Hát, én meg egy képregényt keresek, amelyik valamelyik Galaktikába jelent meg.
Sőt talán folytatásos is volt... azt hiszem még a Funky Koval előtt..
Egy bányába vezető sínpárról szólt, valami köze lehetett vmi háborúhoz is.
Nagyon egyedi képi világa miatt bennem maradt, mostmeg újra rákattantam a képregényekre és utánajárnék eredetiben - sajna az én Galaktikáim a régi házunk padlásán maradtak :( / Azt iszem a "sínpár" szó benne is volt a címében!
Remélem jó helyen járok és tudtok segíteni. Még gyerekkoromban olvastam a Galaktikában egy novellát, amiben a fickó nyakából kinőtt még egy fej, amelyik elnyomta és még a feleségét is elszerette. Azt hallottam, hogy talán (rövid-)filmet is csináltak belőle. Jó lenne tudnom a szerző nevét és a címet.
izé, azt se felejtsd el (bár lehet, hogy most én felejtek el valamit :-) ), hogy a korábbi galaktikákkal egyidőben nem volt 4 féle gamer újság, 3 féle mozi magazin ésatöbbi
egyszerűen nem vagyok kíváncsi arra, mit írnak egy filmről, vagy egy játékról, ha ez érdekel, megveszem AZT az újságot, vagy körülnézek a neten
régen volt értelme kicsit nagyobb hangsúlyt fektetni az egyéb dolgoknak, most már szerintem nincs
a művészet az egyetlen kivétel, mert azt máshol még most sem éred el
En meg csak a nagyalakuaknal kezdtem olvasni, ugyhogy johet innen a velemenykulonbseg. :) Mar regota tervezem, hogy elkezdem az elejetol, de meg nem jott ossze.
igen. en is igy vagyok vele.. legjobb az elso 100 galaktika volt.
meg a metagalaktikak, mondjuk talan azert mert a nagyobb valasztekban biztosan volt jobb novella is.
na ja, a galaktikanak volt sok-sok szama, nehanyon neni volt... meg lehet nezni hany %-ban
ezek a mai limonade kiadvanyok valszeg uresek lesznek, mint sorosdoboz a fradi meccs utan, ezert aztan kell a szexi neni az elejere, hogy a tomeg megvegye
lasd atjaro magazin, a "galaktika melto utodja" vagy mi a szosz
Tény, hogy 8-8 novella van mindkettőben, de ha utána számolsz -- az általad leírt adatok alapján -- az irodalmi anyag aránya 85% a régi, 70% az új esetében. Ahogy te is írtad, ehhez jön még a kisebb méret, és a szellős tördelés. Ha ezeket is beszámítjuk, akkor szerintem kb. fele(de legfeljebb kétharmad) annyi irodalom van az újban.
A 870 Ft ezért nem túl kedvező, de hátha változik a helyzet a következő számokban.
Most mar eloszedtem par regebbi Galaktikat (131., 133.), mert nem ertettem mi baja a fikazoknak. Most meg kevesbe ertem.
Regi Galaktika: 96 oldal, 8 illetve 5 novella. 2 ill. 3 oldal kepzomuveszet(!), 2 ill. 3 oldal konyvajanlo, 6 ill. 4 oldal film, 1 oldal szerkesztoi uzenetek, 2 oldal Muhely (itt eppen Egely "tudomanyat" elemzik).
Uj Galaktika: 98 oldal, 8 novella, 2 oldal bevezeto, 3 scifi "elemzes" a novellakhoz kapcsolodva 8 oldal, 3 oldal tudomany-erdekesseg, 2 oldal hw, 7 oldal urturizmus, 4 oldal game, 4 oldal film.
Nem olyan nagy a kulonbseg. A game rovatot es a "kis szineseket" szerintem is ki lehetne hagyni, a tobbi boven belefer. Ami teny, a kisebb meret, latszolag azonos fontmerettel, tehat elvileg kevesebb tartalom. Illetve a magas ar, de hat eltelt kozben 10 ev, mit kapni ma 72 forintert?
Szívemből szóltál Wired, pont ezeket akartam én is leírni.
Talán még annyit, hogy a retrókat egy kicsit feleslegesnek érzem, de az annakidején cenzúrázott írások, csonkítatlan újraközlése jó ötlet. (érdekes volt rátalálni arra a részre, amit 1972-ben kihúztak belőle)
hmm, hanyagolni kéne a számítógépes/film ismertetőket (hardwer szopver, ha erre vagyok kíváncsi veszek egy szaklapot), de ezen kívül is nagyon sok felesleges, oda nem illő töltelék van benne (űmagán űrrepüőzés, bah)
nekem a papír minősége sem tetszik, szép fényes "magazin" papír, k.ra nem illik az egész cucchoz
kb. a 98 oldalból 58-59 oldala tiszta novella, a többiből talán 6-8 oldal valamilyen szerzővel kapcsolatos cucc, a többi pedig nem profilba vágó szemét
a novellák nekem egyébként bejöttek (valóban ismétlés némelyik, de nekem már/még újak voltak)
Ismeri valaki SZENTIVÁNYI Jenő: A támaszpont című regényét? Eredetileg a Galaktika 55. számában jelent meg egy részlet. Akkor nagyon megmozgatta a fantáziámat és persze éppen az érdekes résznék hagyták abba.
Nem tudok róla, hogy kiadták volna, legalábbis a neten semmi híre.