Keresés

Részletes keresés

feneszelid Creative Commons License 2001.08.23 0 0 948
ehehe, ehehe, éppenhogycsak elötted érkeztem valamikor 95-96 tájékán az Olvírra:)))
A két párt gazemberségégeinek mértéke diszkutabilis lehet, én pl. úgy ítélem az MSZP gazemberségei nem kisstílűek, sőt. Ha másért nem, már csak azért is, mert sokkal nagyobb "privatizációs kosárból" mazsolázgattak. Már ha a kaszálást mazsolázásnak lehet nevezni. De ez már lerágott csont, és itt offtopic.
De a gazemberségek mértékének megítélésbeli különbsége nem mentesíti kedvenc pártodat attól, hogy egyszerűen nincs programja. Egy évvel a választások elött az összes felszólalónak az volt a témája, hogy az a "szemét FIDESZ". A két főmuftit, Kovácsot és Medgyessyt beleértve. Az egyikük (vagy mindkettőjük?) beszéde abból állt, hogy Orbán viccekkel szórakoztatta a nagyérdeműt. Az egyedüli konkrét, amit eddig hallottam, hogy a családi pótlékokat valorizálnátok. Azokat a családi potlékokat, amelyeket eltöröltetek, és Orbánék vezették be újra.
Ezzel akartok Ti kormányozni? Orbán viccekkel, vagy a FIDESZ programból kikapkodott részekkel? Vagy majd akkor csináltok nagyhirtelen kormányprogramot, ha neadjisten megnyeritek a választásokat? Vagy mi?
Ezekről beszélj, ne ilyen ostoba demagógiával álszentezz és zsarnokozz, mert az a helyi kis aparátcsikok feladata, amikor Mari nénit győzködik.
Előzmény: Lewinfiú (944)
HJM Creative Commons License 2001.08.23 0 0 947
Kedves Hemelin!

Nem véletlenül írtam amit írtam...
;-)

Bár engem teljesen hidegen hagy, hogy melyik egyház hogyan értelmezi, fordítja vagy hamisítja a Bibliát...
mert ateista lennék és mint ilyen szerintem nincs Isten...
;-)
De ez egy másik fórumba tartozik..
;-))

Természetesen ismerem a "Károli" féle fordítást is...
(anno reformátusnak kereszteltek ;-) )

Üdv:
HJM

Előzmény: Hermelin (945)
Hermelin Creative Commons License 2001.08.23 0 0 946
Kedves elnyomott!

lásd 863.

:)

Előzmény: Törölt nick (942)
Hermelin Creative Commons License 2001.08.23 0 0 945
Kedves HJM !

Ők NEM AKARJÁK.

És ez nagyon különbözik attól, hogy valaki nem tudja.

Van még valami:
Nem kötelező csak másodkézből tudni a tízparancsolatot. Viszont aki elfogadja, szóba áll vele, annak közvetlen Isten Üzenőfüzetéből is illene kiolvasnia, nem csak úgy ráhagyatkozni a papi ruhába öltözöttekre.

És most köv. az, hogy viszont azt is hamisítják.

De van nem hamis fordítás is.
És Károlyi Gáspár - küzdött bár nagyon sokat a lehető legpontosabb fordítással, és ez nagy tisztességre vall, s habár nem minden szó sikerült olyan kifogástalanul, de - NEM HAMISÍTOTTA.
Károlyi Gáspárnak sikerült az Isten Tízparancsolatát helyesen lefordítania.
(Persze más nyelveken is megvannak a korrekt, sőt még pontosabb fordítások.)

A hamisítatlan, az Isten szájából származó, az Isten ujjával leírt Tíz parancsolat:

(II.Mózes 20:2-17.)

1. És szólá Isten mindezeket az igéket, mondván:
________

I.parancsolat:

2. Én, az Úr, vagyok a te Istened, a ki kihoztalak téged Égyiptomnak földéről, a szolgálat házából.
3. Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.

II.parancsolat:

4. Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.
5. Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek.
6. De irgalmasságot cselekszem ezeriziglen azokkal, a kik engem szeretnek, és az én parancsolataimat megtartják.

III.parancsolat:

7. Az Úrnak a te Istenednek nevét hiába fel ne vedd; mert nem hagyja az Úr büntetés nélkül, a ki az ő nevét hiába felveszi.

IV.parancsolat:

8. Megemlékezzél a szombatnapról, hogy megszenteljed azt.
9. Hat napon át munkálkodjál, és végezd minden dolgodat;
10. De a hetedik nap az Úrnak a te Istenednek szombatja: semmi dolgot se tégy azon se magad, se fiad, se leányod, se szolgád, se szolgálóleányod, se barmod, se jövevényed, a ki a te kapuidon belől van;
11. Mert hat napon teremté az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, a mi azokban van, a hetedik napon pedig megnyugovék. Azért megáldá az Úr a szombat napját, és megszentelé azt.

V.parancsolat:

12. Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj azon a földön, a melyet az Úr a te Istened ád te néked.

VI.parancsolat:

13. Ne ölj.

VII.parancsolat:

14. Ne paráználkodjál.

VIII.parancsolat:

15. Ne lopj.

IX.parancsolat:

16. Ne tégy a te felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot.

X.parancsolat:

17. Ne kívánd a te felebarátodnak házát. Ne kívánd a te felebarátodnak feleségét, se szolgáját, se szolgálóleányát, se ökrét, se szamarát, és semmit, a mi a te felebarátodé.

_________________

18. Az egész nép pedig látja vala a mennydörgéseket, a villámlásokat, a kürt zengését és a hegy füstölgését. És látja vala a nép, és megrémüle, és hátrább álla.

-
-
-
(II.Mózes 31:18.)

18. Mikor pedig elvégezte vele való beszédét a Sinai hegyen, által adá Mózesnek a bizonyság két tábláját, az Isten ujjával írt kőtáblákat.
-
-
-
-
(II.Mózes 32:15-19.)

15. Megfordula azért és megindula Mózes a hegyről, kezében a bizonyság két táblája; mindkét oldalukon beírt táblák, mind egy felől, mind más felől beírva.
16. A táblák pedig Isten kezének csinálmányai valának, az írás is Isten írása vala, kimetszve a táblákra.
17. Józsué pedig hallván a nép rivalgását, monda Mózesnek: Harczkiáltás van a táborban.
18. Az pedig felele: Nem diadalmasoknak, sem meggyőzetteknek kiáltása ez, éneklés hangját hallom én.
19. És mikor közeledett volna a táborhoz, látá a borjút és a tánczolást, és felgerjede Mózesnek haragja, és elveté kezéből a táblákat, és összetöré azokat a hegy alatt.
-
-
-
-

(II.Mózes 34:1-8, 29.)

1. És monda az Úr Mózesnek: Vágj két kőtáblát, hasonlókat az előbbiekhez, hogy írjam fel azokra azokat a szavakat, a melyek az előbbi táblákon voltak, a melyeket széttörtél.
2. És légy készen reggelre, és jöjj fel reggel a Sinai hegyre, és állj ott előmbe a hegy tetején.
3. De senki veled fel ne jöjjön, és senki ne mutatkozzék az egész hegyen; juhok és barmok se legeljenek a hegy környékén.
4. Vágott azért két kőtáblát, az előbbiekhez hasonlókat, és felkelvén reggel, felméne Mózes a Sinai hegyre, a mint az Úr parancsolta néki, és kezébe vevé a két kőtáblát.
5. Az Úr pedig leszálla felhőben, és ott álla ő vele, és nevén kiáltá az Urat:
6. És az Úr elvonula ő előtte és kiálta: Az Úr, az Úr, irgalmas és kegyelmes Isten, késedelmes a haragra, nagy irgalmasságú és igazságú.
7. A ki irgalmas marad ezeríziglen; megbocsát hamisságot, vétket és bűnt: de nem hagyja a bűnöst büntetlenül, megbünteti az atyák álnokságát a fiakban, és a fiak fiaiban harmad és negyedíziglen.
8. És Mózes nagy sietséggel földre borula, és lehajtá fejét.
-
-
29. És lőn, a mikor Mózes a Sinai hegyről leszálla, (a Mózes kezében vala a bizonyság két táblája, mikor a hegyről leszálla) Mózes nem tudta, hogy az ő orczájának bőre sugárzik, mivelhogy Ővele szólott.

Előzmény: HJM (940)
Lewinfiú Creative Commons License 2001.08.23 0 0 944
Gyengus. Érvek?
Ha régebben is dübörögtél volna a Fórumon, akkor tudhatnád, hogy mi a véleményem Hornékról Szekeresről, Csintalanról és a körülöttük lebzselő rettenetes marhákról (Karl Imre, meg hasonló gengszterek).
Amit nem értessz: a maszop kisstílű gazemberségeivel nem lehet takargatni a FIDESZ nagystílű gazemberségeit. A FIDESZ nem azért rossz, mert az MSZP jó. Azért rossz, mert törvényeket vesz semmibe, gyengíti a parlamentarizmust és a parlamentet, mutyizik milliárdokkal, és nem engedi feölállítani az ellenzéki vizsgálóbizottságokat.
Álszent és zsarnok.
Ha támogatod őket, Te is az vagy. Mert "mindenki szem a láncban".
Előzmény: feneszelid (941)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.23 0 0 943
...no ebben úgy látszik emberére akadt OVi, aki viszont megannyi állami alkalommal teszi ugyanezt... ráadásul közpénzen finanszírozott, s ilyetén módon némileg törvénytelenül ugyebárilagosan...
Előzmény: feneszelid (941)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.23 0 0 942
...már megbocsáss, de nem csak "az Istent", de semilyen istent idézni pontosan nem lehet, mert hogy soha semmit nem mondtak, lévén csak emberek képzeletében léteznek... ha nem így lenne, nyilván annyi ezer éven keresztül nem vitázna ennyi ember, eltöltve annyi felesleges időt...
Előzmény: Hermelin (938)
feneszelid Creative Commons License 2001.08.23 0 0 941
már bocsánat, de én úgy tudtam eddig emeszpés pártaktivista vagy. Persze nem mindegy, hogy fizetett, vagy önkéntes, ám mindenképp roppantul objektív benyomást kelt egy pártaktivista billentyűjáből véleményként választási szlogeneket olvasni:))
A szöveged egyébként egy jottányit sem tér el a nagyfőnökök szövegétől. A múltkori pártizéből (ahol Medgyessyt kineveztétek jelöltnek) amit láttam, az összes felszólaló nem arról beszélt mi a párt jövőképe, mit hogyan akarnának csinálni, ha hatalomra kerülnének, stb., hanem arról, hogy a Fidesz milyen szemét és le kell váltani. Include az új miniszterelnökjelölt. Szép program...
Előzmény: Lewinfiú (937)
HJM Creative Commons License 2001.08.23 0 0 940

Hmm...

Könnyen meglehet, hogy a Bibliában nem szó szerint úgy van leírva ahogy szoke_lany ide beírta...
Viszont a magát felsőbbrendűnek tartó r. katolikus egyház szerint így van ...

Írtál már nekik is egy szemrehányó levélkét?
Mert akkor Ők sem tudják "Istenüket" pontosan idézni!
:-))

Előzmény: Hermelin (938)
Lewinfiú Creative Commons License 2001.08.23 0 0 939
:-D
Teccesz!
Előzmény: szoke_lany (895)
Hermelin Creative Commons License 2001.08.23 0 0 938
Kedves Szőke Lány!

Idézni pontosan kéne. Főleg, ha nem embert, de az Istent idézed.

Nézz csak utána jobban, aztán meglátod, hol hibádzik.

:)

Előzmény: szoke_lany (913)
Lewinfiú Creative Commons License 2001.08.23 0 0 937
Szegénykém.
Mondok egy felnőtteset: nem vagyunk egyformák. Azért, mert más a véleményem, nem tetszik az a korrupció és törvénytelenség, ami az Orbán Viktor nevű polgár miniszterelnöksége idején elharapódzott, még nem feltétlenül vagyok párt alkalmazott.
Sunyi és rosszindulatú feltételezés, ami nem abba kapaszkodik, hogy mi a jelentése annak, amit mondok, vagy állítok, illetve mekkora az igazság tartalma, hanem azzal akar hiteltelenné tenni, hogy párt katonának állít be.
Ha csak így tudsz érvelni, akkor vagy szégyeld magad, vagy bunkó vagy. Bocs, nincs harag. :-/
Előzmény: feneszelid (894)
krezeda Creative Commons License 2001.08.23 0 0 936
Május 1-jén nemcsak a misét blicceltem el, hanem a felvonulást is... Az valóban nem tűnt fel, hogy a mszp sátornál 1500 ember lézeng egész nap, iszen nem járok arra... süttetem a hasam a nappal, mint régen.

Remélem, hogy a misére is olyanok járnak, akik el akarnak menni. Látni azért néha új arcokat is :-) (gondolom, régebben nem éreztek késztetést).

Előzmény: Fine Tune (935)
Fine Tune Creative Commons License 2001.08.23 0 0 935
Hát épp Május 1-ét nem kellett volna bolygatnod Krezeda, ugyanis míg ma egyetlen ünnepre sem kell elmenned, nemhogy ott végighallgatni egy misét, Május 1 viszont kötelező volt, a durvább helyeken szinte a rendszerváltozásig. Nem tűnik fel, hogy ma az MSZP sátornál lézeng egésznap kb. 1500 ember, régen meg többszázezren vonultak el Kádárék előtt?

Ma egyszerűen ha akarsz, beleszarsz az egészbe és éppen ettől ünnep az ünnep, hiszen aki elmegy, magától megy. Tehát a misén is olyanok vannak ott, akik el is akartak oda menni.

Előzmény: krezeda (934)
krezeda Creative Commons License 2001.08.23 0 0 934
>Na ja, és ki parancsolta neked (a Szilveszter éjszakáján elfogyasztott tetemes mennyiségű alkoholon kívül), az elmúlt 50 esztendőben, hogy munkaszüneti nap legyen? Az egyház?
Május elseje pedig egészen 89-ig parancsolt ünnep volt, misehallgatási kötelezettséggel. Egyébként ha valahol fellelem öraganyám századelejei Kincses Kalendáriumát, bizonyára találok neked egyházi ünnepet márc. 15-re és okt. 23-ra is. Csak mert hogy majd minden napra esik valami inciri finciri szent.

Valamely napot munkaszüneti nappá nyilvánítani, ugye, csak Pártunknak és Kormányunknak van joga; itten a r. k. egyháznak "nem osztottak lapot" ((C) Katona Tamás".

Arról nem tudok, hogy május 1-jén misét kellett volna hallgatni, én legalábbis nem voltam soha (mea culpa).

Különös módon márc. 15-re nem esik egyetlen incifinci szent se; ellenberger okt. 23-ra valóban van egy kazal; köztük a legillusztrisabb Kapisztrán Szent János.
Csorálom, hogy ezt még senki se vette észre?

off
én Szilveszterkor se iszom annyit, hogy az bármiben is megakadályozna, ideértve az újévi misehallgatást.
on

Előzmény: feneszelid (909)
fanfan13 Creative Commons License 2001.08.22 0 0 933
Félreértesz. Én azt nem értem, miért engem vádoltok mocskolódással e beírás után, mikor ez nem volt az. Nem személéyeskedtem, nem vádoltalak benneteket azzal, hogy nem olvastok, buták vagytok ... és ezek az enyhébbek a ti visszavágásaitokból. Ti azonnal, ha valakinek más a véleménye izomból lealázzátok, megsértitek. Igen, köszi, észrevettem mit és hogyan cserélgettél. De ugy látom, még mindig nem akarod megérteni mi a bajom.
Előzmény: feneszelid (924)
nurej Creative Commons License 2001.08.22 0 0 932
Na, szólj, ha lecsillapodtál. Addig is viszlát!
nurej
Előzmény: HJM (931)
HJM Creative Commons License 2001.08.22 0 0 931
Szomorú vagyok, de nagyon...
:-(((((
Kérdezel, válaszolok...
:-((((
Bár ne szóltam volna semmit...
iszen megmondták már rég a megmondók, hogy

"ne szójj szám, nem fáj fejem"
:-))

Előzmény: nurej (930)
nurej Creative Commons License 2001.08.22 0 0 930
Na, elakadt a lemez?
Szeretem ezeket a libsi észérveket :-)

nurej

Előzmény: HJM (929)
HJM Creative Commons License 2001.08.22 0 0 929
Lyajj, bocsika...
nem akaratalak megbántani, de télleg...
csak ezért írtam meg az őszintét, hogy szerintem

nagy marhaság

mert annyira akartad.
:-(
Ha nem kéred dehogy is írtam volna meg, hogy véleményem szerint nagy marhaság az 5leted.
A világért sem akartalak mgbántani azzal, hogy

nagy marhaságnak

tartom, de hát annyire akartad tudni a véleményem.
:-))

Előzmény: nurej (928)
nurej Creative Commons License 2001.08.22 0 0 928
Úgy látszik már túl késő van, nem lehet veled értelmesen dumcsizni.

De, ha nem, hát nem.

nurej

Előzmény: HJM (926)
PuPu Creative Commons License 2001.08.22 0 0 927
Hja, - az élet néha lehervasztja a gyönyörű ötleteket...
:O)))
Előzmény: nurej (925)
HJM Creative Commons License 2001.08.22 0 0 926
Mit nem értesz rajta?
Mit kell ezen bővebben magyarázni?

Úgy marhaság, ahogy van...
naturálisan...

Pertye mindezt csakis azért mert megkértél, hogy monnyam a véleményem....

marhaság..

az a véleményem, hogy

nagy marhaság...

Hmmm...
jobbról is marhaság...
ballról meg még nagyobb marhaság...

De csak csináld ha neked tecc!
nehogymá én legyek az oka, hogy nem tucc önmegvalósítani!

És remélem nincs harag!
Kérdezted én meg megmondtam az őszíntét....

nagy marhaság...

:-))

Előzmény: nurej (925)
nurej Creative Commons License 2001.08.22 0 0 925
HJM,

Kicsit bővebben?
Csak ne a PuPu féle állatsággal gyere, mert akkor nem válaszolok :-)

nurej

Előzmény: HJM (922)
feneszelid Creative Commons License 2001.08.22 0 0 924
a szöveg a tiéd tündérke, én csak a kulcsszavakat cseréltem ki.
Ha haragszol, magadra haragudj...
Előzmény: fanfan13 (914)
PuPu Creative Commons License 2001.08.22 0 0 923
Gyönyörű hagyomány lenne!
Mongyuk 15.-én utazik a korona, 16.-án a Zsil- völgyi bányászok, 17.-én pogrom...
Hej, - van ám nekünk érzékünk, hogyan kell a szomszédos országokkal politizálni...
:O)))
Előzmény: nurej (916)
HJM Creative Commons License 2001.08.22 0 0 922
Télleg kiváncsi vagy?
Megmondhatom az őszintét?

Na lyó, legyen...

Nagy marhaság!!!

de végül is te tudod...
a te 5leted...
:-))

Előzmény: nurej (920)
nurej Creative Commons License 2001.08.22 0 0 921
Na jó, 22 perce...
Előzmény: nurej (920)
nurej Creative Commons License 2001.08.22 0 0 920
Mivel kb tíz perce találtam ki, még nem igazán volt időm a megvalósításon elmélkedni. Meglátjuk...

Te mit szólsz hozzá?

nurej

Előzmény: HJM (919)
HJM Creative Commons License 2001.08.22 0 0 919
Az 5let a tiéd...
neked kell(ene) menedzselni!
Ha te sem tudod akkor mi honnan tudjuk?
Nem értünk mi ehhez....
:-))
Előzmény: nurej (918)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!