A 901-ben írtam a "Stílus alapja" beállításról. Neked hogy van? "Nincs"-re van állítva, vagy van valami. Mert annak a valaminek a módosítása okozhatja ezt a jelenséget.
Ezzel nem volt gondom, de annyiban más az esetemben, hogy stílusokat használva formáztam az adott listát. Vannak számozott, gondolatjeles, körös, stb listák a doksiban hierarchia szerint.
Egyelőre nem küldök mintát erről, megpróbálom kifigyelni, hogy mi okozza, hogy reprodukálható legyen. Mert így önmagában nem sok látszik, magában a stílusban az általam beállított behúzás érték 2cm-ről átíródott 8,89cm-re.
Ha megfeszülök is, akármit állítok (ahogy írtad), nálam ez van:
Az a vicc az egészben, hogy nem is Word-ben akartam ezzel kínlódni, hanem Quarkban álltam neki, de ott sem jó. (Sőt, azóta már egy délkelet-ázsiai írásnál is előjött a probléma, hogy vannak betűk, amit teljesen máshogy néznek ki, mint kéne.)
Elsőre, szerintem, az lehet a gond, hogy nem használt stílust.
Minden Word munkának az alapja, hogy stílusokat használunk, akár egy bekezdésre is! (Jó, 1/2 - 1 oldalas leveleknél engedmény tehető.)
Én a stílus meghatározásánál a "Stílus alapja" nincs stílusra állítom. Ha valamilyen stílust meghagysz mintának, akkor az annak a változtatása átkerül a te stílusodba (már amit nem állítottál be egyénileg!).
A fenti kép egy minta a csatolt stílusnál mi történik, ha az alapot megváltoztatod.
A keretben levő részen a felső a "Stílus alapja" "Normál". Az első sor az "arab-szöveg" stílussal van formázva, az alatta levő sor "Normál".
Majd megváltoztattam a "Normál" stílust (a betűtípust "Nagybetűs"-re és lám egyformán nagybetűsek lettek, mert az "arab-szöveg" stílusban azt nem határoztam meg külön!
Ez így szép és jó, de Word-ben és Quark-ban nem így jeleníti meg, hanem fordítva... Ha megcserélem a betűket pont fordított sorrendre, akkor se jeleníti meg jól. (Ugye pl. az arabban máshogy írnak egy betűt ha szó elején, közben vagy végén van.)
"amiknek az elején egy kis kör van gondolatjel helyett". Ezt a bekezdés csoportban tudod beállítani (emlékeim szerin a 2007-esben is így volt. A listajeleket tetszés szerint választhatod ki, sőt újakat is létrehozhatsz. Természetesen előtte kijelölöd a listát, és minden bekezdést a választottal kezd. Aztán ha folytatod, ugyanezzel folytatja. Ha meg számozott bekezdést akarsz, akkor a mellette lévőt, amellett meg a többszintű számozást.
Valami anomália van. Van egy lista (amiknek az elején egy kis kör van gondolatjel helyett). Már egy párszor beállítottam, hogy a baloldali margótól 2 cm távolságra legyen, ha eszerint formázom a szöveget. Aztán nem tudom mitől, de átírja 8,89 cm-re. És így kb lapközéphez igazítja az összes ilyen szöveget.
Wordben létrehoztam stílusokat, de a szalagon (ahonnan kiválasztom) szeretném az én kedvem szerint sorba rendezni. Vagyis, hogy a meglévő stílusok felsorolásában előrébb vagy hátrébb mozgatni az aktuális stílust. Eddig még nem jöttem rá, hogyan kell. Hogy kell ezt? Egyáltalán lehet? Nem találtam semmi erre utaló beállítást. Word 2007 a program.