Keresés

Részletes keresés

askdas Creative Commons License 2001.10.10 0 0 364
"Csak azt mondta, hogy a támadás célzottan folyik és nem vaktában lövöldöznek. "

királyság. csak katonákat ölnek meg. ez cool. mi alapján mondom azt hogy ez jobb, mintha civileket ölnének meg? az alapján hogy a katonákat leértékeltem a civilek alá. vagyis 1 katona < 1 civil.

"Nem mondta, hogy 1 afgán élet kevesebb mint 1 amerikai. "

Valóban nem mondta ki, de a sorok között azért ez is ott volt, vagy csak én láttam oda az is lehet, mindenesetre nem ezen volt a hangsúly, hanem magán a különbségtételen.

Előzmény: gumipapucs (361)
sörhastáncosnő Creative Commons License 2001.10.10 0 0 363
1 ember az 1 ember, de nem erről van szó. A különbség az, hogy míg a terroristák kifejezetten és kimondottan mindenkit le akarnak gyilkolni (illetve bocs “minden amerikait”, de az ő szemükben te ugyanolyan amerikai vagy mint George Bush), katonát, civilt, férfit, nőt, gyereket, addig az amerikaiak a legmesszebbmenőkig elmennek, még a saját kockázataik növelése árán is, hogy minél kevesebb civil áldozat legyen.
Előzmény: askdas (360)
dongenaro Creative Commons License 2001.10.10 0 0 362
Tisztelt vitatkozó olvtársaim!!!
Azt szeretném tőletek kérdezni: aki a jelen pillanatban vitatkozik valaki mással: Biztos info-k alapján teszi-e ezt? Van Valaki, aki biztosan állíthatja, hogy ami most Afganisztánban történik, TÉNYLEG azokat a célokat szolgálja, amiket Amerika oly nagy pofával kihirdetett????? Van itt az Amerika-pártolók között bárki, aki biztos benne: Amerika nem a SAJÁT pecsenyéjét sütögeti már MEGINT a világban valahol??? Ha az Amerika-pártolók közül bárki lenne, aki előáll, és azt mondja: én BÍZOM Amerika igazságában; tegye meg; én sajnos már nem tudok bízni egy nagyhatalom plebszbek elhintett ígéreteiben, fogadkozásaiban; én már mindenhol CSAK politikai és ezáltal gazdasági érdekeket sejtek, és ezek érdekében, ugye, minden eszköz szentesítve van!!!???
dongenaro
gumipapucs Creative Commons License 2001.10.10 0 0 361
Nem mondta, hogy 1 afgán élet kevesebb mint 1 amerikai. Csak azt mondta, hogy a támadás célzottan folyik és nem vaktában lövöldöznek.
Természetesen ilyenkor is lehetnek ártatlan áldozatok (pl a felderités hibájából, vagy akár abból, hogy a rakéta vezérlése meghibásodik, vagy a szomszéd ház is összedöl).
Sajnálatos de ez van. Nem volt még olyan háború amiben ne lettek volna ártatlan áldozatok (de nem mindegy, hogy 50 van vagy 10000).
Előzmény: askdas (360)
askdas Creative Commons License 2001.10.10 0 0 360
"Ami viszont még mindig leginkább célzottan zajlik és nem lakóházak és szerencsétlen civilek ellen folyik. Ezt miért nem veszitek már észre?"

Mert van akinek 1 ember az pontosan 1 ember, és nem mondjuk 1,5 vagy 0,1. Nálam a civil is egynek számít meg a katona is. Nem tudom, te hogy számítod át őket pl 10000 afgán= 1 amerikai vagy hogy, de nekem még nem sikerült. Kíváncsi vagyok, te mi alapján mondod, hogy ez cool háború mer nem civilek ellen megy. Hogy váltanád át őket? Az ensz alkalmazottak hogy aránylanak az afgánokhoz meg az amikhoz? vagy még könyebb lenne mindenkit dollárban számolni és akkor nincs gáz az átváltással, hm?

Előzmény: Sickboy (321)
sörhastáncosnő Creative Commons License 2001.10.10 0 0 359
Aki bin Ladennal kapcsolatban a házimozit emlegette: vasárnap volt róla egy riportfilm, aszerint igen puritán körülmények között él egy sima kertes házban. Berendezés semmi, csak pár szőnyeg. Házimozija nincs.

Ó a szegény. Rendezzünk neki gyűjtést, legalább egy Junoszty tévét vehessen, hogy nézhesse magát a CNN-en.

pancho, te tényleg ennyire naív vagy?

Előzmény: pancho (358)
pancho Creative Commons License 2001.10.10 0 0 358
És milyen véletlen, hogy a film megjelenése előtt alig valamivel (de már jóval a forgatási időszak, pláne jóval a forgatókönyv megírása után) derült ki a Lewinsky-ügy Clintonról, és kezdett háborút a jugók ellen... (még Boszniában, az albánok csak később jöttek).

Egyébként ma voltam egy könyvesboltban, bin Ladenről és a WTC-merényletről 7 különböző könyvet láttam. És ezek már mind fordítások. Elég gyorsak voltak a szerzők.
Kedves Amerika-imádók: hát ilyen az, amikor valaki a honfitársai halálán akar meggazdagodni. Ez persze nem gusztustalan, ugye, mert ők amerikaiak (a szerzők mindegyikének neve angolszász legalábbis).
Aki bin Ladennal kapcsolatban a házimozit emlegette: vasárnap volt róla egy riportfilm, aszerint igen puritán körülmények között él egy sima kertes házban. Berendezés semmi, csak pár szőnyeg. Házimozija nincs.

Előzmény: dongenaro (344)
askdas Creative Commons License 2001.10.10 0 0 357
"Nem az a terrorista gyáva aki felrobbantja magát. Az egy szerencsétlen megtéveztett emberke akit gyerekkorától erre neveltek."

Aki itt meg van tévesztve az szvsz te vagy.

"Az a gyáva féreg aki mindezt kitalálta és páholyból nézte végig a légkondicionált rezidenciájában a legmodernebb házimozi rendszeren keresztül."

Még szerencse, hogy ez a kép csak a te fantáziádban létezik máshol nem.

"Ahhoz hogy valakit halálba küldj nem kell nagy bátorság. "

Először is, úgy tudom itt akit itt "küldenek" az az amerikai GI joe. Akik felszálltak azokra a gépekre és belevitték a WTC-be, azok ÖNKÉNT cselekedtek és nem "kényszerítették" meg "halálba küldték" őket, nem tudom érted-e a különbséget?

Előzmény: micu (317)
askdas Creative Commons License 2001.10.10 0 0 356
"A tábornokok ott vannak a fronton. "

Bazz, az amerikaiak közül még a közkatonák sincsenek kint a fronton nemhogy a tábornokok! 10 km magasról bombázgatnak milyen frontról beszélsz?
Az amerikai tábornok akkor lát éles akciót, amikor megnézi a TV-ben...

"Bush meg Powell (már) nem tábornok. Hogy jön ez ide?"

Miért szerinted Laden tábornok? Elárulom a tábornok szót itt most nem szó szerint kell értelmezni (tábornoki rangfokozatú személy), hanem a "katonai vezető" szinonímájaként.
Ők ugyanolyan vezérek a saját oldalukon mint Osama. Szóval ha számon kéred Osamán, hogy miért nem ő robbant, (amit nem tehetsz, hisz róla tudjuk, hogy részt vett a harcokban személyesen is) akkor mi van Bush papával? Ugyanis ő az amerikai hadsereg főparancsnoka és ő adta ki a parancsot a támadásra.

Előzmény: hmm (319)
dongenaro Creative Commons License 2001.10.10 0 0 355
OFF
Bocsika!! Óriási tárgyi tévedés: Garrison OLVASTA a Warren-jelentést!!!
ON
dongenaro
Előzmény: dongenaro (353)
dongenaro Creative Commons License 2001.10.10 0 0 354
Kedves Csülök!!!
Köszi a linket, most sajnos mennem kell haza!!
dongenaro
Előzmény: Csülök (352)
dongenaro Creative Commons License 2001.10.10 0 0 353
:o)))))
"-Tisztelt Garrison főügyész!!! Maga valószínűleg túl sok krimit olvasott, hogy kitalál ilyet! Még hogy összeesküvés!!! JFK-t EGY ember lőtte le, Oswald!!! A Warren-jelentés is egy gyilkosról beszél, majd elolvashatja 75 év múlva! Foglalkozzon inkább New Orleans ügyeivel!!!"
dongenaro
Előzmény: Cyberius (351)
Csülök Creative Commons License 2001.10.10 0 0 352
Kedves dongenaro,
íme egy gyüjtemény, 1998-ból, de ha tovább lépegetsz, találsz régebbieket is. Az amerikaiak régóta tudják, hogy bin Laden ellenük készül, legfeljebb nem hitték el, hogy lehetséges a lehetetlen....
Senki nem vitatja az Egyesült Államok felelősségét, bin Laden és a tálibok megerősödésével kapcsolatban, de ezzel együtt most már szerintem nincs más választásuk. A mi érdekünkben is!
Előzmény: dongenaro (349)
Cyberius Creative Commons License 2001.10.10 0 0 351
Szerintem meg túl sok filmet nézel és elköveted azt a hibát, hogy összetéveszted a valósággal.
Előzmény: dongenaro (348)
Sárkány Creative Commons License 2001.10.10 0 0 350
Most olvastam hogy a szuper lépfenét az USA-ban fejlesztették ki...
dongenaro Creative Commons License 2001.10.10 0 0 349
Kedves Csülök!!!
Akkor még egyx elnézést kérek a tájékozatlanságomért (habár Te voltál az 1etlen, aki föltette a kezét), de én legalább elismertem a butaságomat...
Ha 4-5 évvel ezelőtti hírek szólnak bin Ladenről, akkor ezek a hírek vajon miről szólnak?
-hogy felvette a harcot a szovjet-oroszok ellen?
-hogy sikeresen befejezte a terroristaképző-tanfolyamot a CIA-nál?
-hogy újabb pénzeket, vagy fegyvereket kapott Amerikából, hogy hatékonyabb legyen az oroszok elleni háborúban?
-hogy a CIA-től nyert tudást most saját kiképzőtáboraiban adja tovább?
-hogy az oroszok kivonultával most új ellenséget talált?

dongenaro

Előzmény: Csülök (343)
dongenaro Creative Commons License 2001.10.10 0 0 348
Kedves Cyberius!!!
Véghetetlen türelemmel olvasom a legújabb (szerintem szándékos) félreértésedet!! Komolyan azt hiszed, hogy ennyire ostoba vagyok? Ez a film, kedves Cyberius, arról szól, mennyire könnyen manipulálható a közvélemény a mai korszerű tömegkommunikáció által, és milyen könnyen becsaphatóak vagyunk a média által, Te is meg én is. Teccik érteni??? Itten pedig azért emlegettem ezt a filmet, mert furcsának tartom azt a helyzetet, hogy PONT akkor derül ki valamiről valami, mikor ez valakinek az érdekével ÉPPEN egybevág!!!
dongenaro
Előzmény: Cyberius (345)
Sárkány Creative Commons License 2001.10.10 0 0 347
Azt nem mondanám biztosra hogy manipulálnak és hazudnak, de azt igen hogy ferdítenek...
Előzmény: Cyberius (341)
dongenaro Creative Commons License 2001.10.10 0 0 346
Kedves Cyberius!!!
A sajtó, a tv-rádió nemcsak az emberek tájékoztatására, hanem véleményük befolyásolására is való. Erre találták ki. Ez tehát nem kérdés. Én csak a manipulációs szándék eredetét szeretném megismerni, tehát azt, hogy mi az igazi oka annak, ahogyan most engem megpróbálnak manipulálni. Itten vannak a kételyeim, hogy biztosan azért folyik-e ez a háború, mint amit erről nekem üvölt a CNN? Mert irtó hamar találtak egy főbűnöst, de ha engem kérdezel, én úgy láttam, hogy öngyilkos merénylet-ügyben a palesztinok sokkal gyakorlottabbak: Izraelben minden két-három hétben előfordul egy-egy ilyen robbantás....
dongenaro
Előzmény: Cyberius (341)
Cyberius Creative Commons License 2001.10.10 0 0 345
Ó értem már! Ezek szerint biztos a WTC-t is csak kitalálták és szeptember 11.-éről csak jól sikerült számítógépes trükköket láttunk. Félelmetes!
Előzmény: dongenaro (344)
dongenaro Creative Commons License 2001.10.10 0 0 344
Még egy film e témából: "Mikor a farok csóválja..."! Egyszerűen zseniális!! Arról szól, hogy a választások közeledtével az amerikai elnök csúnya magánéleti botrányba keveredik: kiderül, hogy erőszakoskodott egy fiatalkorú cserkészkislánnyal. Csak úgy tudják erről az ügyről elterelni a közfigyelmet, hogy csinálnak egy mű-háborút: felszabadító harc Albánia ellen, az albán terroristák ellen, akik Amerika biztonságát veszélyeztetik. A háború maga egyáltalán nem létezik, de filmek, tudósítások szólnak róla, a nép lelkesedik, és elfelejti, hogy mi is volt az a régi cserkészlány-ügy....
dongenaro
Előzmény: Sárkány (338)
Csülök Creative Commons License 2001.10.10 0 0 343
1. Akkor én most felteszem a kezem.
2. A média nem tehet róla, hogy te tájékozatlan vagy és csak akkor figyelsz valamire, amikor már a képedbe üvöltik.
3. Menj el bármekyik kerső site-ra és írd be a három varázsszót: Osama bin Laden és kapsz kétezer, (vagy több) linket, újságcikkeről, oldalakról, ahol már 4-5 évvel ezelőtt (vagy még régebben) részletesen foglalkoztak ezzel a görénnyel.
4. A legkönnyebb dolog kitalált érvekkel operálni, sokan csinálják, pedig rendelkezésükre áll az internet (ez a globalizációs világficam), mindennek utána lehet nézni.
Előzmény: dongenaro (337)
Sárkány Creative Commons License 2001.10.10 0 0 342
Persze. A nem arabok között is van egy csomó. Az pedig hogy ezen állatok kiirtása közben elhull néhány ENSZ segítő az csak egy dolog ugyebár....
Előzmény: Cyberius (340)
Cyberius Creative Commons License 2001.10.10 0 0 341
Erre már felesleges reagálni. Szerintetek mindent manipulálnak, mindeni hazudik, az összes tv és újság ferdít... Inkább Pszihiáterhez kellene fordulnotok az üldözési mánia kigyógyítására.
Előzmény: zsunya (339)
Cyberius Creative Commons License 2001.10.10 0 0 340
Kicsit kiforgatod a szavaimat.
Épp arra utaltam, hogy nem az összes arabot kell bántani, mert nagyon sok normális van köztük. Csak néhány százalékuk ilyen beteges pszihopata állat, mint obl és barátai.
Előzmény: Ferci (333)
zsunya Creative Commons License 2001.10.10 0 0 339
Ezek azok a hozzászólások, amikre az ellentábor nem szokott reagálni.
Előzmény: dongenaro (337)
Sárkány Creative Commons License 2001.10.10 0 0 338
Eztet mondom én is!
Be kéne mutatni az összes tv-ben a Bombabiztos című filmet. Igen tanulságos volt!!!
Előzmény: dongenaro (337)
dongenaro Creative Commons License 2001.10.10 0 0 337
Kedves Sárkány!!
Pontosan ez az, amitől viszolygok. Tegye fel a kezét, aki egy hónappal ezelőtt már ismerte bin Laden nevét!! Bocsika a tájékozatlanságomért, de nekem a merényletig tök ismeretlen volt.... De miért van az, hogy MOST jelenik meg egy könyv az "első számú közellenségről"??? Hogy van az, hogy MOST kaptak elő egy már régebb óta elkészült filmet a fiókból, ami a tálibokat bemutatja????
MI van még abban a fiókban????

Egyetértek leha olvtárssal, hogy analógiákat keres a mostani rejtélyes történések és a JFK-gyilkosság között: Az egész médiamanipuláció, amit ellenünk folyik, a félretájékoztatásunk(befolyásolásunk) érdekében folyik, olyan, mint az a jelenet, mikor kiderült, hogy a világban valahol már elsőoldalas, fényképes cikkek szóltak
Oswaldról, akit ugyanabban az időben Dallasban még ki sem hallgattak...

dongenaro

Előzmény: Sárkány (336)
Sárkány Creative Commons License 2001.10.10 0 0 336
Legalább 1 tucat ilyen ország van...
Előzmény: dongenaro (335)
dongenaro Creative Commons License 2001.10.10 0 0 335
Kedves Micu!!!
Erre azt mondhatom, miután láttam egy éjjel a tálibokról készült filmet: SŐT...
A saját fajájukat, a saját honfitársaikat is olyan kegyetlenséggel irtották, mint Pol Pot Kambodzsában, mikor elfoglalták az országot. Egyszerű tömeggyilkos barmok, akik, úgy látszik, perverz örömüket lelik az emberölés minden formájában (néhány házasságtörő nő nyilvános kivégzése megtölt egy teljes futballstadion nézőkkel). Az a város, ahol a főhadiszállásuk van, telis-tele van önkéntes, vallásellenességet figyelő "rendőrökkel"! Képzelj el egy várost kétszázezer besúgóval; a remélt fejpénz reményében mindenki, szóval apró gyerek, aggastyán figyelik minden mozdulatod, amiért "bevihetnek"!
dongenaro
Előzmény: micu (334)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!