Keresés

Részletes keresés

Major Zeman Creative Commons License 2017.04.07 0 0 52526

Ez hogy kapcsolódik a tb ellátásokhoz?

 

Előzmény: francolino (52525)
francolino Creative Commons License 2017.03.29 -1 0 52525

Német márka Caprice teremt kiváló minőségű és divatos lábbelik egyedi technológiával a tökéletes kényelmet. Elegáns és klasszikus minták megfelelnek trendek, a szép cipő szeretni fogja viselni. Innovatív technológia Caprice cipő teszi szuper könnyű és könnyű viselet, a „onair” talpbetét és "onair Antishokk sarka felfüggesztését. Caprice cipő támogatása mellett gyönyörű design cipő akkor nem akar felszállni. A talpbetét ütéselnyelő miközben szabályozó hőmérséklet speciális légbuborékok, hogy biztosítsa a láb hűvös helyen tárolják melegebb időjárás, és szép és pirítós, amikor hideg van. A sarok szuszpenziót kínál enyhülést, további tompítva semmilyen hatása sokk, hogy támogatást és tehermentesítésére. Ezek a tulajdonságok teszik Caprice női cipő tökéletes ingerlés járdák minden nap - ha el akarja! Míg a teljes technológiai funkciók a szerkezeti és tervezési hogy úgy érzi, nagy, Caprice cipő is tervezték, a stílus az élen. Puha luxus bőr elegáns és időtlen, cipő akkor nem akar felszállni. Gyönyörű díszítés részletek teszik szandált Caprice tökéletes választás alkalomra - viselet maxi ruhák nyári rendezvények, vagy intelligensebb szabott csipke ruha esküvőre. Lézeres vágás egy nagy kifutó trend most - megy lézerrel vágott fém bőr stílus a balett szivattyú Caprice csinos mindennapi stílusban.Meg szeretnék vásárolni egy pár Caprice cipők, akkor azt javasoljuk, hogy próbálja ki a helyszínen - https://www.ecipo.hu/caprice.html sok mintát és jó áron!

reposzt Creative Commons License 2017.03.08 0 0 52524

GYES végén GYET jogosultsággal szeretnék még néhány hónap fizetés nélküli szabadságot igényelni, de a munkáltatóm szerint ebben az esetben GYES után megszakadna a munkaviszonyom. Ez valóban így van? Köszönöm!

bosek Creative Commons License 2017.01.13 0 0 52523

Kedves hozzáértők!

 

Nem találok sehol választ arra, hogy van-e olyan korlátozás, hány ellátás járhat egyszerre? 

Helyzetünk: az 5 éves tartósan betegre kapok gyest, mellette van egy 2,5 éves, aki szintén tartósan beteg, tehát 3 éves kora után tovább kapnám majd rá a gyest. Májusban érkezik a negyedik, akire csedre és gyedre leszek jogosult. Azt tudom, hogy gyes maximum 2 gyerekre adható, de lehet még mellé a csed/gyed,  vagy meg kell majd szűntetnem az egyik gyest?

Köszönöm szépen a választ. 

Micimalacka Creative Commons License 2017.01.06 0 0 52522

Ha a kozben eltelt idoben sem volt munkaviszony, akkor tovabbra is csak gyes.

Előzmény: Zsuzska04 (52521)
Zsuzska04 Creative Commons License 2017.01.05 0 0 52521

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy jogosult lennék gyed-re vagy marad a gyes?!
2013.12.11.-től 2014.03.31-ig dolgoztam, utána 04.01-től táppénzen voltam(veszélyeztett terhesség) 08.04-ig (ekkor szültem első gyermekem), rá még csak gyes-t kaptam, (kapom is még 2017.08.04-ig) viszont közben már megszültem 2016.12.16-án. Így érdekelne, hogy a 2. babára is csak a gyes jár, vagy rá igényelhetek gyed-et?! Csed-et nem igényeltem, ugyanis eddig nem jártam utána ennek, hogy mire lennék jgosult. Előre is köszönöm a segítséget. 

Fogibaby81 Creative Commons License 2016.12.16 0 0 52520

Sziasztok!

 

Szeretnék segítséget kérni-nem gyes-gyed ügy,de szerintem aki járatos-bérszámfejtés-adóban fog tudni válaszolni,

 

Több éve folyamatos munkaviszonyom van.

2016 augusztusában felmondtam-szeptember 1-én jelentkeztem a munkaügyi központban-közben viszont szeptember 5-től már új munkahelyem volt.

Tájékoztattak,hogy mivel jogosult vagyok az álláskeresési járadékra így is,azt megigényelhetem-90 nap-az a pár nap szeptemberből. Egy összegben igényeltem meg december elején,mivel a munkahelyem a lakcímemmel azonos településen is van-csak így tudtam.

 

A fizetésemből igényelek családi adókedvezményt-tehát szja,tb,nyugdíjbizt.járulékot jóváírják, de mivel 4 gyermekem van-a felhasználható keretet közel sem merítem ki...így szerettem volna az álláskeresési járulék adóiból is jóváiratni ezt. Be is adtam az igénylőlapot erre vonatkozón-most az összeg amit kiutaltak mégis 25% adóval terhelt.

A férjem nem vesz igénybe semmilyen kedvezményt-csak egyedül én.

 

Egy ismerős könyvelő szerint szja köteles jövedelmek után jár az adókedvezmény még akkor is,ha nekem van bejelentett 8 órás állásom,ahol ezt szintén vonják.

 

Ki tud ebben segíteni,hogy akkor jogosan vonták-e, vagy menjek utána és reklamálhatok? Én nem értek hozzá, hülyét pedig nem akarok magamból csinálni...de közel 60 e Ft ról van szó...

 

Köszönöm,várom a segítségeteket.

Zs

Micimalacka Creative Commons License 2016.12.08 0 0 52519

a várandósság ténye a védelem alapja, nem a táppénz. 

Közléstől él a védelem, nem feltétele betöltött terhességi hát vagy betegállomány.

 

 

Előzmény: bedubabó (52516)
zsanna Creative Commons License 2016.12.06 0 0 52518

15 % az szja. Ha tudod a bruttó összeget, szorozd meg 15 %-kal, és annyi lesz a levont szja. 

Előzmény: martinaa (52517)
martinaa Creative Commons License 2016.12.06 0 0 52517

Sziasztok! Meg tudná valaki mondani összegszerűen, hogy maximális gyedből egy évben mennyi szja-t vonnak le? KOnkrétan azért érdekel, mert az egészségpénztári számlánál az általam rárakott összeg 20%-át visszakapom adóbevalláskor, de csak úgy, hogy az szja-ból (vagy az adóalapból?) leírható összeg erejéig. Magyarán ha nincs elég szja-m, akkor egy bizonyos pénzen túl már nem érdemes az adóvisszatérítés miatt befizetgetni az ep. számlára és beküldözgetni a számlákat. Most decemberig be kell küldeni az idei számlákat és rátenni az annak megfelelő összeget, jó lenne, ha nem hiába pepecselnék vele, mint ahogy tavaly :( (kb a felét kaptam vissza annak, mint amire számítottam, mert nem volt elég szja-m.) Köszönöm!

bedubabó Creative Commons License 2016.11.21 0 0 52516

Sziasztok!

Kérdésem, hogy kismamáknál a felmondás elleni védelem hogyan lép életbe Kttv. szerinti foglalkoztatásnál (közszolgálati jogviszony)? 

 

Hallottam olyan véleményt, hogy elég a 12. héten bejelenteni a várandósságot, mert a védettség már várandósság megállapításától kezdve él, függetlenül a munkáltató tájékoztatásának idejétől.

Más szerint nem szabad várni, hanem mielőbb táppénzre kellene menni terhesként, mert csak akkor és addig él a védettség, ha betegállományban van a kismama, ráadásul egész végig és megszakítások nélkül táppénzen is kell maradnia.

Eszerint ha mondjuk bejelentem még a 8-9. héten, és járok dolgozni továbbra is, akkor nem leszek védve a felmondástól kismamaként??? Ezt nem igazán értem...

A 12. hét betöltéséig szívem szerint itthon maradnék és addig nem is jelenteném be, de utána szeretnék visszamenni dolgozni. 

Vajon ez így járható? Vagy tényleg elküldhetnek a várandósság ideje alatt is, ha visszamegyek dolgozni egy-két hét táppénz után? 

 

Köszönöm a válaszokat!

 

zsanna Creative Commons License 2016.11.20 0 0 52515

Gyakorlati tapasztalatot - mióta itt Szakbarbár "abbahagyta a rendelést"- sajnos nem nagyon találsz :-( Én nem vagyok TB ügyintéző, a többiek meg kérdezni járnak ide. Van ugyan Major Zeman  topiktárs, aki beteszi a kapcsolódó pontos jogszabályi helyeket, de - gondolom, nem véletlen, - konkrét igent vagy nemet nem igazán mond :-(  Feltételezem, az az oka, hogy Ő nagyon jól tudja, mennyi rejtett bomba lehet még egy-egy kérdés mögött, amiről a kérdező azt gondolja, hogy lényegtelen, valójában azonban alapvetően átírhatja azt a választ, amit a félinformációk alapján adott :-(  Sajnos a TB nagyon bonyolult ügy, és az utóbbi időben mintha sportot csinálnának abból, hogy minél többször változtassanak rajta :-( 

 

Egy kicsit agyaltam rajta, és én azt szűrtem le, hogy esetedben járni fog a gyes és a gyet is egyszerre. 

Előzmény: SzaSza0909 (52514)
SzaSza0909 Creative Commons License 2016.11.19 0 0 52514

Koszi, de visszaidezted nekem a (3) bekezdest, amit en is ideztem, a (2) meg irja, hogy a (3) esetere nem vonatkozik.

Igazabol a jogertelmezesen akadtam meg en is, esetleges gyakorlati tapasztalatra lennek kivancsi.

Előzmény: zsanna (52513)
zsanna Creative Commons License 2016.11.17 0 0 52513

A CST 25 §-a ezt írja: 

 

(2)92 Ha a szülők egyidejűleg több gyermek után lennének jogosultak a gyermekgondozási támogatás egyik vagy mindkét formájára, úgy a támogatást – ide nem értve a (3) bekezdés szerinti esetet – csak egy jogcímen, és csak az egyik szülő részére lehet megállapítani.

(3)93 Gyermekgondozást segítő ellátásra való jogosultság egyidejűleg legfeljebb két gyermekre tekintettel állhat fenn azzal, hogy e bekezdés alkalmazásában az egyazon várandósságból született ikergyermekeket egy gyermeknek kell tekinteni.

 

Kikeresni kikerestem Neked, de most nincs időm agyalni rajta, hogy ez pontosan mit takar :-( 

 

(A CST pontos jogszabályi száma: 1998 évi LXXXIV törvény. Ha netán Neked vagy valaki másnak van kedve elmélyedni benne :-)  )

Előzmény: SzaSza0909 (52512)
SzaSza0909 Creative Commons License 2016.11.17 0 0 52512

Sziasztok!

 

Egy olyan kérdésem lenne, amivel kapcsolatban ellentmondó információkat találok mindenhol:

- Adott egy ikerpár, akik után GYES az iskolakötelezettség évének végéig jár

- Adott egy három évvel fiatalabb kistestvér, aki után hároméves koráig jár GYES

- A szabályok szerint jár GYET a kistestvér 3-8 éves kora között

 

Kérdés: jár-e egyszerre GYET abban az időszakban, amikor a kistestvér már betöltötte a 3-at, de az ikrekre még jár a GYES (ez egy kb. 6 hónapos időszak).

Az én értelmezésemben ez a passzus szerint jár egyszerre: "Gyermekgondozást segítő ellátásra való jogosultság egyidejűleg legfeljebb két gyermekre tekintettel állhat fenn azzal, hogy e bekezdés alkalmazásában az egyazon várandósságból született ikergyermekeket egy gyermeknek kell tekinteni".

Igazam van, a fenti esetben járhat egyszerre GYES és GYET (nyilván az egyéb feltételek teljesülése esetén)?

 

zsanna Creative Commons License 2016.11.12 0 0 52511

Nem parázod túl, szerintem is megszakadt. Ugyanis a GYED idejére fizetés nélküli szabadságon vagy a munkaviszonyodból. És ilyenkor azonnal megszűnik a biztosítottság. DE: a gyed (és a gyes) viszont belép, mint biztosítotti jogviszony, tehát amíg gyeden vagy gyesen vagy, addig minden rendben.  De Te a Gyed után nem voltál gyesen, úgyhogy a munkaügyesed nem tudom mire alapozza, hogy biztosított voltál? Kérdezd meg tőle.  Nálam az OEP a nyerő sajnos :-( 

 

A visszamenőleges gyes-igénylés az én szememben gázos. Alaposan tanulmányozzátok át a GYES-igénylő nyomtatványt, meg a kapcsolódó kitöltési útmutatót.  Én már régebben csináltam ilyet, de akkor volt ott olyan, hogy ki jogosult az igénylésre, és hát a közös háztartás az alapfeltétel. Hogy ezt elég-e tanúkkal bizonyítani, azt passzolom. Viszont felmerül egy további probléma: ha ezt tanúkkal bizonyítod, hogy ott laktál, akkor a másik esetben nyilatkoztál valótlant, és a másik gyereked jár jogosulatlanul abba a suliba, ahova :-(   A Te döntésed, hogy melyik rosszat vállalod fel. 

 

A 30 napon túli megszakítás táppénz esetében komoly hátrányt jelent, mert teljesen lenullázza a biztosítotti előzményeidet. Ha jól emlékszem, akkor a gyakorlatban azt jelenti, hogy fél évig csak minimálbér 50 %-a után jár táppénz, utána másfélig meg a béred után, de nem 60, hanem csak 50 %. És két év után áll vissza minden.  Nyugdijnál meg: egy hónappal kevesebb szolgálati időd lesz. 

 

Előzmény: oema (52510)
oema Creative Commons License 2016.11.11 0 0 52510

Sziasztok,

 

már többször kaptam itt segítséget, amit hasznosítottam is, ismételt köszönet érte.

Most egy konkrét problémával jöttem, lehet, nagyon elszúrtam valamit.

Augusztus 2-án lejárt a gyedem, akkor úgy nézett ki, hogy visszamehetek a munkahelyemre, de hosszabb huzavona után erre csak október 17-ével került sor, ekkor kezdtem el kivenni a szabikat.

A problémám: mivel augusztusban papíron nem voltunk azonos lakcímen a kisfiammal (mert a suli miatt a nagyobbik lányommal másik címre jelentkeztünk be), a gyest a férjem igényelte és kapja azóta is.

Ma valahogy beszéltem a munkaüggyel és kiderült ez a helyzet, én nem jeleztem nekik, hogy nem én veszem igénybe a gyest. Azt mondják, aug. 2 és okt 17. között nem voltam így biztosított, nem folyamatos a társadalombiztosításom.

 

Sajnos, erre korábban nem gondoltam. Tényleg így van ez? Mert azóta mindenfelé telefonálgattam, az Államkincstár azt mondja, csak 2 hónapra visszamenőleg lehet "visszacsinálni' (a férjem visszautalja, nekem elindítják), de az nekem rövid idő. Az oep szerint gyed után automatikusan még 45 napig biztosított a kismama, az ezt követő időszakra kellene befizetnem az egészségügyi hozzájárulást. Közben felhívott a munkaügyes, hogy egész nap bújta a szabályokat és mégsem kell semmit tennem, mégis élt a biztosításom.

 

Kérdéseim:

1. Kissé túlparázom ezt a dolgot? Megszakadt-e egyáltalán és van-e jelentősége, hogy egy hónapra megszakadt ez eü biztosítás? (16 éves folyamatos biztosított munkaviszonyom van)

2. Igaza van a munkaügyesnek, hogy minden oké, nem kell tenni semmit?

3. Mi lenne, ha: aug.2-szept 16. között van az automatikus biztosítás. Férjem visszafizetné a 2 hónap gyest és szept 16-tól elindítanák nekem? Még épp időben vagyunk. Persze közös lakcím még mindig nincs, de lehet tanúkkal, hogy együtt lakunk megoldható?

4. Hol hátrány a megszakadt eu biztosítás: nyugdíj, eseti táppénz a jövőben.. ?

 

Nagyon köszönöm a segítséget!

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.22 0 0 52509

Semmi más dolgot nem kell tenni csak videókat nézni, véleményezni, és likeolni!!!! 
Nem rossz ügye?! 
Nincs regisztrációs díj és nem kell venned semmit!!!
Számítógépről és okostelefonról is csinálhatod, akár útközben is.
-Ez nem egy bevételmegosztó, vagy HYIP program. Teljesen más koncepció, hogy pénzt keress az interneten.
Első lépésként regisztráció és kvalifikáció van.

-Heti 25$/óra fizet, max.10 óra, vagy max.250$, ezért csak videókat, filmelőzeteseket, TV kisérleti műsorokat kell nézni.

Nincs regisztrációs költség, kezdő csomag és hasonlók!
Csak egy egyszerű regisztráció, ami kb. 5 perc és indulhat a munka! 
Akár fizetéskiegészítésként, vagy munkanélküliség estén, GYES-GYED mellett vagy akár iskola mellett is végezhető!

Ha felkeltette az érdeklődésedet , bővebb informaciót szeretnél vagy valamilyen kérdésed lenne, írj nyugodtan : kardora.thwglobal@gmail.com

Major Zeman Creative Commons License 2016.09.14 0 0 52508

Én javasolnám megpróbálni az illetékes közigazgatási szerv vezetőjét is, hátha kellemesen csalódik és egy kávé, vagy egy tea mellett teljeskörű tájékoztatást kap.

 

 

Ennek a kezdeményezéséhez két minta:

 

 

Magyar Államkincstár …… Megyei Igazgatóság igazgatója részére

település

utca, házszám

irányítószám

mail:

 

Tárgy: Személyes konzultáció kezdeményezése

 

 

 

Tisztelt Igazgató Asszony/Úr!

 

 

Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaival kapcsolatban a közszféra tb. kifizetőhelyi feladatait ellátó Illetményszámfejtési-iroda irodavezetőjével, osztályvezetőjével, vagy más, a témában járatos személlyel a személyes konzultáció lehetőségét biztosítani szíveskedjen az alábbiak miatt.

 

Jelenleg a …………………-nél dolgozom, amely intézmény társadalombiztosítási kifizetőhelyi feladatai a Magyar Államkincstár …… Megyei Igazgatósága látja el.

 

A napokban tudtam meg, hogy várandós vagyok, a szülés várható időpontja ………

 

Tekintettel arra, hogy kezelőorvosom veszélyeztetett terhessé  nyilvánított szeretnék táppénzre, majd csecsemőgondozási díjra menni, azt követően pedig a GYED és a GYES ellátásokat igénybe venni, illetve a gyermek féléves kora után, ezen ellátások megtartása mellett munkába állni.

 

Helyzetemet bonyolítja, hogy az előző gyermekemre jelenleg is GYES ellátásban részesülök, amely ellátást szeretném megtartani. (Tudomásom szerint erre a GYED extra lehetőséget ad, ugyanakkor a kormányablak ügyintézője erre a kérdésemre érdemi és megnyugtató választ adni nem tudott.)

 

Az utóbbi időben igyekeztem minden lehetséges módon tájékozódni, azonban tekintettel arra, hogy a tb. jogszabályok az utóbbi időben évente kétszer is ( január 01. és július 01.) változtak, illetve azok az egyszerű, nem jogi, vagy tb. végzettségű állampolgárok számára érthetetlenek, így azok között kiigazodni nem tudok.

 

 

 

Sajnos a különböző internetes fórumokon, újságcikkekben, a kormányablakban, illetve az egészségbiztosító és a Magyar Államkincstár ügyfélszolgálatain is egymásnak ellentmondó tájékoztatást kaptam, ezért -hivatkozva a közigazgatás szolgáltató jellegére, az Alapvető Jogok Biztosának az OBH 135/2008 számú jelentésében rögzített javaslatára (ajánlás), a KMREP (Közép-magyarországi Regionális Egészségbiztosítási Pénztár) 2009 februárjában kelt, a társadalombiztosítási kifizetőhelyeknek szóló 2009/1. számú kifizetőhelyi tájékoztatójában foglaltakra (3.oldal), továbbá az 1997. évi LXXXIII. törvény 5. § és a 217/1997 (XII.1) kormányrendelet 39. § (3) előírásaira- kérem, hogy kérdéseim megnyugtató és mindenre kiterjedő megválaszolásához a nyugodt, személyes konzultáció lehetőségét egy erre alkalmas felelős vezetővel mielőbb biztosítani szíveskedjen.

 

Szeretnék részletes és érthető tájékoztatást kapni különösen a különböző ellátások jogosultsági feltételeiről, tartamáról, mértékéről, összegéről, a figyelembe vehető keresetről, az együttfolyósítás lehetőségéről és tilalmáról, az un. kedvezményszabály igénybevételének lehetőségéről, az igényérvényesítés és a megszűnés módjáról, az ügyintézési határidőről, a csatolandó okmányokról, a több helyen hivatkozott sommás eljárás lényegéről, előnyeiről, hátrányairól,  valamint az eljárás során megillető jogaimról és kötelezettségeimről.

 

A fent idézett normák alapján, –egyben figyelemmel a közigazgatás szolgáltató jellegére is- az egészségbiztosítónak, és/vagy a társadalombiztosítási kifizetőhelyeknek –beleértve a Magyar Államkincstár Illetmény-számfejtési Irodáját is, mint a közszféra központi kifizetőhelyét-  a dolgozók által befizetett járulékért cserébe nem csak az ellátások megállapítása és folyósítása a feladata, hanem a biztosítottak teljes körű tájékoztatása is.

 

Erre hívta fel a figyelmet az Alapvető Jogok Biztosa is az OBH 135/2008 számú jelentésében, egyben javasolta az egészségügyi miniszternek, hogy a hatóságok, azaz egészségbiztosító és a tb. kifizetőhelyek az eljárásuk során kellően alapos tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

 

Az ilyen tájékoztatás az ombudsman véleménye szerint nemcsak megelőzheti a félreértéseket és a későbbi jogvitákat, de egyúttal előfeltétele a jogorvoslathoz való jog gyakorlásának.

 

Ugyancsak a tájékoztatási kötelezettség fontosságát hangsúlyozza a KMREP (Közép-magyarországi Regionális Egészségbiztosítási Pénztár) 2009 februárjában kelt, a társadalombiztosítási kifizetőhelyeknek szóló 2009/1. számú kifizetőhelyi tájékoztatója. (3.oldal)

 

 

 

Az 1997. évi LXXXIII. törvény 5. § értelmében az egészségbiztosító tájékoztatja a biztosítottat jogairól és kötelezettségeiről, segítséget nyújt igénye érvényesítéséhez.

 

A fenti törvény végrehajtására kiadott 217/1997 (XII.1) kormányrendelet 39. § (3) szerint a kifizetőhely/egészségbiztosító az ügyfél kérelmére köteles tájékoztatást adni a megállapított pénzbeli ellátás összegének kiszámítása során figyelembe vett adatokról.  

 

 

Várva mielőbbi kedvező válaszát, köszönettel:

 

 

                                       aláírás

 

Dátum.

 

Elérhetőségeim:

Adataim:

 

 

 

 

És a másik minta:

 

 

 

 

…..   Megyei Kormányhivatal

Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály

település

utca, házszám

irányítószám

mail:

 

Tárgy: Személyes konzultáció kezdeményezése

 

 

 

Tisztelt Főosztályvezető Asszony/Úr!

 

 

Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaival kapcsolatban a főosztály illetékes osztályvezetőjével, vagy más, a témában járatos személlyel a személyes konzultáció lehetőségét biztosítani szíveskedjen az alábbiak miatt.

 

Jelenleg a …………………Kft-nél dolgozom, amely cég egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapításával és folyósításával kapcsolatos feladatai –tekintettel arra, hogy a vállalkozás 100 főnél kevesebb biztosítottat foglalkoztat,  tb. kifizetőhely hiányában- Önök látják el.

 

A napokban tudtam meg, hogy várandós vagyok, a szülés várható időpontja ………

 

Tekintettel arra, hogy kezelőorvosom veszélyeztetett terhessé nyilvánított szeretnék táppénzre, majd csecsemőgondozási díjra menni, azt követően pedig a GYED és a GYES ellátásokat igénybe venni, illetve a gyermek féléves kora után, ezen ellátások megtartása mellett munkába állni.

 

Helyzetemet bonyolítja, hogy az előző gyermekemre jelenleg is GYES ellátásban részesülök, amely ellátást szeretném megtartani. (Tudomásom szerint erre a GYED extra lehetőséget ad, ugyanakkor a kormányablak ügyintézője erre a kérdésemre érdemi és megnyugtató választ adni nem tudott.)

 

Az utóbbi időben igyekeztem minden lehetséges módon tájékozódni, azonban tekintettel arra, hogy a tb. jogszabályok az utóbbi időben évente kétszer is ( január 01. és július 01.) változtak, illetve azok az egyszerű, nem jogi, vagy tb. végzettségű állampolgárok számára érthetetlenek, így azok között kiigazodni nem tudok.

 

 

 

Sajnos a különböző internetes fórumokon, újságcikkekben, a kormányablakban, illetve az egészségbiztosító és a Magyar Államkincstár ügyfélszolgálatain is egymásnak ellentmondó tájékoztatást kaptam, ezért -hivatkozva a közigazgatás szolgáltató jellegére, az Alapvető Jogok Biztosának az OBH 135/2008 számú jelentésében rögzített javaslatára (ajánlás), a KMREP (Közép-magyarországi Regionális Egészségbiztosítási Pénztár) 2009 februárjában kelt, a társadalombiztosítási kifizetőhelyeknek szóló 2009/1. számú kifizetőhelyi tájékoztatójában foglaltakra (3.oldal), továbbá az 1997. évi LXXXIII. törvény 5. § és a 217/1997 (XII.1) kormányrendelet 39. § (3) előírásaira- kérem, hogy kérdéseim megnyugtató és mindenre kiterjedő megválaszolásához a nyugodt, személyes konzultáció lehetőségét egy erre alkalmas felelős vezetővel mielőbb biztosítani szíveskedjen.

 

Szeretnék részletes és érthető tájékoztatást kapni különösen a különböző ellátások jogosultsági feltételeiről, tartamáról, mértékéről, összegéről, a figyelembe vehető keresetről, az együttfolyósítás lehetőségéről és tilalmáról, az un. kedvezményszabály igénybevételének lehetőségéről, az igényérvényesítés és a megszűnés módjáról, az ügyintézési határidőről, a csatolandó okmányokról, a több helyen hivatkozott sommás eljárás lényegéről, előnyeiről, hátrányairól, valamint az eljárás során megillető jogaimról és kötelezettségeimről.

 

A fent idézett normák alapján, –egyben figyelemmel a közigazgatás szolgáltató jellegére is- az egészségbiztosítónak, és/vagy a társadalombiztosítási kifizetőhelyeknek –beleértve a Magyar Államkincstár Illetmény-számfejtési Irodáját is, mint a közszféra központi kifizetőhelyét- a dolgozók által befizetett járulékért cserébe nem csak az ellátások megállapítása és folyósítása a feladata, hanem a biztosítottak teljes körű tájékoztatása is.

 

Erre hívta fel a figyelmet az Alapvető Jogok Biztosa is az OBH 135/2008 számú jelentésében, egyben javasolta az egészségügyi miniszternek, hogy a hatóságok, azaz egészségbiztosító és a tb. kifizetőhelyek az eljárásuk során kellően alapos tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

 

Az ilyen tájékoztatás az ombudsman véleménye szerint nemcsak megelőzheti a félreértéseket és a későbbi jogvitákat, de egyúttal előfeltétele a jogorvoslathoz való jog gyakorlásának.

 

Ugyancsak a tájékoztatási kötelezettség fontosságát hangsúlyozza a KMREP (Közép-magyarországi Regionális Egészségbiztosítási Pénztár) 2009 februárjában kelt, a társadalombiztosítási kifizetőhelyeknek szóló 2009/1. számú kifizetőhelyi tájékoztatója. (3.oldal)

 

 

 

Az 1997. évi LXXXIII. törvény 5. § értelmében az egészségbiztosító tájékoztatja a biztosítottat jogairól és kötelezettségeiről, segítséget nyújt igénye érvényesítéséhez.

 

A fenti törvény végrehajtására kiadott 217/1997 (XII.1) kormányrendelet 39. § (3) szerint a kifizetőhely/egészségbiztosító az ügyfél kérelmére köteles tájékoztatást adni a megállapított pénzbeli ellátás összegének kiszámítása során figyelembe vett adatokról.  

 

 

Várva mielőbbi kedvező válaszát, köszönettel:

 

 

                                       aláírás

 

Dátum.

 

Elérhetőségeim:

Adataim:

Előzmény: LindaLina (52506)
zsanna Creative Commons License 2016.09.14 0 0 52507

A múltkoriban úgy láttam, hogy Szakbarbár "rendel" a Családineten. Őt tudnám javasolni, abszolut profi a témában. 

Előzmény: LindaLina (52506)
LindaLina Creative Commons License 2016.09.14 0 0 52506

Sziasztok!

Keresek valakit, akivel Budapesten tudnék találkozni és segítene a ( saját adataimmat nézve) a táppénz, csed, gyed kalkulálásában és abban, hogy mikor melyik ellátást lenne jó igényelni.

Tudtok ebben segíteni?

Köszönöm!

NinaAT Creative Commons License 2016.09.03 0 0 52505

Bocsánat, nem határozott munkaidővel, hanem határozott idejű szerződéssel :-).

NinaAT Creative Commons License 2016.09.03 0 0 52504

Sziasztok!

 

Tanácsot szeretnék kérni az alábbi ügyben: egyéni vállalkozó vagyok, emelt KATA-t fizetek, jövő év április elejére várjuk a babánkat. Most lenne arra lehetőség, hogy egy 3-4 hónapos projektre felvegyenek alkalmazottként, határozott munkaidővel, a projekt végéig, viszonylag jó bruttó fizetéssel (szeptember közepétől kb. december vagy január végéig). Jól értelmezem, hogy ez esetben az eddigi KATA-s jövedelmem és ennek az átlaga adná majd ki a GYED stb. alapját? Vagy jobban járok, ha visszautasítom és marad a folyamatos KATA-s jogviszonyom? Hogyan működik ez ebben az esetben, ha az adott időszak alatt több munkahely van? Nagyon köszönöm a válaszokat, majd a könyvelőmet is kérdezni fogom, de mivel még nem publikus a terhesség, igyekszem egy picit húzni a bejelentést :-).

Major Zeman Creative Commons License 2016.09.02 0 0 52503

Így van, amennyiben a szülés napján nem biztosított nem jogosult csed és gyed ellátásokra, viszont alanyi jogon kaphat gyes-t.

 

Összege bruttó 28.500 Ft, amiből 10% nyugdíjjárulékot vonnak.

 

További kérdéseivel a kormányhivatal családtámogatási és társadalombiztosítási főosztályához fordulhat.

 

Ügyféljogokról, hasznos tudnivalókról, illetve a személyes konzultáció kezdeményezésének lehetőségéről és módjáról -CSED, GYED, GYÁP, táppénz és baleseti táppénz igénylése esetén-  az alábbi linkre kattintva olvashat:

 

http://aktaforum.hu/forum/viewtopic.php?f=22&t=5654&sid=e875ae3187ff25ae8ec3481f7d96925d

 

Előzmény: Kokilla31 (52502)
Kokilla31 Creative Commons License 2016.08.15 0 0 52502

Üdv mindenkinek. 

 

Egy kérdést szeretnék feltenni (nem vagyok szakértő, csak a kolléganőmnek segítenék), kérlek ha tudjátok írjátok meg.

 

Adott egy kismama (4 hónapos), aki 3 éve dolgozik egy cégnél, bejelentette hogy terhes stb. stb. A gond az, hogy elképzelhető hogy a cég ahol dolgozik, teljesen megszűnik. Magyarul eltűnik a süllyesztőben. Ilyenkor mi történik a kismamával? Mivel megszűnik a jogviszonya, nem kap semmilyen ellátást, akkor jól gondolom, ha így marad (mivel terhesen senki nem veszi fel dolgozni 2-3 hónapra) akkor szülés után nem fog kapni sehonnan pénzt? 

 

Köszi a választ.

 

 

Major Zeman Creative Commons License 2016.08.04 0 0 52501

 

 

Tekintettel arra, hogy a 2016.06.01-2016.10.31. időszakban nincs 180 napi jövedelme, de a biztosítása folyamatos és van tbj. 5. § szerinti 180 biztosításban töltött ideje a 2016.10.31-től visszafelé elért 120 naptári napi jövedelméből.

 

Előny/kedvezményszabály nem alkalmazható, mivel jogviszonyt váltott.

 

További kérdéseivel a kormányhivatal családtámogatási és társadalombiztosítási főosztályához fordulhat az itt részletezett módkon:

 

http://aktaforum.hu/forum/viewtopic.php?f=22&t=5654&sid=e875ae3187ff25ae8ec3481f7d96925d

 

http://aktaforum.hu/forum/viewtopic.php?f=22&t=5803

 

Előzmény: Smoke1021 (52499)
MolnarB. Creative Commons License 2016.08.03 0 0 52500

Sziasztok,

 

Csed témában lenne szükségem segítségre.

2. gyermekem születése után, 2013.10.01től folyamatos a munkaviszonyom, azonban 2016. 05.31-el munkahelyet kellett váltanom, mert az ekőző sajnos megszűnt.

Nem maradt egy napom sem biztosítás nélkül, szerződésem egyenlőre 2016.06.01- 2016.12.31ig szól.

3.gyermekemet 2016.12.24-re várom. 

Azt tudim, hogy jogviszonyban kell álljak a szülés napján,  ez szerintem rendben is lesz. Viszont az új szabályok értelmében, hogy tudok számolni a CSED-el?

Br.730 e ft a fizetésem, de ezzel a 120 nap + 3 hónapos szabállyal, lehet pár nap híján lecsúszok a bér szerinti CSEDről? Van erre vmi megoldás? 

Illetve, ha betegszabadságra, táppénzre v a gyermekekkel megyek táppénzre, az beleszámít ebbe az időszakba, vagy csökkenti?

 

Segítségeteket előre is köszönöm!

Smoke1021 Creative Commons License 2016.08.01 0 0 52499

Sziasztok!

 

Valaki aki ért hozzá segítsen, hogy fog kinézni a gyedem stb..

2014 decembere óta itthon vagyok gyeden a kislányommal (kb:1500 ft/nap).

2016 május 6-án jogutód nélkül megszűnt a munkahelyem így át kerültem passzív gyedre.

2016 június 1-től kétórás (br:34000 ft-os) munkaviszonyom van.

2016 szeptember 1-től emelik 8 órás (br:129000 ft) munkaviszonyra.

2017 január 21-re vagyok kiírva a következő babával.

Köszönöm a válaszokat

 

oema Creative Commons License 2016.07.22 0 0 52498

Köszönöm a tanácsot, megfogadom. Nem szüntettem meg a fizetés nélküli szabit, csak jeleztem telefonon, hogy visszamennék, vagyis jó helyzetben vagyok:)

Előzmény: Micimalacka (52497)
Micimalacka Creative Commons License 2016.07.22 0 0 52497

Az a kérdés, hogy megszüntetted-e már a fiz.nélküli szabit vagy sem.

 

ha gyesre megyek, miért szükséges fizetés nélküli szabira is mennem?

TGYÁS idején(vagy csed vagy  mi most:D) szülési szabadságon vagy. GYED és GYES alatt pedig fizetésnélküli szabadságon gyermekgondozás céljából. Ezt írásban kell kérni és a megszüntetését is kérni.

 

Ha jelezted, hogy visszamennél, de még nem szüntetted meg a fiz.nélküli szabit, akkor nincs teendőd. Ha igen, akkor viszont már 1. dolgoznod kellene vagy 2. szabadságon lenned. Szóval feltehetőleg nem szüntetted meg, csak jelezted szándékod.

 

Tehát

1. Ha még nem járt le, maradsz. Közlöd, hogy egyelőre nem élnél mégsem a szabadság kivételének lehetőségével, maradsz tovább fiz.nélküli szabin a gyermekeddel. (nekik mindegy, hogy most fizetnek ki vagy x hónap múlva, na jó nem, de hát ez van:))

Ebben az esetben ha találsz munkát, kéred szüntessék meg, és akkor felmondhatnak.

 

2. Közlöd, hogy megszünteted a fiz.nélküli szabit. Az első munkanapon joguk van felmondani neked. Ekkor elindul a szabadság, felmondási idő, munkaviszony megszűnik.

 

- ebben az esetben a felm idő+ végkielégítés a gyes végeztével járna? Ill. Járna-e, ha ők tudják, hogy azért vagyok gyesen, mert munkát keresek? Tegyük fel, találok 1 hónap alatt, akkor hogyan jelezzem, hogy elmennék, akkor már nem a részükről való felmondásról van szó, nem?

a felm.idő és a végkielégítés független a te gyesedtől, gyesen lehet akkor is, ha nincs munkaviszonyod, vagy ha van és otthon vagy vagy dolgozhatsz mellette.

 

A felmentési idő és végkielégítés attól a ponttól indulhat, ha írásban közlöd, melyik naptól kéred a fiz.nélküli szabi megszakítását és állnál vissza munkába. Attól a naptól nem tudnak neked munkát adni, tehát felmondanak vagy felajánlják a közös megegyezést.  Ez nem befolyásolja a gyesedet.

Azért jó gyesre menned és otthon maradni, mert akkor nem szűnik meg a jogviszonyod.

 

A végkielégítés független attól, gyesen vagy-e, az azért jár, mert tv. írja elő, mikor jár (ki mond fel, mennyi mviszony után mennyi)

Munkába pedig állhatsz úgyis, hogy máshol van munkaviszonyod vagy felmondási időt töltesz.

Amúgy nyilván tudják, hogy ha nem mész vissza dolgozni, akkor időt húzol.

 

- jelezték, hogy kifizetnék a szabit, én élnék ezzel (most jól jönne),  de akkor aktív státuszba kerülök, ez nem hátrány? És ugye, jól gondolom, hogy szabi+gyes egyszerre kellene, hogy induljon (aug.3-tól), különben elveszítek 1 hónap gyest?

De épp erről beszélek. Ha elkezded a szabit, akkor  megszűnik a védettséged és azonnal kirúgnak. Ez úgy érzem, neked nem baj, mert keresel munkát. Csak ha sokára találsz, lesz luk a biztosításodban. Azért jobb, ha nem kezded el a szabit most.

Nem veszíted el a gyest, van időd megigényelni.

Amúgy ha megírod ma, hogy aug.3-től kéred, addigra el is bírálják  a gyesedet.

Előzmény: oema (52496)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!