Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.06.14 0 0 55
nem titok : magyart szétlopták az elkúró féle szocik az elmúlt 100 évben
Előzmény: Korneni (52)
Korneni Creative Commons License 2010.06.11 0 0 52
bocsi nem az ország van 3.helyen,hanem new orleans!!
Előzmény: Korneni (50)
Korneni Creative Commons License 2010.06.11 0 0 51
és amúgy is ha ennyire utálod a saját néped,akkor miért nem társalogsz az amerikai barátokkal?
Előzmény: Korneni (50)
Korneni Creative Commons License 2010.06.11 0 0 50
senki nem akar lopni az nem az én műfajom!!!csak az elöző hozzászolásodban volt egy megjegyzés IDÉZEM: persze tudom,hogy magyarban mindenki lopni szeret ha tud!hát nem tudom amerikába van e nagyobb bünözés vagy itt?de sztem te is félig magyar vagy,valamilyen uton módon!elég szomoru hogy így beszélsz a saját véredről!de ha már lopásról beszélünk,nálatok van a legtöbb lopás és gyilkosság!tavaly csak new orleansba volt 340 gyilkosság!minden napra egy,nem semmi!gratula!büszke lehetsz!!magyarországon 15 év alatt nincs ennyi!akkor még nem beszéltem a kocsi lopásokról,meg a betörésekről!3.helyen vagytok a legveszélyesebb országok listáján!akkor miről is beszélünk??
Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.11 0 0 49
lopni akarsz nyanya ökörmódon ? szólj és adok pénzeccskét
Előzmény: Korneni (48)
Korneni Creative Commons License 2010.06.10 0 0 48
Lopni mi?Barom arcu!!!
Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.07 0 0 45
miért ne jönnék vissza fél évig 6 órányi szlovák tartózkodás után ? nem találod meg te se mert a balatoni villánkban lesz az usa rendszámú kocsi . nem zavar , ha tovább erőlködsz !
Előzmény: Törölt nick (42)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.07 0 0 44
ezt írom hetek óta,van usa állampolgárságom és ha megfeszül az VPOP akkor is tarthatok usa rendszámmal kocsit az idők végezetéig ha félévente átmegyek mongyuk szlovákba és azt dokumentálom mongyuk 1 ottani parkolási cédulkával mert így betartottam a magyar törvényt betű szerint.ugyanezt csinyálom usában mert évente eccer bemegyek new hampshirebe  kb 6 órára és ottani rendszámom van mert az a legjobb
Előzmény: Törölt nick (42)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.07 0 0 43
értsd meg nagynehezen,hogy amit csináltok az ellenkezik a saját törvényetekkel . persze tudom,hogy magyarban mindenki lopni szeret ha tud . én persze átbaclak majd titeket a new hampshiri vagy egyéb state rendszámommal !
Előzmény: Törölt nick (42)
kabalaa Creative Commons License 2010.05.28 0 0 40
röhej!
mirkofoto Creative Commons License 2010.05.21 0 0 39

"Külföldi rendszámért bírságolnak a fináncok

A vámhatóság fokozottan és folyamatosan figyeli az olyan, jellemzően nagy értékű gépjárművek jogszerű használatát, amelyek az Európai Unión kívüli valamely ország forgalmi rendszámával rendelkeznek. Az ellenőrzést az elkövetkező időszakban Magyarország külső határszakaszaira is kiterjesztik.
A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) szombati közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a jogszabályok szigorú feltételeket határoznak meg a nem közösségi árunak minősülő gépjárművek behozatalával és használatával kapcsolatban. Ezek teljesítésével van ugyan lehetőség a járművek alkalomszerű használatára Magyarországon, de a rendszeres belföldi és tartós használat kizárólag a vámok és a nemzeti adók megfizetése után lehetséges.

A vámhatóság lezárt ellenőrzései során minden harmadik esetben azt állapította meg, hogy az érintett gépjárművek magyarországi használata nem jogszerű. A mintegy száz járművet érintő ellenőrzések tapasztalatai szerint a jogsértéseket jellemzően olyan, Magyarországon lakóhellyel rendelkező személyek követik el, akik az Európai Unión kívüli ország rendszámával rendelkező gépjárművet behozzák Magyarország területére és azt a megfelelő vámeljárás lefolytatása nélkül, rendszeresen és tartósan használják - derül ki a közleményből.

A jogszabályok erre nem adnak lehetőséget, sőt kötelező szankciók bevezetéséről rendelkeznek. Ezek szerint a vámok és adók beszedésén túl a vámhatóság vámigazgatási bírságot szab ki, illetve büntetőeljárásra is sor kerülhet.

A közlemény szerint az előírt összegek beszedése érdekében a vámhatóság már az ellenőrzés során vámbiztosítékot követel, ennek összege megegyezik a későbbiekben kiszabandó köztartozás összegével. Ha az ügyfél a felszólításra nem nyújt vámbiztosítékot, akkor az eljárás végéig korlátozzák a gépjármű feletti rendelkezési jogát.

A vámhatóság közúti ellenőrzései során folyamatosan vizsgálja az érintett gépjárművek használatának jogosságát. Igénybe veszik a rendőrség segítségét is, amely önálló ellenőrzései, illetve a vámszervekkel közös akciók keretében közreműködik a jogsértések kiszűrésében és felderítésében. "

forrás: MTIEz pedig a VPOP állásfoglalása:

http://www.vam.gov.hu/viewBase.do?elementId=11547
Előzmény: Törölt nick (38)
mirkofoto Creative Commons License 2010.05.20 0 0 37
"Persze azt megint csak elő kell hozni, hogy Floridai rendszámhoz Floridai jogsi, cím, kettős állampolgárság, munkavállalási engedély, stb dukál..."

-igen, ha ezek a feltételek adottak, akkor csak te furikázhatsz vele, de aki csak magyar állampolgár, az egyáltalán nem vezethet itthon usa rendszámú kocsit még akkor se ha rokona ül mellette, aki amcsi és akkor se, ha legálisan van a kocsi itthon...

Ha a Horvátokhoz kilépsz, akkor miért is tennél kerülőt Szlovénia felé, amikor Szlovénia is EU-és belépsz és ha visszajössz Horvátországból Magyarországba, akkor ugyanazokkal a feltételekkel tudsz belépni itthon, mivel mi is EU-s ország vagyunk. Gondolod a Horvát-Szlovén határon nem ugyanaz a belépés, mint a Horvát-Magyar határon. Ugyanaz, mint az Ukrán-Magyar határ vagy bármelyik EU- 3. ország határa. Mindenhol ugyanúgy van beléptetés.

Ha te be tudsz úgy hozni 3. országból kocsit, hogy nem fizetted meg utána amit kell, és elkap a MECS, akkor a sokszázezres bünti mellé még a kocsit is le fogják foglalni...

Igazolást pedig maximum illegálisan tudsz kicsikarni a horvátoktól, mert normál esetben a belépésed tisztességes papírjaival fognak csak adni...
Előzmény: Törölt nick (36)
mirkofoto Creative Commons License 2010.05.16 0 0 32
1. Szlovénia és Ausztria is EU tag, tehát Szlovéniába kimész, nem léptél ki... Ha 3. országba mész, csak akkor lépsz ki...

2. Milyen papírt kérsz és honnan? Senki nem ad ilyet. Ha elhagyod az EU-t, akkor kérhetsz kiviteli nyilatkozatot a személyes holmidban szereplő laptopra, fényképezőre kamerára stb, amit előtte számlával igazolsz, hogy itthon vetted, mert különben nem kapsz rá pecsétet. Ne hülyítsük már a népet...
Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.10 0 0 30
úgy is átverheted avámosokat,hogy kilépsz szlovénia felé ahol papírt kérsz,hogy kilépttél,átgurulszosztrákba ahol fél óramúlva belépszvámosok nélkül magyarkába
Előzmény: Ella3 (26)
Ella3 Creative Commons License 2010.05.07 0 0 26
A vámosok álláspontja szerint állítólag nem vezetheti (tem). Pedig a nagybátyám és még a vezeték nevünk is azonos. Állítólag nincs hozzá jogosultságom. Mert nekem "csak" magyar állampolgárságom, jogsim és címem van. És fél évente el kéne hagynia a kocsinak az országot is, de mondjuk ezt nem hinném, hogy tudják ellenőrizni.
A gáz az,hogy ő 1 hét múlva visszamegy és hát nem szeretnék beleszaladni egy vámos kommandóba, ha nem tudom 100%-ra, hogy mi a helyzet.
Ella3 Creative Commons License 2010.05.07 0 0 23

Sziasztok!

 

Az én kérdésem az lenne, ha legálisan van itt a floridai rendszámú autó (a tulajdonos kettős állampolgár, van floridai állandó lakcíme, fél évnél kevesebb időt tartózkodik itthon), de az autó itt marad Magyarországon. Családtag vezetheti?

 

Gabi

bobobebe Creative Commons License 2010.04.28 0 0 19
Sziasztok!
Most találtam rá erre a fórumra. Esetleg nekem is tudtok segíteni. Van egy amerikai rendszámú 8 éves ML500-as Mercédeszem, amire az áfa és a vám is ki lett fizetve. Tudjátok esetleg hol tudnám eladni?
Köszönöm.
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.27 0 0 17
ird ide az okos titkot
Előzmény: Törölt nick (16)
Grones Creative Commons License 2001.10.16 0 0 15
Sziasztok!

Eléggé beleástam magam a témába mert éppen döntenem kell, hogy magyar vagy külföldi rendszámú legyen az autóm. Szóval van egy rendelet (10/1996 III.25. PM. rendelet 38/A) ami erről szól. Nagyjából az van benne amit tec1 írt. A fő gond szerintem a kilépéssel van, befelé elég könnyű átjönni és legrosszabb esetben is visszafordítanak. Kifelé viszont már elkövetted a csempészetet -ha észreveszik- hiszen az autó Mo.-on van és nem jelentetted be. Az a furcsa, hogy a jogszabály ellenére is van két ismerősöm aki gépjármű-útlevél nélkül mászkál és minden gond nélkül megúszta eddig. Viszont ismerek olyat is akinek elkobozták belföldön a Porschéját.
Szóval elég bizonytalan a helyzet nem tudom érdemes-e kockáztatni.
Talán ez a "külföldi bérautó" dolog érdekes lehet, utána nézek.

Előzmény: tec1 (14)
tec1 Creative Commons License 2001.05.21 0 0 14
Sziasztok!

Egy kicsit későn akadtam rá erre a topicra, de leírom a tapasztalataimat. Valóban létezik valamiféle jogszabály ami szerint a rád bízott dolgokra vigyáznod kell! Ez igaz egy autóra is amit természetesen vezetned is kell! Más kérdés az autó behozatala. Jelenleg magyar állampolgár csak kettős állampolgárként vagy állandó külföldi tartózkodási engedéllyel hozhat be autót a határon. Minden más esetben autóútlevelet kell csináltatni ami viszont nem egyszerű. Idén a külföldi tartózkodási engedély és/vagy munkavállalási engedély mellé egy jegyzői igazgolást is le kell adni ami szerint az állandó lakhelyed szerinti jegyző igazolja, hogy te 6 hónapnál többet tartózkodsz külföldön. Tavaly még volt lehetőség külfödi vállalkozás fenntartójaként tartózkodási engedély nélkül is behozni autót autóútlevéllel de az idén ez már nem működik.
Sokan használnak Magyarországon külföldi rendszámú autót normális papírok nélkül. Egy rendőri ellenőrzésen át lehet dumálni magát az embernek, a gond a vámosokkal van.
Ha belefutsz egy vámkommandó ellenőrzésbe ők nagyon pontosan tudják a jogszabályt.
Ilyenkor azonnal kell keríteni egy külfödi állampolgárt aki igazolja, hogy az autót ő hozta be az országba és rád bízta. Ha ilyen nincs akkor sajnos lefoglalhatják az autót. Ez viszont elég gázos mert devizabüncselekmény miatt indíthatnak ellened eljárást. Az autót csak a vámérték kifizetése után kapod vissza.
A másik gond az autóúlevéllel, hogy 180 napnál többet nem lehet az autó az országban! (Hogyan is lehetne, ha a jegyző igazolta a te tartós kinttartózkodásodat!)
Autókölcsönzőben dolgoztam, ott is voltak külföldi rendszámú autók, de úgy tudom, hogy már nem nagyon teszi egyik cég sem, mert gondok lehetnek belőle.
Még egy érdekesség: Ha egy magyar állampolgár külföldi bérautóval jön haza akkor a határon az autót vámelőjegyzésbe kellene vetetni és kilépéskor igazolni, hogy elhagyta az országot!
Ugyanez a gond az autóútlevéllel is: ha véletlenül ellopják az autót akkor ki kell fizetni rá a vámot!
bocs ha kicsit hosszú voltam

tec1

Tonx Creative Commons License 2000.10.09 0 0 13
Hi!
Magyar szemely akinek kulfoldi rendszamu autoja van az ugy vezetheti hogy csinaltat a hataron egy autoutlevelet. Abba bele lehet iratni azoknak a szemelyeknek a nevet meg az utlevelszamat akik vezethetik a kocsit Magyarorszagon. Viszont minden egyes hataratlepesnel le kell pecseteltetni. Ha a Magyarorszagon toltott ido tobb mint 180 nap akkor meg meg sulyadot is kell fizetni utana. Ilyenkor utlevel is kell hozza nem csak a szemelyi meg a jogsi. Onnan tudom hogy apamnak osztrak rendszamu kocsija van es neki is kellett autoutlevel. Hataron kell csinaltatni es tavaly kb 800 ft. volt csak az okmanybelyeg hozza. Egy evig ervenyes az autoutlevel es ha nincs lepecsetelve akkor lehet hogy baj lesz belole egy ellenorzes folyaman. Arrol sajnos nincs infom hogy kulfoldi allampolgar kulfoldi kocsijat vezetheti e magyar ember itthon.
Tonx
bundee Creative Commons License 2000.10.09 0 0 12
Udv...

Hogyha itthon (marmint, M.O.) vezet valaki usa rendszamu kocsit, es az amcsi jogsijat bemutatja az igazoltato rendornek, akkor kell hozza az utlevel is - ami vegulis ertelemszeru, hiszen ha egyszer kulfoldi az illeto, akkor igazolja magat utlevellel is.

Ha nincs utlevel, akkor az 5.000 forint :)

bundee

Előzmény: szappan (11)
szappan Creative Commons License 2000.10.09 0 0 11
Szia Pestiutca.Leellenoritem (ez sem rovid szo) a jogsim eskuszom Neked tenyleg 7 evre kaptam meg ervenyes 98-05 ig.Az allam Florida. Egyebkent nem torvenyszeru hogy amit it megtehetsz otthon nem es forditva.Magyarorszagon egy paran igy probalnak kibujni a mindenfele vamok es illetekek fizetese alol.Kulfoldi rendszamu autot vezetnek kulfoldi papirokkal elhintik az igazoltato rendornek,hogy kettos allampolgar,vagy kulfoldi.A szerencsetlen rend ore meg nezegeti a plasztikkartyat amihez nincs (minek is) a leolvaso keszulek.Elengedi a tagot az esetek tobbsegeben.Legalabbis eddig csak elengedesrol hallottam. Egyebkent nem tudom szerinted Te vezethetnel az Usaban magyar rendszamu kocsit? Ha tul hulye a kerdes ne haragudj.
Előzmény: pestiutca12 (8)
pestiutca12 Creative Commons License 2000.10.08 0 0 10
Oh, esetleg olyan külföldi kocsirol van szo, akinek a gazdája nincs M.O.-on?
Mert én olyanra goldoltam, amivel én megyek látogatoba és valaki otthon kölcsönkéri.
Azt szerintem biztos lehet.
A többi variácio már lehet, hogy komplikáltabb.
LUCzI FERencz Creative Commons License 2000.10.08 0 0 9
Utolso informaciom szerint magyar allampolgar tenyleg nem vezethet kulfoldi kocsit. Valami devizalis magyarazatot adtak ra, de amikor felhivtam a vamosokat, mindenki mast mondott.
Volt amikor kozl. rendor azt mondta, hogy lehet vezetni, a kollegaja meg hogy nem. A vamosokkal ugyanigy voltam, mikor kerdezoskodtem.
Valoszinuleg az lehet a gyakorlat, hogy elvben tilos, de csak akkor szolnak erte, ha mar mast nem tudnak kitalalni hogy birsagoljanak.
pestiutca12 Creative Commons License 2000.10.08 0 0 8
Kedves szappan

Nem tudom melyik allamban laksz, de az en Massachusetts-i vezetesi engedelyem csak 3 evig ervenyes.
Kulonben elképzelhetetlennek (hü de hosszu szo) tartom, hogy en otthon vezethetem az amerikai vezetesi engedelyemmel a hugom magyar kocsijat de ugyanakkor ö nem vezetheti a magyar engedelyevel az en kulfoldi kocsimat. Itt valami nem stimmel.

Előzmény: szappan (2)
berill Creative Commons License 2000.10.08 0 0 7
Sziasz!

Én úgy tudom, hogy ha magyar autót vezet külföldi, akkor annak kelle legyen:

-nemzetközi jogsi
-bérleti szerződés vagy meghatalmazás a vezetésre a tulajtól

ha külföldi itt tartózkodó a tulaj és te akarod vezetni akkor :
(ismerőseim úg csinálják, hogy ismerik a rendőröket otthon), de amúgy szerintem nem vezethetsz...

Egy autókölcsönzőben dolgoztam 3 évig, igaz ennek már egy éve, de talán nem sokat változott azóta ez a szabály.
A másodikban nem vagyok biztos, Taszáron dolgozó amerikaiak autóit illetve a céges autókat simán vezetik a magyar sofőrök illetve "barátnők" :)

berill

szappan Creative Commons License 2000.10.08 0 0 6
szerintem ezt a gyalog es kerekparosok elonyet jobban tiszteletben tartjak Mo.on mint itt.Lehet azert mert itt az atlageletkor 70 ev es nem vesznek eszre a zebran,de ha latnad ahogy kapkodom a virgacsaim mikozben anyazok:)))
Előzmény: II.George (3)
szappan Creative Commons License 2000.10.08 0 0 5
A floridai, ha sikeresen vizsgazol helyben egy foto alairas es meg is kaptad
Előzmény: II.George (3)
II.George Creative Commons License 2000.10.08 0 0 4
Bocsanat, a DMW helyesen DMV!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!