Keresés

Részletes keresés

McJames Creative Commons License 2001.01.16 0 0 50
Nem tudom. Én nem használom, mert 12x (munkahelyen) és 16x és 24x (otthon) meghajtóim vannak.
Gondolom attól függ a driver motorja hosszabb távon bírja-e a vélhetően alacsonyabb feszültséget, ill., hogy a vezérlő ezt mennyire hosszú távon tudja biztosítani.
Utánanézek, aztán ha addig v.melyik topictárs be nem írja, akkor még a héten válaszolok.
Előzmény: drotmalac (47)
blr Creative Commons License 2001.01.16 0 0 49
Ilyet nem kell használni, ha az ember nem a leggyorsabbnak mondott gagyit, hanem lassab, de minőségi cuccot vesz. Nekem pl. a Plextor olvasóim soha sem pörögtek föl/le, amikor lassabb olvasásra volt szükségem. Kb. 3-4 mp. alatt beáll mindig a megfelelő sebességre. Igaz, a jelenlegi leggyorsabb olvasóm is csak 8/20-as, de az tényleg ezt teljesíti, sőt, ha direkt sebességtesztet nézek, felmegy 20.5-re is.
Mellesleg a minőségibb cuccok tovább is bírják, és én utálom, amikor félévente ki kell dobnom egy drive-ot, inkább veszek egyet 2-3x annyiért, de az bírjon ki 3 évet!
Előzmény: drotmalac (47)
drotmalac Creative Commons License 2001.01.16 0 0 48
Tüzes fal

Szerinted azonban valóban megemeli a proci élettartamát, mint ahogy azt a tájékoztatóban írja?

Más.
Térjünk vissza a vincsikhez.Van ez a Cacheman nevű progi.Ez egy disk cachelő ha jól tudom, és kérdem én hogy hasznos vagy csak a memóriát foglalja?

Én kipróbáltam viszont fagyott a játékok közben. Mondjuk nem foghatom rá 100% mivelhogy azután vettem észre hogy a BIOS-ban a Power Management ötpercenként kikapcsolta a vinyót úgyhogy lehet hogy az volt a hunyó.
Mindenesetre egyszerre lőttem ki a Cacheman-t meg az erőforrásbizgenyűt úgyhogy végülis nem tudom melyik volt a hibás.
A kérdés az hogy bejött valakinek ez a Cacheman?

Előzmény: tüzes fal (43)
drotmalac Creative Commons License 2001.01.16 0 0 47
McJames

És ez a Cdfékező (nekem speciel a CD Bremse nevű német szörny) végül is árt a Cd nek? Mivelhogy azért mégis gátolja a mozgásban...Vagy ez nem befolyásolja ?

Előzmény: McJames (46)
McJames Creative Commons License 2001.01.16 0 0 46
CD fékező program. Eredetileg a TEAC-hoz adták ki ismereteim szerint, lényege, hogy nem engedi "szökési sebességig" felpörögni a CD-ROM-ot. Be lehet állítani, hogy milyen max. fordulatszámmal dolgozzon.
Lényege: a vásárlói hóbort (nekem gyorsabb van), meg a marketing (mi gyorsabbat gyártunk) miatt a piacra egyre nagyobb fordulatszámú CD-ROM-ok kerültek. A gyengébbje (mint pl. Cyberdrive - nem leszólni akarom, bocs), jó arra, hogy egyszerre, egy ütemben nagy mennyiségű adatot olvasson, és küldjön a rendszer felé. Azonban, ha pl. böngészni akarsz egy korongon, sokszor úgy pörög vagy éppen nem, hogy a rendszer nem tudja kivárni, amíg eléri a szükséges fordulatszámot, illetve az olvasni kívánt helyre pozícionál, ezért hibajelzést ad.
Előzmény: Sintér (42)
McJames Creative Commons License 2001.01.16 0 0 45
TEAC, Matsita (Panasonic OEM).
Próbálj meg v.mi elfekvő készletből - ha van még valahol - max. 24x-est szerezni. Azok bírni fogják.
Én 4 éve hajtok egy Sony-t - de azt nem ajánlom, bár nekem megy, és 3,5 éve egy Matsita-t. Igaz ez utóbbi SCSI. De IDE/ATAPI verzióban sem hallottam róluk semmi rosszat.
Előzmény: drotmalac (38)
netizen Creative Commons License 2001.01.16 0 0 44
ez nem a linux sara hanem a BIOSé a bootloaderek valós módú programok amik csak a BIOS-on keresztül férnek a diskhez. Ha a LILO-t lba32 flaggel rakod fel, akkor a modern int13-at próbálja meg használni. Ha a BIOSod ezt nem tudja és a kerneled az 1023 blokkon túl van, akkora bootloader nem fér hozzá.
Előzmény: tüzes fal (43)
tüzes fal Creative Commons License 2001.01.15 0 0 43
Drótmalac:
A Cpuidle az egy szoftveres hűtő tudtommal.
Halt parancsokkal kiüti a procit ha nincs szükség rá. Ilyenkor az pihen egy kicsit.
Most is itt ül a tálcámon, 98 %-ban ki van kapcsolva a proci :)
Nekem bevált.
Cd-ből nekem már két és fél éve egy sony 32x -es van.Már egyszer szét kellett szedni megtisztitani, /lásd lentebb/de utána jó lett.
Ha nem akar olvasni a cd, akkor érdemes szétszedni ha már semmi nem segít.
és lencsetisztitót neki :)
A Vincs Eszterekről:
Annyian szidják a quantumot hogy már örülök hogy nem vettem :)
Ezzel az IBM-el a következő problem lett:
Windózt felraktam az első husz gigára
4 giga c: rendszer
10 giga d: games
5 giga e: stb
maradt particionálatlanul
10 giga, ebből ötöt szánok a linuxnak, ötöt a win2000-nek
telepitem a linuxot és az a baja hogy 1024 cilindernél nagyobb a lemez, vagyishogy a bootkönyvtárat mindenképpen rakjam az első 1024 cylinderre.
Nem tudom miért nem találnak ki valamit arra, hogy fejlődik a technika, és már benga nagy vincsik vannak, én szeretném eldönteni mit hová teszek, és induljon is onnan.
Sintér Creative Commons License 2001.01.15 0 0 42
Bocsi, lamer kérdés: mi az a CD-fékező program és mire jó? Ha már itt vagyok, lássuk az én CD-ROM-omat. 24X noname (Cyberdrive :-)))), két éves egyszer volt optikatisztítás. Még jól megy, bár installálásokon kívül néha egy-egy szótárprogramot használok csak.
Előzmény: mr_ricsi (40)
drotmalac Creative Commons License 2001.01.15 0 0 41
Ha a TosHiba csak felmelegíti a cédét akkor a 48x Creative lesüti, panírozza, dunsztolja sötöbö.Mikor még minimum installal jácottam a q3-at pár órán keresztül, a CD-hez alig lehetett kézzel hozzányúlni minden túlzás nélkül.Lehetett vagy 50 fokos vagy mittomén.

A CD fékezőről jut eszembe a CpuIdle, na az vajon árt vagy használ?

Előzmény: mr_ricsi (40)
mr_ricsi Creative Commons License 2001.01.15 0 0 40
A CD témakörre ugorva, én a Toshibát is ajánlom mindenkinek. A 34x-es meghajtóm 1 és 3/4 éves, és még működik. (Igaz, hogy fél éve kért egy optikatisztítást, de azóta is megy.) Hogy negatívumot is mondjak róluk: a 32-48x-os Toshibák nagyon hangosak, és felmelegszik bennük a lemez. Azonban Cd fékező progival mindkét "hiba" megoldható.

"HardCore Gamer"-eknek ajánlom a Sony 48x-os meghajtóját. (CDU-4811) Sokat használva nem működik tovább 6-10 hónapnál, így garanciában cserélgetve mindig új meghajtóra lehet szert tenni. :-)

A témánál maradva egy kérdés: a CDfékező progikról mit hallottatok? Árt vagy használ?

Advantech Creative Commons License 2001.01.15 0 0 39
TEAC. Nekem olyan van mar lassan egy eve, es birja, igaz nem hasznalom nagyon sokat. Azert vettem ezt, mert kozvelemenykukatas alapjan ez jott ki gyoztesen.

A.

Előzmény: drotmalac (38)
drotmalac Creative Commons License 2001.01.15 0 0 38
Ha "Hangpróbáról" beszélünk akkor csak annyit hogy az új Maxtor vinyóm (30gb 5400) nemhogy halk hanem eccerűen hangtalan.Beindításkor halkan felpörög, azután meg csak lesheted a LED-et ha tudni akarsz róla. Abszolút semmi hangja nincs.Viszont melegedik a kicsike.

Ja és az 1,3 gigás Seagate lassan négy éve működik a legkisebb hiba nélkül.Sőt (na ezt nézzétek) SOHA nem volt defragolva.:))).

A CD-Roncsokkal viszont kisegíthettek mert két év alatt hármat koptattam el, a jelenlegi Creative is kezd megbomlani, pedig alig egy éves.

McJames Creative Commons License 2001.01.15 0 0 37
Én Fujitsu 540 Mb SCSI-II-vel kezdtem, azóta is esküszöm rá (máig megvan, több, mint 6 éves: gyári hiba 3 szektor, újabb szektor hiba 0.).
SCSI-ben a technológiai előírások miatt tapasztalatom szerint majdnem mindegy milyen meghajtót vesz a felhasználó.
Az IDE/EIDE meghajtók közül mostánában sok panaszt halottam a Seagate, Quantum, kevesebbet a Maxtor, WD márkákra. A Fujitsu-ra egyet sem.
Jelenleg egy Quantumot is használok (alighanem EX-es), de kicsit félek tőle (külön hűtés nélkül fut, és néha-néha "eldobja a fejet").
Előzmény: pévik (36)
pévik Creative Commons License 2001.01.14 0 0 36
Sziasztok!
Nehany tapasztalat(sorry, ekezetek nelkul):regebbi hdd-k 40-80-120Mb-osak meg a 386-os korbok, szinte mindegyik mukodott, stabilan bar neha kicsit hangosan. Tipusaik:maxtor,wd,seagate. 270-420 wd-kkel szinten csak jo tapasztalataim voltak, bar meg kell mondanom 1 Gb-os es 1.2 Gb-os wd mar ment tonkre a szemem lattara. Senki nem irt meg a regi conner hddk-rol, pedi szerintem ezek is birtak a strapat...Quantumokrol:hat ez egy nehez ugy. Leginkabb ilyenekkel kerultem mostanaban kapcsolatba es feltunoen sok volt kozottuk a rossz. Azt hiszem ki kell fogni a jot, van aki eskuszik a quantumra. Tapasztalatom szerint a hdd meghibasodasok 90%-a mechanikai eredetu, ezert nem art ha nem rugdossa vagy utogeti a gepet, es persze a szallitasnal is esznel kell lenni. Volt 1.2-es 1.6-os seagatem, elegedett voltam veluk. Most egy 2.5 maxtorom van, regi de megbizhato darab, nem tudok rosszat mondani rola. Irjatok meg a topicba, erdekelnek a tapasztalatok. Bye!
daw Creative Commons License 2001.01.14 0 0 35
Üdvözletem mindenkinek!
Nekem volt egy 3.2 Quancu - 1x volt, hol nem volt, vadiúj volt. Beraktam, és fél óra múlva: paing, a fej új rávágódott a tányérokra, hogy az ritkaságszámba ment. Ezt még kb. 3x megcsinálta, aztán a BIOS kiírta, hogy drive failure. Garanciálisan viszont kicserélték, és az új példány már 3 éve szorgalmasan műxik. Mostanában viszont észrevettem valamit: (gép. x noname ház, AMD Duron 650, 128 SDRAM, Acorp KT7A alaplap UDMA/66, Riva 128sima 3d, integrált hang.) menet közben apró kis kattanások, bár ezt már kb. egy hónapja csinálja, akkor még régi 166-os Pentim volt. Nemtom mi ez. Esetleg hőtágulás lenne? Mert a vinyom meg nem bedszektorozik, pedig sűrűn partizionállom. Csak idegesít. Ja meg van egy másik is (15 Quancu LCT15-ös), de biztos nem az, mert az nem volt a régi machine-ban.
DaW (ja nézzétek a www.extra.hu/dawszone -t, most indítottam, aztán hagy terjeggyen a híre :)
user_af Creative Commons License 2001.01.13 0 0 34
Bár a Fujitsu vinyókról alig-alig esik szó, szerintem nagyon jók. Nekem van egy 1,3 gigás sokéves meg egy 20 gigás új (7200-as). Megbízhatók és marha halkak. És a 7200-as sem melegszik, 8-10 órás meló után is csak kézmeleg a ház, hűtőventilátor nélkül.
Van egy 6,4 gigás WD Caviar is, nem rossz, csak nagyon hangos. Ez kicsit jobban melegszik.
CD-k: Javaslom az LG gyártmányokat, jobbak, mint néhány nagyobb név (pl. Sony, Panasonic).
Floppyból viszont a Sonyt javaslom. Az egyik legolcsóbb típus, és nagyon halk (szinte nem is hallani, amikor működik, nincs kerregés, amikor elkezdi pörgetni az OS).
Kikapcsolás: semmilyen elektronikus alkatrész nem szereti, ha ki-be kapcsolgatják (a tranziens áramlökések, ún. Dirac-delta miatt), másrészt egyáltalán nem biztos, hogy ami egyszer működött, a legközelebbi bekapcsoláskor is fog (repülőgépeknél pl. emiatt előírás, hogy miután felszállás előtt a műszakiak leellenőrzik a berendezéseket, semmit nem szabad kikapcsolni a felszállásig). A vinyókra az ennyiban igaz, hogy a mechanika is sérülékeny, mivel a fejek alatti légpárna csak a sebesség miatt jön létre, bár a legtöbb vinyó nem engedi a fejet a parkoló helyzetből elmozdulni, csak a felpörgés után.
McJames Creative Commons License 2001.01.09 0 0 33
Igazad van, miután beírtam (és elküldtem) már nekem is leesett... Spongyát rá, ha lehet.
De nekem akkor is olyan kell, amit leírtam. Láttam is egyet, csak hát 45E HUF-ért. Így "magunk között": a szemem is kidülledt, ez egy kicsit sok...
Előzmény: mr_ricsi (29)
Advantech Creative Commons License 2001.01.07 0 0 32
Nekem egy 1.08 Q Pioneer SG-m volt. Alig ket eves hasznalat utan elkezdett szorakozni. Ugy csinalt, mint amikor indul. Fel-felporgott, de nem indult el. Kikapcs, bekapcs. Nagy nehezen elindult. Ezt parszor eljatszotta (Kb egy honap alatt), majd teljesen elhalt. Akkor hirtelen felindulasbol vettem egy WD 6,4 Caviar-t. Ez meg jo meleg lesz hasznalat kozben:o(.

A.

kzma Creative Commons License 2001.01.07 0 0 31
Nem Cyberdrive a kicsike? Mert ha igen, akkor add fel a javítási próbálkozásokat, mert azoknak ez bele van kódolva a génjeikbe. Eddig ahányat láttam, az max. féléves kora után mindig elkezdte ezt csinálni.
Előzmény: moha (18)
tüzes fal Creative Commons License 2001.01.06 0 0 30
Vincsihűtőt használni szerintem is érdemes,
és a lekapcsolást is jó ha letiltja az ember a power management-ben.Volt olyan vincsim ami csak kattogott, és sokadikra indult el amikor a gép megpróbálta felpörgetni, pihizés után.
Az inditgatások feleslegesen tönkölik a cuccot...
A procinál ha tul van hajtva, érdemes vizhütést alkalmazni, a nagyteljesítményű ventik igencsak zajosak nekem.A videokártya is belefér még a vizhütésbe, és ha nagyon fanatikusok akarunk lenni, akkor még a vincsi is megoldható.
A tápegység az valószinűleg már nem menne.
mr_ricsi Creative Commons License 2001.01.05 0 0 29
McJames:
A fordulatszám-szábályzós tápokhoz egy gondolat:
Az olcsó tápegységek között szépszámmal akad olyan, amelyre rá van írva, hogy "Thermal Fan-Controlled", de valójában a venti fordulatszámára nincs hatással a hőmérséklet. Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, íme egy példa: SkyHawk SH250A8
Ezen még kis diagramm-matrica is van (a fordulatszám a hőmérséklet függvényében), de belül egy 6.8V-os zénerdiódából és egy áteresztő tranzisztorból álló egység hajtja meg a 12V-os ventillátort, így az -70 és +150 °C között mindig 6,2V-ot kap, és egykedvűen pörög a max. fordulatszám 40%-án. A házban nincs megfelelő szellőzés (hiszen az a tápventi feladata lenne), és "izzik" belül minden alkatrész, élen a vinyóval. (Amikor valaki a neten panaszkodik, hogy már a sokadik vinyója megy zsinórban tönkre, mindig ez a táp jut az eszembe.)

A proci-túlhajtásakor sincs azzal minden letudva, hogy a FOPxx hűtő a prociról elviszi a keletkezett hőt, hiszen az először a ház belsejébe kerül, és onnan még ki kell vinni, mert különben a többi alkatrészt fogja melegíteni.

mr_ricsi Creative Commons License 2001.01.05 0 0 28
McJames:
Az ATX szabvány szerint eredetileg azt tervezték, hogy számítógépben csak 1 db venti lesz: a tápventi. (A zaj csökkentése volt az elsődleges szempont.) Ezért aztán az első ATX-es házakban a tápventi BEFELÉ fújta a levegőt, és a tápegység belső oldalán lévő nyílások irányították a procira, amin csak egy bazi nagy hűtőborda volt, természetesen venti nélkül. A fekvő házakban még működött is valahogy a dolog, de az állókban a meleg levegő inkább a fizika törvényeinek engedelmeskedett a mérnökök elképzelései helyett, és az istennek se akart LEFELÉ áramlani. Erre beterveztek a ház elejére alulra még egy ventit, amelynek előre kifelé kellet volna nyomni a levegőt. Ez viszont zajos volt. Így aztán visszatértek az AT-s tápokban jól bevált megoldásra, és megfordították a tápventit. (Közben már az egyre nagyobb teljesítményű procik, és már a videókártyák is saját szélkavarót kaptak, így nem volt szükség az írányított légáramra.) Az első venti helye pedig továbbra is meg van a házakban.
Nekem egy 10eFt-os noname 3+2-es álló házam van, 799Ft-ért vettem egy 12V-os lapventit, amelyet egy 3,3V-os Zenerdióda közbeiktatásával hajtok (halkabb). És kellett még 4 db kicsi csavar. Az első venti befelé fújja a levegőt, és mérhetően csökkent belül a hőmérséklet.

Luis:
Eszközök->Internet-beállítások...->Biztonság(fül)
Ha a zóna biztonsági szintje "magas"-on van, akkor tiltottak a sütik. (A csúszkát húzd le "közepes" állásba.)

luis Creative Commons License 2001.01.05 0 0 27
PLEASE HELP!! Akárki!!

OFF

Hogyan lehet Internet Explorerben engedélyezni a "Cookie" használatát?

Jöhet emilben is.
Kösz
luis

McJames Creative Commons License 2001.01.05 0 0 26
Pontosan, csak arról is topicot lehetne nyitni, hogy milyen házak vannak.
Az ATX-es szabvány szerint eredetileg a (hideg)levegő bejön alul a ház elején (1. ventillátor), majd az alaplap és a processzor hűtése után a tápon keresztül a gép hátoldalán távozik (2. ventillátor). Na most ehhez jön/jöhet még hozzá az 5.25"-os külső helyekre vagy a rack-be szerelhető ventillátor(ok), illetve ez esetben a táp fölé - ha van hely - a következő, a gép hátulján kifelé dolgozó (3.) ventillátor.
Egy gond van, az ilyen házakat 25-50E HUF-ért lehet csak megkapni (szervernek - két redundáns táppal már 100E felett).
És még ehhez jön az, hogy a ventillátorok fordulatszámát a beállíható hőmérsékletfigyelés alapján szabályozza az alaplap, illetve a táp.
Ja, és ezeket a házakat [tesztelelők, buherátorok :((] szétszedve nem illik használni: a tervezett áramlás megszűnhet....
Előzmény: mr_ricsi (25)
mr_ricsi Creative Commons License 2001.01.04 0 0 25
A 2. a jobb. Ilyenkor a vinyó parkoló pozícióba kerül, mielőtt leáll.
Az 1. pont szerinti leállításkor néhány újabb vinyó (pl. Quantum) kirántja a fejtartó-karokat szélső pozícióba, és egy nagyot csattan. Ezt a fejek elég sokszor kibírják (SPS-II), na de naponta többször és több éven keresztül -> előbb-utóbb valamelyik fej lelazul.

Netizennek is jó a meglátása a 3 éves folyamatos üzemről, ugyanis a ma szokásos vinyók 30-50ezer indítást (a lemeztányérok felpörgése) bírnak.
Nem is célszerű a PowerManagement-et úgy beállítani, hogy 5 percenként állítsa le a vinyót! (A felpörgés alatt a rázkódásra is érzékenyebb, így hamarabb lehet "bad"-szektoros.)

A megfelelő hűtéssel szintén növelheted a vinyóid élettartamát/megbízhatóságát. Ha túlhajtott procid, VAGY fordulatszámszabályzós tápventid van, mindenképpen érdemes egy plusz házventire, vagy egy vinyóhűtőre pénzt áldozni! (Még az 5ezres fordulatú vinyók esetén is.)

Előzmény: 12sok(k) (23)
netizen Creative Commons License 2000.12.24 0 0 24
Az neki a legjobb ha 1x bekapcsolod, utána jár egyfolytában 3 évet majd kidobod.
Előzmény: 12sok(k) (23)
12sok(k) Creative Commons License 2000.12.23 0 0 23
Oksa, ha már itt ez a topic, lenne 1 (naívnak tűnő, de talán nem teljesen haszontalan) kérdésem, ami régóta fúrja az oldalamat.

Mi a jobb egy winch esternek:

1./ ha minden kikapcsoláskor saját magától hagyjuk lepörögni (konnektor ki), vagy:

2./ ha áramtalanítás előtt előbb szoftveresen - mint pl. a win98 - kikapcsoljuk. (IDE esetében.)

x./ tök mindegy, úgyis tönkremegy, ha akar... :-))

Ugyanis ezügyben sok ellentmondó véleményt hallani, és lehet, hogy az egyik módszer kevésbé árt a mechanikának, mint a másik. (?)

tüzes fal Creative Commons License 2000.12.22 0 0 22
A Chip 11 számában a 86 oldalon 25 wincsi tesztje olvasható.
eszerint megnyugodhatok mert az IBM dtla 307030 wincsinek tényleg 2048 kb cache-je van :)

A 89 oldalon viszont meglepő cikket találtam:

Nagyjából egy éve kezdtek elterjedni az IDE Ultra DMA/66 csatolójú merevlemezek, és akkor azt mondtuk még nem jött el az uj szabvány ideje.
Kiderült ugyanis, hogy a mechanika lomhasága a szűk keresztmetszet, ezért nem sok értelme van a nagyob csatolási sebességnek.Egészen pontosan csak a merevlemez-cache méretének erejéig játszik szerepet, mert ha megtelik vagy kiürül a cache,
az elektronika ismét várakozni kezd a nála jóval lassabb mechanikára.
Kiváncsiak voltunk, hogy UDMA/100-as csatolók megjelenésével változott-e a helyzet?
A mérések azt mutatják hogy nem.
Még a viszonylag gyors merevlemezek sem gyorsulnak
tovább az uj csatolóval.
Próbaként megmértük, hogyan változik a Maxtor
DiamondMax VL 3033073U4 30,7 AT sebessége a különböző csatolási tipusoknál.A táblázat adatai önmagukért beszélnek: A merevlemez ugyanugy teljesít Udma/100-ban mint 33-ban vagyis ne rohanjunk a boltba lecserélni dma 33 vagy 66 alaplapjainkat, vezérlőkártyáinkat.

alatta egy táblázat található

üzemmód: dmaoff, dma16, 25 , 33, 44, 66, 100
a sebességeket is ebben a sorrendben írtam fel

átlagos
elérési idő mindegyik módban 15,1ms Mb/s

Legkissebb
olvasási sebesség
Mb/s 3,69 9,44 13,76 14,6 14,6 14,59 14,6

Legnagyobb
olvasási sebesség
Mb/s 3,73 15,29 22,52 26,6 26,63 26,63 26,83

Átlagos
olvasási sebesség
Mb/s 3,73 11,14 18,65 22,26 22,3 22,3 22,3

Legkissebb
írási sebesség
3,23 7,92 10,50 10,89 10,89 9,10 9,30


Legnagyobb
írási sebesség
3,48 12,76 18,46 18,84 18,85 18,86 18,83

Átlagos
írási sebesség
3,31 11,78 13,76 15,04 15,00 14,86 14,91

Átlagos
sebesség
3,52 11,46 16,21 18,65 18,65 18,58 18,61mb/s

Na mit szóltok hozzá?

tüzes fal Creative Commons License 2000.12.21 0 0 21
Moha ugyanaz mint nálam volt, homályos valszeg a lencséje a kosztól, lásd alább a megoldást.
Tisztítócd nem ér semmit...
olyan mint fingban a bumm....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!