Keresés

Részletes keresés

nyman Creative Commons License 2001.02.21 0 0 29
Koszi, a napokban +nezem. Bar a baratnom erosen tiltakozik, hogy egy ilyen allatot hazavigyek :)
Előzmény: Spanci (28)
Spanci Creative Commons License 2001.02.21 0 0 28
Az Erzsébet krt. és Baross utca találkozásánál, ha leszállsz a 4-es - 6-os villamosról van a Kati és a kerekpereces Katinak az állatkereskedése. Le kell menni lépcsőn. Neki van csuklyáspatkánya. Csárlikát is ott vettük, ami azért jó, mert neki, mint az előzőnek (aki békásmegyeri) nem lett daganata. Mi is sok helyen voltunk, mikor végre Csárlikát megtaláltuk. A klf. plázákba csak albinók voltak (ha voltak), az meg nem tetszett.
Előzmény: nyman (27)
nyman Creative Commons License 2001.02.20 0 0 27
A napokban jartam nehany allatkereskedesben. Igaz nem szisztematikusan, de sehol sem volt, ahol lett volna patkany. Tudnal ajanlani egy biztosat?
Előzmény: Spanci (26)
Spanci Creative Commons License 2001.02.20 0 0 26
Nem volt tudatos a tanítás. Picikeként veszed meg. Utána gyakran kiveszed a ketrecből. Simogatod. Beszélsz hozzá. Szereti az ismert útvonalakat, amiket maga tapasztal ki. Ha közben elmegy melletted, vakargasd a füle tövét, megintcsak simogasd. Így szépen összeszoktok. Tegnap, amikor a fiam a táskájába pakolt, valahogy bemászott a középső fiókba a könyvek közé. Fiam nem vette észre és betolta. Sokáig kerestük, hívogattuk. Én térden mászkáltam, amikor pici kapargászás és szuszogás. Kihúztam a fiókot és onnan lesett. Már alig várta, hogy megtaláljuk.
Előzmény: nyman (25)
nyman Creative Commons License 2001.02.17 0 0 25
Hogyan tanitahto? Van valami spec. idomitasi eljaras? Vagy szakkony?
Előzmény: Spanci (24)
Spanci Creative Commons License 2001.02.15 0 0 24
Azért tűntem el, mert átmentem a degusokhoz!
És annyira belehabarodtam a degukba, hogy vettem is kettőt. Nagyon aranyosak. Szeleburdi picurkák. De Csárli, a patim, sokkal nyugisabb. Ha kiengedjük a lakásba csavarogni és hívjuk, akkor odajön. Ezt a degukból egyelőre nem nézem ki, de állítólag majdnem olyan értelmesek mint a patkány.
Egyébként a patkány mellett szól az is, hogy nem olyan érzékeny. Kaja, betegségek szempontjaiból.
Tegnap is mászkált Csárli, én üdögétem a fotelba és néztem a kisdegukat, felmászott és az ölembeült, vakargattam a fületövét és behúnyt szemmel élvezte.
Ajan djáda cillagom!
Előzmény: nyman (22)
nyman Creative Commons License 2001.02.14 0 0 23
kozben gyujtom a linkekek:
FEHÉR PATKÁNY: http://www.nexus.hu/zo/feherp.htm

Patkányok: http://www.freeweb.hu/beluard/index3_5.htm
Ecsetfarkú patkány- kenguru: http://www.zoobudapest.com/roaming/html/45.htm
nyman Creative Commons License 2001.02.14 0 0 22
Ezen a patkány dolgon már én is gondolkoztam. Meg a topiknyitason is. :) A főiskolán volt az egyik évfolyamtársamnak és rendkivüli dolgokat tudott. Tárgyakért ment el, ha elengette szédelegni, egy füttyszóra visszajött, mint egy kutya.

Szal milyen tanácsotok van? Hogyan lehet tanítani? Van valami szakkönyv a patkánytartásról?

ajaj Creative Commons License 2001.02.04 0 0 21
Nem tolonganak itt a hozzászólók:(
Továbbra is várunk deguéknál
Spanci Creative Commons License 2001.02.02 0 0 20
Mi nem sokat cicóztunk, mikor Csinszka eltávozott közülünk. Rögtön vettünk másikat. Ráadásul állítólag 4 évig él, de már 8-at is hallottam (ezt azért nem hiszem).
Csárli egyébként bátrabb és érdekesebb egyéniség Csinszkánál. Lehet, hogy nagyobb lesz az űr! De most még fiatal, és imádjuk.
Előzmény: Pondró (19)
Pondró Creative Commons License 2001.02.02 0 0 19
Itt vagyunk !

Szóval Erika hogy került a Friderikuszba ? Egy szegröl-végröl ismerős hölgynek elpusztult a saját cs.patkánykája és mivel már le volt zsírozva Fridivel a felvétel időpontja, kölcsönkérte Erikát. A műsor témája a mindennapok fegyverkezése v. vmi hasonló volt. A tulajdonképpen szóra sem érdemes adás lényeges 5-10 percében Erika volt a sztár (persze nekem) !
Röviden ez a sztori.
Mostanság gondolkodom ismét, hogy kellene vmi kis rágcsálóféle (cs.pati). A baj csak az, hogy nagyon az ember szívéhez tudnak nőni rövid kis életük során és mindig eszembe jut, hogy csak 1-2 évig lesz mellettünk (hülyeség, de mégis).

meló jött, hali

Spanci Creative Commons License 2001.02.02 0 0 18
Hellóóóóóóóó!
Csivavások, patkányosok hooooooooool vagytoooooook?
Spanci Creative Commons License 2001.02.01 0 0 17
Mit csinált Erika a Friderikuszba? Meséljél már!
Daganattal kapcsolatban mi is beltenyészetre gyanakodtunk, ezért Csárlit már nem is ott vettük, pedig elég nehezen lehetett kapni. Nem sok állatkereskedésben vannak, esetleg albinók, az meg nem tetszik. Mondta egy kereskedő, hogy van valamilyen selyempatkány, de azt nem bírtuk kivárni. Ezért a Katiésakerekperec boltjában vettük Csárlit. Nem akartunk fiút, mert a kifejlett példányoknak akkora tökük volt, hogy elájultunk. Az eladó össze-vissza keresgélt lányt a picik közt, de nem talált. Amikor benyúlt, mindenki elrohant a másik sarokba, egy éhenkórász kivételével. Az mindig ott maradt a kezénél, holott arrébb volt lökdösve, mert fiú volt. Mindig visszaszaladt, egyetlen esélye volt a nagyobbakkal szemben, hogy kap kaját. Ekkor mondtuk, hogy ha ennyire jönni akar, jöjjön ő.
Bár ronda volt, sovány, és hátul kilátszott a bőre, valamiért nem nőtt szőr.
Mikor hazavittük két napig zabált és vedelt. Úgy nőtt, mint egy gyorsított felvétel. És olyan erős szőrzetet növesztett, mint egy drótszőrű vizsla.
Előzmény: Pondró (16)
Pondró Creative Commons License 2001.02.01 0 0 16
Halihó

Nekem is volt egy csukjás patim (Erika). Ráadásul ő volt az aki kb. 5 éve szerepelt egy Friderikusz műsorban.
Jófej kis állatka volt. Ő is vmi daganatos betegség miatt távozott az élők sorából mint a Spancié. Ez elég gyakori a patkányoknál és ez állitólag a nagyon erős inmunrendszerüknek (mások szerint a beltenyészetnek) köszönhető.

majd jövök

Spanci Creative Commons License 2001.02.01 0 0 15
Szerintem nincs!
Elég szűk területen mozog, nem túl sok a séta. Meg is fagyna csórikám, túl közel van a föld. De a csivavának a lakás (panel) is elég nagy tér a rohangáláshoz. Többek közt ezért is való lakásba. Egyike ezen kevés kutyafajtáknak.
Habár, most hogy mondod. Egy ideig (1 éve költöztünk ide, ahol most lakunk) egy nála valamivel nagyobb loboncos kutyával engedtük játszani. Tőle nem kellett félni, hogy játék közben elroppantja a gerincét, stb. és így összeszedett bolhát. Nem sokat, de volt. És átment a Csárlira is. Hát őt is lefújtuk sprével.
Előzmény: ajaj (14)
ajaj Creative Commons License 2001.02.01 0 0 14
Nincs annak veszélye, hogy az utcára lehordott kutyustól a patkányka elkap valamit?
Spanci Creative Commons License 2001.02.01 0 0 13
Sajnos bántaná, ha hagynánk. A válogatósnak mondható kutyánk a száját nyalogatja, ha meglátja Csárlikát. Az ösztönök!
Csárlika viszont érdeklődik nagyon Dzsoki-szagok iránt, ezért le szoktuk fogni, és akkor a csukipati szagolgathatja a kutyát, ameddig kedve tartja. Egyébként Csárlit a teknős is izgatja, 1x már be is esett hozzá, még szerencse, hogy a környéken voltunk.
Egyébként, ha itt nagy lesz az érdektelenség, vagy még egy ilyen elmebeteg jön a mikrójával, akkor átnyargalok a Degusokhoz.
1-2 napot várok még, hátha jön csivavás!
Előzmény: ajaj (12)
ajaj Creative Commons License 2001.02.01 0 0 12
Ha Csvv nem bántja patkányt ill. degut, akkor jöhet. De az olyat macskákat pl nem szeretjük, aki miatt új albérletet kell keresni egy kisdegunak
Előzmény: Spanci (11)
Spanci Creative Commons License 2001.02.01 0 0 11
Mennék én a Deguba, de vigyem a csivavámat is (mégiscsak ő az öregebb)?
Előzmény: ajaj (10)
ajaj Creative Commons License 2001.02.01 0 0 10
Kedves Spanci!

Szerintem elférsz a Neked már van degud? topicban, ott is vannak csukipatisok, és ott senki nem utálkozik. Egyébként találtam egy kedves hírt a Lyss tudomány-technika rovatában, miszerint a patkánykák labirintusról álmodnak, mikor alszanak...Várunk odaát

Spanci Creative Commons License 2001.02.01 0 0 9
Ne mikrózzá má! Előbb gyömöszölnék bele oda pl. két pitbullt.

Hogy szőrtelen és dülledt szemű?
Az enyém aztán nem. Mivel hosszúszőrű. Van nekije szép mellénye meg "szoknyája" a feneke alatt, meg van neki "zászlós" farka.
És ha valaki a méretével nincs megelégedve, akkor tudja meg, hogy nem ház, nyáj őrzésére tervezték, hanem ékszerekre. Állítólag a régi-régi aztékos időkben (felékszerezett)gazdag nők a kezükben, vagy hónuk alatt hordták, és ha valaki feléjük nyúlt, szembetalálta magát egy örjöngő fenevaddal, aki minimum megharapta a kezét.
A mai napig próbálj egy csivava felé nyúlni, bármilyen ártatlan képet is vágsz.

Egyébként Madonnának is csivavája van, igaz az rövidszőrű.(aki nem szereti Madonnát, az ezzel ne foglalkozzon)

A csuklyás patkány meg rágcsálók közt maga az Einstein. Nagy neki az intelligencicája.
Eddig volt már nekünk hörcsögünk (3 db), meglőtt agyú, körbeforgó tarkaegerünk (1 db, untig elég volt), tengeri malacunk (még szülés is volt), sima egerünk (2 db, nem vártuk meg a szülést, gyorsan becsempésztük egy állatkereskedés terráriumába.

Egyébként Csárlika (csukipati) előtt volt egy másik is, Csinszka. Sajnos daganatok nőttek neki, és hogy lássátok mennyire szerettük, a 300.-Ft-os patkányt 500.-Ft-ért altattuk el állatorvosnál. És eltemettük Csepel szigeten a vízparton. Igaz a temetését titokban tartottuk,mivel szolid emberek vagyunk nem akartunk akkora balhét mint Zámbóék.

Majd még mesélek állataimról.
De már jó lenne, ha valami csivavás és patkányos is jelentkezne, ne csak az a szürke embertömeg aki utálja őket.

Előzmény: olajbaro (7)
wicca Creative Commons License 2001.01.31 0 0 8
ha-ha
Előzmény: olajbaro (7)
olajbaro Creative Commons License 2001.01.31 0 0 7
Tedd mondjuk a mikróba. Oda való.
Előzmény: wicca (6)
wicca Creative Commons License 2001.01.31 0 0 6
ne is hallgass a gonoszokra! :-) Inkább mesélj kiskedvenceidről. Őszintén szólva a csuklyás patkányt sem tudom hova tenni. Nincs valami jó kis vebszájt róluk? :-)
Előzmény: Spanci (3)
DRT Creative Commons License 2001.01.31 0 0 5
az a szőrtelen dülledt szemű... a kutya, mint faj megcsúfolása...zárd el tőle a patkányt, mert széttépi szegény "kutyulit" :-)))
Előzmény: Kham (4)
Kham Creative Commons License 2001.01.31 0 0 4
A csivava az melyik is? Az a szőrtelen dülledő szemű, vagy a szőrős óriásegér? Esetleg csuklyáspatki?
Spanci Creative Commons License 2001.01.31 0 0 3
Köszi az üdvözlést. Tényleg új vagyok.
Egyébként tetszetősnek találhatnád őket, ha ismernél közelebbről egyiket-másikat.
A csivavával mi is úgy voltunk régen, mint majdmindenki (fú hogy néz ki, anyám, stb.), amíg személyesen meg nem ismerkedtünk egy példánnyal(Borcsa), aki aztán a mi Dzsokink idesjóanyja lett.
És nemcsak a külzet számít, hanem a belső értékek.
Előzmény: gigalo (2)
gigalo Creative Commons License 2001.01.31 0 0 2
Ezzel azt akartad mondani, én igenis találok bennük teccetőset?
Biztos vagy te ebben?:)))

Nem azt mondtam, hogy nem tetszetősek, csak azt, hogy én nem találom őket annak:)))

Amúgy üdv a tasztalon!

Előzmény: Spanci (1)
Spanci Creative Commons License 2001.01.31 0 0 1
Márpediglen de!
Előzmény: gigalo (0)
gigalo Creative Commons License 2001.01.31 0 0 0
0 tetszetőse találok bennük
Előzmény: Spanci (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!