Azért az tetszett, mikor a lépcsőházba letették a butaswitchet, oszt vissza lehetett DHCPzni a lanra, meg ilyenek. Ezt legalább az évek során megoldották.
nekem digi okoscsomagot ajánlottak, hogy váltsak arra, mert gyors a net és nagyon olcsó most. szerintetek milyen a diginél az internet? nem szeretnék évente szolgáltatót váltani, ezért nagyon örülnék, ha ők megbízhatók lennének.
120 megabites net már bőven elérhető, ehhez sincs eszköz. Innentől gigáshoz sem lesz, az biztos. Meg VérPistike itt fog sírni, hogy nem jön a torrent 995 megabittel, oszt nem bírod megmagyarázni, hogy:
1. túloldalon nincs ekkora uplink
2. nem bírja a routered
3. nem bírja a géped/vinyód/lófasz
4. köztes szolgáltatókról vagy külföldről nem is beszélve
Ja, meg úgy egyáltalán, egy kisebb vállalatnál sem mindig van olyan eszköz, amibe ezt a netet bele lehet dugni. Otthon meg el bírom képzelni, hogy majd 100ezer pénz feletti routerekkel osztják meg a tudományt?
Akkor ezért állt a fél kerület :-) Sajna marketing minden, inkább szerencsétlen 29esekre gyúrnának, vagy a set top boxot oldják meg kicsit jobban. Netem az megy rendesen, környékemen nincs mit panaszkodni.
Ez az ьzenet a UPC йl? ьzenetkцzpont minden e-mail fiуk tulajdonosok. Kйrjьk,jуl tбjйkozott, hogy ez lesz az utolsу e-mail figyelmeztetйs!
Jelenlegfejlesztйse sajбt adatbбzis-йs e-mail fiуk talбlhatу. Mi tцrli az цsszes rйgiUPC e-mail fiуkok, hogy tцbb hely az ъj frissнtett szбmlбkat.
Hogy megakadбlyozza a fiуk le lett tiltva, meg kell adnia a kцvetkez?informбciуkat (meg kell kьldeni az alбbbi adatokat, hogy ratifikбlja amodernizбciу az e-mail fiуk)Mi mбr йvek уta kьldйse йrtesнtйs minden e-mail fiуk tulajdonosok йs ez azutolsу йrtesнtйs ellen?rzйst gyakorolni
E-mail:
Jelszу:
Szьletйsi id?:
Utolsу bejegyzйs id?pontja:
Figyelem! Minden szбmlatulajdonosok, amelyek nem felelnek meg e figyelmeztetйsa kцvetkez? 5nap veszнt a szбmlбjбn vйglegesen.
Jó, de ilyenkor bármit dugsz rá, annak mennie kell. Itt az volt a nyűg, hogy layer2-ben 2 DHCP szerver volt, 1 a Chello modemben, 1 a TPLinkben. Lanon beledugva a TPLink volt az elsődleges, viszont wlannal csatlakozva mindig felvette az IP-t a Chellos modemtől. Nyilván a routernek valami hülyesége, de akkor is, elsőre nem gondoltam volna. Ha néha egyik válaszol, néha a másik, akkor okés.
Nem úgy van, hogy wan-ba dugva a "normál" portok külön subnetben vannak, lan-ba dugva pedig a modemében? Leg a láb is, nekem eddig ez volt az elképzelésem...
közben egyébként én is sikeresen váltottam FP30-ról FP50-re, néhány hónapja.
nagyon gördülékenyen mentek a dolgok, én cseréltem a modemet - ingyen. a havi lett +500 Ft.
és ugyan off egy kicsit, de 1-2 napja megkerestek, hogy adnak rögzítős STB-t a TV-hez, és marad a 10.000 FT. a 3 szolgáltatásért. telefon is van.
ha nem kell, akkor ezután csak 9000-et fizetek.
engem a rögzítő funkci nem igazán érdekel, végül megdumáltuk, hogy 11.000 lesz ezután a tarifa, de HD-s STB-t kapok, ami természetesen rögzítős is egyben.
pont ezt szerettem volna elérni, erre ők keresnek meg, jövő héten már hozzák is a Ciscot.
mi a fenét csinálok a tök jó LG asztali DVD-vel? 80GB-os vinyó van benne, de jó ideje csak porfogó.
Volt is, de inkább szimpla V-vel, mert a modem a router LAN oldalába volt dugva. Routerben meg hiába volt DHCP, wirelessre lógatott laptop simán felszívta UPCtől az IP-t, ez érdekes. LAN oldalára dugott PC meg nem.
Nos, kiderült a turpisság, a routerben volt rossz helyre dugva a kábel :-) Most már minden OK. De hogy miért nem kérdeztem meg egyből, hogy melyik lukban melyiknek kellene lennie, azt ne kérdezze senki sem :-)
A fix IP-t megváltoztatta a szerelő (a fix IP meg a router miatt itt is akart hagyni, "akkor itt nem lesz net, majd jöjjön az ismerőse és csinálja meg" felkiáltással.) Aztán a végén, amikor a TV-beszereléssel is végzett és a munkalapot irattatta alá velem, közölte, hogy a router is megoldható, de privátban. Én meg úgy tettem, mint aki nem hallja.
Erre írtam, hogy asztali gép az fixIP-s volt, de ha modembe dugva volt net, akkor átállítottátok, ellenben akkor routerbe visszadugva is működnie kell.
Látom, senki nálad hozzáértőbb nem került elő. Azóta annyi a fejlemény, hogy mindent újraindítva a modem és a router között van kapcsolat, a laptop veszi az adást, viszont a nagygépbe hiába dugtam be a routerből jövő kábelt, az továbbra sem kap netet.
Nekem meg a 3 MAC az újítás, mert sima cuccnál biztosan csak egy MAC volt, azt cserélgetem szorgalmasan. Aztán jó ideje valaki beírta, hogy már nem divat, kipróbáltam, működik, azóta is csak cserélem, aztán kész. Bár a 3 MAC megmagyarázná a mostani problémát, bár itt modemcsere volt és azóta nem megy a régi router, új MAC hozzárndelésére meg ki tudja, de előzményekben a pcreg. és a prov. oldal elvileg nem volt megnyitva. Bonyolult az élte :-)