Ha rám hallgatsz akkor a könyvet olvasd el az tényleg jó, de a filmet hagyd. Az első egy részét megnéztem a könyvön felbuzdulva, de elég gyenge volt... A második meg miért lenne más.
Már elmúlt november 12... megérkezett a könyv? Milyen a story? Olyan, amire vártál? Én most True Blood-ra lennék kíváncsi, sajnos még nem sikerült túl sok epizódot megnéznem, de elég érdekes sztorinak tűnik ezzel a társadalmi-ellentétes + drogos vonulattal.
Én is a netről rendeltem és időben megjött a /kedvezményes árú :)) / könyvecském !!! Végre! Mondjuk elég nagy volt a rizikófaktor, hogy mégsem hozzák időben -egy majdnem fanatikusnál minden perc számít- emiatt majdnem úgy döntöttem, hogy inkább a könyvesbolt.. Mindegy, már olvashatom is .. amúgy Oszkár fontos mellékszereplő :) Mindig kell egy macsek.
sziasztok! amit ti olvastatok, az 2 lányról szól, Lissről, és Rose-ról. Andrejről csak álmodik Liss. A "mora" azt jelenti, hogy uralkodó vámpír családból származik, a dampyr-ok pedig a testőreik. azaz ebben a felállásban Rose védi Lisst.
és végül is, nagyon úgy tűnik, a srácnak is jó érzés h kiszívja a másik a a vérét..:) sztem itt sokkal emberibbek a vámpírok. itt nem száguldoznak, egyszerűen csak futnak ők is.. vagy ez csak a fiú kábultsága miatt van?? már nem tudom.
Szerintem a Rose a becenve. A párok szokták egymást becézni... a vámpírok meg amúgy is kiszámíthatatlanok :) Nekem az pont tetszik, hogy egymás vérével etetik egymást! Milyen az igazi összetartozás, ha nem ilyen? Itt nyer értelmet a "véremet adnám érted" mondat is. Persze ízlések és pofonok. Más, mint a Twilight, de én nem is azt keresem benne...
elolvastam, viszont. vannak dolgok amik tetszenek és vannak amik nem: nem tetszik: (ill. nem értek egy dolgot), a Lissa nevű lány a másikat, aki nekem fiúnak jött le, hol Andrejnek szólítja, hol Rose-nak, akkor most ez h is van? nem tetszik: - egymás vérével etetik a másikat! - és kaját is esznek emellett.
fura: a lány mora, a fiú dampyr. akkor ezek külön kasztok, vagy fajták, vagy mik? minden esetre ez izgi.
ami tetszik, hogy a lány hercegnő és h megszöktek a Vámpír akadémiáról. kérdés: miért? mi elöl menekülnek? izgi a dolog...:) nekem határozottan tetszik!!! pedig először nagyon szkeptikus vagyok..:)
Valóban könyvről van szó és nem filmről, tehát az veszélyes, hogy a film túl sokat eláruljon, mert akkor az ember képi fantáziáját befolyájola. Szerintem a 6oldalas beolvasás is pont elég ahhoz, hogy az ember a stílusára ráérezzen, de nem mond el túl sokat ahhoz, hogy lelője a poént.
A könyvesboltban biztos, hogy érdemes még előtte olvasgatni, azzal is jobban beleérez az ember. Amúgy télleg a fiatalabbaknak van célozva, de szerintem ez nem kizáró ok.
6 oldal van fönn. végül is az pont annyi, amennyiből el tudom dönteni jó e egy könyv, tetszik e, vagy sem. na, nekilátok gyorsan, pár perc és itt vagyok a kritikával..:):)
Ez azért egy könyv, nem egy film (bár remélem lesz belőle), és ezt nem szabad elfelejteni! Amúgy én is azt éreztem az elején, hogy jó lenne többet tudni a tartalmáról, de aztán beleolvastam az első fejezetbe (a honlapon megteheted Te is), aztán le is adtam az előrendelésemet :)
Nem tudni, az majd kiderül ha a kezünkben lesz a könyv...Az oldal site-ján levő kis beleolvasás alapján még nem tudom eldönteni, a trailer meg még annyit sem árul el, ugye... Én mindenesetre tartok egy kis "beleolvasás félórát" a Libriben mielőtt megveszem:)
Hm.. jövőhéten meg akarom venni az Eclipse-et, azzal úgyis végzek pár nap alatt és akkor ha a költségvetésem is engedi, megveszem lehet. Kb. miről szól? ugye nem vmi Twilight koppintás?
Biztosan ez egy kisebb költségvetésű dolog volt, azért nem lett a trailer olyan húzós, de nem is baj...Mostanában úgyis ellövik az összes jó jelenetet az előzetesben, azt nagyon nem szeretem, meg amúgy is, itt egy könyvnek készítettek trailert, ami elég ritka... Ha jól néztem november közepén fog megjelenni a dolog...
megnéztem a videót, de igazából elégedetlen vagyok..:( ne szidjatok le nagyon, de ez kis film szinte semmit nem mondd. csak arról h van vmi ódon kastély, ahová vkinek vissza kell mennie. vkik lehajtanak a hídról bele a vízbe és van egy szerelmespár, akik szenvedélyesen csókolóznak. de h kik ők, várpírok, emberek?? esetleg az egyik vámpír, a másik ember? h ki fog kit elárulni, mi jelenti azt a nagy veszélyt, ami elhangzik a kis filmben, arról nem tudunk meg semmit...
Most néztem ezt a Vámpírakadémia dolgot. Videán néztem hozzá linket. Elég jól néz ki aza kastélyos rész. Mutatom: http://videa.hu/videok/film-animacio/vampirakademia-akademia-arulas-baratsag-93RXGzcRaJl5GnJv
Azt én is néztem! Van saját honlapja is, ahol még a könyvbe is bele lehet olvasni, úgyhogy elég jónak tűnik. Nem is drága... Lehet, hogy leadom rá az előrendelést. Köszi a tippet!