Sziasztok! November 15-25 között lehetőségem volt megismerni az ELTE BTK HÖK-öt. Ezuton is szeretném megköszönni, hogy megszerveztétek ezt a meetinget. A vezképző is zsir volt :), szoval köszi mindenkinek aki ott volt. Kovács Endre, Sapientia EMTE Csíkszereda
Igazándiból nem is tudom hol kezdjem! Jövöre ujra elkezdem a sulit, és le szeretnék érettségizni! Rájöttem hogy nagyon nem jó az hogy itthon ültem csak! Ennek különbőző okai vannak, de ebbe bonyolult lenne most belemenni! Na szóval, érettségi után szeretnék felvételizni ajd az ELTE-BTK hebraisztika szakára! Na, erről a szakról, az egyetemről, tanárokról, tantárgyakról stb. szeretnélek benneteket kérdezni!!! Engem minden érdekel!!! Akár emailt is irhatok nekem! szandi.handball@freemail.hu
Egyébként egy 22 éves mozgássérült lány vagyok, ami remélem nem okoz problémát!!!!!
Boldog vagok, mert sikerült a felvételim az ELTE-re, ugyanakkor nagyon kilátástalannak is érzem magam, mert fogalmam sincsen, hogy most hogyan tovább.
Ezért szeretném germanisztika, német szakirányos hallgatók segítségét/tanácsát kérni. Örülnék, ha a következő kérdésemre minél többen válaszolnátok, vagy akár
e-mailben leveleznénk, ha ez nektek nem okoz gondot.
Szeretném például megtudni, hogy hogyan működik az órafelvétel, melyek a kötelezőek, illetve melyeket ajánlott felvenni. Milyenek a tanárok, kiket érdemes felvenni? Hogy működik a minor szak stb... Valamint más fontos dolgok, amik fontosak számomra most, hogy elkezdem az egyetemet.
Kérlek titeket, szánjatok rám egy pár percet, nagy segítség lennétek számomra!
Minorok, specializáciok, mikor hogy? Első éva töri szakon, határidők, fontos infok Mentor program melyben a friss egyetmistákat segítik el ne vesszenek iylesmik amik érdekelnének
Hello tudna nekem mesélni valaki mindefajta érdekeséget a Történelem szakról? Minden érdekel, MINDEN =)=)=)=) emailem: schmiad@gmail.com előre is köszi
Idén felvételizem, SZABAD BÖLCSÉSZ szakra, valszeg elte-btk lesz 1. helyen. De tudni akarom hogy miért?! Egész konkrétan a FILM-re szakosodnék később, és naggyon nagyon érdekelne, milyen is a képzés!
Milyenek a TANÁROK, az ÓRÁK mennyire van MÚLTJA a képzésnek, mennyi a GYAKORLATi rész, és ez miben nyilvánul meg milyen a HANGULAT, esély SZFE-be jutáshoz innen ill további LEHETŐSÉGEK?
meg ilyenek...
Minden 1-2.-os érdekel, akik már az új szabad bölcsészt nyomják, DE! nagyon érdekel a idősebb filmszakosok véleménye is!!!!
Közel a határidő, és nem mindegy, hogy itthon maradok-e vagy lemegyek vidékre! Kérlek, írjatok, másokat is segítve ezzel!!!
A címem a könnyebb komunikáció érdekében: dylandog5826@hotmail.com
huh, köszönöm a kimerítő és alapos választ. egyel beljebb vagyunk az erdőben :-)
megnézem a linkeket, illetve továbbítom az illetékesnek.
ahogy korábban említettem, nekem még a pécsi komm szakot dícsérték. azt mondják nagyon jó ott a közösség a tananyag mellett, meg ha talpraesett vagy, sok a lehetőség is a városban.
Először egyről, a BKF-ről egy kis jelentés. Hírmondóm szerint az ottani kommunikáció szak jó, de csak nappalin. "A kommunikáció a BKF-en konkrétan nagyon az újságírást jelenti, de persze nagyon sok kommunikációs óra van - meg mindenféle más is, közgáz, diplomáciatörténet, ilyenek... A gyakorlati része jó, kiscsoportos, jórészt újságírós órák vannak sok munkával, a nappalin pedig nagyon jó gyakorlati lehetőségek is vannak, tehát ha valaki újságíró akar lenni, akkor választhatja ezt a sulit, én ajánlom, de mondom: csak nappalin. A levelező mostohagyerek, mint mindenhol."
Ha van már az ismerősnek másik szakja és képes az önálló munkára (erősen kell a talpraesettség, elhivatottság, gesztenyekikaparó képesség), akkor nézze meg a Mathias Corvinus Collegiumot. Ez "diplomát" ad, de nem igazit, értelmesebben: diplomának hívják a papírt, de nem egyenértékű egy egyetemivel. Részletek: www.mcc.hu.
Ezen kívül még sok más is van, csak a malmaim lassan őrülnek, ráadásul rájöttem, hogy amiről én írni tudnék vagy kérdezni másokat, az mind régi szak, s most már BA-képzések indulnak. Ezt néztétek? FELVI: kommunikáció BA-alapszak Alul van a teljes repertoár.
Holnap lenne időm hosszabban írni, most nyúlfark. Addig viszont nézzetek itt körül: www.felvi.hu vagy www.ofi.hu, mind a kettőn van kereső, elég beütni a kommunikációt. Személyes és ismerősi tapasztalat később.
Nyilván lehet az ELTE-n kommunikációt tanulni. Tudtok erről valami közelebbit mondani nekem? Egy ismerősőm kérdezte, hogy hol érdemes ilyesmire beiratkozni.
Kommunikációs topikot nagyon nem találtam, ezért gondoltam, hogy írok ide.
Az ELTE-n kívül hol van még ilyen az országban? Személyes tapasztalataitokat szívesen veszem.
Székesfehérvári az ismerősöm, szóval nem akar feltétlenül Pestre menni.
Szerintem valahol mind a kettőtöknek igaza van, noha elvben ellentmondóak valahol. Eleve nehéz a beszédmondó helyzete abból a szempontból, hogy egyedinek kell lennie, noha több százan hallgatják. Irreálisan sok ember kap diplomát (igen, én is köztük leszek, ez nem beszólás), s nehéz nekik azt elmagyarázni, hogy egyediek vagytok, mind igazi individuumok és amit kaptok, az is különleges. Persze ilyenkor a többség így is érzi, csak épp nehéz elvonatkoztatni a hátsó érzésektől, miközben a szülők őrjöngenek a bal és a jobb oldalon, az emberek egy része be se fér a terembe, s akár a diplomaosztón is találkozhat az ember új évfolyamtársakkal.
Azt hiszem, Sonkolynak végülis sikerült egyedit mondania, s ez már önmagában figyelemreméltó. Egyáltalán: tudott olyat mondani, ami téma lett (itt is). Más kérdés, hogy a tartalmával több ponton nem értek egyet, ennek ellenére becsülöm a beszédéért.
Újabb kérdés. Hogy is van ez a karok közti hierarchia? Az ELTE honlapja alapján azt gondolnám, hogy külön van Bölcsészkar, és Pszichokar. A felvi.hu szerint meg a Bölcsészettudományi Karon belül van pszichológiakotatás.. WTF?
Szia! A meló milyensége egyéntől is függ (ti. hogy mennyit bírsz dolgozni a szemináriumok és vizsgák teljesítése mellett). Azért nem feltétlenül jellemző, hogy szakmában tudnak elhelyezkedni a diákok - sem e tekintetben, sem kereset-ügyben ne az infósokból indulj ki. Persze nem akarlak letörni, csak azért nem az infó az átlag... Ráadásul a Műszakin van sok olyan ember, aki már a felvételi idején nagyon ért a számítógépekhez. Nos, a pszichológiához az elején nehéz annyira érteni, hogy ezzel kapcsolatos komolyabb melót is adjanak. De ha máshonnan mást hallasz, akkor bocsánat a károgásért.
Sziasztok! Idén szándékozom az ELTE PPK-ra jelentkezni. Kérdésem leginkább a jelenlegi PPK-sokhoz szól: aki dolgozik egyetem közben, milyen munkákat talál? El lehet helyezkedni "szakterületen", vagy legalábbis pszichológiával kapcsolatos munkahelyeken? Egyáltalán hogyan szokták az ilyesmit csinálni? Szólnak ismerősnek, vagy az előadó/egyetem ajánl dolgokat, pályázatok vannak, ... Hogy működik? Eléggé el vagyok tévedve az ügyben. Pszichológus ismerősöm nem nagyon van, a tanuló informatikus ismerőseim közül viszont mindnek (eszméletlenül) jól fizető munkája van. Persze az informatika keresett most (kár is, hogy nem érdekel :), a pszichológiára meg általában nincs pénz, ezért nem vagyok biztos abban, hogy találni fogok az egyetemhez valahogy kapcsolódó melót - pedig szeretnék dolgozni közben.
bocs, hogy csak most reagálok, de most léptem ide be. nekem például tetszett az a beszéd. szerintem nem azt mondta, hogy a közgázon magolnak, legalábbis nekem nem ez maradt meg, hanem valami olyasmit, hogy a bölcsészek kreatívabbak tudnak lenni. lehet, hogy ez nem igaz, de jól esett hallani. nekem nem a közgáz lenézése, hanem a friss diplomások lelkesítése jött át. igaz egy hónap távlatából ez már nem is olyan fontos...
Nekem a PPK küldött értesítőt, hogy menjek, de aztán hívtak, hogy mégse. Meg levél is jött. A BTK-tól semmi sem jött. Se meghívó - se lemondás... Lehet, hogy én azért kaptam meghívót, mert per pill is a PPK kötelékeiben vagyok a másik szakom miatt.
Nem, a kérdésem tényleg komoly volt, mármint az első. Tehát hogy hogy van az, hogy van, aki kap levelet, van, aki nem. Persze nem attól sajnálom, aki kap levelet, csak nem értem. Igaz, befoghatom, mert nekem még csak nem is jár levél. (Hiába, a fiatalság. :P) :)