Keresés

Részletes keresés

Boba Fett Creative Commons License 2001.07.02 0 0 26
Igazából én csak egy sopszka receptet szerettem volna, és nem egy "forradalmat", de legyen. Én támogatom. Vissza a topicot a Törzsasztalra!!!

http, NaNe! Számítok Rátok!

NaNe Creative Commons License 2001.07.02 0 0 25
Megértem a bosszankodásodat.

Azért arra kiváncsi volnék, ha elkezdenénk taglalni, hogy a friss zöldségeknek milyen hatása van a nemi hormonra, kb hány hozzászólás után ugranánk a 'Hölgyek, urak' topicba ? :))

Egyetértek http-vel, egy asztal legyen színes, ne skatulyázzanak bennünket! A sopszka saláta közérdek és bizonyíték arra, hogy : igen-igen lehet örömködni még egy darab uborkán, paradicsomon is. Aki erre képes, annak még SZVSZ nincs félnivalója.
A többeieket meg felfalja a szürke unalom és méreg tasztalostul, terítőstül - sopszka nélkül.

NaNe

Előzmény: http (23)
Boba Fett Creative Commons License 2001.07.02 0 0 24
Köszönöm a baráti invitálást, úgy fogok tenni.
Előzmény: http (23)
http Creative Commons License 2001.07.02 0 0 23
Akkor wazzeg a sopszkádat az oregánóval meg a héjas kígyóuborkával együtt.
Pardon:-)))
Előzmény: Boba Fett (21)
http Creative Commons License 2001.07.02 0 0 22
Nem!!!

1.) Általában véve nem érdekel a lappföldi fóka görögösen, sem pediglen parázson, anyafölddel beborítva.
Hanem egy színes Tasztalt szeretnék látni. Ami kurvára szürke kezd lenni.

2.) A kedvencek egy lehetőség. Nem abszolútum. Nem lehet azt modnani, hogy faszikám, kutakodj a kedvencekben. Nekem nagyon sokszor hívták föl a figyelmem IRL, vagy mélben egy-egy topikra, mely éppen süllyedt, és csodálatos volt, miközben a Kedvenceket bámultam.
Kedvencek? Kalickakedvencek?

3.) Tehát tiltakozom!

4.) Különben elegem van az egészből. Én egy vak embert is megkérdezek, hogy átsegíthetem-e az út másik oldalára. Vagyis semmiképpen sem hajítom át a kocsik fölött.

http

Előzmény: Vének Tanácsa TM (20)
Boba Fett Creative Commons License 2001.07.02 0 0 21
http: Köszi, hogy kiállsz a topicom mellett! Én is jobban örültem volna neki, ha a Törzsasztalon marad, hátha olyan is hozzászól, aki amúgy be sem szagolna a "konyhába", de ez van. Talán azért itt is születnek jó hozzászólások, és jó kis recept-ötletek.

Az eddigi javaslatokkal nagyon meg vagyok elégedve, és ezúton köszönöm mindenkinek a jobbnál jobb ötleteket! Csak így tovább! A sopszka megér egy terjedelmes topicot!

Előzmény: http (18)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2001.07.02 0 0 20
Nem igazán értem a felháborodásodat. Ha egy topic tetszik, beteszem a Kedvencekbe. Onnantól oly tökmindegy, melyik fórumba pakolászták.

A salátának pedig igenis a konyhasztalon a helye! :o)

Előzmény: http (18)
http Creative Commons License 2001.07.02 0 0 19
Még egy megjegyzés.
Emlékszem azokra az időkre, amikor örömmel vettem ha szinesítették a konyhai hozzászólások a Tasztalt. Ellenben nem vagyok hajlandó ketrecagyú lenni. Tizenegynéhány hozzászólás után áttesznek egy topikot ide vagy oda valakik. Tiltakozom!
Itt egy oltári tévedés van a Tasztal körül.
Egy fantazmagória. (A Politikát leszámítva.) Szoktam kurvaanyázni, de most már azt sem teszem. Annyira el vagyok képedve.

!

Előzmény: http (18)
http Creative Commons License 2001.07.02 0 0 18
Miután ezt a topikot áttették a konyhaasztalba - amit sose nézek -, ezúton tiltakozásképpen kiszálltam. Én nem vagyok sem szakács, sem költő, sem fegyverszakértő, sem Yellow Pages ügynök, hanem http vagyok.

Ha más megoldás nincs, javaslom, hogy duplikálják a topikokat.

Üdvözlettel:
http

(A kurva életbe! Mi minden lehetett volna ebből a sopszkából.... )

Mulan Creative Commons License 2001.07.02 0 0 17
Egy igazi szerintem nincs! (Vagy, ha mégis, az a három-négy féle, ahogy én csinálom:-)))

De a feta kecskesajt, így ebben nem volt ellentmondás:-)

Előzmény: Tamás (7)
NaNe Creative Commons License 2001.07.01 0 0 16
Úgy van, beugrott, Szirene a sajt neve!
(Nálunk Krémfehér néven tehéntejes és juhtejes változatban lehet(ett) konzervben kapni)

NaNe

Előzmény: http (15)
http Creative Commons License 2001.07.01 0 0 15
Belső-Bulgáriában megsütik a paprikát. A tengerparti turista sopszkát ne tévesszük össze a sopszkával.
A juhsajt neve SZIRENE, lágy és lében tocsog. A lé is a sopszka része. Az alant leírt fűszerek közül sok pedig szintén turistajellegű helyettesítő adalékok, az alap a CSUBRICA. Szóval ezek nélkül nincs sopszka.
És igenis ragaszkodom a platnin enyhén sült zöldpaprikához.
Előzmény: Tamás (8)
mikisoft Creative Commons License 2001.07.01 0 0 14
Hát igen. Ez valami fantasztikus kaja: Parázson sűlt kecske sopszkával.
NaNe Creative Commons License 2001.07.01 0 0 13
Azaz!
Az volt az első 'nemzeti saláta' életünkben.
Most ez a görög saláta dúl nálunk. Grillekhez, faszenes kajákhoz nagyon megy.

NaNe
(Árulnak még frissen pörkölt, forró mogyorót az utcán Neszebarban?)

Előzmény: Tamás (11)
yol Creative Commons License 2001.07.01 0 0 12
ez a kockára vágott ecet izgalmas. fűrésszel készíted vagy baltával?
Előzmény: NaNe (10)
Tamás Creative Commons License 2001.07.01 0 0 11
Aszongya az asszony, hogy a félsziget neve Neszebar.

És hogy átvertek titeket jól. :-) Merthogy biztos jó volt, de nem sopszka volt.

Továbbá azt is mondja, hogy ő tudja egyedül, hogy mi az igazi sopszka, és mindenki át lett verve... :-))))

Na persze ezt nem kell véresen komolyan venni, az a lényeg, hogy jó volt, nem?

Előzmény: NaNe (10)
NaNe Creative Commons License 2001.07.01 0 0 10
Mi Burgasztól nem messze ettük, a tengerparton. (Valamilyen gyönyörű félsziget van ott, már elfelejtettem a nevét)
És valóban kaptunk hozzá csubricát, ami SZVSZ nagyon passzolt. ( A lábamat lejártam annakidején itthon )

Egyébként mostanság olyat szoktunk készíteni, amiben kockára vágott
- paradicsom,
- paprika,
- újhagyma,
- ecet,
- oliva,
- olivabogyó
- feta
- só van

Érdemes pár órát állni hagyni. Rendkívül finom és persze egészséges is.

NaNe

Előzmény: Tamás (7)
http Creative Commons License 2001.07.01 0 0 9
Lehet. Tényleg elég macerás platnizni, de én így láttam a bulgár háziasszonyomtól Szozopolban.
Előzmény: Tamás (8)
Tamás Creative Commons License 2001.07.01 0 0 8
Nem kell megsütni. Sőt, van hogy nem is raknak bele paprikát.

A sopszkában nincs sült paprika. Más salátában lehet, de akkor az nem sopszka.

Előzmény: http (6)
Tamás Creative Commons License 2001.06.30 0 0 7
Mondom a bulgár verziót:

Egy darab uborka, paprika, paradicsom, reszelt juh sajt (nem feta)
A fűszer só, csombor (csubrica), oliva olaj, borecet.
Van ahol nem készen adják, hanem magadnak kell összeállítani.

Engedelmeddel lektorálnám az ide írtakat. Asszonypajtás diktálja amit írok, aki mellesleg bolgár és remekül főz, úgyhogy ne merj kekeckedni. :-)

Szóval a bolgárban paprika nincs, csubrica nincs, oliva olaj Bulégáriában sincs (illetve nem termesztik), úgyhogy sima étolaj kell helyette.

A görögöknél a görögsaláta megy, ami ugyanez, de lila hagyma is van benne, és olaj bogyó, feta kockára vágva.

További fontos különbség, hogy a görögben nem juhsajt, hanem kecskesajt van.

Jó étvágyat. :-)

Előzmény: NaNe (4)
http Creative Commons License 2001.06.30 0 0 6
Stop! Tudtommal a zöldpaprikát platnin meg kell egy kicsit sütni. A többi stimmel.

(Egyébiránt kiváló testápoló szer is, este lefekvés előtt a mezítelen testre kell kenni mintegy két-három kilot. Ajánlatos durván leturmixolni. Láb- és hüvelygomásodás, fehérfolyás, kankó, csontritkulás és érelmeszesedés ellen is igazoltan jó a gyógyhatása.)

Előzmény: NaNe (4)
Boba Fett Creative Commons License 2001.06.30 0 0 5
Mmmm, ez tényleg jól hangzik! Ezer hála! (Persze várom a további recepteket is!)
Előzmény: NaNe (4)
NaNe Creative Commons License 2001.06.30 0 0 4
Nem tudom, hogy van-e igazi ...
Mondom a bulgár verziót:

Egy darab uborka, paprika, paradicsom, reszelt juh sajt (nem feta)
A fűszer só, csombor (csubrica), oliva olaj, borecet.
Van ahol nem készen adják, hanem magadnak kell összeállítani.

A görögöknél a görögsaláta megy, ami ugyanez, de lila hagyma is van benne, és olaj bogyó, feta kockára vágva.

NaNe

Előzmény: Boba Fett (-)
Boba Fett Creative Commons License 2001.06.30 0 0 3
Nem. Én nem tudok emészteni.
Előzmény: Gai-luron (2)
Gai-luron Creative Commons License 2001.06.30 0 0 2
Nem az emésztésben?
Előzmény: Boba Fett (1)
Boba Fett Creative Commons License 2001.06.30 0 0 1
Na igen. Én is ebben a részében vagyok a legjobb.
Előzmény: Gai-luron (0)
Gai-luron Creative Commons License 2001.06.30 0 0 0
Csak a recept végét tudom:

....tálaljuk.

Boba Fett Creative Commons License 2001.06.30 0 0 topiknyitó
Keresem a valódi, hamisítatlan sopszka saláta receptjét. Eddig ahány sopszkát ettem, annyi különböző konstrukcióval találkoztam.

Várom a recepte(ke)t!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!