Keresés

Részletes keresés

Esbeta férje Creative Commons License 2001.04.05 0 0 39
Én is olvastam a "hAZUGSÁG NÉLKÜL"-T
Írjad már meg, légy szíves, mi háborított fel annyira- kíváncsian várom.
Előzmény: ben de kinn is (37)
Esbeta férje Creative Commons License 2001.04.05 0 0 38
Örülök, hogy olyan jót derültél!
Írjál már 10 jobbat!
Vagy tudod mit:elég lesz 5 is...
Előzmény: Törölt nick (22)
ben de kinn is Creative Commons License 2001.04.05 0 0 37
Nekem tetszik PP filozófiai felfogása. Egy dolgot biztosan tanultam tőle: kételkedj (és gondolkozz). Tetszik, hogy gyakran úgy mond ki valamit, hogy kérdez. Sugallja a választ, de nem akarja kimondani, mintha maga sem volna 100%-ban biztos benne.

Emberileg és politikailag egy sebzett embert látok benne, akinek sérülései már nem fognak begyógyulni soha. Ha valaki „túlzsidónak” érzi, olvassa el az „Út a tükrökön át” c. könyvét. Nem mondanám, hogy hízelgő dolgokat ír Izraelről és a lakosairól. Azt is leírja, hogyan egyezteti magában a zsidóságot a magyarsággal. Számomra az derült ki, hogy ő egy zsidó magyar és nem egy magyar zsidó, de ez szubjektív megjegyzés a részemről.

A fent említett könyvből sok megtudható erről az EMBERRŐL. Minden nagy elmének lehetnek hétköznapi kis piszkos történései, gyarlóságok. Ha van és kinyilvánítja a politikai, vallási és etnikai hovatartozását halott. Könnyű őt lerántani a piedesztálról és besározni.

A távol-keleti eszmeiséget azt hiszem inkább megtanulta, mint magáévá tette. De ez a műveiben is fellelhető. Odament, úgy próbált élni aztán kifakadt: nektek szerzeteseknek könnyű itt elszigetelten a világ végén élni, meditálni, lelket üríteni, de tennétek ezt meg egy metropoliszban. Márpedig PP egy városlakó. Tetszik neki az a világ, vágyik rá, de képtelen benne élni.

Csak egy könyve van, ami igazán ellenkezik a felfogásommal: „Hazugság nélkül”. Ez számomra vérforraló élmény volt, de nem részletezem, mert semmi köze a zsidózáshoz és a komcsizáshoz és amint látom ez a topic abba az irányba sodródik.

Serp Creative Commons License 2001.04.05 0 0 36
Én szeret/tem olvasgatni a régebbi
írásait.Kár,hogy politikában ennyire szélsőséges:(
europeer Creative Commons License 2001.04.05 0 0 35
Meg hanyszor fogod ezt leirni? Mellesleg igazad van, a listaban foglaltak mindegyike az (lovas, franka, etc.)
Előzmény: onogur (32)
LEON Creative Commons License 2001.04.05 0 0 34
Ismerős amit írsz, Popper akaratlanul is jellegzetesen ószövetségi figura (nem hiszem hogy tehetne róla), szerintem is enyhén szólva hiteltelen a keleti vallásokról alkotott véleménye. Ha még mem olvastad Nietzschétől az Antikrisztust, feltétlenül olvasd el. Nietzsche zseniálisan elemezte a vallásokat és az azokat megtestesítő morális típusokat.
Előzmény: bádogos (33)
bádogos Creative Commons License 2001.04.05 0 0 33
Popper korábban érdekes könyveket írt mindenféle buddhista/taoista/ezotrikus témákban. Néhányat el is olvastam közülük, de valahogy mindig az volt az érzésem, hogy ő maga is csak félig-meddig hisz abban amit leír. Nekem nincs gondom azzal, ha valaki materialista, és azzal sem ha nyakig merül a metafizikába, de szeretem, ha legalább a saját rendszeréhez következetes.

Nekem a topikindító alaptörténet is erről szól. Tkp. kollektíve bujócskát játszanak az Istenükkel, mintha az egy kicsit rövidlátó vénember lenne, akit egy kis trükkel ki lehetne cselezni. Ugyanakkor a szövegkörnyezetből egyáltalán nem egyértelmű, hogy mire érti a "fasizmus" kifejezést.

Popper többször járt Indiában, asramokban, hallgatott gurukat, de ahogy cselekedeiteit és írásait elnézem, mindebből nem sokat értett meg, vagy legalábbis túl magas volt a kerítés, amin megpróbált átmászni. Az általa példaképnek tekintett keleti gondolkodástól (és a hiteles kereszténységtől is) tökéletesen idegen az a fajta pártosság, ahogyan ő akarja a világot jókra és rosszakra felosztani. Ha Popper tényleg a Taot élné, akkor pontosan tudná, hogy az általa legjobban utált emberek szemén kinézve saját magát is gusztustalan féregnek látná, és az általa oly fontosnak tekintett eszmei küzdelem nem több a magunkkal hozott komplexusok Brown-mozgásánál. Azzal, hogy a világ eszmei polarizáltságán nem képes kívül tartani magát, sőt az egyik pólus mellet harcba száll, automatikusan a másik pólust erősíti. (Ehhez egyébként nem kell Indiába menni - Jung is leírta, akit P.P. egészen biztosan olvasott.)

Az önmagunkkal folytatott bujócska egyik kellemetlen mellékterméke, hogy mindazt a rosszat, amit magunkban nem veszünk észre, mások számlájára írjuk. És bár lehet, hogy (szerencsés esetben) részigazságokat meg tudunk fogalmazni, összességében mégis a renszerbe bevitt össz-zavar mennyiségét növeljük. A projekció (kivetítés) lényege ugyanis nem az (mint sokan hiszik), hogy a másikban látunk valamit, ami benne nincs, hanem az, hogy sajátmagunkban nem látunk valamit, ami bennünk van. Ha én pszichológus lennék, biztos nem kürtölném világgá, hogy ugyanúgy tudok projektálni, mint azok a politikusok, akiket ugyanezért fricskázgatok (és amivel nem oldok meg semmit).

Popper szvsz - ha tényleg igazán mély önismerettel rendelkezne, ami minden keleti filozófia alfája és omegája, egy pszichológusnál pedig alapkövetelmény - akkor írna egy levelet egykori gurujának, hogy neki ez az ázsiai izé nem megy. Elmondaná, hogy pechére túl mélyen gyökerezik benne a hadakozás utáni vágy, hogy nem képes megélni a "minden egy"-et, hogy ő és az ellenfele (ellensége?) minimum kettő és vannak pillanatok, amikor legszívesebben négybe aprítaná. Ez sokat emelne a szememben a renoméján és százszor hiteleseb lenne, mint az a polit-buddhizmus, amit jelenleg művel.

Utolsó könyve, amit olvastam: Az Istennel való sakkozás kockázata.
Istennel szabad és érdemes is sakkozni, de a szabályokat célszerű betartani.

onogur Creative Commons License 2001.04.05 0 0 32
Igen, ami jobboldali, az már természetesen uszitó, antiszemita és fasiszta.
Legyen az Vasárnapi Újság, Pannon Rádió, Magyar Demokrata vagy Magyar Fórum. Azt hiszem, nem volt mit kifelejtenem...:-(((
Előzmény: Nikosi (31)
Nikosi Creative Commons License 2001.04.05 0 0 31
Ha a VAU minden ragalmazot feljelentene akkor a kepviselojuk egesz nap a birosagon ulne. Minden magara valamit ado szadeszes leuszitoza a musort ez a szadinal kotelezo a partagsagihoz.

Udv, Nikosi

UI.: T. hasas_pasas ne ved sertesnek amit irtam, akinek nem inge ne vegye magara.

Előzmény: onogur (29)
onogur Creative Commons License 2001.04.05 0 0 30
Tangó!

Elolvastad a topicindítót? Itt most nem arról van szó, hogy PP milyen tanárnak. Hanem arról, hogy milyen ember, hogyan politizál.

Előzmény: Törölt nick (27)
onogur Creative Commons License 2001.04.05 0 0 29
Tehát szerinted a Vasárnapi Újság antiszemita és uszit.
Ami a BTK 174/B paragrafusa alapján büncselekmény és öt év szabadségvesztéssel büntethető. Miért nem teszel feljelentést? Amit mondasz, az rágalmazás és feljelentést vonhat maga után.
Előzmény: hasas_pasas (28)
hasas_pasas Creative Commons License 2001.04.05 0 0 28
Dudith Andras
azok az ismeroseim, akiknek pszichologia szakon tartott eloadasokat.

Onogur
Rendszeresen hallgatom a Vasarnapi Ujsagot, olvasom a Magyar Forumot (is). Igy ismerem mindket oldal velemenyet.

Nikosi
A Moszadot a kepviselo azert emlitette meg egy teljesen eltero szovegkornyezetben, hogy zsidozhasson. Az, hogy a Moszad milyen szervezet, ebbol a szempontbol teljesen indifferens. (Ez olyan, mintha egy, a tarsasagban levo kinait sertegetnek azzal, hogy egy barmilyen temaban folytatott beszelgetes alatt "lesargazom" altalanossagban a kinaiakat, majd ezt azzal magyarazom, hogy a kinaiak nem tartjak be az emberi jogokat, tehat jogosan sargazok.)
Izrael itt offtopic, szivesen vitatkozom rola - ahelyen, mondjuk a Kozel-Kelet temaban. Hm?

hp

Törölt nick Creative Commons License 2001.04.05 0 0 27
Popper Péter nagyon jó fej. Pszichológiát tanított nekünk. Láss csudát nála mindenki értette miről van szó, még azok is simán átmentek akik előző évban a másik tanárnál bukásra álltak.
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.05 0 0 26
Várjál, még jobb:

Popper Péter az egyik országvezető pszichológusa (volt).

:-)

Előzmény: nevtelen (25)
nevtelen Creative Commons License 2001.04.05 0 0 25
"Popper Peter az orszag egyik vezeto pszichologusa"

Ez majdnem igaz is, csak a szórendet kell korigálni, igy:

Popper Péter az egyik ország vezető pszichológusa (volt).
Nevezetesen Horné.

Előzmény: Törölt nick (22)
Nikosi Creative Commons License 2001.04.05 0 0 24
T. hasas_pasas!

Ha mar moszadrol szo eset akkor az a vilag egyik legutalatosabb, es a gestapo vagy KGB szintjen leledzo antiszemita terror szervezet es azt szidni a szememben nem bun. Mas dolog beszelni es molotov koktet dobalni, sokmindent bele lehet beszelni szavakba kifejezesekbe, ki is lehet azokat forgatni am. Masreszt megkerdem szerinted a palesztin ember vagy allat, ha ember akkor mer nem ban az antiszemitizmusra olyan kenyes zsido allam, es allampolgari ember kent veluk.

Udv, Nikosi

Előzmény: hasas_pasas (21)
onogur Creative Commons License 2001.04.05 0 0 23
Nyiltan uszitó és antiszemita Vasárnapi Újság...
Ez személyesen a Te tapasztalatod? Szoktad hallgatni?
Vagy esetleg más véleményét szajkózod?
Előzmény: hasas_pasas (21)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.05 0 0 22
"Popper Peter az orszag egyik vezeto pszichologusa"

Ez jó. Ki mondja? :-)))))))

Előzmény: hasas_pasas (21)
hasas_pasas Creative Commons License 2001.04.05 0 0 21
Nyilvan mindenki mashogy definialja, mikor van antiszemitizmus. Kerdem tehat: szerinted mi a fene, ha egy lelkesz, aki kepviselo is, a Parlamentben egy interpellacioja soran Moszadozik, meg idegenlelkuzik. (Mult het hetfo.)Majd leul, s a kormanypartbol senki nem utasitja el ezt helybol. Mindenki tudja, hogy ez zsidozas.
Nemetorszagban tegnapelott kapott tobb, mint ket ev (nem felfuggesztett!!!) bortonbuntetest valaki, aki tavaly Molotov koktelt dobott egy zsinagogara. Nem egett le semmi, nem serult meg semmi. Csak kormos lett a fal. Kicsit mas az allam es az allami vezetok es a kormany es a konzervativok hozzaallasa a nyilt gyuloletkelteshez, mint Mo-n.
Amikor egyesek "jajgatast csapnak", az mindig egyes konkret esetek elleni tiltakozas. S ha nincs kello fellepes ezek ellen a hangok ellen, akkor ez elterjed.
Nem, Mo-n nincs allamilag szervezett antiszemitizmus, nincs allamilag tamogatott antiszemitizmus. De amikor a kormanytagok nagy orommel kozlik, hogy a nyiltan uszito es antiszemita Vasarnapi Ujsagot hallgatjak, akkor nincs minden rendben.
Popper Peter az orszag egyik vezeto pszichologusa, legfeljebb mas politikai nezeteket vall, mint sokan masok.

hp

Előzmény: Nikosi (16)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.05 0 0 20
Bocs: pamfleteket.
Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.05 0 0 19
A Néphazugságban rendszeresen publikált politikai pamfeleteket a '98-as választások előtt a Fidesz ellen, az ő örökbecsű szóleleménye Orbán Viktorra a "miniducse" kifejezés...
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.05 0 0 18
Nekem az rémlik, úgy 1998 magasságában, hogy a ballib humanista lélekbúvára a Ducéhoz hasonlította az alcsúti labdarúgót. Ismerve a Duce baloldali mozgalmi múltját, meglehetősen pikáns volt ez a mozzanat. De helytelen is lenne történelmi míveltséget követelni PP-től, hiszen nemes egyszerűséggel vonta meg Dreyfuss és Kunos között a nemlétező párhuzamot egy kicsivel később. Bizonyára valamilyen baloldali geometriából merítette az ismereteit. A kommunisták a végtelenben találkoznak. Ilyenek ezek a srácok: okosak, kemények, frappánsak. Órákig képesek hallgatni pl. Kicsi Gyulát a pamlagos ágyon.
Előzmény: Vészbanya (17)
Vészbanya Creative Commons License 2001.04.05 0 0 17
Így lesz Szálasi egyenlő Horthy Miklóssal, így borul össze az ő beteges világában a Nyilaskeresztes Párt és a Magyar Hiszekegy.

És íy lesz egyenlô Orbán Gömbös Gyulával. Igen, ezt is kedvenc pszichiáterünk írta.

Az alapban degenerált Demszkynek pont ilyen pszichiáter kellett…

Előzmény: deValera (11)
Nikosi Creative Commons License 2001.04.05 0 0 16
Igen ez igy igaz, de SZVSZ ma magyarorszagon nincs antiszemitizmus legalabbis kozel sem akkor amekora jajgatast csapnak egyesek (TGM, stb)

Sokkal veszelyesebb antiszemitizmus teren Romanida, Szlovakia, Szerbia, Izreal, stb...

Na Izrealert biztos megkapom a magamet, de sajnos a tenyek az en allitasomat igazoljak.

Udv, Nikosi

Előzmény: onogur (15)
onogur Creative Commons License 2001.04.05 0 0 15
Véleményem szerint is ha egyáltalán beszélhetünk ma antiszemitizmusról Magyarországon, akkor azt az ilyen embereknek "köszönhetjük".
Előzmény: Nikosi (14)
Nikosi Creative Commons License 2001.04.05 0 0 14
Sajnos egyeseke soha nem tuddnak felejteni. Sajnos sokan szeretnek visszaelni azzal, hogy azok amik, es embertarsaikat allando bocsanatkeresre kesztetni. Vanak dologk amiken tul kenne lepni, nem kerhetunk minden evben bocsanatott azert amiert mar legalabb 100.000 bocsanatott kerutunk.

Sajnos bizonyos csoportok es emberek sajat tenykedesukkel szitjak sajat maguk es tarsaik ellen a gyuloletett, ezek az emberk szuklatokoruek es mar bocsanat de butak.

Udv, Nikosi

deValera Creative Commons License 2001.04.05 0 0 13
Ügyesen másolsz. Egyéni gondolat?
Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.05 0 0 12
Lételemed a provokálás, Jobb lenne idejében alkalmazkodni, a benned égő fajgyűlöletet őrlángra csavarni. Ez az te érdeked. Egyébként személyed, munkásságod, ha van ,érdektelen.
Előzmény: deValera (9)
deValera Creative Commons License 2001.04.05 0 0 11
Neki nincs szüksége Szálasira. Ha valaki szereti a hazáját, az már önmagában is fasizmus. Így lesz Szálasi egyenlő Horthy Miklóssal, így borul össze az ő beteges világában a Nyilaskeresztes Párt és a Magyar Hiszekegy.
Akkor persze nem tudom mit szólna, ha a mi képzeletünkben összeborulna Albert Einstein és Kun Béla. Vagy Radnóti Miklós és Rákosi Mátyás.
Ennyire nem relatív a világ, ugye Popper uram?
Előzmény: onogur (10)
onogur Creative Commons License 2001.04.05 0 0 10
Na igen, erre a magyar=fasiszta témára szerettem volna kitérni.

Popper 1933-ban született, az emlitett iskolába 1939-1943 között járt.
Ebben az időszakban Szálasi börtönben ült, a különféle hungarista és nyilaskeresztes szervezetek vagy be voltak tiltva, vagy keményen "üldözték" őket.

Előzmény: deValera (9)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!