Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.04.28 0 0 50
Bocs, a "mindenki" túlzás volt; akinek nem inge, ne vegye magára. A hozzászólások közt persze van jónéhány árnyalatbeli eltérés(van, aki csak egy oldaláról látja a dolgokat, más több oldaláról), de olyan nagy különbséget (az enyémhez képest) nem láttam egyik hozzászóló véleményében sem, mint Mishi-ében.
Előzmény: v1.7 (49)
v1.7 Creative Commons License 2001.04.28 0 0 49
> Örülök, hogy Mishin kívül mindenki úgy gondolkodik, mint én!

nahat! kikerem magamnak ;)))

Előzmény: Törölt nick (48)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.28 0 0 48
Úristen, hogy lehet ennyire korlátoltan gondolkodni? MISHI, ez Neked szól! Az eszedbe se jut, hogy a csók az CSAK egy csók volt, a gyengédség jele, meg azé, hogy a lánynak még mindig fontos a fiú? Ha én megcsókolok egy fiút, mondjuk a pasimat(merthogy nőnemű vagyok) az még nem azt jelenti, hogy azt várom, mikor teper már le végre. Már csak aztért sem, mert a nőknek nem állandóan a szexen jár az eszük, sőt, még a férfiaknak is lehetnek olyan pillanataik, amikor egy simogatás nem a szexszel van összefüggésben, hanem egyszerűen csak örömet akar szerezni a partnerének. Nem? Vagy én vagyok hülye? Speciel én nő létemre ki nem állhatom a női praktikákat, inkább megmondom, mi a probléma.
Mi az, hogy az erőszaknak néha meg lehet érteni a miértjét? Ezt úgy értsem, hogy ez esetben ne is ítéljem el? Na ne. Persze, megértem, hogy az állati ösztön, az nagy úr, de hát azért vagyunk állítólag civilizált és kulturált emberek, hogy az ilyen ösztönöket - amikor kell - el tudjuk fojtani.
A topicnyitó tényleg értelmesebb, ő legalább belátta, hogy nagy hiba volt, amit csinált. Szerintem a lány igenis erőszaknak vette a dolgot, ezt csak azért gondolom, mert a topicnyitó srác is megerőszakolásról beszélt; nyilván nem ezt írta volna, ha a lány a lába elé vetette volna magát...
Igen, különbség van aközött, hogy egy idegen vagy az (ex-) barát erőszakolja meg az embert; utóbbi szerintem sokkal rosszabb!!! Lőttek a kölcsönös bizalomnak. Engem nem viselne meg túlságosan abban az értelemben, hogy nem lennék sem depressziós, se öngyilkos, de utána hallani sem akarnék az illetőről, látni sem akarnám, a testi épsége érdekében is.
Örülök, hogy Mishin kívül mindenki úgy gondolkodik, mint én!
alkohol Creative Commons License 2001.04.27 0 0 45
nincs itt a felvazolt helyzetben levo lany tehat senki sem tudhatja mit akart
de meg az a beteg allatsag is megeshet, hogy mivel koztuk holmi szerelmi kapcsolat volt emberi erzesei voltak es valamifele gyenged jelet mutatta annak , hogy valahol a lelke melyen neki szamitott ez a kapcsolat valamicsket
es o jaj az is megeshet hogy legalabb annyira ossze volt zavarodva mint maga a fiu es maga sem tudta mit kockaztat ezzel (bar feltetelezem erre pont nem szamitott)
ezen filozhatunk egyebkent de azt hogy kinek mi celja volt azt csak az tudhatja aki jelen volt
Előzmény: Mishi (43)
pidunga Creative Commons License 2001.04.27 0 0 44
kicsit egyszeruen gondolkodsz nem? szerinted egyetlen jarhato ut ebben az esetben ha megeroszakolja a lanyt? mas nincs? Megjegyzem a topicindito ertelmesebben fogta fel a sajat helyzetet mint te...
Előzmény: Mishi (43)
pidunga Creative Commons License 2001.04.27 0 0 42
hehe szinvonalas hozzaallas :-)
Előzmény: Mishi (40)
alkohol Creative Commons License 2001.04.27 0 0 41
szoval ez a nem egy atalakitott igen volt?
Előzmény: Mishi (40)
alkohol Creative Commons License 2001.04.27 0 0 39
te csak ilyen allati osztonok szintjen tudod elkepzelni az emberi letezest?
Előzmény: Mishi (38)
pidunga Creative Commons License 2001.04.27 0 0 37
elkepeszto....
Előzmény: Mishi (35)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.27 0 0 36
értem. he pedig valaki aranyláncot visel a nyakában, az kiprovokálja, hogy kirabolják nem?
Előzmény: Mishi (35)
Yoo Creative Commons License 2001.04.25 0 0 34
valószínűnek tartom, hogy nem.
Előzmény: Your DEvil (31)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.25 0 0 33
"De vannak helyzetek, amikor a fizikai fájdalom kevésbé fáj, mint a lelki, amit esetleg éppen az a személy okozott, akit meg kellett erőszakolni."

Mi az hogy meg "kellett" erőszakolni?! Talán fegyverrel kényszerítette valaki, hogy kövessen el erőszakot?
Egyébként én is inkább a lelki mint sem a fizikai fájdalomról beszéltem. Arról, amit a lánynak okozott azzal, hogy földig alázta.
Egyébként a nemi erőszak mindenről szól, csak éppen a szerelemről nem.
Sokkal inkább a birtoklási vágyról. (Nagyjából valami ilyesmi: "Te az ENYÉM vagy, az én TULAJDONOM, azt csinálok veled, amit akarok. Csak nem képzeled, hogy ezek után csak úgy elmehetsz és itthagyhatsz engem? Majd én megmutatom, ki az úr....." stb.)
Aki azt hiszi, hogy ez a szerelem, azt nagyon tudom sajnálni, mert valószínűleg még sohasem volt része benne.
A normális szerelem szeretet is egyben, nem pusztán szexuális vágy. Egymás kölcsönös megbecsülése, tisztelete, és bizalom.
Ez közhely, ezért furcsálom, hogy le kell írnom, mert úgy látszik, van aki mégsem tudja.

Törölt nick Creative Commons License 2001.04.22 0 0 32
Jogilag úgy hívják, hogy "személyes szabadság korlátozása és nemi erőszak". Miért kérdezed, hogy egy bíróság megítélné-e?
Előzmény: Your DEvil (31)
Your DEvil Creative Commons License 2001.04.22 0 0 31
Érdekes eset, vajon a bíróság megitélné-e a nemi erőszakot? Nemártana ha a topiknyitó idedugná az orrát!:))
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.19 0 0 30
"Vagy nem tudjátok elképzelni, milyen fájdalom egy fiúnak (egy embernek), ha már nem tekinti őt férfinak az, akit szeret?"

Ezt a fájdalmat el kell viselnie sok embertől: vagy minden nőt meg fog erőszakolni aki tetszik neki és úgy dönt hogy szereti? Ha meg szereti, akkor miért okoz neki fizikai-lelki fájdalmat? Nem tudja elfogadni, hogy őt bárki bármikor visszautasítsa szex okán? Ettől lesz férfi?

Előzmény: Rosaly_ (29)
Rosaly_ Creative Commons License 2001.04.19 0 0 29
Nem tartom és nem tartottam természetesnek, és nem is vagyok az a csadorban járó típus.Kívülről minden olyan egyszerű, lehet párhuzamokat vonni meg skatulyázni. De vannak helyzetek, amikor a fizikai fájdalom kevésbé fáj, mint a lelki, amit esetleg éppen az a személy okozott, akit meg kellett erőszakolni. Vagy nem tudjátok elképzelni, milyen fájdalom egy fiúnak (egy embernek), ha már nem tekinti őt férfinak az, akit szeret? A frusztráció és az agresszió kapcsolata pedig köztudott. (Persze, emberek vagyunk és nem állatok, az agressziót mindenki vezesse le magában, és ne a tehetetlen másikon, stb, de akkor is meg lehet érteni. Másik kérdés: elfogadható-e minden pusztán azért, mert tudom, hogy szerelemből teszik. Persze nyilván nem. De akkor miért mégis? Van néhány tippem.) Orlando, te is érintve voltál? Engem egyébként nem zavar a "feltárulkozás", úgysem tudja senki, hogy ki vagyok. Ha meg igen, akkor na és.
Előzmény: Törölt nick (27)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.19 0 0 28
Az mindenesetre vicces, hogy a Korán szerint csak az tekinhető igazán igazhitű férfinak, aki a boldogságot okoz a női hozzátartozóinak, illetve járatos a szerelmi kultúrában. Tehát nem biztos, hogy az arab országok és a csador a megoldás....
Előzmény: Törölt nick (27)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.18 0 0 27
"54. § (1) A Magyar Köztársaságban minden embernek veleszületett joga van az élethez és az emberi méltósághoz, amelyektől senkit nem lehet önkényesen megfosztani.
(2) Senkit nem lehet kínzásnak, kegyetlen, embertelen, megalázó elbánásnak vagy büntetésnek alávetni, és különösen tilos emberen a hozzájárulása nélkül orvosi vagy tudományos kísérletet végezni."

Ha engem erőszakolna meg valaki, valószínűleg beleőrülnék, vagy megölném magam. Esetleg először beleőrülnék, és aztán ölném meg magam. Ha olyasvalaki tenné velem, akit korábban szerettem, akiben őszintén megbíztam, az még sokkal jobban fájna, mintha egy idegen tenné.
Amelyik nő az erőszakot, a kiszolgáltatottságot, a verést, és megaláztatást természetesnek tartja, az menjen egy arab országba, és járjon csadorban. Végezetül: aki nem képes máshogy megszerezni (megtartani?) egy nőt, csak és kizárólag erőszakkal, az nem méltó arra, hogy férfinak nevezzék.

Törölt nick Creative Commons License 2001.04.18 0 0 26
Szerintem ne firtassuk, hogy ki érintett vagy nem. Nem érdemes, és van aki nem szereti azt mondani, hogy ő érintett. Ki tudja miért?
Előzmény: v1.5 (25)
v1.5 Creative Commons License 2001.04.18 0 0 25
mommy o):
ja en is erre kezdek gyanakodni :)

orlando_005:
miert? szerinted minden eroszak a korulmenyektol/resztvevoktol fuggetlenul ugyan olyan sulyossagu? (amugy pl ha az apja eroszakol meg valakit az az egyik legrosszabb).
szerintem Rosaly_ nem azt mondta , hogy elfogadhatonak tartja ami tortent vele, hanem azt
"Szerintem igenis hatalmas a különbség akközött, hogy egy idegen erőszakol meg, vagy egy olyan, akivel az ember kapcsolatban volt."
es azert megis csak erintetkent nyilatkozot, azert ezt ne felejtsuk.

mommy o) Creative Commons License 2001.04.18 0 0 24
szerintem a topicgazda azert tünt el mert az egesz story csak egy kitalalt törtenet volt.
remelem ez azert nem veszi el a kedveteket attol hogy tovabb beszelgessetek a temarol.
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.18 0 0 22
Hm. Ez borzasztó. Tudod, mint amikor a koncentrációs táborba zártak egy idő után természetesnek veszik, hogy az SS tisztek bármikor bárkit megverhetnek, megalázhatnak, az életét is elvehetik, meg az egészségét meg a gyerekeit és azt mondják: ilyen az élet, túl kell élnem és eszükbe sem jut fellázadni. A túlélést ez biztosan segíti, csakhát egy kapcsolatban ahol gyengédséget vársz, intimitást és őszinteséget, mégsem lehet elfogadott, hogy hát végülis a barátom, tehát akkor erőszakoskodik velem amikor ő akarja, csak uramisten nehogy ne feleljek meg neki.
Azt gondolom - én mint Orlando -, hogy ha megerőszakol egy idegen, akkor eredetileg sem kötött túl sok érzelmi szál egy idegenhez, elveszítem a hitem az idegenekben, és idő kell hozzá míg helyreáll. Azt gondolom - én mint Orlando -, hogy ha a barátom erőszakol meg, akkor bizalmatlan leszek vele egy olyan kapcsolatban, amitől addig gyengédséget és őszinteséget vártam és nem akarok benne hazudni: sem azt, hogy megteheti, mert a barátom, sem azt, hogy nem történt semmi és én ettől még ugyanolyan boldog vagyok, mint előtte. Ez hazugság. Jogom van az intim kapcsolatokra és a gyengédségre, arra is hogy ne féljek tőle és arra is, hogy ha nincs kedvem szeretkezni akkor ne szeretkezzek vele. Ha ezt erőszakkal akarja kikényszeríteni, akkor ezeket az érzéseket kérdőjelezi meg valaki, és ezeket a jogaimat.
Ezen az alapon - bocs Yoo, de egy kicsit plagizálok - nyugodtan akár az apád is megerőszakolhat, hiszen a fizikai fájdalmat enyhíteni fogja, hogy megérted miért csinálja, nem?
Előzmény: Rosaly_ (21)
Rosaly_ Creative Commons License 2001.04.17 0 0 21
Sziasztok, beugrottam egy percre. Lehet, hogy a topicnyitó pasi egy utolsó, szóra sem érdemes alak, de én el tudom hinni, hogy az egész neki jobban fáj, mint a barátnőjének. Én pl. most, innen tudtam meg, hogy nekem is traumát kellett volna, hogy jelentsen, amikor az ex-pasim megvert és megerőszakolt. Nem jelentett. Mert bár elfogadhatatlan volt, valahogy a fizikai fájdalmat is enyhítette, hogy értettem, hogy miért csinálta. Szerintem igenis hatalmas a különbség akközött, hogy egy idegen erőszakol meg, vagy egy olyan, akivel az ember kapcsolatban volt.
Előzmény: Törölt nick (19)
Yoo Creative Commons License 2001.04.17 0 0 20
szerintem meg ezek után mindenki erőszakolja meg az anyját. mégiscsak családban marad, vagy mi.
Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.17 0 0 19
ha most vicceskedni akarnék, akkor azt mondanám, hogy na ja, nem mindegy, hogy lány erőszakol meg férfit, vagy fordítva. gondolkodtál már azon, hogy mit veszít a barátnőd akkor ha idegen és akkor ha te erőszakolnád meg?
Előzmény: v1.5 (18)
v1.5 Creative Commons License 2001.04.17 0 0 18
ha a szemet-szemert elv kovetkezetessen be lett volna tartva ,valszeg nem beszelgetnenk itt :)

szerintem ha en eroszakolom meg a baratnomet, az nem ugyan az mintha mas eroszakolna meg.
(ezt csak abbol gondolom , hogy nekem se mindengy hogy a baratnom eroszakol meg vagy valaki mas:)

penzt kerni azert mert valki megeroszakolt valakit az nekem kicsit ilyen poszt-prostitucio (bar ez igy lehet hogy morbidnak hangzik :).
nem hiszem hogy a buntetestol barkinek is jobb lenne (de elismerem ,hogy a buntetestol valo felelem viszatarto erejere sajnos szukseg van)
amugy ha szemelyesen lennek erintve a kerdesben , nem hiszem, hogy tudnek ennyire kivulalokent gondolkodni :)

fura nekem , hogy igy eltunt a topiknyito...

Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.15 0 0 17
Talán belefulladt az önsajnálatba.
Ha így van, én aligha fogok sírni utána.
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.13 0 0 15
Anno az ősidőben a szemet szemért fogat fogért elv uralkodott, mint jog. Ez alapján képzeld el, hogy egy idegen megerőszakolja a barátnődet. Te mit kívánnál az elkövetőnek? Majd képzeld el, hogy te erőszakolod meg a barátnődet. Mennyiben különbözik ez az idegen tettétől?
Majd képzeld el, hogy téged erőszakolnak meg. Szerinted mit éreznél?
A mai jogrendszerek alapja a római, ahol a különböző bűncselekményekért más típusú büntetést szabtak meg, adott esetben díjat kellett fizetni. Te mennyit kérnél akkor, ha a barátnődet más megerőszakolná, mennyit fizetnél, ha te tennéd ugyanazt és mennyit követelnél te, ha téged erőszakolnának meg? Megelégednél pénzzel, vagy esetleg a szemet szemért elvet alkalmaznád vagy esetleg beérnéd a jogrendszer által kiszabottal?
Előzmény: v1.5 (11)
Yoo Creative Commons License 2001.04.13 0 0 14
Nekem egyértelmű. Nőt ne erőszakoljanak meg. Ennyi. Nincs felmentés.
Előzmény: v1.5 (13)
v1.5 Creative Commons License 2001.04.13 0 0 13
szerintem frankon nem fogjatok mirol van szo.
umna segitseget kert, kb tisztaban van vele mit csinalt.
ehelyet mindenki csak anyit tart fontosnak kozolni, hogy le se kopi.
ennek mi ertelme van?

>>Valakit megerőszakolni nagyon nem szép dolog??
>Ennyivel elintézed?
nem, csak nem gondolom , hogy a topic celja a szexualis eroszak minel hangzatosabb definialasa volna.

umna: amugy engem is erdekelne , hogy hogy van a lany , hogy elte meg a dolgot, stb.

na meg 2 dolog...
van 3 hiper aranyos es kedves hugom (18,20,21) akiket nagyon szeretek , es valszeg beleorulnek ha valki megeroszakolna oket, szoval at tudom erezni a temat. (meg volt egy baratnom akit megeroszakoltak (raadasul nagyon fiatal koraban) es tom mit tud okozni a dolog)).

a masik , latszolag lazan kapcsolodik ide, de azert erdemes vegiggondolni.
viszont pl. megverni egy lanyt, szinten nem szep dolog. (azert se fogot itt dramatizalni hehe:)
viszont ismertem egy olyan lanyt akinek volt valami beutese es neha rajot a hiszteria, es probalta kiprovokalni hogy megverjek. (ez nem konspiracio, o maga valotta be), velem is probalta csinalni :( nem ultem fel a dolognak, de nem volt 1szeru szitu...)

szoval nem minden helyzet fekete-feher , es szerintem nem helyes problema megoldasi modszer, fekete-feherre redukalni egy problemat, es utana megoldani, mert akkor nem A problemat oldotuk meg.
hogy umna, eseteben pontosan mi tortent arrol meg nem sokat tudunk.

Előzmény: Yoo (12)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!