Sziasztok, egy érdekes történtet szeretnék megosztani veletek, hátha tudtok többet mondani a témáról. A talasztaltabbak lehet már hallottak ilyenről, velem ez most először esik meg.
A egyik használtautó adás/vételi oldalon találtam egy jó áron lévő, magánszemély által eladni kívánt gépjárművet, írtam is Neki, hogy egyeztessük az adatokat. Válaszul egy angol nyelvű levelet kaptam, amiben az úriember tájékoztatott, hogy per pillanat az autó UK-ban van, ahogy Ő is. Itt dolgozott egy évig Magyarországon, majd hazament, de ott fenntartani és használni (balkormányos) az autót túl nehéz és drága volt neki.
Mielőbb bármilyen kérdésemre válaszolt volna (autó adatai, ár stimmel-e, stb), rögtön felajánlotta, hogy a Cagro Trans-al idehozatja az autót (kifizeti a szállítást is) és nekem tíz napom lesz bevizsgáltatni a kocsit. Cserébe csak 20% előleget kell befizetnem mielőtt ideküldik. khm-khm oO. Itt már felvontam kicsit a szemöldököm (ide nagyon nem szállítanak, ráadásul egy kocsi idehozatala elég drága mulatság, ő meg ismán kifizetné) kb 1,5 millió forintról van szó van szó, az ára kb a harmada/fele az értékének. A szállítás sem lett volna olcsó gonodlom. Mindegy, most már csak érdekességből is, de írtam egy utolsó levelet, amiben mégegyszer elkértem az autó adatait, és nem mellékesen megkérdeztem a nevét, ha már eddig nem adta meg :). Persze választ annyt kaptam, hogy az autó adatainak kiadása számára nem lenne biztonságos... Nah, itt köszöntem el tőle.
...
Ebben a pillanatban kaptam egy levelet tőle, hogy rendben, előre nem kell fizetni, de akkor menjek be egy Western Union irodaába, és küldessek ki 20%-ot a saját nevemre Londonba valakivel, hogy lássa fizetőképes vagyok. Ezt aztán le tudja ellenőrizni.
OMG most ez fake, vagy minden angol ilyen? oO :D:D:D:D:D:D
azt szeretnem kerdezni hogy hogy megy olyankor a hasznaltauto-vasarlas menete, hogy ha az auton meg hitel van? en nem hitelre szeretnem venni.
ha joltudom ebben az esetben a torzskonyv a banknal van, igy azt nem tudja odaadni, csak akkor ha kifizette a hitelt. de a hitelt csak akkor tudja kifizetni, ha eladta az autot. de en meg nem irok ala adasvetelit addig, mig nemlatom a torzskonyvet.
mi ennek a pontos (rizikomentes) menete, valaki le tudna irni?
Hozzászólásodhoz csatlakozva, a "befürdött vásárlásodhoz" információ és jó tanácsként, ha nem értesz hozzá és megtaláltad álmaid autóját, hosszas keresgélés után, érdemes valami hozzáértő félével aki már látott autót megnézetni, ha sajnálod a pénzt egy szerviz átvizsgálásra (10-15 ezer forint) amit egy családi vacsoránál amúgy is elköltenél. A Májusi adás-vételed kapcsán most felmerülő reklamációd ezer buktatót rejt és menet közben előforduló hibákért lehet, hogy késő bánat aggódni, lásd az én példámat amikor is nem rég vásárolt autóm hasonszörű hiba miatt már hazafelé megadta magát és az eladó szét tárt kezekkel csodálkozva állt a problémám elé, hivatkozva kocsija minden napos probléma mentes használatára és még lehet, hogy igazat is mondott! Nap mint nap előfordúlnak ilyen " katasztrófák" és a legrosszabbat választjuk... Harcolni kezdünk az "igaz" ügyünkért holott, csak az átláthatatlan ködben tapogatózunk ami most szügségtelen lenne, ha anno egy márkaszerviztől kiállitott szakvélemény lett volna a kezedben, amit még akkor a vásárlásnál te dönthettél volna, hogy igy is adsz érte pénzt vagy tovább lépsz egy másik paripát keresve amivel lehet, hogy nem jártál volna jobban!!! A rejtett hiba teljes feltárásához megbontásos vizsgálat szügséges ebben a műveletbe az eladó vagy a viszont eladó biztos nem eggyezett volna bele, ezért megint ott vagy ahol a part szakad!!! Ha nem nyeled le a békát lehet hosszas pereskedés, sok-sok idegeskedés és a pénztárcádat is jócskán megviseli, nem beszélve a millió buktatóról amig pontot nem teszel horrorisztikus űgyed végére és lehet, hogy EREDMÉNYTELENŰL!!!! Rajtad kivül még rengetegen járnak ebben a cipőben,csak vannak akik helyesen döntenek és lenyelik a békát és vannak akik harcolnak a reménytelen igazukért... Bontott jó motort venni a javitási költséged töredékéért lehet és abban is biztos vagyok főleg az Ignishez könnyen beszerezhető, amúgy a hibáját kevésbé értem, mert a világon egyedülálló ez a tipus amibe szó szerint csak tankolnod kéne. Minden egyes szervizben ma Magyarországon iszonyatos rablás folyik és nem foglalkoznak a " bajbajutott" kuncsaftokkal , ami az ő részükről érthető mert ők is meg akarnak élni valamiből! Leveledből úgy látom nem nagyon konyitasz az autókhoz ezért amit most elkezdtél projektet szerintem "C" vágányra érkeznél! Irásomat gondold át és ha elfogadod segitségemet irásban felvehetjük a kapcsolatot! Űdvözlettel.: Egy jó barát!
Sima hagyományos áramtalanító kapcsoló, semmi extra!
Kérdésem van uraim, és ha valaki találkozott hasonlóval, vagy van ötlete írjon:
Egy kedves barátom felhívott, hogy áll az egyik ismerős szakinál egy használt járgány bagóért. Elmentem megnéztem, van baja, de nem vészes, néhány tízezer forintból vizsgaképes. Nagyon jelképes az ára, még alkatrésznek is megérné!
Beszéltünk a szakival, megnéztük a járgányt. Egy idős hölgyé az autó, akit mikor vette kissé megvezettek, most, hogy lejárt a műszaki szabadulna tőle. Le akarta adni bontóba, de nem veszik át, mert nincs meg a törzskönyve.
Kiderült, hogy úgy fél éve vette egy autókereskedőtől, de nem kapott hozzá törzskönyvet, így át sem tudta iratni. Csak egy érvényes adásvételije van, meg a forgalmi. A kereskedő közben bezárt, a tulaj elérhetetlen.
Én most megvenném a járgányt, és át is iratnám a nevemre, de ötletem sincs, hogy tudjuk a papírokat hivatalosan elintézni. Ja és értelem szerűen a néni már nem iratná át a nevére.
A kérdés arra vonatkozik, van-e valakinek ötlete, hogy lehet végigrugni a hivatalon?
Ui.: Felhívtam a tokmányirodát, és miután a sokadik átkapcsolás után sem jutottak dűlőre, annyit mondtak, mennyünk be személyesen (mármint a néni meg én) vigyük a papírokat, és kitalálnak valamit.
Ebben személy szerint nem bízom, mert a 2 szép szememért nem mozdítanak ezek semmit, így szeretnék azért kikupálódni elötte.
A neten eddig csak ennyit találtam ami hivatalos:
35/2000. BM rendelet
73. § (1) A törzskönyv elvesztésekor, megsemmisülésekor annak sorszámát a közlekedési igazgatási hatóság írásbeli értesítése alapján a Magyar Közlönyben a Hivatal közzéteszi. (2) Az elveszett, megsemmisült törzskönyv csak a sorszámának Magyar Közlönyben való közzétételét követő 15. nap eltelte után pótolható. (3) Amennyiben a közzétételt követően valamely érdekelt fél a járművel, illetve törzskönyvvel kapcsolatos jogosultságát a megjelölt határidőn belül igazolja, a törzskönyv nem pótolható. (4) Amennyiben a törzskönyv megrongálódása ellenére kétséget kizáróan azonosításra alkalmas, az új törzskönyv kiállításának kezdeményezése közzététel nélkül elvégezhető. (5) Nem kell pótolni a törzskönyvet, ha annak elvesztése, megsemmisülése, megrongálódása a tulajdonjog változásának nyilvántartásba vételére irányuló hatósági eljárás megindítását megelőzően történt, és a jármű tulajdonjogának jogszerű megszerzését az ügyfél az eljárásban hitelt érdemlően igazolja.
Az 5. pont alapján elég lenne a tulajdonosi lánc igazolása a 2 adásvételivel?
Ja még a forgalmit nem láttam, de ha nem a kereskedő neve van bent, de bejelentette az okmányirodába, hogy értékesítésre nála van már a járgány akkor elvben az okmányirodában van a törzskönyve nem?
Remélem lesz némi ötlet (persze ha a hivatal semmit nem tud tenni, akkor nem veszem meg, de jó lenne)!
Na majd írj, hogy végül kivel sikerült elbizniszelned.
Arra az áramtalanítóra kíváncsi volnék: az akksitól behoztál egy sodronyt a műszerfalig, majd vissza a motortérbe? Milyen kapcsolót tettél rá, ami bírja az áramerősséget?
Járt ezzel a hibával az autó szerelőnél, de ő azt mondta befecskendező oldalon van a gond neki sem műszerei sem tapasztalatai nincsenek ezen a téren, környéken több "nem lehúzós" szerelőt nem ismervén adom el az autót. az egyéb infókat köszi megfogadom.
Írni sajna nem tudtam előbb a telefonon egyszercsak nem engedte egyik operán sem, valós net előtt pedig ritkán vagyok.
Aznap biztosítást kell kötnie. Szóval elvileg nem alaptalan, de szerintem túlspilázzák. Nézd, olyan embernek kell eladni, akiben legalább alap szinten megbízol.Ha interneten megköti a biztosítást, az jó esélyjel hétvégén is működik. Továbbá ha nem köti meg, neki lesz baja belőle. Kocsi átadása legyen lepapírozva, ez a lényeg.De nekem a régi kocsim is úgy van a következő tulajnál, hogy még nem papíroztuk, meg nálam is így van más kocsija. Az okmányirodás mondat hülyeség. Eladónak 15 napon belül, vevőnek 5 (munka)napon belül kell bejelentenie.Szerelőnél ezek szerint nem járt a hibával...(?)
Hallottál már olyat hogy hétvégén nem lehet oda adni az autót senkinek, mert akkor ugye nem lehet lejelenteni az okmányirodába, s ha csinál bármilyen balhét akkor rámverik?
Vagy csak túlspirázza a környezetem ezt az autós mizériát?
.
.
szerintem befecskedezői oldalon van valami gyíkja, gondolom én...de persze nem vagyok szakértő.
nem kell vele menni 1 metert sem, mivel injektoros kell a benzin az indulashoz, 3ezres fordulatu gazfröccs s már gázon van, tegnap este utolsó utra vittem, pöccre indul 110 ok, nem úgy gyorsul de stabil az alapjárata. a gazos uzemmód billenokapcsoloval valthato benzinesre is
az áramtalanító akadályozza ha zárlat lenne s szökne a kraft, a gázt gázszerviz rakta be, életem egyik legjobb döntese volt akkor 121ft volt a gaz s 840 ből volt meg a 100 km
hat annyit meg nem jártam egyszerre pesten, de hévizre már mentünk 4felnőtt fullra pakolva 150-170 el akkor 9-9.5 volt még gyűrűzes előtt,de kit érdekelt gázból?
ha tehetném nem válnék meg tőle, mert a légrugó miatt is olyan kanyarstabilitása van amivel felénk van kb egy km s 5os kanyarkombinacio, s ott bizony bármely új nem sportautóra minimum 500 métert verek:-) az meg nem rossz érzés amikor a kanyarok előtt a seggembe tolják az 5milliós arcukat;-)
hehe, hat már nem emelem, eladni akarom a biztosítast átvinni a másikra, meg egyébként sem futja a 2 autóra-állitólag már a főnököm szemét is szúrja:-)
Ja de nem saját maguknak veszik. Ezek felhajtók. Tovább akarják adni, még mielőtt át kéne írni. Van, amelyik megmondja, és el akarja hozni egy biankó szerződéssel, van, amelyik ködösít. Lehet, hogy azt a motort meg lehet csináltatni olcsón, de az biztos, hogy 200-300e-t nem fognak rákölteni, és az autót utána kereskedőpajtáson keresztül el lehet adni 100e Ft haszonnal. Aki ebből él, annak semmi gyomorforgató nincs abban az üzleti stílusban, amit te zaklatásként élsz meg. Ez nekik tök megszokott, alapfeltétel a működő bizniszhez. Próbáld meg, hogy megemeled 140-re és odaírod, hogy alku nincs. Egyből eltűnnek ;))