Hát ja... én is inkább hátul kóricáltam, pláne mikor felfedeztem, hogy Viktor és Mike is a nézők közt van... :-))) de a RAGE részéről volt akkora show, mint a 2001-es Szigeten...
Azért inkább jöjjenek gyakrabban :)) Az elején Jon rámemelte a szemöldökét (pont előtte álltunk, asszonyom aprólékos munkával mérte föl a terepet, tudván hogy Jon mindig a színpad bal oldalán terpeszkedik), roppant boldog voltam :)
A tavalyi Rage óriási volt, kár hogy alig volt párszáz rajongó. De a Primal Fear alatt az asztalra borulva aludtam, pedig egy kortyot sem ittam :) Tragikus volt.
Jaja... én ugyan hátrább szorultam, de az érzést ott se vehették el tőlem... Morphine Child, Believe, Temptation Revelation, When The Crowds Are Gone... persze, ezért is esne jól, ha gyakrabban jönnének (ld. RAGE 2001-ben és 2002-ben...), vagy ha Savára is lenne valami olyan nálunk, mint az Iron Maidnem... :-)
kicsit leult a topik
pedig a diaksziget.com szerint lesz a szigeten
Circle2Circle (?).
Zak Stevens zenekara meg ugye Circle II Circle.
Most akkor ez az??
Amugy Zakek albuma marcius vegen jelenik meg, de a Rock Hard CD-n mar fent van egy szam rola,
egy-az-egyben mintha a Wake of Magellanrol maradt volna le.Mondjuk nem is csoda, mert Oliva irta a szamot.
Bizony... de az a kár, hogy nálunk még a Savát se nagyon ismerik, így egy európai TSO-turnéra nincs nagyon kilátás. Pedig még itt is eladható lenne, hiszen nem télapós meg jinglebells-es az album, hanem tényleg az a keresztényebb karácsony... meg hogy úgy zusammen a peripheric records-ék meg tudnák-e organizálni...
A TSO valószínűleg a karácsonyisága miatt ilyen hallatlanul népszerű odaát. hiszen Amerikában nagy az ünnep-kultusz. De így legalább jut valami reklámhoz a banda.
Ott nyilván nem az van a m atricán, hogy "a Savatage tagjainak karácsonyi projectje", hanem éppen fordítva: "a TSO tagok eredeti zenekara". :))))
Hadd keressenek egy kis pénzt, legalább igazi zenével teszik, nem műanyag mocsokkal.
Meghallgattam én is, hát...Semmi különös, majd meglátjuk...:-) De nem valami halál izgi a szám, amit feltettek. Ha meg Oliváék írják a számokat, minek kellett kilépni? :-)
TSO rulla, amcsiknák nagyon nagy sikere van, biztos többet is szakítanak vele a srácok, mint a Savatage nevű ismeretlen bandával. :-)) Csak azt sajnálom, hogy sok időt feccölnek bele, a művészi értéke a dolognak meg vitatható...Még több Savatage albumot inkább! :-)
Most hallgatom Zak bandájának hozzáférhető demonótáját (www.circle2circle.com, ha valaki nem a kazettás Hammert venné esetleg), hát, micsoda egy űjító zene. :))))))) Köze nincs a Savatage-hoz. :))))))) Mindenesetre a lemezt várom nagyon.
A TSO második lemeze nekem vmiért borzasztó unalmas volt, az első meg a harmadik viszont baromira tetszett. Mondjuk ezeket is igen fárasztó gyakran hallgatni, de előadással együtt óriási élmény lehet. Az USA-ban még turnék is voltak. :-(
Bulldog karácsonyt minden kedves Sava-fannak. Remélem, ti is olyan stilszerűen tudtok karácsonyozni, mint én, ugyanis sikerült mindkét karácsonyi TSO-albumot beszerválnom. A Headbanger honlapján ugyan csak mint Christmas Attic volt feltűntetve, de azt a kitételt nem értettem, hogy 2CD. Aztán ott derült ki, hogy ez mindkét albumot takarja. A jellegzetes Sava-részek persze itt sem hiányoznak, csodásak itt is a szólók. A néger gospel kórus speciel egy kicsit furcsa, de úgy an generál tecc a dolog. Különösen az O Come All Ye Faithful/O Holy Night. Igen, ez egy echte dolog, hogy karácsony is, de metál is...
Nem van, lesz. De gondoltam, hátha valami úton-módon valaki már hozzájutott... :) Amúgy a banda Circle II Circle névre hallgat. És persze Chris Caffery meg Jon Oliva is írt rá dalokat...
Turnénapló-részlet Chris Caffery honlapjáról (bazi vicces)
We left at around 5 AM. We had a day off but a very long drive to Hungary.
August 5th - Drive Day
I woke up very early that day. I made sure I got some McDonald's and chocolate at our first stop. Very essential for long boring rides. I think I woke up and went back to sleep about 6 times. WE stopped for dinner and again I was amazed at the amount of flies in the restaurant. Hunter Biff took out about 30. The customers were amused. When we arrived in Budapest our hotel was very nice. But it was in the middle of frickin nowhere Eh. We sent Taz and Damond to McDonald's. Everything else was closed. I found my robe and slippers in the closet and proceeded to the pool and warm tub. I say warm cuz it was not too hot. So, it was midnight on a Sunday in Budapest. We sat around eating McDonald's and sipping Cognac in a warm tub. Lifestyles of the rich and shameless!!! I retired once again to the sights and sounds of the Naked Canadian and his musical intestines. You envy this life Eh?
August 6th - Budapest
Since no one knew where this festival was they sent a guide to get the bus and lead us there. We all figured it was smarter to check out and ride to the gig then. It took us about an hour to get to the site. Very nice old city Eh. Too bad we were not in it on our day off!!! The last time we played here it was on the Magellan tour. We played the E-Club here. Not the hugest gig, so we did not know what to expect headlining this Metal Hammer Stage at the Festival. The festival was on a big Island. Not tropical by any means. I guess there was at least a hundred thousand people there from all over Europe. It lasted 6 days I think. I lost my program. There were 40 stages with all kinds of music. An old friend of mine Agnes was assisting the promoter. She showed us around the festival. I ate lunch and watched some of the Gathering on the Pepsi stage. I hadn't seen them in a while. Jeff Plate got to say hello. I had too many interviews to do with Jon. As I was walking I saw a lot of Savatage/Metal t-shirts. I had a good feeling about the show. Apparently there was no more than 2,000 people watching the metal stage all festival. I kinda suspected we would have a lot more. I had kids from all over stopping my to say hello. There were lots from Romania. Some were in tears when they met me and I did not even owe them any money. ;) There were so many different types of people at the festival. Which also had power and showers for the festival goers. Pretty cool. There was even an ATM. You know festivals have come a long way!!! Everyone was worried because there was no more than a few hundred people in the Stage area all day. It was a huge tent that held 7,000 people. I was not worried at all. Johnny told Taz not to videotape - DUH!!! We walked on stage to start the show and the whole tent was packed with about a thousand people looking in. This crowd was incredible. It was right up there with the best audiences I have ever seen. Greece is always the best. Followed by Brazil This was a very close third if not tied with Brazil for second. I was so happy to see the number of fans we have in Eastern Europe. Not matter how much we tour, it is always great to see your audiences grow. Especially after 20 years. Greece, Brazil, Spain, Hungary…we just keep gathering more to the Legion. I love this band and it's fans. It is a privilege to be a part of this mess Eh. By now everyone knew the Spackler was in the band and there was a lot of Annihilator fans there supporting him too. Great combo. Biff and the Spackler. A demented children's story. This crowd was so crazy from the first note til the last. Even when the PA blew out for part of Power of the Night! I must add, Oliva had his worst Gutter Ballet yet!!! Another extremely hot stage. But, with a show like this it could be a million degrees and I would not mind. We had a signing session after the show, the line went on forever. They played "Wake of Magellan" the CD. I still can't figure out what that CD is about Eh. We packed up and headed for Serbia.
August 8th and 9th - Airport Hell Hungary/Paris/JFK
I woke up early to check where we were, we were running on time to get our flights. I went into a bathroom in a rest area in Hungary and immediately left. Wow was that disgusting!!! We arrived at the airport at 10. Our flight was supposed to leave at 1. Oliva went to the terminal and broke us the news. The flight was late. We had a connecting flight in Paris with a 40 minute layover. The people of Air France said get ready for a night in Paris. Our flight left 2 hours late and we indeed had a night in France ahead of us. We landed in Paris, I guess they only had one runway open. So, we saw that we definitely missed our flight to the U.S. and headed for the ticket counter. Imagine the look on the girl's face when an irate Oliva and Muchmore showed up to ask what we were supposed to do. She told them to calm down and re-booked us on the morning flight to JFK. We also got our own rooms for the night so I was happy. A night to rest before going home!!! The hotel was an airport hotel. It was ok, not amazing. The dinner was a stranded passenger buffet. We were 40 minutes out of the city so we decided to stay in the hotel. Chuckie entertained everyone at the bar. I crashed at around 11. We checked out at 8:30 and left for the airport. We were already checked into our flight so we just had to go to the gate. The girl at Air France suggested we do things this way. Big mistake!!! You will see why. The flight was very full and really smelled. Not to stereotype or anything…BUT the Delta flight to NY originated in Bombay, India. I don't think de-odorant has made it there yet. Johnny and Jeff Plate were surrounded. It was Curry fest 2002. The longest flight of our lives. I was lucky enough to have a Romanian exchange student next to me, she did not smell. I once again knocked myself out and woke up about an hour away from JFK. We landed, the plane applauded Eh. We were home. I had Drac and Waters with me for the next 2 nights, their flights home were screwed up. The other guys were flying to Florida or lived in NY. We got thru customs to baggage claim and here is why you should always be nice to people at the airport. The plane was overweight and conveniently at least one bag from each of us never left Paris. Not saying it is the reason, but we probably could have gotten priority on the baggage if we were nicer….Hint Oliva and Muchmore!!! We waited on-line at baggage services, I again blamed Canada Eh. We made it to Queens and saw that Oliva was there too. He decided to spend the night and wait for his luggage. We were home, tired, luggageless….but we kicked Europe's ass and that is what matters! Thanks to you the fans. Thanks to the Spackler. I believe we will work together again!!! As I finish this it is a week later. It took 3 days for me to get my luggage, Waters left me with the flu, I am almost rid of that. I love my job Eh!!!! Oh Canada…. 'Til Next Adventure…
Na mit szóltok? 2.legjobb Sava-közönség a világon mi vagyunk, brazilokkal holtversenyben :)
A tombolást is lehet azonosítani az átéléssel! Az ugrálás, a headbang, a léggitár esetében is az ember átéli a zenét, figyel rá, követi azt. A kemény számoknál így a helyénvaló. De aki pogós, annál már nem annyira a zenéről szól a dolog...
(Edguyon volt egy muki, az akart mindenkivel pogózni, ráadásul hátrább, persze hogy mindenki lökdöste a francba, szerencsére már elég részeg volt, így idővel eldőlt és ott is maradt koncert végéig...)
Szerintem a Sava meg a pogo sehogy sem jön össze.
Az én tapasztalatom egyébként az, hogy ha valaki nekiáll pogozni az a legkevésbé figyel a körülötte állókra.
majdnem nekiestem kettőnek, persze nem értették, mi a frászt akarok
Ez nem csoda, ui. teljesen természetes, ha vki tombolni szeret egy koncerten. Ezek a tombolós részek rendre ki is alakulnak az 5-10. sor környékén, de mögötte (vagy ha nagyon fanatikus előtte) mindenki álldogálhat kedvére, akinek ez nem tetszik. Szvsz a metál koncertek nem a zene szépségének és mélységének az élvezetéről szólnak; otthon a CD sokkal szebben hangzik. Nem, itt az energia átvétele, a beindulás, és igen, akár még az agresszió kiélése is a lényeg (ez alatt persze csak lökdösődést értek, és tapasztalatom szerint vigyáz is mindenki a másikra). És szerintem a zenészek is azt szeretik látni, ha van lenn egy kis mozgás...
Itthon nem lehet egy koncertet normálisan végigélvezni?? Vagy már túl népszerű a Sava, hogy ennyi barmot odavonz? ...
Nem a Sava túl népszerű, hanem a Sziget. Ha Saváék csak úgy magukban lépnek fel, akkor nem fog boldog-boldogtalan a koncertjükre menni, részben a jegy ára, részben az érdeklődési kör miatt. A Szigetre viszont kijön a sok alkesz pogós, aki ha már eléggé be van nyomva, mindenre képes pogózni. És ha már ott vannak, miért ne erre... ez a hátulütője a Sziget - egyébként értékelendő - "itt mindenkinek jut hely" felfogásnak, hogy kijön az alja, akik nem képesek intelligensen vagy mélyen lélekből élvezni egy ilyen fajta zenét... tavaly Anathemán, Nightwishen ugyanez volt...
Szép volt, jó volt a koncert, ahogy már irtátok, csakhogy 2 dolog roppant mód zavart:
1. a sok pogós köcsög, aki nem hagyott békén minket; majdnem nekiestem kettőnek, persze nem értették, mi a frászt akarok, ettől teljesen idegbeteg lettem
2. azokat a számokat, amiket Zak énekelt fel, kb. 1.5 hanggal lejjebb játszották, ami szerintem sokat rontott a produkción, nem értem mi szükség volt erre, az énekes biztos ki tudta volna énekelni (egyébként nekem nem jön be a hangja, de a fickó szimpatikus).
Ja, és a szintik se szóltak jól szerintem. Volt néhány nagyon szép pillanat (When the crowds are gone, Temptation R. stb.), de valahogy jobbat vártam. Talán túlságosan régóta ábrándoztam erről a koncertről. :) Remélem, még elcsípem őket valahol. A Silk and Steel tényleg jó ötlet volt a végén.
Szóval a magyar mentalitású közönségnek sikerült elb*szni a hangulatomat. Itthon nem lehet egy koncertet normálisan végigélvezni?? Vagy már túl népszerű a Sava, hogy ennyi barmot odavonz? ...
Nna, kicsit kaotikusan fogalmaztam, de nem volt kedvem rendbe szedni a gondolatokat, így hitelesebb...
Ha Jeff Waters nem marad,mert miért maradna,akkor szerintem kipróbálhatnák Rock 'n' Rolfot,vagy mondjuk Blackmore-t....
Énekes poszton szívesen hallgatnám Udo-t,Rob Halfordot...
Én nagyon megörültem a Beyond theDoors of the Dark-nak, meg egyáltalán hogy ilyen sokat játszottak a HOTMK-ról, a Sirens-szel egybefűzve. Még a Devastation jöhetett volna, sokáig az volt a kedvencem, kb. 4 évvel ezelőtt :)
Azt láttátok, az sms-falra valami pihent agyú kiírta a koncert előtt hogy "Savatagi show" :)))))
"Kicsit bosszantott, hogy nem lehetett az összes CD-borítót aláíratni velük, így csak a Gutter Ballet és a Magellan került toll alá, meg egy házi készítésű emléklap."
Mért nem lehetett aláíratni az összes CD-borítót???
Chriss Oliva ügyben csatlakozom! Zseni volt az a pacák, a 10 legjobb metal gitáros egyike. Csak Randy Rhoads-hoz tudom hasonlítani: ugyanaz a teljesen egyéni íz, ami azonnal felismerhetővé teszi a játékát. Még a tragikus sors is hasonló... :-(
Szóval, ne feledje senki, a katartikus koncert ellenére sem, a régi power metal Savatage-t!!! (Láttam későbbi számokra önfeledten tomboló-őrjöngő-éneklő embereket, akik pl. a Beyond the doors-nál... megálltak, mert nyilván nem ismerték). Volt időszámítás a zongora előtt is!!! :))) Szívesen olvasom kedvenceiteket abból az érából. Pl. a magam részéről a Holocaustra (alapriff!), a Raaaaaaaaaaaaage-re meg a Mountain King-re (is) voksolok. Állat még a 86-os, "másság jegyében" :))) készült lemezről a Red light paradise.