Keresés

Részletes keresés

windermere Creative Commons License 2001.11.30 0 0 2290
Nem akarunk inkább valami másról beszélgetni? Nekem ehhez már nincs energiám...
Előzmény: AronSatie (2289)
AronSatie Creative Commons License 2001.11.28 0 0 2289
Tenyleg. Jáááj, el kell olvasnom, mert ujra igy fogok jarni! :))

Szerintem is igy van. Teljesen hiteltelen a komcsizas, mert joforman csak olyan szajbol hangzik el, amelybol nem volna szabad elhangzania.

Erdekes definicio, pl. Kadarra nem lenne jo, mert hogy az ove volt a "legfelso" segg. Legalabbis nalunk, 56-tol. Egyebkent ki a mult rendszer seggnyaloja? Kiket sorosz ide?

Előzmény: windermere (2288)
windermere Creative Commons License 2001.11.28 0 0 2288
Hogy mi az az elgőzösítés?

Ha elolvastad volna az 1984-et, a kedvenc könyvemet, tudnád. Vapourising szerepel az eredetiben. Azt jelenti, hogy valakit úgy vonnak ki a forgalomból, hogy a nyomait is megsemmisítik, hogy valaha élt.

Egyik volt MSZMP-snek sincs joga a másikat lekomcsizni, mert undorító.

Komcsi: a volt rendszer seggnyalója. (nem feltétlenül Marx-hívő.)

Előzmény: AronSatie (2287)
AronSatie Creative Commons License 2001.11.28 0 0 2287
"2. Hogy a kommunisták kivétel nélkül irtották az áldozataikat, azt jelenti: mindenkit elgőzösítettek, aki szerintük a rendszer ellensége volt, származásra való tekintet nélkül (na jó, azért a klerikális reakciósok, kékvérűek jobban szúrták a szemüket)."

Ezt nem is ertem. Mi az az elgozosites?

3. En mindkettonek elhiszem, hogy annak mondja magat, aminek. Es melyikuk felel meg jobban annak, amit mond?

Szerinted joga van egy egykori MSZMP-snek, aki ma mas part tagja, hogy a megelhetesukert belepett tobbi embernek (jonehany szazezer emberrol van szo) szemrehanyast (hu, de enyhe szo) tegyen? Szerintem nincs. Az en csaladomban egy parttag sem volt, de ma a leghangosabban az a rokonom szidja oket, aki csak jot mondott az elmult rendszerrol anno. Miert van ez?

6. Erre a pontra visszaternek kesobb, inkabb azt mondd meg, kit tekintesz komcsinak?


Előzmény: windermere (2286)
windermere Creative Commons License 2001.11.28 0 0 2286
Az 1-re Henok válaszolt, akinek egyébként minden további mondandójával egyetértek (főleg a 2286-tal)

2. Hogy a kommunisták kivétel nélkül irtották az áldozataikat, azt jelenti: mindenkit elgőzösítettek, aki szerintük a rendszer ellensége volt, származásra való tekintet nélkül (na jó, azért a klerikális reakciósok, kékvérűek jobban szúrták a szemüket).

3. "A mi "utodpartunk" szocdemnek mondja magat"
Csurka meg aszongya a miépre, hoyg: Se nem jobb, se nem bal, keresztény és magyar. Na most ebből te melyiket hiszed el? Én spec. egyiket se.

"ezek szerint jobban kedveled az MSZMP-sbol lett MIEP-eseket, mint az MSZMP-sbol lett MSZP-st? Ugyan miert? "
Nekem a családom szinte minden dolgozó tagja párttag volt anno, hívhatod megalkuvásnak is, mert a megélhetésükért tették. De ha bármelyikük ma úgy döntene, hoyg belép valamelyik pártba, az biztos, hoyg nem az MSZP lenne.

6. "A legnagyobb baj az, hogy a nacikat hajlando vagy szukkoru klubnak tekinteni, a komcsikat pedig egysegesen es egyforman bunosnek tartod. Illetve nem is, mert csak az a komcsi budos neked is, aki az MSZP-ben maradt. MDF-komcsi, Fidesz-komcsi, Kisgazda komcsi, MIEP-komcsi, az nem."

Szembesítenélek három mondattal korábbi állításoddal, és kérlek, ennek fényében tekintsd át az általad mondottakat:

"de iteletet mondani eloiteletbol, tajekozatlansagbol nem szokasom, ugyanugy, mint ahogy az sem, hogy emberek felett torjek palcat anelkul, hogy meggyozodnek arrol, bunosek-e valamiben."

Csak annyit mondok: Komcsi, náci, egykutya.

Előzmény: AronSatie (2278)
AronSatie Creative Commons License 2001.11.28 0 0 2285
En is. Sot. Szemelyesen csak ilyet ismerek. Erdekes, nekik nem olyan fontos a komcsizas. A seggnyaloknak annal inkabb.

Szivesebben eltel volna Szalasi idejen, mint Kadar alatt? Horthy alatt esetleg?

Szerinted biralatrol van szo, vagy erdek-frocsogesrol? Nekem nem mindegy, kinek a szajabol hangzik el biralat.

Előzmény: Henok (2284)
Henok Creative Commons License 2001.11.27 0 0 2284
Miert kell a lo masik oldalara atesni? Lelkes kommunista-szovegelokbol lelkes anti-kommunistak lettek, versenyt szornyulkodnek egymassal az atkos rendszerrel kapcsolatban, es tobbseguknek nemhogy a haja szala nem gorbult, hanem rendes tenyeszgomba modjara lakoztak a megfelelo komcsi seggben.

Akkor a fasizmust sem lehet elítélni? Szerinted Németországban a háború után nem voltak olyanok akik hevesen náciztak, pedig előtte a nácik seggét kinyalták? Akkor ezen az alapon nem lehet bírálni soha senkit? Gondolod, hogy mindenki aki most komcsizik, az valamikor kommunista seggnyaló volt? Én ismerek olyanokat, akik nem voltak azok.

Előzmény: AronSatie (2282)
Henok Creative Commons License 2001.11.27 0 0 2283
A kommunizmus az elmúlt 80 évben ugyanúgy lejáratódott mint a fasizmus. Ha valaki azt kezdené neked fejtegetni, hogy a fasizmus tulajdonképpen nem egyenlő a nácizmussal, és nem szabad az egész eszmerendszert néhány őrült gyilkos miatt elítélni, és azzal azonosítani, alighanem végig sem hallgatnád. Mert mint a fasizmust úgy a kommunizmust is az minősíti, ami megvalósult belőle. Sőt a fasizmus is nagyon sok németnek jó volt, éljeneztek és tapsoltak az emberek, mert munkát teremtett stb.
Most hallgattam az Aktuálisban a Thürmert. Fenntartom korábbi álláspontomat, hogy amíg ezek az emberek dicsőíthetik Kádárt, és szoborra gyűjthetnek neki, addig nem kell azon csodálkozni, hogy a másik oldal fütyül az 56-os emléknapon.
Előzmény: AronSatie (2282)
AronSatie Creative Commons License 2001.11.27 0 0 2282
Jo, mondok parhuzamot: Kalvin is egetett parszor, akkor o a Lenin, Torquemada vagy ki meg Sztalin.

Katolicizmus = Torquemada, Reformacio = Kalvin (je, ez igaz is!). Jo ez igy? Szerintem nem. A vallast onmagaban nem minosithetik egyes kovetoinek tettei.

Miert kell egy eszmet azonositani az azt sajat celjaikra torzito emberekkel?

Miert kell a lo masik oldalara atesni? Lelkes kommunista-szovegelokbol lelkes anti-kommunistak lettek, versenyt szornyulkodnek egymassal az atkos rendszerrel kapcsolatban, es tobbseguknek nemhogy a haja szala nem gorbult, hanem rendes tenyeszgomba modjara lakoztak a megfelelo komcsi seggben.

Nem emlekszel a Tanuban a nyilas pribekre? Milyen lelkes besugo lett a perben, feljelentette Pelikant is azonnal.

Előzmény: Henok (2281)
Henok Creative Commons License 2001.11.27 0 0 2281
Az 1. pontban a keresztény egyház ügy talán inkább nekem szól, a reformátusok kevesebb embert ítéltek halálra, ezért válaszolok rá.
A kommunista eszmét jobb lenne nem védeni, a lenini osztályharcos kommunizmus igenis népírtó, -errefelé pedig az volt nem a marxi- az eredmény pedig mindenképpen népírtás volt.
Előzmény: AronSatie (2278)
Henok Creative Commons License 2001.11.27 0 0 2280
Mi itt a tévedés?
Van olyan náciból lett zsidómentő, aki ezért kitüntetést kapott a zsidóktól.
Kovácsék kifütyülésével nem értek egyet, Mécsét pedig szégyenletesnek tartom -ezt írtam én is.
Van aki lámpavasra akarja aggatni a komcsikat, és mentegeti Hitler magyarországi barátait. El is távolították a mikrofontól, nagyon helyesen. De akik fütyültek az emléknapon, azoknak mi köze ehhez? Gondolod, hogy azok mind antiszemiták és csurkisták? Miből gondolod ezt?
Előzmény: AronSatie (2279)
AronSatie Creative Commons License 2001.11.27 0 0 2279
Van itt nehany tevedes.

Kovacsekat is kifutyultek, ezt nem helyeslem, de ertem. Pedig akkor Nagy Imret ezzel a logikaval el kellett volna zavarniuk, mert joval komcsibb volt Kovacseknal.

Mecset kifutyulni undorito, David Ibolya Mecs interpellaciojara valaszolt, nem Kovacsera, es amit mondott, duplan undorito. Kovacs Madlhoz fordult az ugyben, aki erthetoen ovatosan bar, de megfeleloen reagalt az ugyre.

Semmi kifogasom egy recski emleknap ellen, kommunizmus aldozatai emleknap ellen, stb. De talan ne akarjuk egyszerre mentegetni Hitler magyarorszagi tamogatoit es lampavassal fenyegetni Kovacsekat, mert ettol lesz ebbol az orszagbol balkani csak igazan.

Előzmény: Henok (2277)
AronSatie Creative Commons License 2001.11.27 0 0 2278
Jo, vegigmegyek az erveleseden, ami leginkabb azon a sajton alapszik, amit olvasol.

1. A kommunista eszme nem nepirto. Honnan veszed ezt? Marx irta? Hol? Sztalin magat kommunistanak vallo tomeggyilkos volt, de errol Marx aligha tehet. Ezen az alapon a kereszteny egyhaz nepirto, mert csomo embert maglyahalalra itelt. Miert viselje az egesz egyhaz egyes emberek felelosseget? Ezzel, ugye, egyetertesz?

2. Ezzel azt akarod mondani, hogy volt naci, aki nem irtotta az aldozatait, viszont minden komcsi igen? Fejtsd csak ezt ki!

3. Magat kommunistanak tarto partok torvenyesen mukodnek a vilag sok orszagaban, legfeljebb nincs tamogatottsaguk. A mi "utodpartunk" szocdemnek mondja magat, es ezt a tobbi szocdem part elhiszi neki. Te nem, ezek szerint jobban kedveled az MSZMP-sbol lett MIEP-eseket, mint az MSZMP-sbol lett MSZP-st? Ugyan miert?

4. Miert felhaborito, hogy a Nepszabi a legnepszerubb? A nepet (azaz az olvasot) levaltani nem lehet, sajnalom. A "masik" oldalon levo (de az azonos oldaliak tobbsege is) lapok szakmailag annyival alacsonyabb szinvonalat kepviselnek, hogy a kovetkezmeny nyilvanvalo. Egyebkent a Nepszabi regen valoban mas volt. A partelet rovatot peldaul kedvenc hetilapod jelenlegi foszerkesztoje szerkesztette. De o mar "megjavult".

5. Hipotetikus soft nacikrol ne beszeljunk, mert ilyenek nincsenek. Mentegetni meg nem mentegetek senkit, de iteletet mondani eloiteletbol, tajekozatlansagbol nem szokasom, ugyanugy, mint ahogy az sem, hogy emberek felett torjek palcat anelkul, hogy meggyozodnek arrol, bunosek-e valamiben.

6. A legnagyobb baj az, hogy a nacikat hajlando vagy szukkoru klubnak tekinteni, a komcsikat pedig egysegesen es egyforman bunosnek tartod. Illetve nem is, mert csak az a komcsi budos neked is, aki az MSZP-ben maradt. MDF-komcsi, Fidesz-komcsi, Kisgazda komcsi, MIEP-komcsi, az nem.

(Ne felts te engem, mert en meg valaszolok...:))

Előzmény: windermere (2274)
Henok Creative Commons License 2001.11.27 0 0 2277
Egyébként a szimmetria elmélettel én sem értek egyet. Nyilván akiket a háború előtti rendszerben üldöztek, azok az ellen szólnak, akiket pedig utána azok az ellen szólnak. Ez így is van rendjén. Az, ha valaki a holokauszt emléknapon a kommunizmus áldozatairól kezd beszélni szerintem elítélendő, mert semmi köze a kettőnek egymáshoz. De nem hiszem, hogy bárki megtiltaná, hogy a recskiek recski emléknapot tartsanak. DE ha van ilyen, akkor azon nyilván nem a holokausztról kell megemlékezni.
De az 56-os ünnepnél a következő történt
1. az ünneop ugyebár a kommunizmus áldozatairól szól
2. ezen kifütyülnek valakik valakiket -vélhetően olyanok akiket üldöztek olyanokat akik annak a rendszernek a haszonélvezői voltak MSZP vezetők, másrészt azokat, akik ezekkel a haszonélvezőkkel kötöttek politikai szövetséget SZDSZ vezetők.
3. Kovács Úr -aki a kádár rendszerben Pb, Kb tag volt- szerint a fütyülő üldözöttnek a fütyülése felháborító, a miniszterelnöknek el kell ettől határolódnia.
4. Dávid Ibolya azt válaszolja Kovács felvetésére, hogy nem tudja rendreutasítani a meghurcolt és elnyomott embereket, mikor nemtetszésüket fejezik ki, hogy olyanok koszorúzzák az 56-os sírokat, akik politikailag egykor kötődtek az 56-ot leverőkhöz.
Nem értek egyet a fütyüléssel, azzal végképp nem, hogy igaztalanul olyanokat is kifütyültek, akik maguk is szenvedők voltak. De azt azért nem gondolom, hogy olyan botrány volt ez, ami a világon páratlan, és példa nélküli.
Előzmény: Henok (2276)
Henok Creative Commons License 2001.11.27 0 0 2276
Kádárnak Recskhez annyi köze van mint Bárdossynak a holokauszthoz. Közvetlenül semmi, közvetve pedig ugyanazt a rendszert képviselték.
Orbánt nem védeném, azt hogy ő mit vesz komolyan nem tudnám megmondani, szarházi politikus, csak a hatalom érdekli, elve=hatalom megtartása mindenáron.
Előzmény: AronSatie (2275)
AronSatie Creative Commons License 2001.11.27 0 0 2275
Tudod mit, ezt en most berekesztem, inkabb megmutatom majd egy Horvath Ivan (nem tudom, ki o) nevu ur irasat, ami erosen idevag, errol a "szimmetriakerdesrol". Azaz ha az egyik ellen szolok, akkor a masikrol is kell. Mert ez nem igaz. Az "arukapcsolas" ertelmetlen es igazsagtalan.

Legjobb pelda (onmagaban is eleg szornyu): lett holokauszt-emleknap, DE rogton elovezettek azt a javaslatot, miszerint HA van ez, AKKOR legyen a kommunizmus aldozatainak is emleknapja. Legyen. De miert AKKOR?

Addig is:

1. Mi koze is van Kadarnak Recskhez?
2. Kinek az erzeseit veszi komolyan Orban?

Előzmény: Henok (2273)
windermere Creative Commons License 2001.11.27 0 0 2274
Aron, sorry, de Henokkal értek egyet. Mindkét rendszer a uyganolyan borzasztó volt, és mindkettőnek megvoltak az áldozatai. (Azzal a különbséggel, hogy a kommunisták kivétel nélkül irtották az áldozataikat.) És fel vagyok háborodva, hoyg ma Magyarországon szalonképes lehet egy népirtó eszme utódpártja, és hogy a volt pártlap utódja lehet a legkedveltebb napilap. üres kifogás, hogy az MSZP-tagok nem öltek meg senkit, meg hogy a Népszabi már rég nem az, ami hajdan volt.
A kommunizmus nevében több millió embert öltek meg, tettek tönkre, kínoztak meg, lehetetlenítettek el, olyan dolgok miatt, amiről az áldozatok nem tehettek (származás pl, csak hogy egyet említsek). És pont ezért nem jobbak semmivel sem a náciknál. Ha - horribile dictu - a nácik is negyven évig itt ültek volna a nyakunkon, biztos kialakult volna az ő mocsok eszméjüknek is a szoft változata. Azt is mentegetnéd?
Arra is azt mondanád Aron, hogy de hát ezek a fiúk nem öltek meg senkit, és még a vén f*szokról sem tudnád feltételezni sem, hogy akár a légynek is ártottak volna? Mert a kommunistákkal ilyen elnéző vagy, ha nem tévedek.

(Te kérted, hogy írjak... :))

Henok Creative Commons License 2001.11.27 0 0 2273
Nem érted jól. Szerintem mindkettővel szemben fel kell lépni, és ha az egyiket -azért mert téged nem üldöztek a kádár rendszerben- elbagatelizálod, akkor ne háborodj fel azon, ha a téged érintő másikat is vannak akik elbagatelizálják. Igenis mindkettő ellen fel kell lépni!
Az az ünnep, ahol a kifütyülés történt a kádár rendszer elnyomásáról szólt. Tehát ha Kovács elhatárolódást kér a fütyülöktől, akkor Ő is határolódjon el az ugyanazon a napon a Kádár sírját megkoszorúzó emberektől. Vagy pedig nincs mit egymás szemére vetniük.
Nem említettem felelőségre vonást a kádár rendszerben funkciót betöltő embereket illetően. Hol olvastál ilyet?
Milyen alapon teszel különbséget a Recsket megjárt és megkínzott ember érzése - amikor a kádár rendszert éltető embereket lát felvonulni-, és a koncentrációs táborból visszajött zsidó néni érzései -amikor a csurkistákat látja úszitani- között?
Mindkettő érzéseit a legkomolyabban kell venni, és nem szabad egyoldalúan csak az egyiket komolyan venni.
Előzmény: AronSatie (2272)
AronSatie Creative Commons License 2001.11.27 0 0 2272
Nem egyenlo, hanem EGY mercevel merek. A Kadar-rendszernek 10.5 millio tuleloje van, tobbseguket meg annyira sem uldoztek, mint engem. Uldozotteinek egy reszet meg kifutyulik az unnepen olyanok, akik masokat meg eltetnek, akik viszont haszonelvezoi voltak. Gusztusos.

Ha a Kadar-rendszerben funkciot betolto embereket felelosegre kellene vonni az 56 utani megtorlasert (amiben vajmi vagy meg annyi szerepuk sem volt), ezzel a logikaval a II. vh. utan tobbszazezer magyart es tobbmillio nemetet ki kellett volna vegezni. Ehhez kepest Nurnbergben csak a fonacikat vontak felelossegre, es egyaltalan nem mindenkit vegeztek ki. Szerintem helyesen.

Ugyis mint a Kadar-rendszer tuleloje, nem kerem, hogy Horn szolaljon meg vagy vedjen meg, ugyanis a kutya nem fenyeget engem semmivel Kadar neveben. Szerinted van, akit igen? Lattal "indul a vonat Recskre"-transzparenseket (amihez mi koze is lenne Kadarnak?)?

Ne jatsszunk egymassal: azt mondod, nem kell a Csurka-fele uszitassal szemben fellepni, mert hiszen nem leptek fel nehany oreg f@sszal szemben sem, aki szerint Kadar alatt jobb volt? Jol ertem?

Előzmény: Henok (2271)
Henok Creative Commons License 2001.11.27 0 0 2271
Látod, hogy nem egyenlő mércével mérsz.
Horntól, és a többitől a kádárrendszer túlélőinek és üldözötteinek van joga követelni, /akiknek Horn a miniszterelnöke volt vagy mi/igenis elvárhatják, hogy megszólaljon, megvédje őket és tegyen az ilyesmi ellen. Nem? Nem? Nem?
Vagy csak a II. világháború üldözöttjei számítanak, mások nem? Miért, mert többen voltak?
Előzmény: AronSatie (2270)
AronSatie Creative Commons License 2001.11.27 0 0 2270
Miert? Kit oltek meg? Ezen az alapon kinek van joga ezt kovetelni toluk? Orban papanak, a parttitkarnak, vagy fianak, a KISZ-titkarnak?

Orbantol ez onmagaban "tobb" mint keves. Bunosok kozt cinkos, aki nema. Orbantol a II. vh. tuleloi (akiknek o a miniszterelnokuk, vagy mi) igenis elvarhatjak, hogy megszolaljon, megvedje oket es tegyen az ilyesmi ellen. Nem? Nem? Nem?

Előzmény: Henok (2268)
AronSatie Creative Commons License 2001.11.27 0 0 2269
Nem szerencses, de akkor is relativizalok:

Bardossy, Imredy, Szalasi, Horthy = 400.000 zsido deportalt aldozat, es legalabb ennyi katonaaldozat. Es akkor inkabb alabecsultem.

Kadar: 400 kivegzes 56 utan. Kozottuk pl. Toth Ilona orvostanhallgato, aki egy allitolagos avos es gondjaira bizott sebesultet olt meg, benzininjekcioval. Perujrafelvetelt meg az IM sem kezdemenyez, mert nem lat eselyt az artatlansagara. Viszont emlektablat kapott. Helytelenitem a kivegzeset? Nagyon is! De azert nala kisse artatlanabb aldozatnak kell tartanom a meszarszekre vezenyelt katonakat, az auschwitzban elgazositottakrol nem is beszelve.

Egyebkent Medgyessyt megkerdeztek, mit szolna egy Kadar szoborhoz. Nem ertett egyet vele. Hornra nem emlekszem, de arra sem, hogy barki kerdest intezett volna hozza. Orbant ismetelten megkerdeztek, ismetelten kozolte, o nem zar ki semmit, nem hatarolodik el semmitol.

Te komolyan egyenlosegjelet teszel a Miep haborus bunosoket rehablilatalasi akcioi (Bardossy, Imredy, de sajat ujsagjukban Szalasit is a "gettok artatlan aldozatakent" jelolik meg) es a Munkaspart kadarista tuntetesei kozott (mikor volt legutobb vagy hany volt tiz ev alatt)?

Előzmény: Henok (2267)
Henok Creative Commons License 2001.11.27 0 0 2268
Ráadásul Hornnnak és a vezető szociknak saját maguktól kellene elhatárolódniuk, Orbán pedig sosem volt se antiszemita se fasiszta.
Előzmény: Henok (2267)
Henok Creative Commons License 2001.11.27 0 0 2267
Mondok egy párhuzamot. A Kádár rendszer meghurcolt, bebörtönzött és kivégzett embereket. A Bárdossy rendszer pedig többek között zsidótörvényelkt hozott, meghurcolt, bebörtönzött kivégzett embereket. Azok az emberek akiket a Kádár rendszer hurcolt meg ugyanúgy elvárhatják a Kádártól való elhatárolódást, mint azok akiket a Bárdossy hurcolt meg. A Munkáspárt 10 éve mindig Kádár melletti tüntetéseket szervez. Ezeket miért méred más mércével, mint a Bárdossy féle tüntetést? Hányszor határolódott el ezektől Horn, vagy a többi szoci?
Orbán elhatárolódására igyekszem konkrét példát találni, de Neked sincs könnyebb dolgod, ha azt kérem, hogy mondj konkrét példát Horn kádárista elhatárolódására.
Előzmény: AronSatie (2266)
AronSatie Creative Commons License 2001.11.27 0 0 2266
Egyhazad szotlanul tur mindent - itthon. A papa nem, tobbszor is megszolalt. Mas kerdes, hogy a helyeben reverendan rugtam volna Gyulayt, de a kat. eh-nal lassabb szervezet tan meg a vilagon nem volt. Galilei indexre teteletol is haromszaz evvel kesobb "hatarolodtak el".

Pelda Orban elhatarolodasara? Mondj egyet!

Pelda annak szuksegessegere, hogy el kellett volna a Munkasparttol hatarolodni? Mondj egyet!

Előzmény: Henok (2265)
Henok Creative Commons License 2001.11.26 0 0 2265
Szerintem eljárnia nem a kormánynak kell, arra van az ügyészség és a bíróságok. Azt nem mondanám, hogy még egyszer sem határolódott el, többször is nyíltan elhatárolódott. Legalábbis sokkal többször, mint mondjuk Horn a Munkáspárttól, vagy a régi rendszertől.
Egyházam mostanában elég szótlanul tűr mindent.
Előzmény: AronSatie (2264)
AronSatie Creative Commons License 2001.11.26 0 0 2264
Csak 180 fokkal olvastad felre. Akiket te szels. konz-nak aposztrofaltal (szerintem meg nem azok, mert mezei nacik), kommunista-bolsevik dumat hasznalnak. Ezert irtam azt, hogy a demagogia univerzalis, jol megfer benne a ket szelsoseg egyszerre (ami egyebkent is hasonlo).

A kormanynak azt kellene tennie, amit minden civilizalt orszag kormanya meg is tesz. Ki kell nyilvanitania egyet nem erteset, sulyos esetben el is kell jarnia, ha torvenyt sertenek, mert meg kell vedenie azokat is, akik ellen iranyul a m.n-k tevekenysege.

Miert, egyhazad mit tesz, ha elfogadhatatlan elveket nyilvanit ki valaki? Regebben megegettek, szerintem ma sem turik szotlanul.

A papa kepes elhatarolodni, eleg gyakran megteszi. Orban meg egyszer sem tette meg. Ennek csak egy magyarazata lehet. Nem zavarja, es celjainak megfelel.

Előzmény: Henok (2263)
Henok Creative Commons License 2001.11.26 0 0 2263
Szerinted mit kellene tennie a kormánynak, hogy ezek az egyszerű mezei nácik ne kapjanak szót? Az MSZP sem fogja visszautasítani a Munkáspárt kommunista szavazatait. -bár ha szerinted a kommunisták is a szélsőséges konzervatívok, lehet, hogy a MIÉP-re majd a FIDESZ-re fognak szavazni?
Előzmény: AronSatie (2262)
AronSatie Creative Commons License 2001.11.25 0 0 2262
Az elozo rendszerben valoban nott a tamogatottsaguk, de ez teljesen ertheto. Nehez gazdasagi helyzetben lehet a legkonnyebben demagog, gyulolkodo dumaval hivekre talalni.

Mara meg csokkent (nem tudom, mennyivel!), mert a parlamentben es kozelebb a hatalomhoz jobban szem elott leven a normalis tobbseg szamara atlatszobba is valtak valodi elveik es celjaik.

Nem ezt varrtam a Fidesz nyakaba, mert sem a mostani, sem az elozo kormany onmagaban ezert nem tett semmit. A Fidesz nyakaba soha el nem mulo bunkent azt varrom, hogy megalkusznak veluk, epitenek a tamogatasukra, teret engednek olyan elveknek, amiknek vegkepp ki kell veszniuk mindenhonnan.

Mar ne is haragudj, de mifele vilag az, ahol a miniszterelnok azt mondja (nem trefabol, ilyen elvtelen), hogy kedvenc radiomusora a Vaú, sportminiszterenek kedvenc ujsagja a Demokrata (megolt rokonai mit csinalnak a sirjukban?). Akivel meg erdekszovetseget kotnek, mar egyenesen a Waffen SS-gyules diszvendegekent szerepel Ausztriaban (egy ausztriai magyartol tudni). Ilyen egy szelsoseges konzervativ? Ne viccelj! Ez egyszeru, mezei naci, akiben annyi tisztesseg sincs, hogy bevallja. Szelsoseges konzervativ nincs, csak nevezzuk nagyon konzervativnak. De az biztosan nem ilyen.

Kik a szelsoseges liberalisok, es mit csinalnak? Nem ismerek egy ilyet sem! Olyan kommunista dumat olvastal az indexen, hogy mindenert a burzsujok felelnek, demoni szarmazasuak es lenezik a nemburzsujokat? Allandoan haracsolnak? Ki kell rekeszteni, akik sveciabol szarmaznak, vagy honnan? Ilyesmit olvastal? Aligha!

A bolsevik duma (mert hogy a demagogia oldalfuggetlen es univerzalis) is az altalad szelsoseges konzervativnak nevezett oldalrol szarmazik.

Előzmény: Henok (2261)
Henok Creative Commons License 2001.11.25 0 0 2261
Ha jól emlékszem az előző rendszer alatt nőtt meg a támogatottságuk és kerültek be a parlamentbe, azóta viszont csökkent. Szóval ezt nem varrnám a FIDESZ nyakába, sőt tőlük is szívtak el szavazatot.
Az indexen olvasok olyan kommunista és egyházellenes dumákat is, amik a legrosszabb korszakokat idézik fel bennem. Véleményem, szerint nem a kormány uszítja ezeket az embereket, hanem a szélsőséges emberek a két oldalról uszítják egymást. /ha úgy tetszik a szélsőséges liberális emberek uszítják a szélsőséges konzervatívokat és persze fordítva is/
Nem dícsértem a FIDESZ gp-ját, csak azt mondtam, hogy ilyen alapon itt Magyarországon sincs sok tétje a válsztásoknak.
Előzmény: AronSatie (2260)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!