Keresés

Részletes keresés

Fine Tune Creative Commons License 2001.03.08 0 0 67
Igaza van Daemonnak, miért lenne az újságíró médiageci.

Van aki abszolute nem törődve a veszélyekkel bepimaszkodja magát a kordon mögé, üvöltözik vagy éppen lefizet valakit, még akár meg is vereti magát, csak a hír közelébe jusson, undorodva utasítja vissza a "célzatos piár" munkát, jó szeme és ráadásul jó tolla is van. Sőt olyan is van, aki életét kockáztatva diktatúrák, háborúk, deviáns csoportok belsejébe merészkedik, az ilyen miért lenne médiageci.

Aztán persze van egy csomó médiageci is de ezeket tényleg nem lehet újságírónak nevezni, maguk az újságírók sem nevezik őket annak, holott a lóvéjukat esetleg ezen a címen (is) kapják.

Dr.Gordon Shamway Creative Commons License 2001.03.08 0 0 66
OFF
GIS!
Nem tudom, mi történhetett, mert azóta sem fordult elő ilyen malőr. Ez a valaki pedig ismerhetett engem, mert tudta a kb. para-métereimet.
Ami a kutyát illeti, azóta figyelem, szerintem TÉGLA. Felágaskodik kívülről az ablakra,és befelé néz. Sunyi egy dög.
ON
Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.08 0 0 65
Rövidesen ismét lesz Pálfy, ezúttal azt mondja meg, hogy a viz miatt miként dől szét egy ház...
Hihetetlen ez az ember. Semmi szemérem, együttérzés ninsc benne.
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.08 0 0 64
Teljesen igazad van!!!!
Előzmény: zazike (62)
zazike Creative Commons License 2001.03.08 0 0 63
Mellik TAngó?? Hehe!!
Előzmény: Daemon (61)
zazike Creative Commons License 2001.03.08 0 0 62
Hurrá árvíz van!!!
Kiáltanak fel az ország árvízelhárításra szakosodott lakói. Hogy miért? Mert megindul a kaszálás. Duplán lehet üzemórát, gázolajat számolni, hátul, a roncstelepen tárolt gépünket is fölírhatjuk, bejelenthetjük, hogy valahol a gáton dolgozik, PERSZE CSAK PAPÍRON.
Aztán hallgatjuk a média geciket, hogy micsoda számok jönnek elő, csak egy geci sem veszi a fáradságot, hogy ennek utánna járjon.

Egyszerűbb a bájolgás, a nézők riogatása, ámítása, ahelyett, hogy egy riporter venné a fáradtságot, és utánnaszámolna annak a töménytelen pénznek, ami ilyenkor szintén elfolyik, mint az ár.

Daemon Creative Commons License 2001.03.08 0 0 61
Tangó nem hittem volna, hogy te is ennyire demagóg tudsz lenni :-((
Előzmény: Törölt nick (60)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.08 0 0 60
Na most Pálfy osztja az észt a tv2-n. Inkább adnák oda a lovét azoknak, akiknek szüksége van ott rá a gáton, vagy akiket kitelepítettek.
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.08 0 0 59
A médiagecik az újságírók is, nem lehet mindent a szerkesztőkre kenni!
Előzmény: McAtti (55)
Abelard Creative Commons License 2001.03.08 0 0 58
Hát igen, a médiagecik meg kiírthatatlanok!
Történt még az ősrégi időkben, 1986 ápr. 26-án, hogy robbanár történt Csernobilben, iszonyú mennyiségű káros, sugárzó anyag került a légkörbe, azt meg fújta a szél mindenfele. A nyugati világ kereskedelmi meg közszolgálati médiagecijei meg mondták, mondták az embeiségnek, hogy itt a nagy vész, ezt kell csinálni, vagy nem lehet mit csinálni. Lehet, hogy sokat tévedtek, meg még több mindent nem tudtak, de hát nem orákulumnak voltak szerződtetve.
A magyar Kossuth rádió piszkos kommunista médiagecijei meg pár napos hezitálás után, szinték belemondták a képünkbe, hogy itt a nagy vész. Még a közelgő máj. 1-i felvonulásra sem voltak tekintettel. És ahelyett, hogy hagyták volna a komoly szakembereket meg a kormány fontos embereit intézkedni, meg menteni, csak pofáztak, mint most is a Tisza mellett.
Ahelyett, hogy hagynák a kormány komoly szakembereit dolgozni. Mert minden kormányt folyton csak az állandóan bajban lévő, meg mindenfélét akaró emberek akadályoznak (a médiagecik vezetésével) komoly szakértő működésében. Pedig csak az lenne a dolguk, főleg a médiageciknek, hogy hálatelt szívvel ájuldozzanak a kormány áldásos tevékenységén, olykor felindulva még sírjanak is örömükben, de az a minimum, hogy dübörgő tapssal és hurrázással mindent helyeseljenek.
Előzmény: terrateniente (-)
Daemon Creative Commons License 2001.03.08 0 0 56
köszönöm, ezzel csak egyetérteni tudok.

Megoldás szvsz az lenne, hogyha nagyon komolyan megszigorítanák, ki, milyen végzettséggel lehet újságíró, milyen tapasztalattal, gyakorlattal állhat a kamera elé. Mert manapság sajnos azt tapasztalom (szakmán belül van alkalmam tapasztalni bőven, hogy bárki lehet újságíró, aki megismeri a monitor elejét és tud annyit, hogy a mikrofonba kell beszélni és nem az objektívbe.

Szóval alaposan meg kéne szűrni a mi drága jó szakmánkat.

Előzmény: McAtti (55)
McAtti Creative Commons License 2001.03.08 0 0 55
Az M1-en nem a Papp E. volt a hülye. Mert volt egy mondat, hogy Gulácson panaszkodnak az emberek, hogy nincs, aki irányítsa mentést (védekezést?). Erre Papp E. megkérdezte a helyszíni nőcit (ritka ügyetlen/butuska volt, de én sajnos most nem érek rá... :-))), hogy voltak emberek, akik arra panaszkodta, hogy Gulácson nincs aki szervezze/vezesse a mentést. Erre a nő ezt úgy adat a tovább a polgármesternek, hogy egyes helyeken nem műxik a mentés, és káosz van. Már nem emlékszem pontosan, csak arra, hogy a pontos kérdést saját feje után egy teljesen általános és más váddá alakította. (kérdésből egy barom állítást kreált.) Persze a polgi kikérte magának, hogy ők itt dolgoznak mint a güzü, oszt mások meg terjesztik a rémhíreket. (Pedig a nyakam rá, hogy a pontos kérdésre pontos választ tudott volna adni.)
De tegnap este helyszíni közvetitésben lehetett látni, hogy egy buta liba hogyan csinál a kérdésből hírt. (Hogy kaphat mikrofont a kezébe egy ilyen baromfi, aki egy mondatot nem képes szó szerint visszamondani? Na jó, ez nehéz, de legalább a tartalmát megjegyezhette volna.)

A médiagecik meg természetesen nem újságírók, Daemon ezért kár megsértődni. (Hiszen Te is pont jól látod, a Fókusz az nem újságírói munka...) Azért mert valakinek újságíró igazolványa van, meg egy kereskedelmi tévétől kap fizetést még lehet nagyon hülye.

Az meg, hogy álljon be ő is lapátolni, azt erős demagógiának érzem. Igenis tudósítson, mondja el, mi a helyzet, de ne színezze, ne keresse meg az egyetlen hullát - és legfőképpen NE akadályozza azokat, akik éppen dolgoznak. (Tudjátok, az igazi médiageci az, aki szól a tűzoltóknak, hogy a szétvágott autóba tegyék vissza a hullát, mert le akarja filmezni...)(Vagy azon imádkozik, hogy forduljon be már a teherautó a vízbe, hogy le lehessen filmezni...)

Attila

Előzmény: Törölt nick (54)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.08 0 0 54
Szemét dolog ez a nagy szenzációhajhászás. Szerencsétlen Helmeczy se tudja már, hogy fiú vagy lány. Jüttner is dolgozik, mint állat. És akkor ugye még nem elég nekik az emberek mentése, jajveszékelése, akkor még ugye jönnek helikofferen sorban oda a főméltóságok...

Na, meg a média. Tegnap m1. Valamelyik tulajdonát féltő helyi lakos bemondja a képernyőbe, hogy nem szakszerű a mentés, erre Papp elvtárs elindul ezen a nyomon. Szerencsére aztán Jüttner kimosta a fogát...

Amúgy Nyíregyházán pánik van a középiskolai kollégiumokban. Egy csomó Tisza melletti településeken élő diák tanul bent a megyeszékhelyen. Ők viszonylag kevés, és nagyon rossz hírt kapnak otthonról. Hála a televizó folyamatos közvetítésének mostmár azok is félnek, ahová az áradás még el sem ért.

Hát ennyit a tömegkommunikáció szerepéről, helyéről, fontosságáról.

terrateniente Creative Commons License 2001.03.07 0 0 53
Ízlések és pofonok, tudod. :)) Szerintem a film nem rossz, de láttam már jobbat. (Legalábbis én.) :)) És a forgatókönyvbe Tarantino írta bele a topikcímadó kifejezést. :))
Előzmény: MGperY (51)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.07 0 0 52
OFF
Tisztelt Dr.Gordon Shamway!

Nem tudom mire jutott az illetéktelen felhasználóval, de felhívom figyelmét, hogy itt az index technikai malőrjéről lehet szó és pl. én is tudtam anno valaki másnak a nickjét. A jelszó ott nem segített, mivel a baki jelszó nélkül szolgáltatta ki nekem is a nicket (origon kerestem egy szóra, és egyszer csak azt vettem észre, hogy már Mogorva vagyok :DDD). Azért valamit tudtak csinálni vele, mert most már a kerülő link azt közli, hogy ilyen felhasználó nincs. Pedig van! Tehát ezt megoldották, ami nem zárja ki, hogy azóta másik technikai lyuk keletkezett...

Azért én arra a kutyára ráállítanék egy titkosügynököt... :DDD

Előzmény: Dr.Gordon Shamway (37)
MGperY Creative Commons License 2001.03.07 0 0 51
1. az egy szar film.
2. tarantino is megtagadta a filmet, mert rendezőkém elbaszta.
Előzmény: terrateniente (4)
inside1 Creative Commons License 2001.03.07 0 0 50
Az M1 egész reggel a gátakról közvetít. Kikérem magamnak, hogy az adómból eltartott televizió és a nem az adómból eltartott televiziók beszámoljanak arról, hogy milyen katasztrófa érte polgártársainkat.
Orbán Viktort akarom nézni, gumicsizmában, amint egyedül fékezi meg az áradást.
terrateniente Creative Commons License 2001.03.07 0 0 49
Erre mondják, hogy minenki teszi a dolgát. :)) És tényleg.
Előzmény: Törölt nick (34)
terrateniente Creative Commons License 2001.03.07 0 0 48
Na ja. :)) Micsinált a Zindex??? Roxizott? :)) Rossz a gyomruk szegényeknek?
Előzmény: Hi (47)
Hi Creative Commons License 2001.03.06 0 0 47
Nem egészen!
Én médiageciknek nem azokat tartom, akik készítik, hanem azokat, akik visszaélnek vele!
Meg azokat, akik kigúvadó szemekkel rej...-élvezkednek a képernyö elött, azután meg szidják a készítöket!

Na végre!
10 'en át leproxyzott az Index!

Előzmény: terrateniente (45)
terrateniente Creative Commons License 2001.03.06 0 0 46
Én sose mondtam, hogy a médiagecik kártékonyak lennének minden esetben. :)) Igaz, hogy akaratukon kívül, de tesznek jót is nekünk. Például ilyen viszonozhatatlan jótett, hogy T. Józsefet segítenek eltávolítani a politikai életből. Önzetlenül, tettre készen! :)) Csak meg ne tudják, hogy jót cselekednek, mert még rázni kezdené őket a hideg. :))
Előzmény: Hi (44)
terrateniente Creative Commons License 2001.03.06 0 0 45
Dehát mi egyetértünk! :)) Tehát a médiageciknek is ott a helyük a gáton, ezt mondjuk mindketten, csak másképp indokoljuk. :)) Az a legfontosabb, hogy ne ejtsék a mikrofont a vízbe. Hová lenne akkor a világ? :))
Előzmény: Hi (42)
Hi Creative Commons License 2001.03.06 0 0 44
HÁ nem megmontam:)
Előzmény: terrateniente (43)
terrateniente Creative Commons License 2001.03.06 0 0 43
Kezdjen rögvest országmentő tevékenységbe, ha ennyire súlyos a helyzet! Kicsit sajnálom is a címszereplőket, most tényleg kevesebb idejük jut T. Józsefre, aki csak magukkal foglalkozik, mióta megjött a tengerentúlról. :))
Előzmény: Hi (36)
Hi Creative Commons License 2001.03.06 0 0 42
Ez csupán 1 kérdés volt, nem reklamáció.

Akkor a témáról:
Lassan 1-et értek azokkal, akik tiltanák sok amy film vetítését, mert vannak akik összekeverik a filmet a hírekkel, és az bizony súlyosan károsítja a közgondolkogást, legalább is bennük...

Előzmény: terrateniente (40)
terrateniente Creative Commons License 2001.03.06 0 0 41
A Dunánál. :)) A rakodópart alsó kövén ülök. :)) Ejha, ez a Stone bácsi fején találta a szöget. :))
Előzmény: Hi (39)
terrateniente Creative Commons License 2001.03.06 0 0 40
Ja igen, ez a topik a médiagecikről szól. ("médiageci" - Copyright by Oliver Stone) Tessék nála reklamálni! :))
Előzmény: Hi (36)
Hi Creative Commons License 2001.03.06 0 0 39
Maga most vajon hol van?
Előzmény: terrateniente (38)
terrateniente Creative Commons License 2001.03.06 0 0 38
Üdvözlöm Önt mint címszereplőt a gáton! :)) Ön elsőre átvitte a gátat!
Előzmény: Hi (36)
Dr.Gordon Shamway Creative Commons License 2001.03.06 0 0 37
Itthon max. a kutya.
Tudósítás a helyszínről.
Budapest, kutyatulajdonos. A kutyák eddig csak haraptak. Szédszedtek, cincáltak minket. Ma, csak önöknek csak itt: a kutya immár gazdája helyett is írogat az internetre. Egy monitorfüggő kutya kálváriája budapesten, ahol már nemcsak az ürülékük, de beírásaik miatt is üldözik őket.
Megkérdeztük a kutyát:
- Hogy viseli ezt?
- Vauubeűűűeűű

Hát igen ez ma magyarország, a harmadik évezred küszöbén. Dr.Gordon Shamway, cyberspace, index.

Előzmény: Törölt nick (35)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!