Keresés

Részletes keresés

Balthazor Hellman Creative Commons License 2014.09.30 0 0 23844

Az istállószag megszűnt...

Mindenki rendben van :)

Olvastam, hogy érdemes a forgács alá egy réteg pellet-et tenni. Nem állítom, hogy e miatt nincs büdös, de tény, hogy szárazabb az alom amit takarításkor kiszedek alóluk.

Balthazor Hellman Creative Commons License 2014.09.15 0 0 23843

A srácok "kapszulái" egészségesek, föld színű, hamar szárad, nem büdös...

elég sok sárgarépát esznek, többféle gyümölcs, most rózsaszín Multifit táp, széna a menü...

Előzmény: Böszőke (23842)
Böszőke Creative Commons License 2014.09.15 0 0 23842

Cékla: én teljesen megszüntettem,enyémek nagyon szerették,de keményen fostak tőle és mindent össze maszatoltak,saját magukat is beleértve,mosdóban,a folyó víz alá tartva mostam ki/le a popsijukat...,de ez nem volt extra büdös!

Más problémás zöldség nem volt,azt gondolom tudod,hogy káposztafélét nem szabad adni nekik,beleértve a karalábét is....

enyémek rengeteg uborkát, paradicsomot,almát,nem túl sok sárgarépát,dinnyét ,sárgát is,szilvát,szőlőt,cseresznyét ettek ,ezektől semmi bajuk nem volt.Spéci malactáp,széna,fű,feketeüröm,pitypang levél,fűzfagally/levél.

Előzmény: Balthazor Hellman (23841)
Balthazor Hellman Creative Commons License 2014.09.15 0 0 23841

Tegnap ki lettek takarítva, most nincs szaguk. A céklát mindenesetre kivettem az étrendből, bár eddig is kaptak, de majd egyesével kimarad néhány eddigi táplálék. Én is várom a fejleményeket.

Az istálló szag biztosan a kicsi vizelete miatt volt, az öreg háza belülről közepesen száraz, és nem szagos. Mindketten egészségesnek tűnnek, a szokásos dolgokat csinálják, nem látok változást.

Előzmény: Böszőke (23840)
Böszőke Creative Commons License 2014.09.15 0 0 23840

nálunk így volt berendezve,háziót elég gyorsan megszüntettem,a polc alá bújtak,ill. a polcon hevertek.

Ha kiderül valami légy oly kedves majd oszd meg ,nagyon kíváncsi vagyok mi lehet az ok!(vesebetegség biztos nem,mert abban volt részünk,egészen az erőlködős,véres vizeletig,de az nem büdös)

Előzmény: Balthazor Hellman (23839)
Balthazor Hellman Creative Commons License 2014.09.14 0 0 23839

Egy ilyen ketrecben laknak:

A fellépő oldalát nem tettem be, hanem egy szögletes kerámia ház van középre rakva. Ez megtámasztja alulról, illetve mögötte remek búvóhely van. Valójában az öreg a házban lakik, a fiatal pedig mögötte.  Így jobban szellőzik a hátsó rész is,mert a házikó megkerülhető.

Én is újságpapírt használok, azon nagyszemű pormentes forgács van.

Takarításkor leveszem a tetejét, mindig van nylon előkészítve, amire ráborítom a tartalmat, és azon elfér a papírtörlő is, amivel kitörölgetem a tálcát. A nylon az festékboltban kapható takarófólia méretre vágva. Olcsó , kényelmes, egyszerű.

Előzmény: Böszőke (23838)
Böszőke Creative Commons License 2014.09.14 0 0 23838

Remélem sikerül megoldani a problémát.

A malackáim "szobatiszták" voltak,a sarkokba tettem zeolitos macskaalmot,erre a forgácsot és nagyon szépen a sarokba jártak pisilni.Az egész alá pedig újságpapírt tettem szétnyitva több rétegben és könnyű volt ezt összefogva kiemelni az elhasználtat,a ketrec alja nem is lett koszos.

Előzmény: Balthazor Hellman (23837)
Balthazor Hellman Creative Commons License 2014.09.14 0 0 23837

Köszönöm a tanácsot és az infót.

Sokat pisil, az már biztos, és nem kint, hanem a vackában. A vizes alomban fekszik... onnan jön a szag is...

Ez az istállószag egy hete kezdődött. Ma lesz egy alapos takarítás, és a sima forgácsot pellet/forgács váltja.

Előzmény: Böszőke (23836)
Böszőke Creative Commons License 2014.09.14 0 0 23836

Szia,

az már sok idő,hiszen akkor régóta ivarérett,lehet ki kellene tisztítani a bűzbugyorját,az szörnyen büdös tud lenni,ebben nincs tapasztalatom,csak hallomásból,hogy van amelyiknek rendszeresen tisztították...,tenyésztőt vagy valóban hozzáértő állatorvost kérdezz inkább meg!

hungarovetrendelo@gmail.com

Papp doktornő nagyon segítőkész és kisrágcsálókhoz ért férjestől,aki szintén állatorvos.

Előzmény: Balthazor Hellman (23835)
Balthazor Hellman Creative Commons License 2014.09.13 0 0 23835

Szia!

November óta van nálunk, és ez most kezdődött...

Előzmény: Böszőke (23834)
Böszőke Creative Commons License 2014.09.13 0 0 23834

Lehetséges,hogy jelöléstől függetlenül is sokkal erőteljesebb a szaga mint a másiknak,nekem is volt egy kifejezetten "büdös kan malackám" de annyira édes ,szeretnivaló természet volt,hogy nem bántam,imádtam büdösen is.Rá fogsz jönni mi a helyzet,mert ha csak szagosabb,akkor a gyakrabb takarítással sem érsz el eredményt.

Ö volt kroko Börszi, sajnos csak 8 évig tette boldogabbá a napjaimat.Alkata is sokkal vaskosabb volt mint az enyhébb illatúnak:)

Előzmény: Balthazor Hellman (23833)
Balthazor Hellman Creative Commons License 2014.09.13 0 0 23833

Eár napja elkezdtek büdösödni a malacaim. Eddig 6-7 naponta elég volt takarítani őket, de most már a 3. napon komoly istállószag van a szobában.

-az alom már egy éve ugyanaz a forgács, ugyan olyan szénát kapnak stb...

- a ketrec az kb 100 x 50-es, és ketten vannak benne.

Elvileg a kisebb azaz fiatalabb (méretben nagyobb) malacka mostanában lett ivarérett. Nemrég kissé agresszív lett, de már megnyugodott. Lehetséges hogy területet jelöl?

broncos Creative Commons License 2014.08.28 0 0 23832

Valaki nem szeretne örökbe fogadni egy 3 éves, barna színű, hím tengerimalacot? Budapesten. Aranyos, egészséges. :)

Ficzek Úr Creative Commons License 2014.08.22 0 0 23831

Kedves Alex malac! Hosszú idő után írok újra. Ennek az az oka hogy megfogadtam,ameddig jól vagytok, addig kabalából nem írok. Hátha akkor elkerül a vész. De nem került el,pár napja itt hagytál. Tovább vitted az átkot,hogy eddig egyikőtök sem érte meg a két évet. Ráadásul ameddig az elődeidnél nagyjából tudtuk hogy mi volt az ok,Nálad fogalmam sincs. Semmi tüneted nem volt- nem hullott a szőröd,nem voltak fájdalmaid,a produktumod is rendben volt,nem volt sebed,nem folyt a nyálad,a fogaid rendben voltak,stb,stb,- "csak" egyre kevesebbet ettél. Aztán kaptad a vitaminokat amitől jobb lett minden. Egy darabig. Utolsó napodon újra ettél,azt hittük hogy most már elindultál a gyógyulás útján. Két óra múlva már a többiek között pihentél a virágos kertben. Itt hagytad anyádat is,most már örökre egyedül.Ez után érthető ha nem szerzek neki társat,max 2 évre minek? Ha ő is elmegy (remélem évek múlva),csend lesz. Nem lesz több kurrogás,szöszmötölés,füttyögés,csak a csend.Nagyon nehéz lesz megszokni,aki veletek él és ért titeket,sok örömet kap tőletek. Különleges voltál,hisz itt születtél. Talán "belterjes" voltál,de ezt nem tudhatjuk. Akkor sajnos lehet hogy csak ennyi volt megírva. De ezt is köszönöm,remélem hogy boldog voltál. Legalábbis ez látszott. Nyugodj Békében!

FreestyleFashion Creative Commons License 2014.07.21 0 0 23830

Gyönyörű malackák nagy választékban eladóak!

www.freestylefashion.iwk.hu 

Böszőke Creative Commons License 2014.07.01 0 0 23829

szia,

ez egy kislány:)

itt sok mindent megtudhatsz róluk:

http://www.gemon.ro/vemhes.htm#genital

Előzmény: Renáta Mészáros (23828)
Renáta Mészáros Creative Commons License 2014.07.01 0 0 23828

Segítsetek ! Fiú vagy lány a malacka szerintetek ?

AgathaChristie Creative Commons License 2014.03.29 0 0 23827

Vannak közvetített malackák is. :)

Előzmény: nempite (23826)
nempite Creative Commons License 2014.03.28 0 0 23826

Szia!

Már tájékozódtam korábban is erről a lehetőségről, és az a tapasztalatom, hogy a legtöbb örökbe fogadható "mentett" tengerimalacot társítják és így párban adják őket örökbe. Másrészt Pestre kellene menni ami meg messze van Szombathelytől, különben ha a környéken élnék már biztosan személyesen is megnéztem volna őket. De még nem vetettem el 100%-ban az ötletet.

Előzmény: AgathaChristie (23825)
AgathaChristie Creative Commons License 2014.03.25 0 0 23825

Ha mentett malacka is megfelel, akkor válogatni lehet több helyen is:

http://www.tengerimalacok.hu/

És a Rágcsamentőknél: ragcsamento@gmail.com

nempite Creative Commons License 2014.03.24 0 0 23824

Sziasztok!

Van egy hét hónapos szatén sárga, nagyon élénk és nagyon társra vágyó angol kisfiú tengerimalacunk, akinek szeretnénk mihamarább társat találni. Kérem aki úgy gondolja tudna ebben segíteni, jelezze nekem az alábbi email címen. Lehetőleg fiatalabb hím vagy ivartalanított nőstény szintén angol tengerimalackát szeretnénk mellé.

Címem: nora.fekete1987@gmail.com

Előre is köszönöm a segítséget!

Nóri és Pite

Balthazor Hellman Creative Commons License 2014.03.22 0 0 23823

Most lesz Húsvét! ilyenkor a nyúlketreceket szeretik akciózni. Nekem van egy ilyen akciós nyúlketrecem, elfogadható állapotban. Ha édesapámnak nem kell (ez ma kiderül) akkor Pesten átvehető. 70 vagy 80 cm hosszú darab, illetve van egy faházikó is.

Átmeneti megoldás lehet még az Ikea-ban (szerintem tesco-ban is van hasonló) nagy műanyag doboz.

Előzmény: bogyesz87 (23822)
bogyesz87 Creative Commons License 2014.03.21 0 0 23822

Sziasztok! Segítség kellene két tengerimalacnak, akiket a gazdájuk rám hagyott! :(

Én szívesen befogadtam őket, csak hirtelen nincs arra pénzem, hogy nagyobb ketrecet vegyek nekik, mert jelenleg egy akkorában vannak amiben épp, hogy elférnek. Ráadásul 1 hím és 1 nőstény! Kérlek titeket segítsetek! Esetleg csere terméket tudok felajánlani!

Előre is köszönöm a segítséget!

Melinda

Clauuu Creative Commons License 2014.03.17 0 0 23821

S.O.S. Gazdikeresők! Bundás és Guszti.

Sziasztok!!

Hosszú külföldi tartózkodás miatt új gazdit keresek a srácaimnak!
Bundás egy fekete-fehér hosszú szőrű perui ivaros hím, 3,5 éves.
Guszti egy teknőctarka kis punk frizurás mix, 2 éves ivaros hím.
Kézhez szokottak!!! Szeretnek ölben lenni és egymást is szeretik így együtt szeretném őket örökbe adni! Jár hozzájuk a nagy ketrecük és a házikó is!
A legfontosabb a szerető gazdi!!!

Ha érdeklődtök írhattok nekem emailt a caluka23@gmail.com címre!

Előre is köszönöm!!!

Mutu tengerimalac Creative Commons License 2013.12.31 0 0 23820

Sziasztok!

Szeretném a tengerimalackákkal foglalkozó blogomat bemutatni, hogy minél többen megismerjék.

www.mutumalac.blogger.hu

Itt a saját állatkáim mindennapjairól íródnak rendszeres bejegyzések, továbbá segítséget nyújtok a kezdőknek és válaszolok a felmerülő kérdésekre.

https://www.facebook.com/mutumalacblogja

Üdv,
Mutu

dohonyiz Creative Commons License 2013.12.19 0 0 23819

Hát igen, mindenhol legalább egy ilyet kellene a vásárlók kezébe nyomni malac mellé:

http://www.tengerimalacok.hu/letoltes/malactartasi-kodex.pdf

Előzmény: Böszőke (23815)
dohonyiz Creative Commons License 2013.12.19 0 0 23818

Szia,

http://www.tengerimalacok.hu/

Magyar Tengerimalac-védő Egyesület, sok sok malackával. Facebookon is fent vannak, ott lehet közvetlenül is beszélgetni Velük :)

Előzmény: Katka125 (23816)
Böszőke Creative Commons License 2013.12.18 0 0 23817

http://www.expressz.hu/fel-eves-tengerimalacok-47869295/

Ennek éppen gazdit keresnek,

de találsz bőségesen a hirdetések között:)

Előzmény: Katka125 (23816)
Katka125 Creative Commons License 2013.12.18 0 0 23816

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy van-e valakinek eladó lány pici malackája Budapesten? Nekem van 1 éves lány malackám és neki szeretnék párt vásárolni.

Böszőke Creative Commons License 2013.11.24 0 0 23815

Az élő állatot tartó kereskedések 90%-t meg lehetne büntetni e szerint,ha valaki komolyan foglalkozna ezzel.Sok esetben teljesen tudatlanok,használhatatlan vagy egyenesen káros információkkal látják el a tapasztalatlan vásárlókat,ráadásul e szerint tartják az állatokat,túl könnyen jutnak hozzá,mert annyi a felelőtlenül világra segített szaporulat,hogy sokakat nem érdekel hová,kinek adja csak megszabaduljon tőle.

Örülni lehet,hogy a malackád javulóban van.

Előzmény: Balthazor Hellman (23814)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!