Keresés

Részletes keresés

KrinyO Creative Commons License 2002.07.11 0 0 3737
GPRS: a dolog egyaltalan dolog nem lehetetlen, sot.
http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=16367&ido=3

Persze ha valakinek van esze es ellenorzi az arakat, nem eri ilyen kellemetlen meglepetes.

Előzmény: Heavy_D (3735)
kdezsoe Creative Commons License 2002.07.11 0 0 3736

Lenne egy kerdesem hozzatok!

Julius 1-en felmondtam az ISDN szerzodesemet, ajanlott levelben.
Eddig meg semmi reagalas a MATAV reszerol.
Igaz, csak 10 nap telt el, de tortent mar valakinel valami, felmondas ugyben?

Nem kapkodjak el...

Heavy_D Creative Commons License 2002.07.08 0 0 3735
Már ne is haragudj, de miből gondoltad, hogy egy mobil szolgáltató olcsóbban fog netet szolgáltatni mint a matáv?
Az, hogy 42k lett a számlád engem nem lep meg és téged sem kéne, hogy meglepjen hiszen mindenhol világosan le vannak írva az árak. A többi csak számológép kérdése.
Előzmény: Törölt nick (3734)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.08 0 0 3734
Tárgy: [mobil] Pannon GPRS hasznalat

Szeretném közzétenni ezt a levelemet. Már csak azért is, mert fel szeretném hívni mindenki figyelmét arra, hogy nem minden alternatíva jó, ami elsőre annak látszik. Más ne kerüljön hasonlóan kellemetlen helyzetbe, mint én!

Rgds.
MankaMTB
.
----- Original Message -----
To: "PGSM Ügyfélszolgálat"
Sent: Sunday, July 07, 2002 11:39 PM
Subject: GPRS használat

Megdöbbentő tapasztalatot szereztem az Önök hálózatának használatakor. Ez szeretném röviden megosztani Önökkel.

Eddig a legnagyobb számlám kb. 32 eFt/hó volt. Június-ban megrendeltem az E-Mail-t, majd a GPRS alapú Internet elérést. Szerettem volna megfelelő alternatívát találni a Matáv disznósága miatt abnormálisan megdrágult Internet elérésem kiváltására. Nagy boldogsággal próbálkoztam az Önök rendszerén. Sajnos azt tapasztaltam, hogy ez abnormálisan drága. Most - a 172-est felhívva - azt az információt kaptam SMS-ben, miszerint a számlám 41 eFt/Június.

Ez Önök részéről szép bevétel. Viszont számomra egyértelműen bukás. Takarékosság, vagy szinten tartás helyett jelentős kiadás növekedést értem meg. Mi ebből a tanulság nekem:
- lemondtam az Internet szolgáltatást,
- le fogom mondani az E-Mail szolgáltatást is.

Mi ebből az Önök tanulsága? Szerintem abnormálisan magasra tették az árakat. Ezért egyre több fogyasztó fog elpártolni Önöktől. Szerintem - emiatt - ez a szolgáltatás is meg fog bukni, akárcsak a WAP és a GPRS WAP.

Most éljük - a Matáv jóvoltából - a váltás korszakát. Még nem késő "kapcsolni", még nem késő hosszú távra elkötelezett fogyasztókat szerezni. Persze itt az Önök nagy dilemmája. Bevételt növelni, jól keresni, vagy valóban szolgáltatni. Itt lehet jönni a jól fésült kereskedelmi dumával, miszerint az árak azonosak, sőt alacsonyabban egy kicsit, mint a nyugat Európai árak. Ez igaz nagy általánosságban, de azt is tudják Önök is és én is, hogy az árak összehasonlítása a bérek nélkül torz, irreális, azaz végeredményben hazug. Akkor, amikor egy Osztrák 7x annyit keres, mint egy Magyar (átlagbérre mondom, nem egyedi esetre vetítve) és figyelembe vesszük, hogy ott a mobil szolgáltatás közel azonos árú, sőt van ahol még olcsóbb is mint kis hazánkban igencsak erős és érdekes eltérést tapasztalunk...

Nem tagadom, mert a gyakorlatban próbáltam, hogy az Önök GPRS alapú Internet szolgáltatása jól működik, gyors. Igen ám, de iszonyatosan drága!

Ezúton szeretném Önöket "megkérni", hogy ezen szolgáltatást adják olyan áron, mely megfizethető egy Magyar átlagembernek. Máskülönben nem fogja a többség igénybe venni, mert nem tudja megfizetni. Ez viszont Önöknek fog veszteséget okozni, méghozzá rövid távon is.

Várom jelen levelemre a válaszukat.

Egyben tájékoztatom Önöket, hogy az Önökhöz intézett kérdésemet, kérésemet felteszem a NET-re is. Abban az esetben, ha válaszukat is szeretnék megjelentetni azokon a helyeken, ahol én ezt publikálom, akkor kérem ezt a válaszban jelezzék. Természetesen minden fórumon el fogom helyezni! Ez szerintem így korrekt.

buonaparte Creative Commons License 2002.07.07 0 0 3733
matáv = szadeszes vegyépszer... miről beszélsz? Hova is megy a lóvé?
Előzmény: Meridian (3729)
Lakatos Vendel Creative Commons License 2002.07.07 0 0 3732
Hali!

Ti hogyan mondtátok fel az ISDN-előfizetést a matávpontban? A levélben az állt, hogy írásban kell közölni velük; hát küldtem nekik egy ajánlott levelet az Ügyfélszolgálatra.
Nem teljesen értem, osszátok meg velem az infókat légyszii :)

Üdv, LV

szalapala Creative Commons License 2002.07.03 0 0 3731
Az a 333Mrd az 322Mrd, nézd meg, te "elemző".
És akkor vedd ki belőle a 72 Mrd Ft-os hálózati üzemeltetők felé kifizetett díjat- ezt meg lehet osztani MATÁV meg Westel felé - , mert az mint elábé, csak átfolyik a cégen, már akkor sincs meg, mikor számlázzák.
Ez a Mindenkinekesnél nem állt fenn, az belső kör.

És akkor ott tartunk, amit mondtam.

Ja meg, a fix költségek, te "elemző".

Az a fix költség, ami a forgalomtól függetlenül fennáll. Ami a forgalomarányos, az a változó költség.
Hogy ezt te kevered a működési költségekkel? Azt megértem, hisz te egy "elemző" vagy.

Tudod, vannak fejnehéz iparágak, meg áramvonalasak.
Az első csoport a szinte kizárólag beruházástól, és a kibocsátott volumentől függetlenül fenntartástól függőek (pl. vízerőművek, atomerőművek, telefoncégek! stb) A másik csoport, amelyiknek a folyó költségeitől sokkal jobban függ a cég.

Nos, ha itt elmagyarázod, hogy a MATÁVnál a bérköltségek, meg az amortizációs költségek a lebonyolított hang meg adatátviteli forgalomtól függenek, akkor egyre többen fognak itt furcsa szemmel nézni rád. A dolog máshogy van, de azt te is ismered. A forgalmi bevételektől függetlenül alakul a létszám akár a Head-Office-t, akár különböző cost-centereket nézem, semmi közük a tényleges forgalomhoz. (És akkor azokat a "kicsi játékokat", ami a DT meg a MATÁV között folyik pl. ISDN kapcsán, hagyjuk is.)

Létszám: ha a bruttó létszám 16 000 felett van, és abból a Maktel kb 3000, akkor a többi 3000 hol bújkál? Csak nem az Axeleroban vagy a Westelben vannak ennyien??

Ja meg mégegy, de ezt nem is tőled kérdem, hanem a MATÁV-tól.
Ha ráfizetéses volt a Mindenkinek pár százmillió Ft-tal, - ami nem is igaz persze - akkor elég lett volna megemelni az árát 15-20%-al, és már rentábilis lenne.
(Közben Straub meg olyanokat mondott, hogy a nagy többség igénybe se vette, épp nekik volt, az előfizetőknek volt ráfizetéses. Ezt add össze!)

És még egy, ezt a "piaci viszonyok vannak" ezt azért el kéne felejteni.
Olyan, mintha azt mondanám, hogy DÉGÁZ körzetben lakok, de van jobb szolgáltató is, hurrá! Csak el kell költöznöm 100 km-t. Hát az belefér! Ilyen a piac!

Előzmény: HelpDesk (3724)
Árpi Creative Commons License 2002.07.02 0 0 3730
Törökbálint ugyan jobb helyzetben lehet mint Érd, de itt kb. 2-3 éve mérték fel először, hogy ki akar kábeltévét, és ki akar netet rajta.
ADSL-re kb. azt a választ adták tavasszal, hogy it kb. soha nem lesz, a matávkábel tévékábele meg közel 3/4 éve lóg az utcában az oszlopon, állítólag júliusban bekötik, de netet errefelé még csak nem is igérnek belátható időn belül. Szóval legyen szerencsétek, de csak utólag örülj, ha rám hallgatsz!
Előzmény: attus (3551)
Meridian Creative Commons License 2002.07.01 0 0 3729
Ezt még tegnap szerettem volna írni, de bedöglött az index forum (legalábbis nekem)

szóval:
"1. A telefonvonalak nem internetezésre lettek kitalálva. Gyakorlatilag vezetékes telefonon keresztül internetezni a szó szoros értelmében gazdaságtalan. - nos, ez tény és való.
"

Aha, falun meg kistelepülésen az ADSL-t meg a kábeles internetet gazdaságtalan "bevezetni"...
Nos, akkor az ottaniak mit csináljanak? Mert a modem meg tízszer drágább lett (lesz)...

Nem azért de a matáv képtelen a fejlődésre (a jelenlegi piacpolitikája ezt mutatja) és nem is akar. Nem vagyok könyvelő, de a beruházásokra minden évben el lehet számolni valami amortizációs %-ot, és ezzel csökkenteni az adóalapot, azaz 5-6 év alatt visszajön kompletten a beruházási pénz, ha van bevétel. És lehet újra kezdeni mindent előlről...
Jah, hogy a DT lenyel minden pénzforrást? Jah, kérem, így is lehet... de a kopasz-csupasz birkákat nem lehet tovább nyírni, bármennyire is tűrnék "azok" azt... Amúgya a birkatej mennyire iható? Mert úgy érzem, már nemcsak nyírni, de már fejni is akarnak...

-maradtam továbbra is: kegyetlenül hozzáértő.

Előzmény: HelpDesk (3629)
con amore Creative Commons License 2002.07.01 0 0 3728
Helló!

Volt egy fővonalam, később jött a társvonal, kértem azt is. Jött az ISDN, megrendeltem, vagyis volt két ISDN vonalam és egy analóg.

Ma felmondtam az ISDN-t, a matávponton úgy láttam gyülnek a papírok ez ügyben, én is maradok egy analógnál. Ha a MATÁV-nak nem voltam elég jó kuncsaft eddig, akkor mostantól csak az analóg marad és az is minimállal.

Netre pedig jön a LANPORT havi 4 ezerért korlátlanul!!
Ja, és most vettem mobilt is két hete. Szigorúan Pannonos!

Pá Matáv!! Aki hülye, haljon meg!

Előzmény: morczogó (3727)
morczogó Creative Commons License 2002.07.01 0 0 3727
Ma lemondtam a telefonelőfizetésemet. érdekesség, hogy a kb. 3 perc alatt, míg ott voltam 2 ember az ISDN-t mondta le analógra.

Ki tudja meddig nem kötik ki a telefonomat?
Mindenesetre addig még netezem. :-)

morczogó Creative Commons License 2002.07.01 0 0 3726
A lényegen vajmi keveset változtat.

Így ugyanis kb 7-8 000 Ft az átlag bevétel egy előfizetőn. Ebben benne lehet a kisnyugdíjas, de benne van a nagyfogyasztói is. Így a lakosságiakat figyelembe véve még mindig messze az átlag fölött lehetett a Mindenkinek használó.

Sőt, mint írtam volt, ha a teljes árbevételt elosztjuk, én még akkor is hoztam volna azt az átlagot, mert sokszor napközben is interneteztem.

Előzmény: HelpDesk (3724)
hant Creative Commons License 2002.07.01 0 0 3725
Tudod mennyibe kerül egy Ericsson központ, vagy egy méter légkábel kihúzása, mennyibe kerül az az áram, amivel azokat a berendezéseket működtetik, amelyek lehetővé teszik Neked, hogyha felveszed a telefont abban vonal van, mennyibe kerül a működtető munkások, az üzemeltetést támogató számítógépes rendszerek, a callcenterek fenntartása a 143-nál, vagy a 1212-n.
SZVSZ ezek a szavak ismét a parasztvakítás fogalomkörébe tartoznak!
Szeretném, ha elmondanád, hogy milyen sűrűn is adnak át kis hazánkban újabbnál-újabb telefonközpontokat?!
A 90-es évek elejétől folyamatosan ilyeneket építettek és az ezredfordulóra be is fejezték. Anno '93-ban azért kínálták olcsóbban a bekötést, hogy ugyan legyenek már hajlandóak beköttetni az emberek a telefont, hogy ezek a központok valamennyire ki legyenek használva. Utána rá pár évre emiatt a második vonalas bekötést kedvezményezték, hogy ne legyenek annyira kihasználatlanok. Utána indult a Mindenkinek csomag, amelynek hatására már nem kellett annyira tukmálniuk az emberekre a bekötést, mert amiatt csökkent a központok kihasználatlansága.Kérdem én: ha ezután egy percet sem telefonálok és visszamondom a Bázis csomagot, akkor a központok kevesebb áramot fognak fogyasztani éjszakánként? Van rajtuk talán stand by kapcsoló? Az ott dolgozók kevesebb bért fognak kérni? Vagy, hogy csökkentse a Matáv a "veszteségeit", kirúgja őket? Elvégre kevesebb elektron áramlik a vezetékeken és a berendezésekben, így azok kevébbé kopnak, nem mennek tönkre!

A mobilcégek sokkal nagyobb haszonkulccsal dolgoznak, ezt miért nem kéri senki számon?
Igazad van, miért is nem kéri?!
1. Talán csak azért nem, mert némely helyzetben az áraik alatta vannak a Matávénál.
2. Talán azért, mert az első mobilos cég hivatalosan 95-ben alakult és a nulláról kellett indulniuk. A Matáv, mikor megkapta a koncessziót, kapott egy kész, többé-kevésbbé működő hálozatot. Ennek a folyamatosan termelődő hasznát is vissza tudta forgatni a fejlesztésekbe. Nem a koncesszió megkapásának a pillanatába cserélte le egyből a régi központokat és húzott ki mindenhova vezetéket.
3. Talán azért, mert a mobilcégek nem álltak meg a fejlődésben. Már a kezdetektől lehetett a beszélgetés mellett SMS-ezni is. Utána folyamatosan bővítették a lehetőséget - adatátvitel, GPRS, MMS, stb. Ezek lehetővé tétele mind pénzbe került! A Matáv pedig csak most próbálkozgat az esetleges SMS küldéssel.
4. Talán azért, mert bárhova is megyek az országba, elérhető vagyok. Nem véletlenül több a mobil, mint a vezetékes telefon. Valahogy a fiatalok álma nem egy saját, különbejáratú fővonal! A mobilt a zsebpénzéből is fent tudja tartani. Viszont, ha lenne egy, havi 2000 körüli általánydíjas csomag, amire más nem költség nem rakódik, akkor lehet, hogy inkább vezetékest kérnének! :-)
5. Talán azért, (ismételten mondom), mert bárhova mehetek a mobillal! Próbáldd meg ezt egy vezetékessel! Egy költözködéskor mennyi időbe és pénzbe kerül az, hogy a vonalat átszereljék a másik lakásba!
6. A mobilhálózaton belül a másik hívása ugyanannyiba kerül akkor, ha egy településen lakunk és akkor is, ha az ország túloldali szegletében. A Matávnál még az azonos körzetszámúaknál is más tarifák szerint kell fizetni, mégha csak párszáz méter is válaztja el egymástól a két települést!

Előzmény: HelpDesk (3664)
HelpDesk Creative Commons License 2002.07.01 0 0 3724
Nos, erre az egyre kénytelen vagyok reagálni, mert akkora butaságokat tartalmaz, hogy az csak szól!
Igen, láttam már eredménykimutatást, negyedévente kb. 40-50 cég konszolidált mérlegeit elemezzük.
Nézz csak szét itt:
http://www.matav.hu/vilag/befektetoknek/penzugyi/2001/mell29_h.html

A vezetékes szegmens összbevétele 1999-302,230 2000-326,280 2001-333,685 épphogy stagnálásnak nevezhető.
Az alkalmazotti létszám pedig már kevesebb mint 10000. (úgy tudom)
Most akkor számolgass lécci újra! És számold bele, hogy ebben benne van a veszteséget termelő minimál csomagos nyugdíjas is, és a többszázezres forgalmú üzleti ügyfél is.
Ez volt árbevétel oldalon, ktg-oldalon szinte kizárólag fix költségei vannak a MATÁVnak, szinte nem kimutatható forgalomarányos ktg
Ezt ugyan honnan veszed? Merthogy a működési költségek éppúgy növekednek, mint a forgalmi bevételek!

Szóval könnyen dobálózunk itt a számokkal de nézzünk szét, mielőtt ilyesmivel próbálkozuk. :-)

Előzmény: szalapala (3719)
morczogó Creative Commons License 2002.06.30 0 0 3723
Én még akkor is hozom az átlagot majdnem, hogyha a teljes (mobilos, meg minden) árbevételt nézem és osztom a 3,6 M vonallal.
Meridian Creative Commons License 2002.06.30 0 0 3722
jaja.. (karikás szemek) én eddig mindig éjfélkor feküdtem le. Most akkor keljek fel??? Mit képzelnek, bagoly vagyok vagy mi? Miért nem lehet délután 4-től (a legtöbben addig dolgoznak, vagy legalábbbis sokan) netezni megfizethető áron? Kábelen, ADSL-en egész nap lehet, matáv- vagy vivendidróton meg nem??? Mellelseg miért lógnak annyit a neten az emeberk: nemcsakazért mert letöltenek (amire egyébként nagyon lassú), hanem közben chatelnek, levelet írnak, és olvasgatják az weboldalakat, de ezek a dolgok időigényesek, meg eleve nem túl gyors, azaz várni kell...

A korrekt megoldás az lenne, ha az internethívás egész nap megfizethető lenne, hasonlóan az kábelhez, meg az ADSL-hez. A jelenlegiért sokkal többet nem hajlandó fizetni senkisem, egész egyszerűen azért mert NEM ÉRI MEG.
Én nem fogom vissszamondani a telefont, de alaphelyzetre lesz téve, addig, amíg valami elfogadható megoldás nem lesz.

Előzmény: Törölt nick (3619)
morczogó Creative Commons License 2002.06.30 0 0 3721
hopsz
mindenesetre érdekes
morczogó Creative Commons License 2002.06.30 0 0 3720
Az esetleg idetévedő érdekelteknek, akiknek levelet írtam! Jelzem, hogy az a 3528-as hozzászólásban található.
szalapala Creative Commons License 2002.06.30 0 0 3719
"Érdekelne, hogy mely adatsorokból és milyen képletek alapján jutottál erre az eredményre, ugyanis történetesen ismerem az IAS konszolidált 2Q01 eredménykimutatást, de ebből ilyesmire nem lehet következtetni.
Viszont mondjuk egy lakossági üzletág kontrolling jelentéséből már erre utaló adat kimutatható."

Ha láttál volna már eredménykimutatást, akkor kicsit könnyebb lesz elmagyarázni, de nem vagyok biztos benne, hogy láttál ilyet valaha is. Ha igen, akkor azt jelenti, hogy nem tudsz kimutatásokat olvasni, nem értesz hozzá.

2001.(Forrás: matav.hu)
1. Veszed az összes árbevételt: 547 Mrd Ft.
Ebből a mobilágazat bevétele 199, MAKTEL 60 Mrd Ft. Mivel a többit nem közlik, ezért a vezetékes bevétel maximum 287 Mrd Ft lehet, de ez nem igaz, hisz ebben még benne van az Axelero, a MATÁVKÁBEL, meg a többi leánycég bevétele is.
Vegyük azt, hogy 270Mrd Ft a vezetékes bevétel, és ezzel még túloztam.

2. A MATÁV vonalainak száma is kikalkulálható a jelentésből, mivel az egy alkalmazottra eső vonalak száma 316, az alkalmazotti létszám meg 11-12 ezer körül van, ebből adódik, hogy kb. 3,6M a vonalak száma.

3. 270Mrd Ft bevétel/3.6 M vonal = 6250Ft/hó az egy vonalból eredő átlagos bevétel. (Osztani tudsz még, ugye?)

A Mindenkinek előfizető, ha semmit nem tett ezenkívül, egyetlenegy másodpercet se használta az adott időszakon kívül a telefonját, akkor is minimum 6880 Ft-ot fizet havonta.

Ergo: a Mindenkinek előfizető az átlagosnál magasabb bevételt produkált a cégnek. (És akkor még nem osztottam fel a bevételt nagyfogyasztói meg retail területre. Akkor az arányok még durvábbak lennének.)
Ez volt árbevétel oldalon, ktg-oldalon szinte kizárólag fix költségei vannak a MATÁVnak, szinte nem kimutatható forgalomarányos ktg.
Ennyi az egész.

Előzmény: HelpDesk (3536)
Meridian Creative Commons License 2002.06.30 0 0 3718
Sajnálni tudlak csak... ha szidtam is valakit, akkor az a Matáv volt, de úgy látszik te automatikusan magadra vetted az inget... vagy inkább a kényszerzubbonyt"? :-) Ha mégis máshogy tettem volna, akkor sorry - de most nem lapozok vissza, mert lusta vagyok erre...

Szóval mint "bunkó" befektető (ebben úgy látszik hasonlítunk - én is bunkó te is bunkó -, legfeljebb én kevésbé vagyok majom, érted ügye?) felőlem azt csinálsz a pénzeddel amit csak akarsz. Ha te nem a magyar állam, vagy a DT vagy, akkor egy kis senki vagy a matávban...
Nem oszt nem szoroz mit is teszel... viszont ha pénzedet használó cég ügyfelei elégedetlenek - méghozá tartósan, akkor hamarosan a pénzed (amit befektettél) semmivéfoszlik. Érted, ügye? a részvényárak lenullázódnak. Ez is piacgazdaság. Én megleszek telefon nélkül is (mellesleg lesz telefon később is, csak addig a sok KIS befektető szívja meg), de te mit csinálsz a pénzed nélkül? Akkor nem tudsz majd menni kocsmába se... (és akkor szerintem te is ugyanolyan rosszul fogod érezni magadat, mint "mi" a net nélkül. Vagy rosszabbul.) csakhogy vizipisztolykodjak (egyébként honnan ez a vizipisztoly?).

Nah a másik: nem volt eléggé nyereséges a matáv? Tavaly, ha jól tudom az egész év a jelenlegi helyzetben lett "végigzúzva", és ehhez képest igencsak nagy nyereséget ért el, ügye? Nem elég ez sem? Nos, arról csak a Matáv belső szervezetlensége tehet, ezt te is jól tudod. De hogy értse más is: tavaly 2 naponta hívott fel egy-egy üzeltkötő(?) hogy ugyanmá' nem kellene az überfasza ISDN? Kérdem én: dupla árért? ööö.... igen. Köszönöm, de nem; ja és még hanyan állnak még sorban ott hogy ezt a kérdést feltegyék nekem? (Ugyanis minden egyes alkalommal más hívott fel.) Mert most van kedvem és türelmem rendezni mindenkivel ezt a kérdést...

Hogy mi lett volna koncesszió nélkül? Szvsz biztos hogy nem ez. Talán akkor az akkori beruházók RÁ LETEK VOLNA KÉNYSZERÜLVE, hogy mindent gazdaságosabban tegyenek és ne úgy ahogy jelenleg is folynak a dolgok.
Nadehát a rendszerváltás is egy kamu duma, lásd a jelenlegi parlamentet.

Egyébként mit vitatkozunk itt hogy a matáv a kedvezményeivel veszteséges, vagy sem? A tények magukért beszélnek: európában magyarországon kell a legtöbbet fizetni az internetezésért, és sokkal rosszabb színvonalú szolgáltatásért. Ergó mindenkit hülyének néznek...!
Talán csak a Balkán rosszabb ennél, de ott lassan kaja sincs, nehogy net...

Amúgy úgy vettem észre a te esetedben az van, hogy akinek veled szembenálló a véleménye, az "értelem nélküli" fikázást tud csak produkálni.
(taplókkal szemben valóban tapló vagyok...)

-egy kegyetlenségesen hozzáértő user.

Előzmény: HelpDesk (3598)
attus Creative Commons License 2002.06.30 0 0 3717
Az a nagy helyzet, hogy ez a téma engem nem csak elvben, hanem bizony húsba vágóan érint. Olyan lehetőséget nem sikeült senkinem sem elérnie, hogy a jövőben is itt maradhassak a fórumon, az Indexen, és egyáltalán az interneten. Búcsuzom tehát.

Sziasztok!

morczogó Creative Commons License 2002.06.30 0 0 3716
üdv
Előzmény: HelpDesk (3715)
HelpDesk Creative Commons License 2002.06.30 0 0 3715
Na, erre már nem írok semmit, mert arra a vitára már nem érek rá. :-)))
Én el is köszönök minden kultúrált, és kevésbé kultúrált beszélgetőtársamtól, további kellemes társalgást!
Előzmény: morczogó (3714)
morczogó Creative Commons License 2002.06.30 0 0 3714
Rendben. De akkor meg a MATÁV cserélje le a kommunkiciós csapatát. A cserét meg Straub Elekkel kellene kezdeni.

Ugyanis 1 dolog, hogy drága és rossz, de még arrogáns is, az már együtt sok.
Ebben meg Straub úr a vérprofi.

Index cikk

"Amikor Straub Elek utoljára nyilatkozott az Indexnek, el kellett tartanom a fülemtől a telefonkagylót, úgy ordított. Mielőtt a matávos kommunikáció dinamizmusát demonstrálva lecsapta volna a kagylót, keresetlen szavakkal cáfolta az internetszolgáltatóktól származó értesülésünket, miszerint vállalata az internetkedvezmények megszüntetésére készül. Sokadszor cáfolta. Mi pedig egyre kevésbé hittük el neki, de őszintén reméltük hogy tényleg megint "megvezettek" informátoraink, és indokolatlanul kongatjuk a vészharangokat. Azt is többször leszögezte az elnök-vezérigazgató, hogy ha esetleg mégis változnának a kedvezmény paraméterei, az internetezés költségei semmiképpen nem emelkedhetnek, legfeljebb a konstrukció változik. Straub több ízben a nagyközönség félrevezetésével vádolta az Indexet: mi most az olvasóra bízzuk annak eldöntését, hogy ki hazudik."

Azt gondolom, hogy a MATÁV résvényeseknek inkább erre kellene odafigyelniük.

Előzmény: HelpDesk (3712)
HelpDesk Creative Commons License 2002.06.30 0 0 3713
Igazad van. Én sem tartom korrektnek ezt a fajta "mártírként tüntetjük fel magunkat" píjárt.
Én - megmondom őszintén - nem tántorodtam volna vissza, ez számomra a gyengeség jele.
Előzmény: morczogó (3710)
HelpDesk Creative Commons License 2002.06.30 0 0 3712
Persze hogy látom... :-)))
De azt mindeképpen meg kell érteni, hogy amíg a nemzetközi viszonyok ilyen gázosak, addig nincs esély, hogy Mo-n is rendbe tegyék.
Előzmény: morczogó (3709)
HelpDesk Creative Commons License 2002.06.30 0 0 3711
Csak kétéves adatokat találtam...
Előzmény: morczogó (3704)
morczogó Creative Commons License 2002.06.30 0 0 3710
Szóval én ezért utálom a MATÁV-ot, nem pedig irigykedem

"A hazai internetezés tömeges elterjesztése és az otthoni internetezés elősegítése érdekében a Matáv az Informatikai és Hírközlési Minisztérium támogatási rendszerének megfelelően új internetes konstrukciókat dolgozott ki."

morczogó Creative Commons License 2002.06.30 0 0 3709
Na látod, akkor ezek szerint te is látod az idők jelét. :-))
Előzmény: HelpDesk (3708)
HelpDesk Creative Commons License 2002.06.30 0 0 3708
Mondtam, hogy nincs egy darab sem! Sőt, MAT209 határidős eladásban vagyok, tehát ha beszakad, én akkor kaszálok! :-))))))
Előzmény: morczogó (3706)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!