Na igen, én is így fogtam fel az egészet. Örültek, h egyáltalán valaki visszajelzett a számukra. És ilyenek reklámoznak a pályakezdők könyvében? :(( De legalább nem újságcikk alapján választottam ki egy névtelen 0-t, mint hallottam egyes ismerősöktől. Az államvizsga után komolyabban rászállok majd az álláskeresésre. Az egyik haverom egy holland cégnek dolgozik piackutatóként. Na, kb. engem is hasonló munka érdekelne. És havi 4000 Guldent keres(1Gulden=kb. 0.9 DM). persze nálam nem a pénz számítana elsősorban.
És miért volt ez homlokegyenest ellentéte annak, amit tulajdonságként elvártak, ill. amit majd effektive csinálni kell majd. Aszem, h itt leírtam, h kapcsolattartás az ügyfelekkel, rendezvényszervezés...
Én voltam egy sörgyár vezetője, s a 0. negyedéves adatokból kellett megtervezben a következő 3 negyedévet. Mondom, egyes sulikban ezt külön tantárgyként tanítják. De sejtem, h IRL mire is ment ki a játék.
Na, megvolt a kész átverés show. :(( Kezdődött azzal, h a vonatom 10 perc késéssel érkezett a Keletibe, így én is késtem 10 percet. Nem mintha sokat számított volna. Összegyűltünk vagy 8-an, s egy management szimulációt kellett megcsinálni. Biztosan tudjátok, egy olyan humbu, Alias IRL valóság, amelyet jónéhány helyen posztgraduális képzésként emlegetnek. Így aki már találkozott vele, annak szvsz nyert ügye volt. Csak fogalmam volt, h miket kellene számolni, de hozzá sem tudtam kezdeni. 10 perccel a vége előtt, miután még mindig "üres" volt a papírom, bedobtam a törülközőt. Mondom a "felvigyázóknak", h ez nem fog menni, nem erre számítottam. Aztán előadtam, h én úgy képzeltem el, h nekem kell majd valamilyen terméket eladni, s a hozzá kapcsolódó marketing stratégiát kialakítani. Erre azt mondja, h az a marketing. Egyszerűen nem értem, h miért nem olvassák el, h én mire jelentkeztem. Amit írtak, h milyen képességek kellenek ide, azokból 0 szükségeltetett ehhez. :(((((
Június 5-ig olvasd el a Stratlap - Álláslap - még több állás oldalon a felvételi interjúról szóló írásokat, hogyan beszéljünk a bérről stb. Még van egy heted, hogy mentálisan rákészülj.
Az nem baj, ha van kritikai észrevételed, csak nem biztos, hogy ott és akkor el is kell mondani.
Nagy-nagy vérre menő psziho-tiller ez az egész:))
Most megyek alszani, majd folytathatjuk...
Azért csak készülj fel erre a kérdésre is, mert akár provokálhatnak is vele, ahogy a mélben is irtam. Ha keveset mondasz nem jó, mert úgy gondolják, hogy: nahát csak ennyire tartja magát. Ha sokat kérsz, az se jó, mert: van még rajta kivül más, aki ennél kevesebbért is elvállalja.
Marha nehéz, tudom, de sok múlik a fellépésen és a beszélgetésre való felkészülésen.
Légy résen Banci, mert ez takarhat ügynöki tevékenységet is, pl. MLM rendszerben, aminek gyönyörű fedőnevei vannak, úgymint termékmenedzser, befektetési tanácsadó, regionális kutyafüle stb. stb. Nem véletlen, hogy pályakezdőket keresnek, akik még nem látnak át a szitán és a mesterkedéseiken. Noha szakmád és érdeklődésed is ehhez a pályához húz, de legyél óvatos.
Persze, el kell menni, végighallgatni őket, de akármilyen csábító az ajánlat ne mondj rögtön igent. Egyrészt - ha tudsz, jegyzetelj, nem biztos, hogy lesz rá módod, nem illik, de akkor minél több infot raktározz el. És aludj rá egyet, gondold végig még egyszer.
Másrészt: ha rögtön rárepülsz, azt a látszatot kelted, hogy nagyon kell az állás. (Igen,nagyon kell, de te egy ifjú "csodacsatár" vagy, akit nekik meg kell szerezniük. Ez ugyanúgy adok-veszek, mint bármilyen kereskedelmi tevékenység. Te adod a munkaerődet: eszedet, felkészültségedet, ők meg ezt vegyék meg tisztességes áron. Lehet alkudozni, de csak a végén! A legvégén! Azt járd nagyon pontosan körbe, hogy mit kell majd csinálnod. Mindezt kikkel és hogyan? Milyen hierarchiában kell együttműködnöd stb.
No ennyit röviden. Nagy kalappal.
Köszönettel vettük megtisztelő érdeklődésedet cégünk iránt.
A ... foglalkozik, melyhez
pénzügyi ismeretek nélkülözhetetlenek. A feladat azonban ennél sokrétűbb:
értékesítés, kapcsolattartás ügyfelekkel, rendezvényszervezés, lebonyolítás
stb.
Amennyiben ezután is fennáll érdeklődésed, szeretettel várunk június 5-én
vagy június 6-án 9:00-kor egy assessment center általi kiválasztásra.
Az AC-ra várjuk megerősítő jelentkezésed a dátum megjelölésével.
Jelentkezni lehet e-mail-en: ...
De ilyen marketing, reklám, értékesítés? Itt az Otp-nél, mielőtt odamentem 0%-os volt a szerződéskötés. Én az előírt éves tervadatnak a 108%át értem el egy hónap alatt. Ezzel 3.-ok voltunk a régióban.