Keresés

Részletes keresés

petike23 Creative Commons License 2003.10.14 0 0 61
Messze van a támadó.. ez jó. :)

A dobócsillag jó játék (kb. mint a darts), és ennyi..

Előzmény: Alvilagfeje (59)
gvass1 Creative Commons License 2003.10.14 0 0 60
hi,
dobocsillag? Ez jo! Tul sok nindzsa-filmet neztel!

A feltegla sokkal jobb. Meg olcsobb, nem kell elezni, es egeszen keveset kell vele gyakorolni.

Viszont szinten 8 napon tul gyogyul:-))

Előzmény: Alvilagfeje (59)
Alvilagfeje Creative Commons License 2003.10.14 0 0 59
Sziasztok!
Közűletek senki nem tart otthon dobócsillagot?Szerintem egy nagyon jó eszköz, főleg ha messze van a támadó, Közelharcban nem olyan jó, csak ha megtudod fogni a közepén, és mint egy szúrós boxert használva teszed ártalmatlanná a támadódat. A csillag nagyon olcsó, és hatásos fegyver. Ha vesztek akkor figyeljetek rá, hogy az acélból levőt vegyétek meg, és figyeljetek a csillag élét, ne kopjon. Persze sokat kell vele gyakorolni, hogy eltaláld a pácienst, és jó helyre menjen.
Sipaki Lóránd Creative Commons License 2003.09.12 0 0 58
csak óvatosan azzal a lájvsztájlal, mert könnyen kilenc hónapon túl gyógyul a támadó.
:)
Előzmény: petike23 (57)
petike23 Creative Commons License 2003.09.11 0 0 57
Fallkniven G1 (Garm Fighter)
FirstDefence Red Pepper Foam

Ritkábban:
ColdSteel Vaquero Grande
Spyderco Military
K++ Security vipera

Na meg:
LifeStyles Spermicidally Lubricated :)

Törölt nick Creative Commons License 2003.03.28 0 0 56
Most egy Short KA-BAR tőr (pengehossz 134 mm), de a Késmánia Magazin CD mellékletén is láttam egy szimpatikus kést: Aitor Botero Black (sajnos jelenleg nincs készleten). Még mindig érdekelne egy Gerber Mark I. ha valakinek a fiókban porosodik egy példány és megválna tőle írjon bátran.
Üdv: Frank
Traktorovics Traktorov Creative Commons License 2003.03.28 0 0 55
Ágyam alatt machete. Az egyik eldugott polcomon is. A párnám alatt volt egy Glock harcitőr, de aztán elgondolkoztam, hogy talán túlzás (meg nyomja a fejemet). Utcán eddig Spyderco Matriarch (kb. 13 centi penge) volt, mától Spyderco Merlin (7,4 cm).
The_hitcher Creative Commons License 2002.09.10 0 0 53
Na, otthon van nékem egy flóbert megpakolva, közvetlen a kezem mellett amit követ egy vadásztőr. autóban figyel egy gázspray meg egy slagba gyógyított 10-es acélpálca, a régi autómban egy fejszenyél volt de azt odaadtam amikor eladtam. Utcán általában egy kétkezes (tiszta balek vagyok) szépdarab bökő. Amúgy a legjobb védekezés ha ismered az embereket és tudod hogy mikor merre lehet menni és merre nem. Hiába van nálad egy méteres halef meg egy gázpisztoly, a kálvária téren 11 után akkor is levernek mivel vannak 20-an, amúgy meg a mamboléjók (értsd: szolárium barna egyedek) plekniből ütnek és általában hátulról. Volt már olyan hogy egy figura beszólt én vissza, 5 centiről kurvaanyáztunk, de egyikünk sem mert ütni pedig mondogattuk egymásnak: -Üssél bazmeg. -Üssél Te. Azt volt olyan hogy 4 csávó szólt be (én egyedül voltam) és fellépésemnek köszönhetően csicskáztattam őket 6 percig (énekeltettem őket, meg megtanítottam nekik a nevem, meg ilyesmik). Aztán van olyan fazon aki ha egyedül van akkor sem ugatnék vissza, mert látszik rajta (vagy ismerem) hogy nagy geng. A másik meg az hogy ha tényleg egy geng (maffiózó) kap el és lenyomod akkor is megszívhatod. Tudod, vendetta.
Vízálló Creative Commons License 2002.05.22 0 0 52
Majdnem be is ment úgy ahogy akartam. :))))
Előzmény: Vízálló (51)
Vízálló Creative Commons License 2002.05.22 0 0 51
blekpúder Creative Commons License 2002.05.21 0 0 50
na, hogy erre is írjak valamit.
el se tudom képzelni, hova vághatnék védekezés közben? a kezébe? karjába? arcába? nyakába? hova? miért kellene egy bonyolultabb mozdulatot végeznem, amikor korlátozottak a lehetőségeim térben időben egyaránt. egy döfést vagy szúrást gyorsan, pontosan lehet kivitelezni a vágáshoz pedig vagy nagy erő, vagy egy ennél jóval nehezebb kés kell. vagy fogazott él. vagy mindkettő. mindhárom. de kettő tuti.:-)
meg aztán melyik az a vágott seb, ami harcképtelenné teszi a támadót de nem öli meg? ja, az ínszallagokon ejtett vágás. azt meg ez is tudja. a nyaki ütőér vérzését asszem nehezebb elállítani, mert nehezebb nyomókötést tenni mint a combra. egyébként ez egy vélhetően nagyon törékeny penge. de eltörni csak úgy tud, hogy benne marad az emberben a hegye. sőt! bele is lehet törni. direkt. és mivel nincs mit szégyelnem, valszeg kihívnám a mentőket a zsarukkal együtt ha a szitu úgy kivánja.

Előzmény: szabinlondon (38)
szabinlondon Creative Commons License 2002.05.21 0 0 49
Egyebkent a buntetojogi kovetkezmenyektol ha eltekintunk akkor nehez lenne belekotni abba amit irtal. Ugy veszem eszre, hogy a sikeres onvedelem legfontosabb feltetele -a hozzaallas- nem problema szamodra. Ha pedig ez megvan, akkor az eszkoz mar masodrendu...
Előzmény: blekpúder (47)
szabinlondon Creative Commons License 2002.05.21 0 0 48
A felhasznalo kezet egy Microsoft billentyuzettel is el tudod torni, ha mar legyozted elotte:)
Előzmény: blekpúder (47)
blekpúder Creative Commons License 2002.05.21 0 0 47
engem már szúrtak meg. a fateromat is. balhés család vagyunk. az a családi tapasztalat, hogy ami nem fektet le, az nem számít. ezért tartom célszerűnek a lábsérülés okozását. nem vagyok szakértő, így csak arra tudok támaszkodni, amit látok. a közelharc utcai formában nem akkor kezdődik amikor elcsattan az első pofon. valamilyen komunikácó szinte mindig megelőzi. a legtöbb támadó viselkedése, függetlenül az elszántsága mértékétől, meglehetősen jól megmutatja milyen határok között fog cselekedni. ha van 1 percnyi időnk, már mi döntünk akarunk-e bunyózni, vagy nem. én magánügynek tartom a küzdelmet. tehát ha nem látja senki, szinte mindig belemegyek. szinte. persze ha leütnek hátulról, az ellen nincs mit tenni, le kell feküdni. persze akkor se a lőfegyver se a jóisten nem segít. de ha leütnek hátulról és elpuházza az illető, akkor minden tiszta. nem kell azon gondolkodni mik lehetnek a szándékai és nem is én döntök a startról. de "szabad préda". had hulljon a férgese. itt írta valaki, hogy a bokszerrel nem lehet eltörni a felhasználó kezét. de el lehet.:)
csak előtte le kell győzni.

Előzmény: szabinlondon (37)
Boarhunter Creative Commons License 2002.05.20 0 0 46
Hali Sz.!
Nem akarok vitába szálni olyan témában, amelyben csak műkedvelőként mozgok, de a katonai kések közül a méltán híres Applegate-Fairbarn kések (pl. Combat smatchet v. mifene) általában kétélüek és vágásra, szúrásra egyaránt alkalmasak, a szuronyszerű (Draganov bajonett jellegű)kések egy része viszont eleve életlen(és élezhetetlen), szóval épp fordítva van a dolog, mint gondoltad. Egyébként szúrásra szerintem erősebb penge kell, hiszen nagy erővel ütkőzhetsz csontba stb. és a hajlékony penge eltörhet. Vágásnál viszont van tere a pengének kitérni, elhajolni. Gondolj csak a stilettóra, nagyon hajlékony volt, és vágásra használták.
Lőfegyver. Jómagam vadászom íjal és puskával, úgyhogy ezirányban vagyok felfegyverezve. Maroklőfegyver megszerzésén már egy ideje nem töröm a fejem, lévén abszolút reménytelen dolog. De ha hirtelen megdobnának egy tartási engedéllyel, egy 22-es Beretta bőven kielégítené ezirányú igényeimet, esetleg egy lézerrel felszerelve, bár ez utóbbi nálunk "Közbiztonságra fokozottan veszélyes eszköz", máshol meg a játékboltban árulják.
Üdv!
B.
Előzmény: szabinlondon (45)
szabinlondon Creative Commons License 2002.05.20 0 0 45
Kedves Boarhunter, fejet hajtok expert szintu femipari ismereteid elott, azt viszont tovabbra is fenntartom, hogy ez a fajta pengekikepzes leginkabb hatulrol torteno ledofesre alkalmas. Talan nem veletlen, hogy a tortenelem soran is mindig erre hasznaltak... A jelen kor katonai harci (nem altalanos celu tulelo) kesei is szinte mind ivelt pengevel keszulnek (nem a szuronyokra gondolok persze). Kedvenceim egyebkent a tanto pengeformaju kesek. Te lofegyverek teren mit reszesitesz elonyben?
Előzmény: Boarhunter (41)
szabinlondon Creative Commons License 2002.05.20 0 0 44
Hajjajj, Eritelaz, nagyon is egyetertek veled...
En a U.K.-ben lakom mar 2 eve es mondhatom irigyellek... itt bizony CSAK es kizarolag illegalisan tarthatsz fegyvert... Erdekes viszont, hogy a csavarhuzo itt is rendkivul nepszeru tamadoeszkoz. Persze ertheto is mivel a kestartast is nagyon szigoruan veszik itt. Elkeseredesre viszont semmi ok, ha valaki olyannyira veszelyben erzi az eletet, hogy nemi jogtalan fegyvertartast is hajlando megkockaztatni, akkor Brixtonban mar Ł300 korul kap UZI-t. Nekem otthon (Mo-n) egy Winchester Defender 300-as pump-action soretesem volt, persze illegalisan.Nem lottem le senkit es nem is orvvadasztam, csakhat OLYAN JO erzes volt birtokolni...
A divat-gazsprekben egyebkent szamozastol fuggetlenul ugyanaz a hatoanyag es ugyanaz a tomenyseg is, viszont jelentos kulonbseg van a szorofej kikepzeseben. A leghatekonyab az 5005-volt ha jol emlexem... :)
Előzmény: eritelaz (40)
Boarhunter Creative Commons License 2002.05.20 0 0 43
besurranó
Előzmény: Boarhunter (42)
Boarhunter Creative Commons License 2002.05.20 0 0 42
"...az ajtó mögött egy Benelli M1..." Annó én is az ajtó melletti fogason tároltam egy puskát kabáttal letakarva. Mindaddig, amíg egy bessurranó tolvaj el nem lopta fölüle a kabátot. Azóta bennt figyel a fegyverszekrényben.
Egyébként az ajtó mögötti tárolás a legjobb módja annak, hogy illetéktelenek kezébe kerüljön a puska, akár a gyerekedről v. a vendégeid gyerekeiről v. a felbőszült anyósodról legyen szó.
Előzmény: eritelaz (40)
Boarhunter Creative Commons License 2002.05.20 0 0 41
A szimmetrikus kiképzésü penge is lehet nagyon erős, csak nem hármas anyagból kell csinálni, meg nem kell homorú köszörüléssel a végletekig elgyengíteni. Azt mondod, szúrásra alkalmas. Hát arra valszeg alkalmasabb, mint az egyélü drop pointed pengék, de azért vágni is lehet vele. Rendesen meg kell fenni, és, mivel nincs tompa háta, közelharcra jobb lehet mint az egyoldalon élezett modellek.
Előzmény: szabinlondon (38)
eritelaz Creative Commons License 2002.05.20 0 0 40
Ovon egy Glock 21 es 13 as tarral+egy tartalek tar.Kocsiban egy ASP "vipera" neha ez is ovon..
otthon az ajto mogott egy Benelli M1 Tactical Pump-Action gun.12 es.Ha mar ezek sem hasznalnak akkor pedig a pancelban ott egy AR-15 os.Regebben kest hordtam en is,gyerekkorban egy sarga muanyag nyelu konyhai kest.Kesobb pedig en is probalkoztam a pillangoval.Nem talaltam olyat ami a gyakorlas utan meg hasznalhato maradt volna.Lityegett lotyogott.Atan bejottek a kulonfele gaz-spayk.Kezdtem az 5001 es el aztan a vegen mar 1.000.000 os is...:) A 30003 as volt velemenyem szerint a leghatasosabb.Aki kapott belole az nem akart tobbet resztvenni a kuzdelemben.Aztan engedely birtokaba jutottam es vettem egy P9R t.Nagyon szerettem,hihetetlenul jo a huzasa,eleg remiszto a megjelenese.eleg volt csak elorantani es csore tolteni.bar verekedtem is vele,a szant marokra fogva a mutato ujjam a satorvason keresztul dugva,ugy mukodhet mint egy kilos kalapacs.A tarfenek lemeze begorbul de attol meg kesobb hasznalhato,ha tenyleg loni is kell vele.Kulfoldre koltozve amig nem volt legalis lehetosegem,egy ASP vel kezdtem,par het mulva hasznat is vettem,hogy nalam volt.Emberre meg szerencsere nem kellett lonom,de kutyaval mar volt halalos vegu osszecsapasom.Meglepoen jol birjak a 9mm es loszert ezert dontottem egy nagyobb darab mellett.A Glock 21 es .45 Auto loszerevel,elfogadhato tarkapacitasaval szerintem a legjobb valasztas.Persze ez nem magyar viszonylat,viszont onvedelemre itt is fel kell keszulni ,inkabb azt mondanam,hogy foleg itt..(USA) Viszont azon meglepodtem amikor a topicot olvastam,hogy mindenki fegyverkezik Mon.Ki kesekkel ki,botokkal,kabeldarabokkal,vezermulancal stb.Azert regen ez nem igy volt,szerintem.Nem mondom akkor is voltak emberek akik hordtak valamifele fegyvert,de azert nem ilyen mertekben.
Nekem mindig az volt a meglatasom,hogy a torvenyt tisztelni kell.Ertem ez alatt,hogy nyeresegvagybol nem kovetek el semmit.Viszont ha a szukseg ugy hozza,hogy meg kell vedenem magam vagy a csaladomat,akkor nincs pardon.Barmivel barmilyen vegkifejlettel a cel egy: lehetoleg sertetlenul eletben maradni.Az,hogy az ellenfel milyen modon tavozik a csataterrol az teljesen lenyegtelen.Labon vagy hordagyon,esetleg hullazsakban.Meg mindig jobb birosagra jarni mint temetesre,vagy roszabb esetben benan,szellemileg leepult allapotban vegig elni a maradek eletet.
Mon sajnos valoban a torveny vedi a bunozoket,szerencsere ez nalunk nem igy van.Ha a keritesen belul van az embered,netan hazon belul,felszolitas nelkul tuzet nyithatsz ha ugy iteled meg,hogy nincs keslekedesre elegendo ido.
Egy rendor tanacsolta,hogy szerezzek be egy kismeretu sotet szinu stukkert amit ne fogjak meg soha puszta kezzel csak rongyal.Ha valamikor tortenik valami es a tamadonal nem volt stukker csak mondjuk kes vagy ami nagyon jellemzo itt..csavarhuzo..a halaltusaja kozben bele kell adni a kezebe a holmit es kesz.Kicsi a szomszedok se latnak semmit,az pedig,hogy odamesz hozza az lehet jo szandeku is..mondjuk elsosegelyben szeretned reszesiteni.A lenyeg,hogy aktivnak kell mutatkozni,hivni a mentoket stb..Nincs az az eskudt szek aki ezert elitelne akarkit is.Lehet Mon is mukodik ez a dolog...:)
Sziasztok
szabinlondon Creative Commons License 2002.05.20 0 0 39
bocs, ezt eleg lett volna egyszer is leirni... :)
Előzmény: szabinlondon (38)
szabinlondon Creative Commons License 2002.05.20 0 0 38
Haaat... a szimmetrikus kikepzesu pengek gyengek a formabol adodoan, de ez a kisebbik baj. A nagyobbik az, hogy mivel csak szurasra alkalmasak igy inkabb orvgyilkossagra felelnek meg mintsem onvedelemre... Ha pedig combon akarsz szurni valakit, gondolj arra, hogy a combi utoer verzeset a legnehezebb feladat elallitani, igy konnyen emberoles lehet a vad ellened!!!
Előzmény: blekpúder (36)
szabinlondon Creative Commons License 2002.05.20 0 0 37
Haaat... a szimmetrikus kikepzesu pengek gyengek a formabol adodoan, de ez a kisebbik baj. A nagyobbik az, hogy mivel csak szurasra alkalmasak igy inkabb orvgyilkossagra felelnek meg mintsem onvedelemre... ha pedig combon akarsz szurni valakit, gondolj arra, hogy a combi utoer verzeset a legnehezebb feladat elallitani, igy konnyen emberoles lehet a vad ellened!!!
Előzmény: blekpúder (36)
blekpúder Creative Commons License 2002.05.19 0 0 36
klasszikus két élű szimmetrikus tőr.
kicsi lapos praktikus tok.
combba szúrni kiválló. a tokkal is lehet érdekes dolgokat csinálni. nagyon gyorsan "tűzkész" helyzetbe lehet hozni. én szeretem.
a bolhapiacokon néha lehet kapni exszovjet orvosi késeket. normál fa nyéllel. egy olyan pompás lenne. 2 centistől félméteresig tart a választék. :-)
szabinlondon Creative Commons License 2002.05.19 0 0 35
Hi...
Velemenyem a magadnal tarthato eszkozokrol: PILLANGOKES,HATRANYOK: yardek allergiassak ra, gyorsan kinyitni es eredmenyesen hasznalni csak sok gyakorlassal lehet, nehez jo minosegu gyartmanyt venni. ELONYOK: hozza nem erto szamara ijeszto, elrettento lehet a kinyitas gyors es latvanyos mozdulata. Nem javaslom.
BASEBALL UTO: Hat, ez az egyik kedvencem... ...lenne, de merete miatt csak autoban tarthato, kabat alatt nem:( BOXER,HATRANYOK: nehez hozzajutni, yardek ettol is besirnak. ELONYOK: brutalis hatekonysag... ja, es a hiedelemmel ellentetben nem nagyon lehet a kezedbol kicsavarva eltorni vele az ujjaidat... RUGOS KES: ha sikerul jo minoseget venni(kb. 30 rugo felett) akkor cool. Villamgyorsan nyithato, elrettento hatasu, idealis eszkoz de yardek ezt sem szeretik. GAZSPRAY: olcso, konnyen beszerezheto, viszonylag hatekony de idojaras-erzekeny. GAZPISZTOLY: nem rossz megoldas, de olasz gyartmanyt ne vegyel. Javaslom a nemet (Lehetoleg forgotaras, megbizhatobb sokkal) tipusokat. ELEKTROMOS SOKKOLO: 93-94 magassagaban lehetett nalunk is kapni. Nekem volt, hatekony eszkoz, de inkabb tamadasra... onvedelemre nem igazan hasznalhato ha varatlanul er a tamadas. ALERNATIV MEGOLDASOK:kozepso ujjadra huzhato nagymeretu anyacsavar, ket szemkozti lapja lekoszorulve, hogy ne feszitse szet az ujjaidat. Konnyu megcsinalni, olyan hatekony mint a boxer de nem kothetnek bele vedoszolgaek, raadasul kis meretu, konnyen zsebrevaghatod mikor este indulsz valahova. Nekem volt alkalmam kiprobalni, NAGYON topon van. Kerdezzen aki masra is kivancsi.
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.16 0 0 34
Üdv Mindenkinek!

Nálam egy Gerber E-Z-OUT bicska És egy Leathermann Tool van enélkül még budira sem szivesen megyek.Az utóbbi eszköz már jópárszór húzott ki a kakiból.Közel három éve nyúzom mindkettőt, nagyon jól bírják a strapát.Túrázni egy US M7-es bajonettel szoktam olyan mint a reklámban a csoki ...ronda és finom.

Frank

Szvetlazár Creative Commons License 2002.04.12 0 0 33
Egy Walther P99-es, és egy Böker Speedlock.
Előzmény: harm2 (0)
gabo1 Creative Commons License 2002.01.24 0 0 32
Hali!

DUREX AROUSER 3 db. :-D ...nnna meg egy Fég GRP9. Nem olyan rossz az sem!

Előzmény: kopaszgyik (31)
kopaszgyik Creative Commons License 2002.01.23 0 0 31
HI

Nálam van egy jó kis bicsok, cigányvért is látott már, mikor exapósom elvágta vele az ujját! :)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!