Keresés

Részletes keresés

tyereskova Creative Commons License 2001.06.01 0 0 95
A The Financial Times című lap érdekes kommentárt közölt.
Ebben leírják, hogy: „Nem az Egyesült Királyság az egyetlen olyan ország, amely azt az illúziót dédelgeti, hogy le tudna vezényelni egy olimpiát. Orbán Viktor miniszterelnök hirtelen elhatározással, de magabiztosan jelentette ki, hogy 2012-ben színre tudnák vinni az olimpia című műsort. Melldöngetésnek és patriotizmusnak mindez tökéletes egy olyan miniszterelnöktől, aki az egy év múlva esedékes újraválasztását készíti elő. Azoknak sem rossz, akiket arra választott ki, hogy miközben körbeutazzák a földet, kürtöljék is tele a világot ezzel az elképzeléssel. Nem érdekes, hogy a költségek akár az 5 milliárd dollárt is elérhetik. Úgy fest, Orbán azt is elfelejtette, hogy a játékokat nem országok, hanem városok látják vendégül. Ráadásul az esemény nem tartható meg a kormánypárti vidéki városok egyikében, hanem erre csak Budapest lehetne képes, amelyet az ellenzék irányít, a tetejébe Demszky Gábor főpolgármester és Orbán éppen hogy csak beszélő viszonyban van egymással. A közelmúltban csaptak össze a fővárosi tömegközlekedés finanszírozásáról szóló vitában. Ki hallott már ilyet?” – fejezi be cikkét a Financial Times.
A Király Creative Commons License 2001.06.01 0 0 94
Ezt a szar szöveget...
A kedvenceid érdekes módon mind diplomát szereztek a kurva nagy elnyomás közepette, sőt ugye még sztárügyvédkedni is tudtak egyesek két üldöztetés között...

Mind hülye, aki ezen lovagol, hogy elnyomó rendszer kiszolgálói!!!

Előzmény: dekoninck (92)
Turai Suttyó Creative Commons License 2001.06.01 0 0 93
ne keverd össze a dolgokat

mi köze a pártállásnak ahhoz, hogy valaki szvahihető vagy nem? ne legyél már ilyen agymosott

Előzmény: dekoninck (92)
dekoninck Creative Commons License 2001.06.01 0 0 92
Én meg inkább elhiszem neki, mint a volt komcsiknak. Basszus, hogy lehetnek még mindig politikusok, mikor ők voltak az elnyomó rendszer fő katonái? Horn, Kovács, stb... Bocs az OFF-ért...
Labor Creative Commons License 2001.06.01 0 0 91
Valóban vannak olyanok, akiknek elhiszem én is, de sajnos nem találom őket a hazai politika egén.
Előzmény: Turai Suttyó (90)
Turai Suttyó Creative Commons License 2001.06.01 0 0 90
nem ezzel van a baj, hanem 2 dolog:

1, én már több milliót is befizettem mindenfélére és mit csináltak belőle? (giga láthatatlan tűzijáték, megaigénytelen milleniumi újság, pápalátogatás pár száz embernek, koronaköltöztetési hacacáré, fantomautópálya, aranykopjás szittyasumér történelmi film. Egyiket sem kértem.

2, Van akitől elhiszem, hogy ennyibe és ennyibe kerül, ezt és ezt fogjuk csinálni, mert megvan a képességünk, kapacitásunk, gyakorlatunk. Na ezek nem ők.

Előzmény: dekoninck (89)
dekoninck Creative Commons License 2001.06.01 0 0 89
Nem?
dekoninck Creative Commons License 2001.05.31 0 0 88
Nem is olyan sok az az 1000 milliárd forint. Fejenként minden állampolgárnak be kéne fizetni 100000 (százezer) forintot, és kész. Én hajlandó lennék adni ennyit, akár most is. (És nem egy, hanem 5-10 év alatt kellene befizetni a fenti összeget!)
Turai Suttyó Creative Commons License 2001.05.30 0 0 87
aki "nagy"-ot álmodik, az arra is ébredhet, hogy maga alá csinált...
Labor Creative Commons License 2001.05.30 0 0 86
Es erre te csak most jottel ra? Emberek, nyissuk mar ki a szemunket. Szerintem baromi egyertelmu volt mar az elejetol.
Előzmény: PolluX (83)
Ficium Creative Commons License 2001.05.28 0 0 85
DF.

Szerintem védd le az ötletet.

Ha lessz Olimpia, akkor 2-4 évre rá érdemes lenne egy világkiállitást is rendezni, hogy még egyszer hasznosuljanak a beruházások (infrastruktura, szállodák, csarnokok). Igy dupla haszon lenne.
És ingyen lenne metro, Duna híd, autopálya.
Azaz nem ingyen csak visszahozná az árát.
Mert ezekre amúgy is szukség van!

Más kérdés, hogy legelőszőr az utánpotlás nevelésbe kéne pénzt rakni, hogy ne "csak" 20 aranyat szerezzünk.

Előzmény: Dark Future (82)
PolluX Creative Commons License 2001.05.28 0 0 84
Bocs!
samaranch=Samaranch és OVI=ovi
PolluX Creative Commons License 2001.05.28 0 0 83
Ma reggel 6 órától -ekkor hallotam a Pokorni elnök nyilatkozatát- ez a topic már a politika alá tartozik.
Szerinte aki mer "nagyot álmodni" (mint OVI) az 2002 ben a FIDESZ re szavazzon. Besz@rok.
Ezek szerint megint hülyének néznek. Nem a nagy nemzeti sporthagyományok okán kívánjuk megrendezni, mint OVI blöffölte a samaranch-nak, hanem egy újabb piár trükk miatt.
Azonnal át kell nevezni a Magyar Olimpiai Bizottságot HappyEnd nek.
Hogy a FIDESZ az 1500 milliárd-ból mit tudna lenyúlni...
Dark Future Creative Commons License 2001.05.27 0 0 82
Ezennel közreadok egy elég érdekes javaslatot, és kíváncsi vagyok a véleményetekre. (Újságírók figyelem! Nem lenyúlni saját ötletként! :-)

Igen, RENDEZZÜNK olimpiát!!!! De nem akármilyet, hanem:

TECHNIKAI OLIMPIÁT !!!

Szerintem óriási lenne az igény egy ilyen rendezvényre, nagy tömegeket vonzana, ugyanakkor egy "igazi" olimpia töredékébe kerülne csupán.

A terv a következő:
Van Forma-1 pályánk, vannak nagyon jó rally-terepeink, salakos pályáink, erre alkalmas vizünk (Duna, Tisz-tó), világbajnok műrepülőnk stb. Mi kell még?
Csináljunk egy olyan olimpiát, ahol nem az emberi erőé, hanem a gépeké, a technikáé a főszerep. Legyen egy 8-10 napos versenysorozat, amelynek része a szokásos F1 viadal, de emellett egyéb gyorsasági autós és motoros, salakmotoros, rally, gyorsulási, műrepülő, sárkányrepülő, vitorlázó, ejtőernyős, siklóernyős, hőlégbalonos, búvár, vizisíző, ill. mindenféle extrém kategóriákban folyna a kűzdelem. Azért lenne ez más, mint a szokásos versenyek, mert lenne egy közös keret, egy országok közötti nemhivatalos pontverseny stb. az olimpiához hasonlatosan. Újszerű lehetőséget adna a technikai sportok űzőinek is: alkalmat a reflektorfénybe kerülésre, nagyszabású nemzetközi találkozót, tapasztalatszerzést a kisebb országoknak.
4 évenként lehetne megrendezni a TechnOlimpia-t, lehetőleg páratlan évben, hogy akkor is legyen valamilyen nagy nemzetközi esemény. Az amik, japánok szerintem ugranának rá.
A megrendezés nem városokhoz, hanem tartományokhoz, régiókhoz kapcsolódna.
Bemutatkozhatnának újfajta, kevésbé ismert versenyek és sportágak is, ill. az izgalmak fokozására ki lehetne találni egy-két technikai kűzdősportot is (mint pl. paintball, vagy a japánoknál divatos "robotok kiszorítós kűzdelme" játék).
Az eseményt természetesen rengeteg nemzetközi (PR jellegű, az országnak pénzt hozó!) bemutató kísérné: új sportautók, motorok, kishajók, sporteszközök premierjét lehetne erre az eseményre időzíteni.

Stratégia: ha jó a program, akkor idejönnek a népek, meg odaülnek a TV elé, de akkor jön a sok reklámbevétel is, amiből viszont értékes és érdekes programokat lehet szervezni stb. Ez ilyen egyszerű!

Várom a reakciókat és a további ötleteket!

PS.:
És így még az is biztos, hogy miénk lenne az első megrendezés joga...

PS2.:
Meg persze ez lehetőséget adna a búsuló juhász-gulyásleves-szilvapálinka háromszögből való kitörésre is, mert ilyen alapokról (szerencsére) nem lehet "imidzselni" egy technikai versenyt, ugyanakkor jó lehetőséget biztosítana az ország városainak, tájainak, igazi értékeinek bemutatására.

hobe Creative Commons License 2001.05.26 0 0 81
Teli olimpiat is akarok! Es Parizs-Ddakart mondjuk Szeged-Gyor utvonalon! Es Vendee Globe-ot a Velencei tavon!Egyeb javaslatok?
A Király Creative Commons License 2001.05.25 0 0 80
Egészen Atlantáig rövid távon bukta volt az összes. Azóta nyereségesek. Összejön az a pénz: belépők, reklámbevételek, TVközvetítési díjak, egyéb szponzori "beugrók". De nem ez a nagy lé benne, hanem az, amit szerintem felelős gondolkodású ember soha ki nem jelenthet, hogy ki tud számolni.
Csak egy példa: tegyük fel olimpiát nyer egy magyar csapat. Ugyanez a csapat elindul a következő világversenyen, ahol többek között miatta is jönnek az újabb szponzorok, nézők. Na most, ott is dől a bevétel, amiből a magyar szövetség is kap a nemzetközi szövetségtől. És ezt a pénz visszajön/hazajön, a magyar sportba...Mondjuk ez eléggé sablonos, meg nem egészen így van, de ilyenekre gondolok, tudnék még 100 másik példát mondani.
Előzmény: Labor (79)
Labor Creative Commons License 2001.05.25 0 0 79
Hogy is térül majd meg az a billió? 1 millió látogató fejenként egymillát költ? Persze, tudom, más bevétel is lenne, csak érdekel, hogy lehet-e rajta bukni nagy combost.
A Király Creative Commons License 2001.05.25 0 0 78
Nem mintha egy nagy vízi ember lennék, de speciel az atlétikának és más szabadtéri sportoknak, meg főleg a nézőknek leginkább megfelelő időjárási időszak /ha van ilyen kifejezés egyáltalán/ közel sem esik egybe a balatoni "nagy szelek" idejével...Arra meg kár lenne blazírozni, hogy pont abban a 2 hétben lesz elsőrangú vitorlás-szezon.
Lehet, hogy nagy baromságot mondok, de nekem egyébként úgy dereng, hogy nem is kötelező vitorlás-versenyeket rendezni, csak ahol megfelelőek a rendezés feltételei. Az is lehet, hogy ez egy elavult szabály, de mintha rémlene.

Suttyó közbevetésére meg annyit, hogy volt már Svédországban "lovas-olimpia"!

Előzmény: stonedrop (76)
Turai Suttyó Creative Commons License 2001.05.25 0 0 77
csinálnak egyet
visszajön az ára

de hogy visszük le Horvátországba, mikor még csak nem is ország, hanem város pályázik?

stonedrop Creative Commons License 2001.05.25 0 0 76
Állítólag a "vitorlás" sportokat leviszik az Adriára. Amikor én tervezgettem magamban akkor a Baltonra gondoltam (bízva benne, hogy lesz szél). De ha van rá lehetőség akkor Horvátország valóban jobbnak tünik.
Ha jól tudom akkor Bécs is pályázik. Na ők hogy oldják meg? Nekik még Balatonjuk sincs :)
Előzmény: A Király (75)
A Király Creative Commons License 2001.05.25 0 0 75
Nem tudom az 50 olimpiás topic közül hova írtam már jó régen, hogy meg voltam róla győződve, hogy ez csak nekem jutott eszembe :)))

Ezennel el is vállalom a szervező-bizottság vezetését! Várom az ötleteket, mert hacsak vissza nem csatoljuk Horvátországot, akkor a szörffel, meg a vitorlázással nagy gondban leszünk... :)

Előzmény: stonedrop (74)
stonedrop Creative Commons License 2001.05.25 0 0 74
Bocs, ha valakit megbántottam. De nekem úgy tünt, a többség nem szimpatizál a bp.-i olimpia gondolatával. Én sem vagyok egy FIDESZ hívő, de azért nekik is lehetnek jó ötleteik. Én már évek óta dédelgetem magamban ezt a gondolatot, hogy szerintem meg tudnánk csinálni. Végre nálam "fontosabb" embereknek is eszükbe jutott.
Turai Suttyó Creative Commons License 2001.05.25 0 0 73
miért lennénk felháborodva?

Előzmény: stonedrop (70)
A Király Creative Commons License 2001.05.25 0 0 72
Én most sem vagyok, sőt :))) Csak a mostani "sportvezetésnek" ne sok köze legyen hozzá...
Előzmény: stonedrop (70)
A Király Creative Commons License 2001.05.25 0 0 71
Gondolom így van, ennyire nem mentem bele a közvetítési jogokba. A kapacitás pedig egyértelmű.
...és Héder Barna a rendező /csak, hogy tudd, hogy azért figyelek :)))/
Előzmény: stonedrop (69)
stonedrop Creative Commons License 2001.05.25 0 0 70
Ha Horn Gyula akart volna olimpiát rendezni, akkor is így fell lennétek háborodva?
stonedrop Creative Commons License 2001.05.25 0 0 69
"Szóval a NOB már x évre el is adta a közvetítési jogot (ha jól emlékszem a NBC-nek), ezért a magyar TV is ugyanúgy tőle venné meg, mintha Kenyában lenne az esemény."
Az NBC csak az amerikai jogokat vette meg. Az európai jogok az Eurovisionál vannak. Egy olimpiai közvetitést amúgy sem a Magyar Televízió csinálna. Nincs nekik erre kapacitásuk. Még az amiknak sem volt. Ez egy nemzetközi kooperáció eredménye (a vívást már 2 ciklus óta a magyarok közvetítik).
Előzmény: A Király (64)
A Király Creative Commons License 2001.05.25 0 0 68
Semmi gond.

Persze, hogy hülye lett volna megtartani a jogokat :)

Előzmény: Hayloft Ezekiel (67)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2001.05.25 0 0 67
Bocs Király, lehagytam a smiley-t és kösz az infót, nem tudtam hol vannak a jogok. De logikus, hogy a NOB értékesítette őket.

Hayloft

Előzmény: A Király (64)
Qqberci Creative Commons License 2001.05.24 0 0 66
Nem kell aggódni, fijjug, ki fogjuk nőni OVi-t is az olimpiájával, mint ahogy túléltűk a világkiállítást is...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!