Képzeteknek egymással való kapcsolódása rokonságuk (hasonlóságuk, térbeli v. időbeli érintkezésük) alapján; képzettársításnak nevezzük
( ehhez hasonlóan szétszórt feltett képeiddel nem emlékszem, hogy találkoztam volna a hosszú évek folyamán ,
Ebben az évben eladtuk a rancsunkat, kineveztünk egy szobát ahova elhelyeztük a dolgokat amelyek sorsukra vártak- kb. ugy nézett ki mint a feltett képed- szétszórtnak Remélem, hogy ezért nincs harag.
Csak most gondolkodom, hogy megkérdezted. Hangulata van. Eleve a sok kék, a nefelejcs, kis kulcs a titkok, papírok mint régi levelek... Nem tudnám összefoglalni mondandóba. Szerintem nálam ritkán is van a képeknél.
Akkor a párkányi, általam viccesnek, jó hangulatúnak gondolt topiktalálkozó tervezése, szervezése lemondva.
Egyébként sajnálom :-(
Én még nem jártam Párkányban.
Illetve DE!
Kb. 30 évvel ezelőtt vonattal mentem Berlinbe (NDK).
Kb. 35 óra, mert Csehszlovákiában személyvonatként közlekedett az elvileg eszpressz Budapest-Berlin járat.
A baráti "cseszlovákia" nem fogadta el a magyar útlevélkezelést és Párkányban is megállt a vonat.
Jött a megyarul beszélni nem akaró cseh határőr pecsételni a piros útlevélbe (cseszkoszszlovenszká pászová kontrolá.
És külön a "cseszlovák" vámos is , aki megnézte, hogy a Zenit-E fényképezőgépem gyári száma bele van-e írva a magyar nyelvű vámáru nyilatkozat utolsó lapján... ?
Én topiktalálkozóra gondoltam: azaz az itt posztolók találkoznának a vásárban egy sörpadon és közösen (!) megennének egy-egy sztrapacskát, egy sörrel vagy egy koffolával (fújjj :-DD) és közben vihorásznának, hogy:
( bövebb infók-) A Simon Júda vãsárok Párkányban már többszáz éve hagyományosak, és jelentös összeget hoznak a városnak-de igazán komoly szervezést is igényelnek!