Erősen ajánlott, ha a céges gépre nem is (BSA), de az otthonira mindenképp az előző hsz-embe tett linkről szedd le az 5.15-öst. Ez a verzió - hogy minden kétséget eloszlassak -, egy teljes, mindenféle korlátozásoktól, próbaidőn túli, vedd meg, vagy töröld le kényszerítéstől (brrr :o))) ) mentes verzió. A Vírus adatbázis frissítése webes felületről teljesen ingyenesen történik. Ne a programon található Update gombbal csináld, mert ott még a cipőd méretét is 3X megkérdezi. :o))) Itt van az update

") Ettől függetlenül nem tudom, hogy valamilyen más E-mail vagy Download Scan funkción keresztül a POP3 -as letöltéseket ellenőrzi-e?"

Igen. Én a levelezésem egy részéhez Outlook Expresst használok, és ha csatolt állomány jön, akkor azt először mindig a merevlemezre mentem. Ekkor a McAfee a mentés előtt megszaglássza (Ez a Download Scan) és ha vmi. turpisság van a mellékletbe rejtve, kivágja a figyelmeztetést, hogy vírust fogott. És a te beavatkozásodig nem tesz vele semmit.

"Így 15 hozzászólás után a konklúzióm, hogy még mindig nem tudom mi legyen a biztonságos megoldás."

A legrosszabb az egészben, hogy abszolút biztonság nincsen. Az a módszer, amivel Te védekezel, NAV, McAfee, ZoneAlarm, egy nagyon jó védelmet ad, és ha állandóan frissíted az adatbázisokat, akkor egy megbízható védelem is marad.

Előzmény: ENGINEER (15)
Coolboybadboy Creative Commons License 2001.10.30 0 0 19
Mail ment!
Előzmény: originalqszi (16)
cadre Creative Commons License 2001.10.30 0 0 18
AVP V3.0, mindig tegnapi ölőkészlettel.
Ismert módon kell regisztrálni, és gombnyomással frissíteni esténként.
Vírusos levélnél az a gond, hogy nem engedi megnyitni; ha megnyitás nélkül törlöd, akkor a törölt fájlokhoz nem enged hozzáférni, még kukát üríteni sem.

Emellett csak egy tűzfal működik.

Előzmény: pancho (17)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!