Azért arra kiváncsi volnék, ha elkezdenénk taglalni, hogy a friss zöldségeknek milyen hatása van a nemi hormonra, kb hány hozzászólás után ugranánk a 'Hölgyek, urak' topicba ? :))
Egyetértek http-vel, egy asztal legyen színes, ne skatulyázzanak bennünket! A sopszka saláta közérdek és bizonyíték arra, hogy : igen-igen lehet örömködni még egy darab uborkán, paradicsomon is. Aki erre képes, annak még SZVSZ nincs félnivalója.
A többeieket meg felfalja a szürke unalom és méreg tasztalostul, terítőstül - sopszka nélkül.
1.) Általában véve nem érdekel a lappföldi fóka görögösen, sem pediglen parázson, anyafölddel beborítva.
Hanem egy színes Tasztalt szeretnék látni. Ami kurvára szürke kezd lenni.
2.) A kedvencek egy lehetőség. Nem abszolútum. Nem lehet azt modnani, hogy faszikám, kutakodj a kedvencekben. Nekem nagyon sokszor hívták föl a figyelmem IRL, vagy mélben egy-egy topikra, mely éppen süllyedt, és csodálatos volt, miközben a Kedvenceket bámultam.
Kedvencek? Kalickakedvencek?
3.) Tehát tiltakozom!
4.) Különben elegem van az egészből. Én egy vak embert is megkérdezek, hogy átsegíthetem-e az út másik oldalára. Vagyis semmiképpen sem hajítom át a kocsik fölött.
http: Köszi, hogy kiállsz a topicom mellett! Én is jobban örültem volna neki, ha a Törzsasztalon marad, hátha olyan is hozzászól, aki amúgy be sem szagolna a "konyhába", de ez van. Talán azért itt is születnek jó hozzászólások, és jó kis recept-ötletek.
Az eddigi javaslatokkal nagyon meg vagyok elégedve, és ezúton köszönöm mindenkinek a jobbnál jobb ötleteket! Csak így tovább! A sopszka megér egy terjedelmes topicot!
Még egy megjegyzés.
Emlékszem azokra az időkre, amikor örömmel vettem ha szinesítették a konyhai hozzászólások a Tasztalt. Ellenben nem vagyok hajlandó ketrecagyú lenni. Tizenegynéhány hozzászólás után áttesznek egy topikot ide vagy oda valakik. Tiltakozom!
Itt egy oltári tévedés van a Tasztal körül.
Egy fantazmagória. (A Politikát leszámítva.) Szoktam kurvaanyázni, de most már azt sem teszem. Annyira el vagyok képedve.
Miután ezt a topikot áttették a konyhaasztalba - amit sose nézek -, ezúton tiltakozásképpen kiszálltam. Én nem vagyok sem szakács, sem költő, sem fegyverszakértő, sem Yellow Pages ügynök, hanem http vagyok.
Ha más megoldás nincs, javaslom, hogy duplikálják a topikokat.
Üdvözlettel:
http
(A kurva életbe! Mi minden lehetett volna ebből a sopszkából.... )
Belső-Bulgáriában megsütik a paprikát. A tengerparti turista sopszkát ne tévesszük össze a sopszkával.
A juhsajt neve SZIRENE, lágy és lében tocsog. A lé is a sopszka része. Az alant leírt fűszerek közül sok pedig szintén turistajellegű helyettesítő adalékok, az alap a CSUBRICA. Szóval ezek nélkül nincs sopszka.
És igenis ragaszkodom a platnin enyhén sült zöldpaprikához.
Mi Burgasztól nem messze ettük, a tengerparton. (Valamilyen gyönyörű félsziget van ott, már elfelejtettem a nevét)
És valóban kaptunk hozzá csubricát, ami SZVSZ nagyon passzolt. ( A lábamat lejártam annakidején itthon )
Egyébként mostanság olyat szoktunk készíteni, amiben kockára vágott
- paradicsom,
- paprika,
- újhagyma,
- ecet,
- oliva,
- olivabogyó
- feta
- só van
Érdemes pár órát állni hagyni. Rendkívül finom és persze egészséges is.
Egy darab uborka, paprika, paradicsom, reszelt juh sajt (nem feta)
A fűszer só, csombor (csubrica), oliva olaj, borecet.
Van ahol nem készen adják, hanem magadnak kell összeállítani.
Engedelmeddel lektorálnám az ide írtakat. Asszonypajtás diktálja amit írok, aki mellesleg bolgár és remekül főz, úgyhogy ne merj kekeckedni. :-)
Szóval a bolgárban paprika nincs, csubrica nincs, oliva olaj Bulégáriában sincs (illetve nem termesztik), úgyhogy sima étolaj kell helyette.
A görögöknél a görögsaláta megy, ami ugyanez, de lila hagyma is van benne, és olaj bogyó, feta kockára vágva.
További fontos különbség, hogy a görögben nem juhsajt, hanem kecskesajt van.
Stop! Tudtommal a zöldpaprikát platnin meg kell egy kicsit sütni. A többi stimmel.
(Egyébiránt kiváló testápoló szer is, este lefekvés előtt a mezítelen testre kell kenni mintegy két-három kilot. Ajánlatos durván leturmixolni. Láb- és hüvelygomásodás, fehérfolyás, kankó, csontritkulás és érelmeszesedés ellen is igazoltan jó a gyógyhatása.)
Nem tudom, hogy van-e igazi ...
Mondom a bulgár verziót:
Egy darab uborka, paprika, paradicsom, reszelt juh sajt (nem feta)
A fűszer só, csombor (csubrica), oliva olaj, borecet.
Van ahol nem készen adják, hanem magadnak kell összeállítani.
A görögöknél a görögsaláta megy, ami ugyanez, de lila hagyma is van benne, és olaj bogyó, feta kockára vágva.