Keresés

Részletes keresés

Noir81 Creative Commons License 2003.06.02 0 0 16
Ez is kurva érdekes hogy a (már elnézést) gagyi fos fantasy/sci-fi regényeknek viszonylag nagy piaca van de az ilyen szerintem simán irodalmi remekműveket meg alig veszik. Bár ha lenne Gaiman szerepjáték biztos nagyobb lenne a kereslet:) Most ezzel nem a szerepjáték regényeket akarom fikázni mert van 1-2 jó de a nagy részük ugyanarra a klisére épült szemét. Ezeket a regényeket inkább a Logójuk miatt veszik meg mint az írók miatt. Szerintem ezek az írok(megint bocs) kb. anyit tudnak mint a Romána vagy mi füzetek írói...
Tehát fölteszem a nagy kérdést:MIÉRT SIKERESEBBEK EZEK A SZAROK NEIL GAIMANNÉL ANNE RICENÁL VAGY GLEN COOKNÁL?
Az Anne Rice könyveknél meg azért rossz hogy abbahagyták mert az összes kötete egy egész sztorit alkot.
Húúú de dühös vagyok:)
Előzmény: brainoiz (15)
brainoiz Creative Commons License 2003.06.02 0 0 15
helló,

Noir81,

"így jártak az Anne Rice könyvek is :("

vigasztaljon a tudat, hogy azért mégis egész sok Anne Rice megjelent, ha csak ennyi Gaimant adnának ki, már meglenne az életmű-sorozat(nem képregényben) :)
De sajnos ez tényleg így van.
Az Amerikai istenek pont megszólíthatná azokat, akik amúgy nem olvasnak fantasyt, mert a 90%-a (vagy nem tudom, mennyi) valóban nem túlzottan igényes. De vajon megszólítja?

Off:Glenn Cook pedig nagyon-nagyon jó, szintén csak ajánlani tudom. Egyébként úgy hallottam, tervezik a harmadik részt valamikor, bár az első kettő valóban nem volt valami átütő siker. *sóhaj*

üdv,

br.

Előzmény: Noir81 (14)
Noir81 Creative Commons License 2003.06.02 0 0 14
Van egy olyan érzésem, hogy egy jó ideig nem fogunk a kezünkbe MAGYAR nyelvü Gaiman könyvet mert kurvára nincs igény rá(főleg ennyiért) így jártak az Anne Rice könyvek is :(
Tudtok valahol valami címet ahol magyar nyelven lehet Gaimantől olvasni valamit?
Ma kezdtem el olvasni az új könyvet:LEBILINCSELŐ!
Ja és nem vagyok szerepjátékos(voltam) és nem nagyon olvasok fantasyt(mert a 90% klisé szar)
Off:Glen Cook-ot ismeritek? A valhalla adott tőle ki 2 könyvet(nagyon jó) és valahogy az is eltünt a sülyesztőbe:(
brainoiz Creative Commons License 2003.06.02 0 0 13
helló,

"lehet hogy nem a szerepjátszó-fantasy közeget kéne megcélozni vele, de ezt elég nehéz lesz elérni"

ez igaz; de elméletileg nem is _csak_ ez a közeg lett megcélozva -- gondolj bele, egyrészt már a külsejével kilóg az átlagos sorból, másrészt nincsen a gerincén ötméteres betűkkel a fantasy felirat(jó, a különböző díjak lebuktatják). Persze jó kérdés, hogy egy könyvesboltban berakják-e a fantasy-gettóba (biztosan), vagy úgy egyáltalán, mit csinálnak vele. Mert ezen is nagyon sok múlik.
De sajnos szerintem is kicsi az esély egy másfajta célcsoport bekebelezésére. Pedig ez nem csak a "szerepjátszó-fantasy"-seknek szólna, sőt.

bye,

br.

Előzmény: Dr. Ludmilla Kropotkin (12)
Dr. Ludmilla Kropotkin Creative Commons License 2003.06.02 0 0 12
nocsak,nocsak...lebuktathatlak:)???

Egyébként hiába fasza könyv a Gods, hiába frankó a fordítás, hiába szép a kiadás, a célközönség még mindig nem tud nagyon lelopni az ösztöndíjából 3500-öt. lehet hogy nem a szerepjátszó-fantasy közeget kéne megcélozni vele, de ezt elég nehéz lesz elérni.

Sajnos, tegyük hozzá.

További Gaimant azért megveszek akár ennyiért is, de kevesen vagyunk így...

a könyves ismerőseim mindenesetre szíják a fogukat volt aki kettőt kért a megjelenés napján a DP-i Móróba, ami egy pörgös bolt még fantasy-sci-fi téren is, és azóta nem ment el egyik sem, illetve az egyik de, én vettem meg ajándékba...:(

Előzmény: brainoiz (11)
brainoiz Creative Commons License 2003.06.02 0 0 11
helló,

hmm, az engem is érdekelne, vajon mekkora ismertsége lehet Gaimannek Mo-n. Az Amerikai istenek pont elég szép ahhoz, hogy felhívja rá a figyelmet és pont elég drága ahhoz, hogy kevesen vegyék meg, vagy nem?
Nekem mindenesetre az egyik kedvencem, különösen a Sandman miatt.

üdv,

br.

Előzmény: Noir81 (10)
Noir81 Creative Commons License 2003.06.01 0 0 10
Megjelent MAGYARUL Neil Gaimantől az Amerika Istenei című könyv. Én holnap fogom megvenni bár az ára kurva borsos (3500Ft). Olvasta valaki? Ismeri itt egyáltalán valaki Gaimant?!
alric Creative Commons License 2000.11.29 0 0 9
Ha érdekel valakit, itt van egy pár interjú: TGA
alric Creative Commons License 2000.11.29 0 0 8
Elolvastam a Mátrix novellát, meg a Mesék a homokból, egész jók(a Mesék... fordítása szerintem kifejezetten jól sikerült). A Hófehérke-feldolgozás nagyon durva.

Előzmény: Drifter (6)
Son Goku Creative Commons License 2000.11.29 0 0 7
Mióta működik Necckép alatt ez a Kedvenc dolog az indexen nem látom mennyire van lesüllyedve a topic de én is igyelszek menteni:) Szóval azt akartam mondani hogy nekem megvan a Gaiman interjú, legalábbis egy van, majd feldobom a Darklordsra, lehet olvasgatni.
Drifter Creative Commons License 2000.11.29 0 0 6
Hmm, .... látom, lassan szegény topicomért is eljön egy ifjú (legalábbis ifjúnak kinéző) hölgy, aki mindig fekete ruhákban jár, és egy ankh lóg a nyakában; lágyan a karjaiba veszi, és elviszi valahova nagyon-nagyon messzire...

De én ezt nem hagyom...

bard: a 15-ös oldal ott van, csak el van írva a hivatkozás... .gif helyett próbáld .jpg-vel (hmmm, ez neked is szól, req :))

Nos, hogy mondjak is valamit, teszek ide 2 újabb Gaiman iromány-linket, abban a hiú reményben, hogy talán olvassa is ezeket valaki...

Hó, Tükör, Almák ... tudom, megjelent már egy bizonyos könyvben magyarul, de ... nos... ez az én verzióm... ...és mellesleg szerintem ez Gaiman egyik legjobb novellája...
Faces of FantasyEz nem novella, hanem a Faces of Fantasy c. fényképeket (fantasy írók fényképeit) tartalmazó könyv Gaiman által írt 'bevezetője', magyarul.... (a könyvben szerepelnek más írások is, tudtommal még nem adták ki magyarul...)

Előzmény: Bard (5)
Bard Creative Commons License 2000.11.23 0 0 5
req, a 15, 39, 40 oldalak töröttek.

Drifter, sajna egyenlöre nemtalálom, az is lehet, hogy egy haverom csak egy kinyomtatott változatot adott, és nincs meg file-ben az interjú.

Na én mára befejeztem...

Bard

Drifter Creative Commons License 2000.11.23 0 0 4
Hmm.. látom növekszik a topic :)

Az elébb úgyis lemaradt egy-két dolog, tehát van ürügy, hogy miért beszélek ilyen sokszor (az, hogy miért beszélek ilyen sokat, más lapra tartozik :)

alric: igen, elég nagy hírnévnek örvend odakint a 'srác' .Könyve az van egy-kettő. Úgy gondoltam full bibliográfiát azért csak nem írok, az úgyis minden rajongónak alapból van, de ha kell, egykét címet bedobhatok: Neverwhere, Stardust, American Gods (hmm..még készülőben), Angels and Visitations (majnem u.a. a válogatás, mint a Smoke & Mirrors) ... és az egyik legelső műve, a "Don't Panic - The Guide to the Guide" ... ... Ja, igen: az alant található novellák eredetijei TELJESEN LEGÁLISAN leszedhetők a netről. Ha picit utánakeresel, meg is lesznek szerintem... (a Babylon 5 scriptről nem is tudtam...köszi, majd felhajtom valahonnan :)

Bard: köszi, minden jöhet, ami Gaiman...:)

Bard Creative Commons License 2000.11.23 0 0 3
Üdv req!

Ha még nem mondtam volna, tetszik a honlapod, meg ez a képregényfelrakás is isteni ötlet volt, kurva rég kivánci voltam rá, csak mindig sokalltam a pénzt rá. Ha jól tudom, 75 ilyen füzet jelent meg, Neked megvan az egész? És tervezed kirakni mind? Ja és mégegy megjegyzés: Az eredeti angol szövegek a felbontás miatt nem annyira olvashatóak. Persze semmi gondom nincs a forditasoddal sem.

Na ennyit mára.

Bard

ui: Van valahol egy elmentett Neil Gaiman interjum, megpróbálom megkeresni, aztán majd berakom...

Előzmény: req (1)
Drifter Creative Commons License 2000.11.23 0 0 2
Üdv

Sandman-t ismerem, persze, sőt (meg fogsz lepődni) már a site-odat is... Bár eddig még a Preludes & Nocturnes-t olvastam csak, a többiről is vannak fogalmaim.

Film is készül belőle, a forgatóköny már elkészült (több változatban is, de valahogy egyik sem az igazi... (ha valakit érdekel Gaiman mester álláspontja a dologról, akkor olvassa el a lentebb említett könyvben "Az Aranyhalas medence, és más történetek" c. novellát)) ... A forgatókönyvből jelenleg háromfajta 'draft' van a birtokomban, amint a 'legsikerültebbet" lefordítom, azonnal kerül a többi link mellé.

Hmm, req, hadd mondjak én is valami "újat" :) neked: Ismered Nada történetét? Én picit megdöbbentem, mikor a "Hope In Hell"-ben Sandman találkozik vele a pokolban. Mivel én először azt olvastam (a "csak szöveg" változatot - Mesék a homokban, link lentebb :), kissé kiábrándítónak találtam a könyörgését...(és a kinézetét persze, de hát tízezer év a pokolban nem szépíthet meg senkit)

Ha már a megdöbbenésnél tartunk, a másik "megdöbbentő" figura Dr. Destiny (hmm...Dr Doom? :) volt. Meg az, hogy csak úgy lelőtte Rose-t. A filmben ugyanis Rose kulcsfigura, (annak a csajnak a lánya, aki elvitte az erszényt... most nem jut eszembe a neve), ugyanis ő a dream-vortex... A "bad-guy" a filmben pedig a "Corinthian", és zseniális...

Míly meglepő: a "Good Omens"-ből is film készül, méghozzá Terry Giliam rendezésében. Szereposztásról még nem sok hír van....

A lényegre térve: Igen, Ott van a The Sandman is.... Nekem is nagyon tetszik...

Mondjuk Halál-kisasszonyról azért vitáznék egy kicsit...A 'hisztije' kissé kiborított a "Sound Of Her WIngs"-ben...:)

Előzmény: req (1)
req Creative Commons License 2000.11.23 0 0 1
Greetingz!
Gaiman nemcsak novelláiról híres... Ott van a The Sandman is... Nekem nagyon tetszik, ráadásul Halál karaktere -- mint kiderült -- meglepően jótékony hatással van egy csomó emberre. Talán könnyebb ilyen vidám, goth csajszinak elképzelni, hogy a materiális agyunkkal valamennyire mégis felfoghassuk.
Némi ízelítő belőle itt: http://www.scythe.hu/sandman.html.
Az említett bácsinak magyarul eddig hivatalosan a Terry Pratchettel közösen írt Good Omens című regénye, és az önálló, Tükör és füst című antológiája jelent meg. Egy novellája (mely az antológia része) valamelyik Ars Magica novelláskötetben is napvilágot látott.
alric Creative Commons License 2000.11.23 0 0 0
Én ugyan még semmit sem olvastam tőle, de sok helyen találkoztam már a nevével, külföldön meglehetősen nagy hírnévnek örvend.

Ha jól tudom, magyarul csak egy novellája és egy Terry Pratchettel közösen írt könyve jelent meg. Ha valaki másról is tud, az szóljon.

Drifter, látom te fordítottad a novellákat, nem tudnád az eredeti angol verziót is elérhetővé tenni valahogy?

Amúgy a Babylon 5-höz is írt egy forgatókönyvet(Day of the Dead).

Drifter Creative Commons License 2000.11.23 0 0 topiknyitó
Igazán csodálkozom, hogy nem született még ilyen topic...

Kezdhetném azzal, hogy áradozok hosszú oldalakon (sorokon) át, hogy mennyire nagyon, nagyon, nagyon ...... de nem kezdem.
Sőt, nem is nyújtom hosszúra az első 'bejegyzést', inkább csak annyit mondok, nyissátok jó nagyra a szemeteket, és olvassatok... ...mert a történeteknek igenis ereje van...

Az alábbiaknak legalábbis mindenképp:

Goliath
Mesék a homokban
Csaillgapor - Első fejezet
Felfalva (...ez annak a bizonyos triptichonnak a 'fekete báránya'... vigyázz vele! :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!