Keresés

Részletes keresés

(S)macika Creative Commons License 2000.11.01 0 0 35
A word oldal nem esik szét, ha lemented html-be?
Előzmény: Vegetable (34)
Vegetable Creative Commons License 2000.11.01 0 0 34
Hali Csilla! :)
Mint a villám! :) A html-oldalakhoz nem értek. De Wordben megirva átkonvertálhatom, bár nem tudom, milyen lesz a végeredmény, lehet, hogy jobban járnál doccal :)
Késöbb megnézem, meg benézek, mert én inkább éjjeli lény vagyok :), és ma még ugye a temetőbe is el kell menni :(
Megpróbálkozom valamivel, csak nem tudom, mikorra lesz meg :) Az apróbb tippeket átnézem, biztos eszembe jut sok minden :) Az jó, ha arj-zem? Sajna időben eléggé korlátozott vagyok :(
Veg :)
Előzmény: Csilla (32)
(S)macika Creative Commons License 2000.11.01 0 0 33
Én most vettem 2 Frontpage könyvet. Tanulok, tanulok, de nem könnyű. Persze tanulgatom a HTML kódokat is. Mindenesetre érdekes. Ha kész lesz valami felrakom az extrára.
Csilla Creative Commons License 2000.11.01 0 0 32
Szia Vegetable!
A könyvajánlót valaki (bocsi de már nem emlékszem, ki volt az)javasolta és mindenféle kézimunkás és saját kezüleg elkészithető dolgok bemutatását okitó könyvre gondoltunk. Tehát ha neked mondjuk van könyved virágkötésről, csomagolásról, asztal díszitésről stb, szivesen látjuk. Az sk rovatba minden belefér, nem tudom voltál-e fent a site-on ma, mert akkor láthatod hogy már milyen színes ez a téma (karácsonyfa diszek, mécsesek, selyem és porcelán festés). Az ékezetekre más is panaszkodott és az itt kapott tanács segitett és már megoldottam, legalábbis nálam Netscape alatt is és explorer alatt is megy jól. Ugy örülnék néhány dekorációs tippnek (adventi koszroú, szárazvirág kompozició, asztal disz, csomagolási praktikák, díszpárnák készitése, gyertya és szappanöntés, cimkekészités, szóval bármi), ha nincs kedved html-ben megszerkeszteni akkor küld el külön a szöveget és a képet és én majd beszerkesztem. Ja és nézz fel ma is mert raktam be uj témákat és módosult az arculat is picit, aztán várlak vissza az észrevételekkel és az anyagokkal. Ja, nálad milyen gyors?
Előzmény: Vegetable (31)
Vegetable Creative Commons License 2000.11.01 0 0 31
Hali! :)
A másik topicban olmastalak titeket, ahonnan átjöttél (és azóta folyamatosan süllyed :)
Sajnos kétbalkezes vagyok az ilyesmikhez, de a virágokat szeretem, és mindenfélét csinálok velük :)
Az oldal tecc! :) A betükkel valami baj van nálam! Pl: "Lesz itt gyöngyf?zés," a hosszu ú-val, ű-vel és ő-vel csinálja. Nem tom mér! :(
Érdekelne, a könyvajánló alatt mire gondoltál. Nekem sok témában vannak könyveim, mindenféle hasznos tipp témakörben is, ezért vagyok rá olyan kiváncsi! :) Díszítési tippek is lesznek? Tudod, ami totál vegyes, és a különböző ajándékok, használati tárgyak, vendégváró tálak, vagy bármi diszítéséről szól :)
Veg
Előzmény: Csilla (30)
Csilla Creative Commons License 2000.11.01 0 0 30
Jaj kicsi emma nagyon sajnálom hogy nem tudod betölteni az oldalat, és sajnos nem tudok tanácsot adni, mert még csak most kezdtem el publikálni és még nem jegyezte be a yahoo (ugyan is a geocities már yahoo), remélem hamarosan bejegyzi és akkor rákereshetsz. Egyébként a sport and recreationban lesz, ott van olyan hogy hobbies, aztán van olyan hogy crafts és ott már meg kellesz legyen, mert ott több kategóriát is megjelöltem (quilting, knitting, crochet, cross stitch, weaving). Próbálkozz még hátha tegnap volt valami gubanc a yahoon. első nap nem sikerült egész nap megnézzni az oldalhoz tartozó postaládát, itt bosszankodtam aztán másnap kiderült hogy nem én voltam béna hanem nem ment a yahoos levelező. Szóval vannak ilyenek ne add fel. Ma is tettem be ujdonságokat. Egyébként észrevettem hogy Netscappel 3x lassabban jön be mint explorerrel :(((
Előzmény: kicsi emma (29)
kicsi emma Creative Commons License 2000.10.31 0 0 29
Más geocities honlapokat meg tudok nyitni, bentről. Tehát a geocities keresőjén keresztül. melyik kategóriába tetted be ezt a site-ot. A Home and family-be? vagy hová?
kicsi emma Creative Commons License 2000.10.31 0 0 28
Képzeld Csilla, nem tudom letölteni az oldaladat. Valamiért le van nálunk tiltva. Még az explorer is elszáll tőle, ahogy be akarok lépni. Teljesen le vagyok törve.
Csilla Creative Commons License 2000.10.31 0 0 27
Kipróbáltam és müködik. hip, hip hurrrrrá :)))
Előzmény: Csilla (26)
Csilla Creative Commons License 2000.10.31 0 0 26
Köszike a tippeket és a véleményt, aranyos vagy. Más valaki, más vélemények?
Előzmény: Havária (24)
Havária Creative Commons License 2000.10.31 0 0 25
Ja és nekem ez a gomb teccett a legjobban: és ez is nagyon jó:

Hav

Előzmény: Csilla (22)
Havária Creative Commons License 2000.10.31 0 0 24
Érdmes a head-ben definiálni a browser számára, hogy milyen kódolásúak a karakterek a szövegben. Ezt az alábbi módon teheted meg:

<HEAD>
...
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=ISO-8859-2">
...
</HEAD>

A lehetséges kódok közül kettőt érdemes megjyegyezni. Az ISO-8859-2 esetében ha egy notepad-ben nézed, akkor helyesen látszanak az ékzetes betűk. Az ISO-8859-1 esetében egy futcsa sorozatot fogsz látni az ékezetes betűk helyén.

Hav

Előzmény: Csilla (23)
Csilla Creative Commons License 2000.10.31 0 0 23
Magyarázza már meg nekem valaki hogy miért van az hogy egy html file ugyanazzal a default font-al írva van hogy kihozza a hosszú ékezetes betűket van hogy kérdőjelet rak helyébe? Ja és mindezt csak Netscape alatt csinálja az InternetExplorer alatt egyformán látszanak mindenhol. Eddig nem is néztem mert nekem Explorer van és most kiváncsiságból megnéztem az oldalat Netscape alatt és szomorúan meglepődtem.
Csilla Creative Commons License 2000.10.31 0 0 22
Sziasztok!
Hát nálam a tar megy lasabban, ez elég gyorsan bejön.
Marianna kedves megkaptad a mailt? A céges cimedre küldtem.
Örülök hogy tetszik. Ma is tettem föl módositást, van rajta uj dolog is.
A webes cimek is jól jönnek majd, hisz van linkek kategória is. Ha meg magyar linkeket találtok az meg külön nagyon jó.
Melyik gomb tetszik a legjobban. Ha nem döntöttök majd én döntok helyettetek :)))
Lőrincz Creative Commons License 2000.10.31 0 0 21
Sziasztok!
Elöször is Csillának gratulálok a kezdetleges, de már látszik, hogy tartalmas web-hez. Én sajnos a szerkesztésben nemigen vagyok jártas, ezért csak akkor tudok jelentkezni, ha sk. valamit leirtam. (persze ha beindul a scannerem, akkor elöveszem a régi ujságkivágásaimat és ontom az anyagokat) egyenlőre gratula! Én pl. gyüjtőm a web és e-mail cimeket, ahol hasonló témával foglalkozók vannak (szeretném a magyarokat) Jó munkát, a hétvégén körülnézek.
Lőrincz
Mulan Creative Commons License 2000.10.31 0 0 20
Csilla, kedves, én megnéztem, de ha ez mindig ilyen lassú, nem sokat fogok nyüzsögni rajta. A TAR ehhez képest olajozott istennyila
Előzmény: Csilla (19)
Csilla Creative Commons License 2000.10.30 0 0 19
Sziasztok!
A hétvégén alkottam valamennyit és azt most teszegetem fel a netre. Tehet már van cim, legalábbis egyenlőre a geocities-re tettem föl. A cime : ez itt http://www.geocities.com/sklwebpage/ . Ehez persze email cim is jár : sklwebpage@yahoo.com. Feltettem ezt azt hogy lehessen látni mire is gondoltam. Van többféle gomb is, döntsétek el melyik maradjon. A logó és a banner is idéglenes hogy lehessen látni hová fog jönni, sőt a cime is változtatható.
Akár html formátumban is jöhet az anyag. Mostmár fogod látni dalia hogy mi az alap vonal és ahoz lehet igazitani a többit. Persze változik még sok minden a cimben használt karakter, a kategóriák főoldalai, megpróbálok majd délután összehozni még főoldalakat is. Jó a téma ötleted is majd alkotok rá gombot és lehet ide is be rakni ezt azt. Persze hogy kezdőknek való cikkekre is gondolok hisz nem mindenki profi, sőt sok a kezdő és azok szivesen veszik a részletes aprólékos egyszerű magyarázatot.
Várom az észrevételeket.
Előzmény: dalia (18)
dalia Creative Commons License 2000.10.30 0 0 18
Csilla!

Konkrátan milyen cikkeket szeretnél?
Htmlben írjam már meg képpel, meg minden, vagy csak txt és majd te formázod?
Témákhoz: Ha én egyzer beindulok, akkor üvegfestéshez máris van 2-3 cikk ötletem. úgy simásan a kezdő szemével
Téma2: lesz olyan, hogy mindenapi-ötletek? Ide apróságokat gondoltam, mint pl. ajándékcsomagolás, vagy dosszié díszités, vagy recepttárolás, stb...

ha gondolod szívesen segítek html.ezésben is... (bár a saját honlapom se tart seholse, dehát..:)))

dália

Ps: Szia havdrágaságom! ***

Mulan Creative Commons License 2000.10.27 0 0 17
És melyik kupacban kell keresni? Elmentem vadkörtézni?:-)
Előzmény: James Bond (9)
Csilla Creative Commons License 2000.10.27 0 0 16
Köszi szépen a hasznos tanácsokat. Lenne egy kérdésem hátha tudsz segiteni. Próbáltam kideriteni a yahoo-n a feltételeket, de nem sikerült, gondolom a regisztráltattam volna magam akkor többet mondt de nem akartm amig nem tudom az oldal nevét. Nem tudod mennyi helyet biztositanak, vannak-e megkötések, ez nincs-e letiltva sok felé (sokan irtásk hogy ezt vagy azt a szolgáltatót letiltották a cégüknél), ilyesmi érdekelne. Köszi előre is.
Előzmény: Havária (8)
Csilla Creative Commons License 2000.10.27 0 0 15
Megpróbálom leírni hogyan képzelem el. Tehát felmész a főoldara, ott lesznek gombok a témakörökről (kötés, horgolás, quilt...)vegyük mondjuk a kötést, rákattintasz a gombra és kijön egy uj oldal azon fel lesznek sorolva a témák (kötő suli, norvég pulcsi, gyerkőc kardigán, ilyenek), mondjuk téged érdekel a norvég pulcsi, rákattintasz az illető gombra vagy linkre és megjelenik az uj oldal ahol ez a pulcsi van bemutatva, onna vissza tudsz jönni és választasz másat ha ugy gondolod. Minden minta, leirás, cikk egy-egy uj html oldalon lesz és a linkek arra mutatnak majd amik között a felhasználó a gombok segitségével barangolhat. Nem tudom elég érthető voltam-e, ha nem kérdezz nyugodtam. Valamit összehozok a hétvégén és akkor mindenki látja majd hogy mire gondoltam, és elmondhatja véleményét, észervételét. Ok lesz igy? Küld el a cikkeidet kicsi emma kedves, türelmetlenül várom. A nyers szöveg is jó majd oldalba szerkesztem és felkerül az oldara.
Előzmény: kicsi emma (14)
kicsi emma Creative Commons License 2000.10.27 0 0 14
Csillukám, azt hogy gondoltad, hogy cikkek? Nekem pl. van egy pár (témábavágó!), de nincs rajta a neten. NEm feltétlenül linkkel akarod megoldani, ugye, Hanem felteszed te jó helyekre - aztán mellesleg linkek is vannak. Ugye?

És a linkek szerintem ne külön pontban legyenek, hanem minden témánál az odavágó linkek helyben legyenek felsorolva. Nem?

Fancsi Creative Commons License 2000.10.27 0 0 13
Szia Csilla, sziasztok...
idetaláltam, majd bekapcsolódok :-)
addig is jó hétvégét!
Éva
Csilla Creative Commons License 2000.10.27 0 0 12
Igen, ez tényleg nagyon érdekes lehet. Itt nálunk valószinüleg én fogom a lapot karbantartani de a beérkező cikkeket fogom berakni, nem tudnám én sem egyedül fentartani, ez is igazi csapat munka lesz reményeim szerint.
Előzmény: James Bond (9)
Csilla Creative Commons License 2000.10.27 0 0 11
Ha bármelyik alkategóriából ami a 7. pont alat van, illetve lesz össze gyül jó sok akkor érdemes nyitni egy másik kategóriát, de amig van 1 vagy 2 gyöngyfűzős cikk addig nem látom értelmét (most egy példát mondtam), ha mondjuk lesz 4-5 cikk az üvegfestésről akkor érdemes külön szedni.Különben arra gondoltam hogy minden cikk egy ujabb frame lesz amikor rákattintasz a menüből a cimére, tehát van a fő oldal ott felsorolva a cikkek cimenként, rákattintasz és az oldal közepén megjelenik, és nem ugy hogy egymás alatt sorakoznak a cikkek egy hosszú oldalban. Én igy képzeltem el de elfogadom mások véleményét is. A hétvégén megpróbálok összehozni valamit és akkor konkrét dolgokról lehet vitatkozni (a jó értelemben vett vitatkozásra gondolok).
Előzmény: kicsi emma (10)
kicsi emma Creative Commons License 2000.10.27 0 0 10
Csilla, szerintem a 7. pontot (sk dolgok) érdemes lenne szétszedni témákra, mert ez így rengeteg...

ke

Előzmény: Csilla (5)
James Bond Creative Commons License 2000.10.27 0 0 9
Nekem van SKL website-om. Meg helyem is. Reklám kevés (inkább semmi, mert az ismerősök oldalainak vannak fenn a logói, meg két bannercsere program, ami nemsokára egyre módosul.). Non-profit. Teljesen. De egyedül nehéz tartalommal megtölteni. Azért jó, ha minél többen csináljuk. Így aki részt vesz benne, viheti a saját rovatát/rovatait. Így is érdekes lehet?
Havária Creative Commons License 2000.10.27 0 0 8
Mégvalami. Gyakorlatilag mindegy, hogy hova rakod az oldalad, mert ha kinövöd a tárhelyet, akkor meglehetősen egyszerű költözni. Annyit kell csak tenni, hogy a régi helyen egy olyan oldalt kell létrehozni, ami informálja az odalátogatót az új címről vagy akár automatikusan át is irányítja oda.

Hav

Előzmény: Csilla (6)
Havária Creative Commons License 2000.10.27 0 0 7
Szia. A névválasztásnál vedd figyelembe, hogy amikor majd igény lesz rá, hogy saját domain neve legyen az oldaladnak (értsd: ne www.extra.hu/skl hanem www.skl.hu legyen) akkor egyrészt ne legyen benne ékezet vagy ne legyen zavaró annak hiánya, illetve ne legyen foglalt a név és ne legyen azonos ismert cég nevével... :)

Hav

Előzmény: Csilla (6)
Csilla Creative Commons License 2000.10.27 0 0 6
Szia Havária!
Köszi a tippeket. Ez jó nagy website lesz, lesz benne több száz file idővel, darabonként kb 10-20 kilósak, szóval ezért kell a nagy tárhely. A Yahoo-n még nem néztem szét, de hamarosan megteszem.
Előzmény: Havária (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!