Keresés

Részletes keresés

tiborunk Creative Commons License 2015.03.22 0 0 62866

Nem valami jól sikerült bemutatnom Mollyt, de ott van az előző képen. Tehát Ő a mi mopszonk (brindle).

tiborunk Creative Commons License 2015.03.22 0 0 62865

zsazska Creative Commons License 2015.03.21 0 0 62864

Szia Eni! 

Teljesen igazad van... nem érdemes böngészni a betegségek leírását, mert hajlamos az ember azonnal felismerni az összes tünetet. Egyszer Dr. Gyarmati Andrea gyerekgyógyász mesélte egy riportban, hogy ő annak idején a saját fia esetében az első 38,2 fokos láznál sikeresen diagnosztizált 4 gyógyíthatatlan betegséget, s akkor megfogadta, hogy soha többé a saját fiát nem diagnosztizálja, nem vizsgálja, és attól kezdve gyerekororvos létére egy kollégájára bízta a gyerek gyógyítását. 

Persze nem árt, az sem, ha képben vagyunk, mi minden okozhat hasonló tüneteket, de nem szabad rögtön kész diagnózisként kezelni. 

Az ivartalanítás és az altatás veszélyei szerintem sem állnak arányban a műtét elmaradásának köszönhetően kialakulható begetségek kockázatával. Érdemes olyan orvost felkeresni, akinél van gépi altatás... monitorral, tubussal, lélegeztető géppel. 

Előzmény: Dewey Readmore Books (62863)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2015.03.21 0 0 62863

Huu, most en is utananeztem a Cushing-kornak! De ugy tunik, hogy idosebb kutyakat tamad meg, foleg terrierfeleket, es azert a szurke bornel sokkal durvabb jelei is vannak - a dokitok biztos eszrevenne, de azert, persze, oda kell figyelni.

Pont miota irtam, eszrevettem, hogy Sammy hasa egy jo darabon rozsaszinure szinesedett..Talan a homerseklet megvaltozasatol? De teljesen egeszseges, ude rozsaszinu, mint babakutya koraban (most volt 3 eves, es kb. feleves koraban kezdett szurkulni).

Ha a dokitok igy ert a mopszokhoz, az nagyon biztato! De az altatasok, mutetek mind ohatatlanul kockazatosak valamennyire, akar embernel, akar allatnal; viszont az ivartalanitas elmaradasa ugyanigy kockazatos :( szoritok, hogy minden rendben legyen! 

 

 

Előzmény: juci * (62862)
juci * Creative Commons License 2015.03.18 0 0 62862

Miskolcon lakunk sajnos:/ Dokibácsink nagyon lelkiismeretes, imádja Gyömbit. Ért a mopszokhoz, tenyésztették is a feleségével annó, de azért félek. Úgyis mennünk kell oltásra, kifaggatom mindenről. Eddig annyit mondott, hogy műtét előtt 2 héttel kezdjünk szíverősítő vitamint szedni. A többit majd megbeszéljük.

Örülök, hogy másnak is sötétedett a hasa :D Nagy barátom a google, és én már a cushing kórt diagnosztizáltam:D:D:$ 

Előzmény: Dewey Readmore Books (62861)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2015.03.14 0 0 62861

Szia Juci!

 

Nagyon szep Gyomber! Megertem, hogy tartasz az altatastol :((( De megis, az ivartalanitas sok bajt megelozhet. Ha Budapest kornyeken laktok, akkor ott fordulnek orvoshoz. Juditkaek allatorvosa nagyon jo, hetente lat el mopszokat, koztuk sulyos betegeket (ha Juditka nem olvasna mostanaban a forumot, majd irok neki es rakerdezek, mi a doki neve, cime. En az o dokijukhoz vinnem Sammyt, ha kellene). Emellett a Budatetenyi Allatklinikarol es az Egyetemrol hallottam jokat. Remelem, masok is irnak majd es segitenek. Mopszok  eseteben nagyon nehez igazan jo orvost talalni, ahogy sajnos lathattuk :((((((

Sammy  bore  is besotetedett a hasan egyeves kora utan. Olvastam, hogy ez mopszoknal normalis. Allatorvos is latta azota es nem mondta, hogy rendellenes lenne. De ha barmi gyanus, inkabb kerdezz ra dokinal!

Előzmény: juci * (62860)
juci * Creative Commons License 2015.03.14 0 0 62860

Sziasztok! Van egy 1,5 éves szépségem, Gyömbér. Ivartalanítás előtt állunk, már most szétrág az ideg...rettegek az altatástól. Tapasztalataitokat meg tudnátok velem osztani?
Az utóbbi időben észrevettem, hogy eléggé besötétedett a hasa, hónalja. Mitől lehet ez? Bárányos-almás Acanát eszik már egy ideje. Előtte halas Proplant, de sok savat csinált szegénykémnek és hányt reggelente, csirke meg kilőve allergia miatt. Esélyes, hogy a hústartalom miatt sötétedik a bőre? Pici korában volt csak kis hamvas pocakú, de ennyire sötét szürkés, fekete még eddig nem igazán. :/

Boerdy Creative Commons License 2015.03.13 0 0 62859

Szia Saskia!

 

Utólag is nagyon Boldog Születésnapot a szépkorú Drazsénak! :) Nagyon édes kép :) :) 

 

Boerdy

Előzmény: Saskia* (62857)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2015.03.12 0 0 62858

Szia Saskia! Boldog szulinapot es meg sok-sok boldog mopszevet Drazsenak! :)

Előzmény: Saskia* (62857)
Saskia* Creative Commons License 2015.03.12 0 0 62857

sziasztok

 

rég jártam erre,sajnos a régi nickem jelszavát se tudom

szeretném megosztani veletek,h ma 10 éves lett Drazsé :)

 

Dewey Readmore Books Creative Commons License 2015.03.07 0 0 62856

sajnos nem tudom, hogy adhato-e az espumisan, a biztos az, ha megkerdezitek az orvostol, akar telefonon. 

Előzmény: adamnia (62854)
adamnia Creative Commons License 2015.03.07 0 0 62855

Kipróbáljuk ezt a 2 lábon való etetést, hátha úgy jobb lesz. Igen, sajnos sokat fogyott.. :(

Előzmény: Dewey Readmore Books (62852)
adamnia Creative Commons License 2015.03.07 0 0 62854

Espumisan oldatot lehet adni kutyusoknak?

Arra gondoltam az is jó lenne Lollynak, mivel a gyomra meg a belei tele vannak levegővel a röntgen képek szerint.

Dewey Readmore Books Creative Commons License 2015.03.07 0 0 62853

tobb mint ezer hozzaszolas utan johogy veteran :) -nem eletkorban, tapasztalatban! koszi, hogy visszaneztel a forumra, nagyon jol jon a hatalmas mopszos tapasztalatod.

Előzmény: juditka21 (62850)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2015.03.07 0 0 62852

óh, a múltkor még 7 kg volt...szegenyke!:( probaljatok ugy, hogy ket labra allitva etetni, ovatosan, pepeset, es eves utan 15 percet varni, hogy lejusson a gyomraba, ezt a trukkot egy allatorvosi oldal irta (olyan kutyaknak, akiknek nyelesi nehezsegeik vannaj(. persze izgi-mozgo mopsznal ez iszonyu nehez, tudom!

Előzmény: adamnia (62851)
adamnia Creative Commons License 2015.03.07 0 0 62851

http://www.biosziget.hu/index.php?route=product/product&product_id=11703

 

Sziasztok!

 

Judit: Ettől olcsóbban lehet venni valahol Vetri-DMG-t? (30 ml 5990ft) Kipróbáljuk, hátha segít és gyorsabban gyógyul.

 

Mai hírek: megkapta Lolly ma is az injekciókat. Holnap reggel is vár minket a doktor bácsi 8-kor. Étvágya, kedve továbbra is jó, csak még mindig nem tud enni, folyton hányingere van, öklendezik. Bébi ételt és kutyakonzervet turmixoltam neki. Többször pár nyalást evett belőle. Vizet többször is ivott ma, de 2x visszajött. :(  Ma megmértük és 5,5 kg volt . :( :(

juditka21 Creative Commons License 2015.03.06 0 0 62850

És még beraknak egy "V" betűt a nevem mellé, hogy veterán, ez már a vég :D :D

Előzmény: juditka21 (62849)
juditka21 Creative Commons License 2015.03.06 0 0 62849

Sziasztok!

 

Na, de belendült a fórum :) Jó lenne jobb hírekkel, de sajnos ez van, betegségek voltak, lesznek.

Berrynek már mikor az entrópium(befelé forduló szemhéj) műtétjét csinálták, akkor látszott egy kis szívnagyobbodás. Ez náluk szinte a légcsőszűkülettel együtt fajtaprobléma, ahogy a fül, bűzmirigy és még elég sok minden. Az elmúlt 1-1,5 évben már tiszteletbeli dokinak fogadott István dokink. Bár a mostani sérves nyanyácska műtéti képei után rájöttem, hogy ezért sem lettem állatorvos...

 

Hallottam a méhgyulladásos problémáról is, amit sajnos nagyon sűrűn hallunk, ezért is javasoljuk az ivartalanítást. Volt olyan eset, ahol egyik napról a másikra meghalt egy mopsz, nem is mutatott tüneteket, csak hirtelen szomorú volt, nem evett stb. De nem váladékozott. Úgyhogy sajnos elég alattomos is tud lenni. De akkor úgy olvasom, hogy ez a része rendben lezajlott.

 

Azt gondolom, hogy ha ez egy ideje fennállt, akkor az az immunrendszert eléggé gyengítette, lehet, hogy egy megfázás is volt mellette, főleg, hogy most tüdőgyulladás lehetőségéről is olvasok. Ne gondoljatok egyből a legrosszabbra! Láthatjátok, hogy egyszerűen hihetetlen dolgokat kibírnak és gyógyulnak fel. Fruzsina sérves nyanyácskát ma már nem lehetett lelőni, tegnap előtt még a fél belsőrésze ki volt pakolva a műtőasztalra, ma meg operálja le magáról a csodagallért és jön-megy, puszikat oszt. Döbbenet. Úgyhogy ne kezdjetek el netet bújni, mert ott mindig talál az ember valami olyat, ami rettentően elkeserítő...

 

Szóval szerintem volt alapból egy szűk légcső, megfázás, akkor mint most kiderült, tüdőgyulladás. Ez eléggé elhúzódó probléma, mert nehezen tisztul ki, hiszen ők nem tudnak köhögni úgy, ahogy mi. Krákognak, lenyelik és kiöklendezik. Nemrég hetekig elhúzódott nálunk egy ilyen megfázás. Itt pedig még az intubálás is valami sérülést biztosan okozott, úgyhogy türelem és kitartás!
Valami konzervet csak sikerül majd megenni, infúzió sem fog ártani. Én adnék még neki vetri DMG-t, vagy DMGuard-ot, ami szinte ugyanaz, hogy egy kicsit az immunrendszerét tunningoljuk. 
Egy ismerősünknél van egy korábban elütött kutyus, akinek a gyenge immunrendszere miatt (nem tudták, hogy méhgyulladása is van, darabokban volt a lába, az volt a prioritás) egy sima kombi oltástól lebénult az arca. Szerencsére már javul, de ez is egy korábban nem ismert mellékhatás volt, ami a gyenge immunrendszerre így hatott és még egy kis szteroiddal erősítettek a problémán (az egyetemen) :/
Fel a fejjel, a mopszok kemények és rendbejönnek! Drukk-drukk!

Légcsőszűkületre pedig hörgőtágítót szokott először a dokink adni. Most még szerencse, hogy nem 40 fok van...
Judit (már nem 21 :/ :))

adamnia Creative Commons License 2015.03.06 0 0 62848

Sziasztok!

 

Nemrég jöttünk haza Nyíregyházáról a kórházból. Megvizsgálták Lollyt és röntgen is volt. A tüdején foltok vannak, azt mondták 80 % hogy tüdőgyulladása van, de a daganat sem kizárt. A hasa tele van levegővel. Mikor levegő után kapkod, akkor le is nyel belőle. Kapott injekciókat (antibiotikum, vízhajtó, hörgő tágító), még további 3 napig így fogja kapni ezeket injekció formájában, de a 4. naptól tablettába kellene szedni. Ha nem tud továbbra sem enni hétfőig, akkor infúzió is kelleni fog. 2-3 hét múlva kell visszavinni röntgenre.:(

IoD Creative Commons License 2015.03.06 0 0 62847

Sziasztok!

 

Egy nem rég indult érdekes, hasznos és sok esetben vicces kutyabarát kütyüket bemutató oldalt szeretnék a figyelmetekbe ajánlani:

 

https://www.facebook.com/internetofdogs

 

Dewey Readmore Books Creative Commons License 2015.03.02 0 0 62846

endoscopia is szukseges lehet, kerdezzetek ra az orvosnal! ugye a varratszedes, kontroll az allatkorhazban volt?

Előzmény: adamnia (62844)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2015.03.02 0 0 62845

:(( Adamnia, irtam a parodnak a fb-on, nezze meg, ha esetleg az egyeb mappaba kerult. egy emberorvos, anesztes baratnom javasolta, hogy miket nezzetek Lollyn, az o levelet masoltam be, de itt is osszefoglalom: laz, hangulat, viselkedes, kohoges, illetve kerdezi, hogy elvegeztek-e nala bizonyos vizsgalatokat a korhazban: Beneztek-e a torkaba,meghallgattak-e a tudejet,rontgen (nyelocso felol kontrasztanyag kilepes van-e,azaz traumas intubacio volt-e, es a trachea felol atszakadt esetleg a nyelocso?) Bar akkor folyekonytol is fulladna.

 Szoritok es mielobbi jobbulast!!! irjatok!! a turmixolas jo otlet, es remelem, a gyogyszer is segit. folyamatosan figyeljetek az allapotat!

Előzmény: adamnia (62844)
adamnia Creative Commons License 2015.03.02 0 0 62844

Sziasztok!

 

Ma megint elvittük Lollyt egy másik dokihoz, reggel nagyon fuldoklott evés közbe. Már az orrán is jött kifele. Azt mondta műtét közbe megsérülhetett a nyelőcső és be van gyulladva, kapott gyulladáscsökkentő injekciót amit szájon át kell beadni 3 nap. Össze kell neki teljesen turmixolni az ételt, szinte folyadék formájába tudja megenni csak. :( Nagyon el vagyunk keseredve, az étvágya az nagyon jó lenne, de szegény csak kínlódik. A szívünk szakad meg lassan. Olyan jó lenne ha már végre újra minden rendbe lenne.... :(

adamnia Creative Commons License 2015.03.01 0 0 62843

Sziasztok!

 

Voltunk varratszedésen Lollyval, megvizsgálta a doki bácsi, azt mondta nyelőcső irritációja van, csak homeopatiás szert adott rá, azt mondta műtét után még regenerálódnia kell. Kap még ezen felül ezüst kolloidot is.

Valakinek volt már tapasztalata ezzel a nyelőcső irritációval. Mi a jó gyógymód még rá? Kinek mik voltak a tapasztalatok?

Csak kézből tud enni, de még olyankor is előfordul, hogy irritálja a falat és visszajön. :(

Dewey Readmore Books Creative Commons License 2015.02.24 0 0 62842

Akkor tenyleg az lehet, hogy erzekeny a nyelocsove a mutet utan. Szegeny bogarka, de legalabb a kedve jo. Tovabbi jobbulast, labadozast, mielobbi felepulest!

Előzmény: adamnia (62841)
adamnia Creative Commons License 2015.02.23 0 0 62841

Szia!

 

Inkább öklendezik, felhívtam ma az állatorvost, azt mondta várhatok a kontrollig, addig próbáljam a pépesebb diétát, lehet a műtét utóhatása, de majd megvizsgálják. A kedve, étvágya jó.

Előzmény: Dewey Readmore Books (62839)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2015.02.22 0 0 62840

Lizike, sajnálom, hogy nem javult igazán Kitti. :( Szorítok, hogy az új gyógyszerek hassanak! Jobbulást nektek is!

Előzmény: Lizike83 (62836)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2015.02.22 0 0 62839

Adamnia, sokat hány Lolly? vagy inkább öklendezik? Nem lehet, hogy ez még az altatás/műtét utóhatása, hogy az emésztése még nem az igazi? Mint az embereknél is, akiket komoly műtét után májkímélő diétára kell fogni. Ha az altatás során sérült a nyálkahártya, akkor meg lehet, hogy érdemes puhább falatokkal kedveskedni néhány napig neki (van speciális folyékony táp is, komolyabb betegségből felépülő kedvencek számára, az biztos nem irritálná - ilyet csak kórházban, állatpatikában lehet venni - arra már nem emlékszem, hogy kell-e hozzá orvosi rendelvény is). De kontrollnál mindenképpen kérdezzetek rá, sőt akár hamarabb, telefonon is. És jobbulást Lollynak ezen a téren is!

Előzmény: adamnia (62835)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2015.02.22 0 0 62838

Ó, szegény kicsi Zsófi, jobbulást neki! Remélem, hamar meggyógyul!

Előzmény: mopszimado (62834)
Lizike83 Creative Commons License 2015.02.22 0 0 62837

Szia Orsi!

 

Az előbb félbemaradt a hozzászólásom.Örülök,h a tieid jól vannak.Szegény Borisz mennyi mindenen keresztül ment már.Tegyél fel róluk képeket.

 

Az előbb leírtam, h nem kaptunk jó híreket.Berényben járunk orvoshoz.Dr.Bakonyihoz meg 2 doktornő is rendel ott.Ismerik már Kittit,mert már mind a 3-nál voltunk.Tegnap még készítettek egy szívférgességi tesztet is,de az rendben volt. Reméljük egy hét múlva jobban lesz.

Előzmény: Sorsi86 (62828)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!