Keresés

Részletes keresés

állatgondozó Creative Commons License 2001.05.01 0 0 396
""nagy ismertlen" definíciójának valami részecskéje nem sikerül tökéletesen pontosra, akkor majd jön Ő és jól széjjelcincálja..."
Előbb Iván Gábor definíálja a definíciót. :)
Előzmény: Nagy-Gaboca (393)
IV Spender Creative Commons License 2001.05.01 0 0 395
Szija IV Ángáborom ! :)

Lám má engem kihacc a válaszadásbúl.
Azé remélem, hogy nem haraxol rám (nagyon) chak azé, me sokat brunyáltalak.
Nekem ninch bajom Veled, remélem, hogy Neked se velem.

Egyébként nem Isten, hanem az Anyag megy nyugdíjba. Isten Örök ! - írva van. cincin

Csápi !

Előzmény: Iván Gábor (390)
SKY Creative Commons License 2001.05.01 0 0 394
Kedves Gabóca!

Kösz az előzetes figyelmeztetést, de már sajnos nekem is volt alkalmam megtapasztalni IG "sajátos" módszerét. Most nem is kötözködni akartam, csak már nagyon untam IG-nek a több fórumon is feltünő nyugdijaztatási bejelentéseit, és gondoltam, hogy kicsit kimozditom ebből a rögeszméből illetve finoman utalok rá, hogy ez már kb. 3000 éves bemondás és még faviccnek is rossz ;-(

Persze nem sok remény van arra, hogy sikerül valamelyest változtatnom a helyzeten, de hát kellemes időtöltésnek is elmegy néha ilyesmikre reflektálni.

Amugy már én legalább kétszer is definiáltam Isten fogalmát (méghozzá a definiálós fórumon), ugyhogy nehéz lenne engem azzal vádolni, hogy nem definiálok. Vagy ha mégis, akkor csak egyszerüen előszedem a régi bevált definiciómat és ujra elpuffogtatom, mindenki nagy örömére :-)

SKY

Előzmény: Nagy-Gaboca (393)
Nagy-Gaboca Creative Commons License 2001.04.30 0 0 393
Drága SKY!

Azon tűnődöm, hogy mennyi lesz isten nyugdíjja... :-))

Mellesleg ha Iván Gábortól vársz érdemi választ bármire is, akkor most szinte a szájából kitépve
és őt megelőzve mondom, hogy először "DEFINIÁLDISTENFOGALMÁT", aztán ha a "nagy ismertlen" definíciójának valami részecskéje nem sikerül tökéletesen pontosra, akkor majd jön Ő és jól széjjelcincálja...
Szóval kösd föl a csuhád, mert I.G. nem kispályázik, hanem tökönrugással indít, ha szerencséd van, és nem harapja át kapásból a torkodat.
Jó szórakozást!

( Ja, én egyébként kedvelem e druszám, csak a miheztartás végett igyekeztelek felkészíteni..)

Előzmény: SKY (392)
SKY Creative Commons License 2001.04.29 0 0 392
Kedves Gábor,
ezzel a nyugdijaztatási terveddel kapcsolatosan lenne egy-két gondolatom.

Mindenekelőtt emlékeztetni szeretnélek arra, hogy már több görög filozófus is mondta, több mint kétezer éve, hogy a filozófia az istenekben való hit és ezzel együtt a vallások megszünéséhez vezet.

Hát ez nem vált be 8-0

Aztán különösen 1789 óta már nagyon sokszor és sokan megjósolták a vallások, főként a kereszténység megszünését, a tudomány haladásának arányában. Nos, a tudomány tényleg nagyon sokat fejlődött különösen az utóbbi száz évben (és még nagyon sokat fejlődhet az elkövetkezendő száz évben is), mégis a vallások (és ezen belül a kereszténység) nemcsak hogy nem eltünőben vannak, hanem méginkább terjednek. Ergo, ugy tünik, hogy az Isten vagy nem akar még nyugdijba vonulni, vagy pedig akar, csak nem engedi az emberiség.

Most akkor ennek alapján nem gondolod, hogy tulságosan koránra programoztad az Isten nyugdijaztatásának dátumát? Mindenesetre remélem, hogy még 2010 után is élek, s akkor majd elválik, hogy Isten nyugdijba vonult-e vagy mégiscsak örök ifju marad, mint ahogy a keresztények hiszik :-)

És még egy dolog. A hivők szerint nem az Istennek van szüksége az emberekre, hanem az embereknek van szüksége Istenre.

Ugyanakkor ha valaki fennen hirdeti, hogy meg tud élni Isten nélkül, az még egyáltalán nem bizonyitja, hogy Isten nem létezik. Sajnos ez forditva is áll: hiába halt meg több százezer ember az Istenben való komoly hite és meggyőződése miatt, még mindig van nagyon sok ember, aki nem tud illetve nem akar hinni Istenben. Erre is mondják, hogy "semmi uj nincs a nap alatt".

Mindenesetre azt nem tudom, hogy Isten nyugdijba akar-e vonulni vagy sem, de azt mindenképpen tudom (saját tapasztalatomból és több millió hivő tapasztalatából is), hogy az Isten nem akar sztár lenni, csak az emberek csinálnak/tak belőle sztárt.

Ennyi.

SKY

SKY Creative Commons License 2001.04.29 0 0 391
Kedves Gábor,

csak néhány kérdésem lenne hozzád, ezzel a tulhangsulyozott nyugdijba vonultatással kapcsolatban:

1. Melyik Isten vonul nyugdijba?

2. Honnan szerezted ezt az információt?

3. Minek alapján higgyem el neked azt hogy pontosan 2010-ben és nem mondjuk 3010-ben vonul akármelyik Isten nyugdijba.

Üdv
SKY

Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.28 0 0 390
Az Istenhívők mit fognak 2010-től kezdeni egy nyugdijba vonult Istennel?
Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.21 0 0 389
Tehát ideje lenne új pályázatot, vagy tendert kiírni Isten helyére, aki 2010-től nyugdijba kíván vonulni.
állatgondozó Creative Commons License 2001.04.19 0 0 388
Nah... má mitoszhős is Vagy... eh mindig tömjénezed magad ehehehehe
Előzmény: Iván Gábor (384)
Thoughts Creative Commons License 2001.04.18 0 0 387
Akár...
Előzmény: Iván Gábor (386)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.18 0 0 386
Inkább

PUMKTUM

vagy

ASTALA VISA

Előzmény: Thoughts (385)
Thoughts Creative Commons License 2001.04.18 0 0 385
ÁMEN! (-:
Előzmény: Iván Gábor (379)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.18 0 0 384
A legnagyobb aligha lehetek, mert ezt a jelzőt egy mitosz központi alakjának tartják fent.
Előzmény: állatgondozó (383)
állatgondozó Creative Commons License 2001.04.18 0 0 383
A topic címről jutott eszembe:"Iván Gábor a Legnagyobb Majom! - De Meddig?!" höhöhöhö
Biga Cubensis Creative Commons License 2001.04.18 0 0 382
Attól függ, hova tartasz. S ki milyen szereposztást kap. De vajon mi lesz az előadás végén?
Előzmény: Iván Gábor (381)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.17 0 0 381
A nem jó eszméknél a kereszténységere céloztál?
Előzmény: Biga Cubensis (380)
Biga Cubensis Creative Commons License 2001.04.17 0 0 380
Nem csak a jó eszmék terjednek. Mi lenne akkor a játékkal?
Előzmény: Iván Gábor (379)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.17 0 0 379
Én pedig úgy hallottam, hogy az egy tucat elszánt ember a kritikus tömeg egy eszme biztos terjedéséhez.
Előzmény: Biga Cubensis (378)
Biga Cubensis Creative Commons License 2001.04.17 0 0 378
Előbb-utóbb a tucat is majd hazaér.
Előzmény: Iván Gábor (377)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.17 0 0 377
Egy tucatnyian már biztosan.
Előzmény: Biga Cubensis (376)
Biga Cubensis Creative Commons License 2001.04.17 0 0 376
Persze, vagytok egynéhányan.
Előzmény: Iván Gábor (375)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.17 0 0 375
Tehát vagyunk egynéhányan akik úgy gondoljuk, hogy Isten legnagyobb sztársága leáldozóban van.

Szerintem ezt nem nehéz nem észrevenni.

Thoughts Creative Commons License 2001.04.08 0 0 374
Akkor ez jól is jöhet:

http://www.origo.hu/tudomany/real/000303mikor.html

Előzmény: Iván Gábor (373)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.08 0 0 373
Kedves Thoughts

Schrödinger macskájának sztorjáról a tudomány rovatban is olvashatol esetleg a szóra rákeresve.

Egyébként röviden a makro és a mikro világok, rendszerek össze nem illeszhetőségének jelenlegi problémáját feszegeti a példa.

Előzmény: Thoughts (371)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.03.07 0 0 372
Mindenesetre Schrödinger macskája klausztrofóbiába is belehalhat:))))
Előzmény: vigor (370)
Thoughts Creative Commons License 2001.03.07 0 0 371
Tudom bunkó vagyok, de nem vagyok biztos benne, hogy jól ismerem Schrödinger macskájának sztoriát...

Leírnád röviden?

(Egyébként egy topicra gondoltam...)

Előzmény: vigor (370)
vigor Creative Commons License 2001.03.07 0 0 370
Azt hiszem, az urak most Schrödinger macskájára gondolnak. Minden tovább vita helyett leszögezném: nem az atomban van a rejtély kulcsa, hanem a macskában. OFF Most hülyeséget mondok ON Minden attól függ, hogy a macska mire volt predestinálva: életre vagy halálra.

Igor

Előzmény: Thoughts (369)
Thoughts Creative Commons License 2001.03.05 0 0 369
Igazad van a megfogalmazás hiányos volt!

Nagyjából az a lényeg, hogy szerintem nem azok tehetnek arról, hogy Isten mellett érvelnek, akik Isten mellett érvelnek... (331)

Egyébként van macskád? ;-)

Előzmény: Iván Gábor (368)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.03.05 0 0 368
Nem értem teljesen, hogy miben is szállnál szívesen vitába. Segítene ha bővebben, vagy világosabban kifejtenéd.
Előzmény: Thoughts (367)
Thoughts Creative Commons License 2001.03.05 0 0 367
Azért viszont még mindíg szívesen vitábaszállok, hogy nem maguk az "illetékesek" azok, akiket kaszabolni kéne!!!
Előzmény: Iván Gábor (365)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!