Keresés

Részletes keresés

Mulan Creative Commons License 2001.06.06 0 0 0
Bár szeretem a thai konyhát, 0 értelmét látom külön topicot nyitni neki, mert nem különbözik jobban a kínai konyhától, mint azon belül mondjuk a szecsuáni a kantonitól. De ki tudja?:-)
Előzmény: jedilovag (-)
jedilovag Creative Commons License 2001.06.06 0 0 topiknyitó
Szerintem benne van a világ legízletesebb/változatosabb konyhái között! Persze nem a plazas thai gyorsétkezdékre gondolok, mert az Makó & Jeruzsálem esete. Tehát ezennel kérnék minden becsalogatott látogatót, hogy ossza meg thai receptjét velem/velünk, bonyolultabb ételek esetében az egzotikusabb alapanyagok beszerzési helyeinek megjelölésével. Előre is kösz, jöhet a NULLA én meg írok egy kókuszleves receptet ;-)

Leves alap: kókusztej konzerv (2-3 doboz) & higításképp tej vagy víz, thai (!) csirkeleves kocka, rákpaszta (1 kiskanálnyi), halszósz (fish sauce), gyömbér, thai citromfű, só helyett kis szója DE a leveskocka és a halszósz is sós.
A belevalók: rák/hal/csirkehús (teccés szerint választható ill. kombinálható, 2 cm-es csíkokra szabdalva), bébi kukorica, zöldbab, esetleg karfiol (mehet teccés szerint más zöldike is viszont nem szabad túlfőzni, hogy ropogós maradjon), a vége felé paradicsom kockára vágva és díszítésképpen szeletel zöldhagymaszárral meg lehet szórni.

Ha halból készül, akkor a harcsahús ajánlott, mert a hús állaga hasonlít a tengeri halakéhoz, édesvízivel szerintem nem érdemes próbálkozni.

Remélem nem hagytam ki semmit, az előkészületek (pucera & szeletelgetés) után elég gyorsan elkészül kb. 30 perc, de én érzésből szokom ;-)

Az alapanyagok nagyrészt beszerezhetők hipermarketekben ill. a Csarnokban az Ázsia boltban.

A leves isteni, komoly addiktív hatással!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!