Keresés

Részletes keresés

Oxana Creative Commons License 2004.11.13 0 0 140

Köszönöm a szíves invitálást. Egyszet talán fogok is vele élni. Amúgy a kegyelmet elég sűrűn gyakorolom, mert ugye a "szegény gyerekek"...

 

Előzmény: Törölt nick (135)
mamicska Creative Commons License 2004.11.12 0 0 138
Akkor Te vigyázol Rá!
unokák most mentek el:-)))De jó volt :-)))))))
Előzmény: Törölt nick (137)
mamicska Creative Commons License 2004.11.12 0 0 136
Józsikám,vihar lesz felétek éjszaka!!Égzengéssel...szegény Magdi:-)))
Előzmény: Törölt nick (133)
Oxana Creative Commons License 2004.11.12 0 0 134

Jó étvágyat, kedves Józsi!

Én is imádom a csülkös babot. Hát ha még valaki megfőzne helyettem! Az a szomorú, hogy közben 40 db dolgozatfüzet vár rám.

Előzmény: Törölt nick (133)
mamicska Creative Commons License 2004.11.12 0 0 131
ennél mélyebb nem is lehetsz,lassan megtáltosodsz!!

mint a fiákkeres ló!.-))
Előzmény: Törölt nick (130)
oszibá Creative Commons License 2004.11.10 0 0 129
ez inkább elefántlábnyom gomba
Előzmény: Törölt nick (113)
könyvtároslány Creative Commons License 2004.11.04 0 0 128
volt egy haverom, akinek az apukája nagyon értett hozzá, és annakidején sokat jártunk együtt kirándulni. A gomba is olyasmi, ahol az ember gyakorlati képzésre (is) szorul.
Előzmény: mamicska (127)
mamicska Creative Commons License 2004.11.04 0 0 127
de jó Neked,hogy így ismered a gombákat!
Egyszer vettem egy gombakönyvet,de attól még bizonytalanabb lettem,amikor végignéztem,hogy mennyi rengeteg féle van.
Előzmény: könyvtároslány (126)
könyvtároslány Creative Commons License 2004.11.04 0 0 126

kétféle - a bimbós és az óriás. mindkettő ehető és finom.

nyáron szoktunk gévagombát is szedni, ami tulajdonképpen nem gomba, hanem egy tapló - de frissen nagyon finom. rendszerint korhadó fűzfákon, - vízparton nyől.

Előzmény: mamicska (125)
mamicska Creative Commons License 2004.11.04 0 0 125
de pöffeteg is több van,nem?

Gyerekkoromban Bagolyirtáson nyaraltunk egy egyházi nyaralóban,ahol volt apácák isteni gombás ételeket tudtak főzni!!!Az ott nyaraló tisztlendők reggel elmentek gombát szedni és délben már ott illatozott az asztalon ...
Előzmény: könyvtároslány (124)
könyvtároslány Creative Commons License 2004.11.04 0 0 124

ki tudja, honnan szerezte a szakértői bizit. A TIT tanfolyamán két év volt az oktatás.

Én is szoktam gombászni, de tutira megyek: csak olyat szedek, aminek nincs mérges párja (fenyőgomba, pöffeteg...)

Előzmény: mamicska (123)
mamicska Creative Commons License 2004.11.04 0 0 123
Néha az az érzésem,hogy a szakértők mindegyike sem igazán szakértő!
Előzmény: Oxana (122)
Oxana Creative Commons License 2004.11.04 0 0 122
Azért az sem piskóta, amikor a gombaszakértő gyereke kerül be a kórházba mérgezéssel. Ezt tegnap hallottam a rádióban, hogy ilyen eset is volt már.
zvajda Creative Commons License 2004.11.04 0 0 120
Te Kovi és mi történt összetörted magad,vagy még idejekorán megálltál előttük?Nehogy úgy járj mint az ecceri éticsiga az erdő ösvényének keresztezésekor:))
Előzmény: Törölt nick (116)
mamicska Creative Commons License 2004.11.03 0 0 119
Talán az előző évek nagy száraz időszakai nem tettek jót a gomba fejlődésének.
Előzmény: Törölt nick (118)
mamicska Creative Commons License 2004.11.03 0 0 117
Jól jegyezd meg a helyét,jövőre is lesz ott!
Legalábbis a telken így csinálják és boszorkánykörben nőnek.

hogy nem volt az idén,hát annyi eső esett a nyár elején?


Nagy csapat gombával én is találkoztam,de nem szedtem le egy csomaggal sem a hűtőpultról.
Szaloncukrokat vettünk,mikulásokat,játékokat.
csókollak.
Előzmény: Törölt nick (116)
mamicska Creative Commons License 2004.11.03 0 0 115
ezt édesítővel is meg lehet csinálni,nem is rossz..
Előzmény: oszibá (112)
mamicska Creative Commons License 2004.11.03 0 0 114
hamm,bekapja!!

nem férges a gomba már?
Előzmény: Törölt nick (113)
oszibá Creative Commons License 2004.10.18 0 0 112

Krémsajtos szőlődesszert

 

Hozzávalók:
40 dkg szőlő,
15 dkg tejszín krémsajt,
5 dkg reszelt ömlesztett sajt,
5 dkg darált dió,
1/2 dl bor,
1 evőkanál porcukor.

Előkészítés: szőlőt megmosom, lecsöpögtetem és leszemezem. A krémsajtot a borral, a dióval és a porcukorral simára keverem.

Elkészítés: salátás tálba szórom a szőlőszemeket, és leöntöm az ízesített krémsajttal, majd villával átforgatom. Végül rászórom a reszelt sajtot, és jól behűtöm. Piros szőlővel is nagyon jó.

oszibá Creative Commons License 2004.10.15 0 0 111

Diós hússal töltött alma

 

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg (4 nagyobb) alma
30 dkg szárnyashús
10 dkg színes paprika
1 szál póréhagyma
3 dkg vaj
1 csipet kurkuma
2 dl tejszín
1 evőkanál kapribogyó
2 dkg pörkölt dióbél

 

  Előkészítés: A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Az almákat megmossuk, tetejüket levágjuk, és a belsejüket kanállal kikaparjuk. Az ehető szép részeket összevágjuk, és félre tesszük. Az almákat tepsibe tesszük, és a sütőben 5 percig sütjük. A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, szintén csíkokra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat, lepirítjuk benne a húst, rátesszük a paprikát, a pórét, és összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a kurkumát is. Ráöntjük a tejszínt, beletesszük a kapribogyót és a dióbelet, valamint a félretett almadarabokat, és 1-2 percen át forraljuk. A ragut betöltjük az almába, ha maradna belőle, köré tesszük, és a sütőben még 15-20 percig sütjük. Ha elkészült, tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 358 kcal


Még több őszi receptért kattintson ide:  mindmegette.hu
mamicska Creative Commons License 2004.10.06 0 0 110
kerítek a föld alól is!!!
van itt egy iráni fűszerbolt a majdnem szomszédban,csak ma olyan korán voltam a piacon,meg a CBA-ban,hogy még nem volt nyitva.Isteni gyros-t is árul!

a Nagycsarnokot nem láttam,amióta felújították ,itt az ideje,hogy elmenjek!

puszi Nektek!
Előzmény: vizinikk (109)
vizinikk Creative Commons License 2004.10.06 0 0 109
a Vámház körúti csarnok alagsorában van egy kínai bolt, ott biztosan találsz többfélét is. Azért szeretek odajárni, mert millióféle fűszerük van kis celofánzacskóban, sokkal olcsóbban, mint a drága Kotányi fűszerek.
Előzmény: mamicska (107)
mamicska Creative Commons License 2004.10.05 0 0 107
nekem a zilált külső bejött..-)))

Igazából ez egy nagyon mennyei fínomságosság.Valahonnan kerítek pirított tökmagolajat...
Előzmény: Törölt nick (106)
oszibá Creative Commons License 2004.10.01 0 0 105

Sütés-főzés

 

Remélem ez is jőn be?

oszibá Creative Commons License 2004.08.23 0 0 104
faszikám,hogy csocsizik
Előzmény: Törölt nick (94)
oszibá Creative Commons License 2004.08.23 0 0 103
vagy 2
Előzmény: Törölt nick (102)
oszibá Creative Commons License 2004.08.23 0 0 101
öcsém ezen a képen elég sötét alakvagy
Előzmény: Törölt nick (100)
Cooperálok Creative Commons License 2004.08.23 0 0 99

Gazdag?

Bár ha úgy vesszük a gyermekáldás is gazdagít;)

Előzmény: zvajda (98)
zvajda Creative Commons License 2004.08.23 0 0 98
Ne higgy nekik,ha igaz lenne már ők lennének a világ leggazdagabb emberei :)))))))))))
Előzmény: Cooperálok (95)
Cooperálok Creative Commons License 2004.08.23 0 0 97

:)*****************

 

azért egy dolog van ami nem teccik, mi az, hogy "-fogyasztás után, pár nappal..."????

 

én olyan vagyok mint az undok kismalac "nem várok!" :DDDD

Előzmény: Törölt nick (96)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!