Keresés

Részletes keresés

HCS Sonáj Creative Commons License 2002.06.05 0 0 8
Sztereó kódernek mit használtatok?
Amit mi használtunk az a 99-es RT évkönyben szereplő "drótnélküli stereó fejhallgató" c. leírásban szereplő kóder, ami meglehetősen jó hangminőségű, és könnyen beállítható.

Szintézer nélkül tényleg nem érdemes próbálkozni, mert akkor előbb-vagy utóbb tuti elmászik a freki.

Van valami olcsón kivitelezhető, de jó minőségű RF végfok tervetek? Olyan kellene, amihez a végtranyó nem 5-6 ezer forint...

Mint tudjuk az antenna az egész rendszer egyik legfontosabb eleme. Kinek mi vált be ezek közül?

Előzmény: loudness26 (7)
loudness26 Creative Commons License 2002.05.30 0 0 7
Csao minden kalóznak' Régóta ismerem ezt a sportot, szép és nemes:) Bár én idő és magasantenna hiányában nem használom az adómat, de egy vidéki városban -ahol lakom- egy ismerősöm szintén Veronikával nyomja a dolgot. Ja, a Veronika az adó neve. Oda is adtam neki a sterokoderemet, néha az adó eladásán is gondolkoztam. Szivesen segítek bárkinek a műszaki jellegű kérdésekben.Hifes ismerös nincs, de az emlitett adó lassan egy éve üzemel szinte napi rendszerességgel, a sáv legszélén, ott nem zavar senkit.Jóformán csak folyamatos zeneadásra szoritkozik szövegelés alig alig van benne. Hatótáv kb 6-7 km, kb 4 W-al. Persze az antenna magasan legyen, az a lelke a dolognak.(Panelosok előnyben')
Először kisérleteztünk mindenféle vackokkal, de a frekvenciastabilitás megoldhatatlannak tünt. Aztán felfedeztem a legjobb honlapot:
http://www.geocities.com/area51/nebula/3736/
http://www.veronica.co.uk/
A veronica volt a legegyszerűbb meg a legolcsóbb, igy az lett megépítve.A kvarcszintézer miatt nem mászik a freki, ha a zöld led világít, azt jelzi, hogy ott ad, ahova a kapcsolokkal be van állítva.
Csak 1 W-ot tud, de meglehet fejelni, roppant megbizható.
Szóval akinek lett kedve a dolghoz, az éltesse ezt a topikot, amit én is csak most fedeztem fel.
Jó adást'
Qqberci Creative Commons License 2002.05.22 0 0 6
De ha van, akkor is...
Előzmény: HCS Sonáj (5)
HCS Sonáj Creative Commons License 2002.05.22 0 0 5
Még annyit, hogy nem árt, ha a HIF-nél van ismerősötök, különben gond lehet...ű
Előzmény: HCS Sonáj (4)
HCS Sonáj Creative Commons License 2002.05.22 0 0 4
Most találtam erre a topicra.
Jómagam is foglalkoztam ezzel a témával korábban, így ha van kérdésetek, szívesen válaszolok.
öüó?ú?áé
DJ Szegecs Creative Commons License 2001.02.04 0 0 3
Úgy látom ez a topic érdeklődés hiányában besült...Kár érte...
DJ Szegecs Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2
Erre a címre aztán mehetnek a HIF emberei :-)
De azért ne offtopicoljunk már az elején uraim :-)
Előzmény: 81713 (1)
81713 Creative Commons License 2001.01.26 0 0 1
Itt a Lakinger Béla kalózrádió, Budapest, Rákos-patak.

Kilociklus, forelé,
Van barack és oszilé.
dP

-TomTom- Creative Commons License 2001.01.26 0 0 0
0
DJ Szegecs Creative Commons License 2001.01.26 0 0 topiknyitó
Ez a topic a kalózrádiózásról szól a kalózkodóknak, és a hallgatóknak.
Mi ösztönöz valakit arra, hogy kalózadást indítson? Ki milyen cuccal "nyomul" az éterben?
Hogyan védekezhetünk a HIF ellen? Történetek, tanácsok, információk.
+ ami a témával kapcsolatos.
Ezekről szeretnék beszélgetni a Kedves hozzászólókkal ezen a fórumon.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!