A szállásra a szállásadó transzfer szolgáltatásával, gyalog, vagy bérelt biciklivel, esetleg a bizonytalan árú/indulási idejű, de egzotikus bivalytaxival lehet eljutni.
Egyebekben egyetértek Moonwalkr-rel, de én inkább ott aludnék néhány estét (ha újra mennék, ott tölteném a több időt már Praslinnal, pláne Mahéval szemben), de nem egyformák az igényeink.
Sziasztok ! La diguén érdemes két-három napot eltölteni , vagy elég lehet reggeli komppal menni és délután visszajönni ? La diguén a kikötőből hogy lehet eljutni a szállásokhoz ?
Nem tudni mikor utazol. A monszun idején, viharos időben kimaradhat egy-egy járat, de ez nem jellemző. Jómagam bevállalnám a reggel vissza járatot az esti röpcsire (vésztartaléknak még van egy délutáni hajó is...). Mondjuk én úgy csináltam, hogy nem foglaltam előre, és 4-5 nappal visszaindulás előtt el kezdtem nézegetni az időjárást, de nem volt okom korábbi napra váltani jegyet...
Sziasztok, egy kis tanácsot szeretnék kérni. A reoülőm késő este indul vissza majd Budapestre, májusban. Érdemes előző este visszajönni Mahéra La Digue-ról, vagy aznap is okés lehet egy viszonylag korai komppal? Jelenleg az utóbbi szerint foglaltam a szállást, de elbizonytalanodtam. Köszi
Lehet ti már kint vagytok? Bocsi, de az utóbbi napokban nem voltam fent.
Eső? Az első három napban baromi sokat esett, volt olyan éjszakánk, hogy végig ömlött, viharos széllel. Úgy mentünk el kirándulgatni, strandolni, hogy szinte le-fel vettük az esőkabátot. A szállásunk tulajdonosa azt mondta, Ő ilyenre nem emlékszik, pedig 16 éve él Seychelles-en, hogy szeptemberben majd 3 hétig esett az eső szinte folyamatosan. Hál Istennek a negyedik napon már jó időnk lett, addig is minden remek volt, utána meg pláne.
Igen, béreltünk autót az első 5 napra, mikor is lent laktunk a sziget déli-dzsungeles, vad részén. Onnan mentünk minden nap felfedezni a nyugati/keleti partot, mentünk Takamaka rumgyárba, Craft Village-be, kirándulni a Copoliára, a Botanikus Kertbe. Aztán amikor átköltöztünk az északi részre(Bel Ombre) akkor leadtuk az autót. Ott már nem kellett.
Taxiztunk is nem egyszer, a transzfereknél.
Megadom Ronnie telefon/WhatsApp számát, nagyon rendes, kedves pasi és kimondottan jó áron fuvaroz. +248 2591010
A baloldali közlekedéssel semmi problémám nem volt, kis autót béreltünk, automatát, váltani bal kézzel nem kellett, ami zavaró lett volna.
Az egyetlen bajom, mivel sokat kellett használni az eső miatt az ablaktörlő és az index folyamatos felcserélése. Azt nem szoktam meg, állandóan indexeltem mikor ablakot akartam törölni és fordítva. :))
A Belleveau-t nem látogattuk meg, igazából a villánk pozíciója miatt sötétedés után nem mentünk már sehova. Este áztattuk magunkat a medencében, söröztünk, iszogattunk és a villában vagy annak teraszán kajáltunk. Napközben mentünk étterembe.
Mimmi's a kisvendéglő neve ahol a híres kókuszos sajttortát készítik, kétszer is elmentünk oda, egyszer ettünk előtte mást is, másodjára pedig csak a tortát. :) ISTENI!
Hetek óta tervezgetem, hogy megkérdezem, megjöttetek-e már (csak annyi volt meg, h szeptemberben mentetek), és most úgy ültem ide, hogy de mostmár aztán tényleg rákérdezek, hogy túlélted-e :-) Szerintem nem halt ki a topic, csak hullámokban mennek az emberek nyaralni, én tegnapig fuldokoltam a munkában, most végre túl egy nagy mérföldkövön, és teljes gőzzel a jövőheti útra összpontosíthatok :-)
Nagyon-nagyon örülök, hogy jól sikerült az utatok, aggódtam, mert rengeteg, helyi viszonyok közt is szokatlanul sok eső esett az elmúlt hetekben. Sok jó ötletet adtál, amit most lesz alkalmam először megnézni (én vagyok az egyik Mahé-ellenes), mert hat teljes napot a főszigeten fogok tölteni, eddig 24 óra volt a legtöbb, amit ott töltöttem.
La Digue tényleg egy csoda, és Anse Marrónt illetően is teljesen igazad van :-))
Mahén béreltetek autót? Hogy tetszik a baloldali közlekedés? Vagy taxiztatok? La Digue-on merre van az a sajttorta-lelőhely? Feltétlenül megnézném :-) A Bellevue éttermet meglátogattátok (a sziget egyik legmagasabb pontján van)? Most azt olvastam, hogy zárva vannak, pedig nagyon gyúrtam rá, be is van tervezve fixen jövő szerdára...
Több mint egy hete értünk haza a Paradicsomból. Mert hogy Seychelles tényleg egy igazi földi paradicsom. Életem legnagyszerűbb nyaralásán vagyok túl és most nagyon úgy érzem ezt nemigen lehet a későbbiekben iberelni.
Ethiopian Airlines.....megnyugtathatok minden kétkedőt, bizonytalant, előítéletest minden frankó volt, a bécsi indulás, a gép szolgáltatásai(filmek, zene, kiszolgálás, kényelem). A stewardessek gyönyörűek, kedvesek és mosolygósak. A kapott vacsora kimondottan finom volt, az italokat többször kérdezték.
Az Addis-Ababa- Mahé járat már szerényebb gép, kisebb lábtérrel, de ott is minden rendben volt, kaja-piával.
Boli reptere mint a Csillagok háborújának a bárjelenete, mindenféle fazonnal, szerzettel, némelyikük mintha nem erről a bolygóról jött volna. :))
Meg kell hagyni nem egy európai reptér, de 3,5 órát ki lehet bírni.
Mahé
Itt a topikban pár véleményezőnek annyira nem jött be a fősziget.
Nem tudom, most vagy én jártam olyan helyeken ahol ők nem vagy az ingerküszöböm van jóval lejjebb a fórumtársakénál. Csodálatos helyeken jártunk, beleértve a legdélibb sarkát Mahénak, ahol az óceán folyamatosan háborog, az Intendance és Takamaka Beach-et, ahol rajtunk és a bárosokon kívül szinte senki sem volt, az "éjjeli világító halak"partján(Anse Soilel) amely szerintem Mahé legjobban fürödhető öble, nem mellesleg gyönyörű.
Említhetném a vadregényes utat Port Launey-ból Cap Ternay-ig, ami azon túl hogy meseszép, kibaszott veszélyes, de sikeresen túléltük a bérelt autónkkal együtt.
Anse Mayor túra ami fárasztó, dzsungelen keresztül, fel-le a hegyen, majd sziklákon mászva eljutni a végcélig hogy igyál egy rumos kólát vagy egy friss gyümölcslét és mártózz meg az öbölben.
Tetszett Beau Vallon, bár egyik nap szarrá áztunk. A naplemente ott a leggyönyörűbb, jó éttermek, kajáldák vannak.
Victoriában megnéztük a kötelezőt, sőt még elmentünk egyik esősebb nap a botanikus kertbe is teknősöket simogatni, madarakat lesni és megnéztük a Coco de Meer-t is, mivel Praslin kimaradt az útitervből, máshol meg nemigen van ilyen pálma.
Cat Cocos = no problémo
Odafele a hajó fele rókázott, valakinek sikerült 4 zacskót is megtöltenie(mennyit reggelizhetett??), visszafele meg szinte senki.
Mi mindkét hajózós reggel csak vaj/dzsem/pirítós kombóval indítottunk+hajó indulás előtt fél órával 1-1 Deadalonnal. Még csak hányingerünk sem volt, élvezetes út lett volna, ha körülöttünk nem rendeznek hánykolódóversenyt. :)
La Digue
Ha Mahé meseszép, akkor nincsenek jelzők a kis szigetre.
Leveleztem velük, kedvesek de akadékoskodók voltak nagyon.
Miért foglaltam duplán, mi a másik foglalás száma, írjam le pontosan mit miért.
Mikor ezen is túl voltunk, akkor oké, látják a dupla foglalást, de még 3 kérdés, amikor válaszoltam, akkor adjam meg a paramétereit ahova szeretném kérni a visszautalást. Akkor egy kicsit elvesztettem a türelmemet és megírtam hogy fogalmazzanak pontosan mit akarnak, megadtam az IBAN, SWIFT és BIC kódot, számlaszámot és arra is felhívtam a figyelmüket, hogy a kártyaszámom amiről utaltam arra simán vissza tudják utalni a pénzt, hisz a szerverükben van.
Na mindegy, közben a bankom is odatette magát, egyszer csak visszajött a pénz, de a bankom utalta át vagy azért mert a Cat Cocos átutalta a közbenjárásukra vagy megelőlegezték számomra, mert jogosnak tartják a követelésemet. valami ilyesmit írtak, de nem tudtam 100%-ig kinyomozni.
Most már csak azt nem tudom, melyik foglalásra hivatkozhatok, melyik maradt meg, majd kinyomtatom mindkettőt, egyiket csak elfogadják. :)
Jövök egy kicsit panaszkodni, hátha más (is) tanul a hülye hibámból.
Gondoltam ma lefoglalom a kompot, repjegy, szállás, transfer, autóbérlés már megvan, gondoltam a kompjegy ne maradjon hátra.
Rámentem a Cat Cocos honlapjára, kijelöltem mindent, megadtam a kért adatokat, lépésről-lépésre.
A fizetésnél, mint az utóbbi 1-2 évben minden 10-15 ezer forint feletti vásárlásnál, on-line utalásnál vártam a secure kódot, de nem jött. Gondoltam valami lehet a foglalásnál, megpróbálom még egyszer.
Nagyon nem kellett volna........kétszer vettem meg a kompjegyet ugyanarra az időpontra, ugyanazzal a paraméterekkel. :((
Írtam nekik egyből, próbáltam hívni őket, de nem tudtam elérni senkit.
Felhívtam a bankomat, megígérték mindenben segítenek, de olvasva a Cat Cocos goggle véleményeket, sok esélyt nem látok a visszatérítésre.
Így jártam, ha nem megy máshogy gondoltam majd ha ott leszünk, személyesen bemenve az ügyfélszolgálatukra megpróbálom elérni, hogy ha pénzt nem is adnak vissza, de legalább átraknánk az egyik jegyet másik napra és elmennénk Praslin szigetére, egynapos kirándulásra. Gondolom egy kis ráfizetést biztos legombolnak rólunk.
Ez kb. 20 éve volt, amikor még a net se volt ennyire mindenható információforrás és mi is kezdő utazók voltunk (asszem ez volt életem első útja Európán kívül és első repülős utam). Az utazási irodában erősen javasolták, hát megfogadtuk. Mondjuk nem bántuk meg, mert a higiénia finoman szólva nem az erősségek között van Egyiptomban.
Azóta nagyon sok dolog megváltozott az utazáshoz való hozzáállásunkban, az oltásokhoz való viszonyban. Azóta mondjuk a HEPA 10 éves hatóideje rég lejárt és éppen tavaly voltunk megint Egyiptomban és eszünkben sem volt oltatni.