Keresés

Részletes keresés

Yoo Creative Commons License 2000.09.03 0 0 23
Azért ezt a feminista felhangot megmagyarázhatnád. Én nem a nők jogát követeltem a katonasághoz.

Suzyhoz csatlakozva: belőlem as az anya szól, és a kedves, de én nem azt szeretném, hogy jobb körülmények közé kerüljön a fiam, hanem azt, hogy ne is legyen katona. Ha majd ő akar menni, az más. A párom nem volt katona, és remélem nem is lesz. Eddig megúsztuk, főiskola és egyebek miatt, 28 éves, remélem nem sokáig zaklatják már.

Van egy ismerősöm, tele van kisebbrendűségi érzésekkel, amit nagypofájúsággal és edzőteremmel kompenzál. Egy utolsó alak, ellenszenvesebbet sosem láttam. Ő nagyon szeretett katona lenni, ó mily érdekes, és szivatta is a kiskatonákat rendesen, ahogy elmesélte. Egy primitiv alak, akinek ki voltak szolgáltatva nála sokkal intelligensebb, műveltebb és érzékenyebb fiúk. Ez csak úgy eszembe jutott.

Előzmény: Jawbreaker (12)
Jawbreaker Creative Commons License 2000.09.03 0 0 22

Gyengelkedo idezet:

Torzsur vegignez a tenyleg hullabeteg, lazas fickon:
-Mit szimulal, katona, nekem nem fog itt sumakolni. En mar lattam a harcteren pokrocba osszeszedett katonat, ugyhogy menjen vissza az alegysegehez.

(Ez megtortent a fulem hallatara)
Jobb a gyengelkedore nem kerulni, mert meg szo szerint veszik :))

Nalunk (elnezest a tortenetert) a javitas celjabol lerombolt OSSZES!!! wc helyett felallitottak az udvaron egy kontenerbudit. (Januar honapot irtunk) Egy het elteltevel az osszes kagylobol bugyogott a szar, csakugy mint a szetrepedt csovekbol es vagy 50 negyzetmeteren vastagon ult az anyag. Es ez igy maradt hetekig. Oles patkanyok is kezdtek fel-fel tunedezni, mi pedig mas alegyseghez jartunk dolgunkat vegezni. (aminek marhara orultek ott)
A dolog pikanteriaja, hogy eppen akkor voltam alegysegugyeletes, amikor valakinek eszebe jutott, hogy ki kene takarittatni. Hat alig volt pofam odamenni a kopaszokhoz, hogy rajuk parancsoljak. Sajnos azonban meg kellett tennem. Sajnaltam oket.

Előzmény: sirkalmi (21)
sirkalmi Creative Commons License 2000.09.03 0 0 21
Hi eMM!

> nulla dolog az ilyen,de többen kibírták már.

Valószínuleg én is kifogom bírni nemfogom magam felakasztani :-)
De nem is errol van szó hanem arról, hogy utálok felesleges dolgot csinálni ezt az egészeg tök feleslegesnek tartom. Otthagytam az állásom, most szeptembertol szerettem volna elkezdeni az esti levelezot (erettsegi) ennek lottek. Dolgozhatnék és pénzt kereshetneék, segíthetném vele a családomat (otthon élek), de ezhejett csak viszem a pénzt tolük stb. És nemhiszem, hogy az az igazi férfi akit nemérdekeli, hogy sárga a lepedoje :-) A WC annyira budös hogy a hányinger kerülget, a sz@rt úgy kell leönteni vödörrel mert víz az nincs a WC-ben. Ja és az orvosi ellátás eszt még elmesélem, de sietek mert mindjárt készülodnom kell mert megy a vonat. Második nap tortént, hogy lementünk a gyengélkedre. Azok nem is orvosok hanem hentesek, úgy kezeltek minket mint az állatokat vagy még rosszabbul. 4db injekciót adtak be, de megsem mondták, hogy mit csak leültettek a székre és két dagadt no jobbról balról belénkvágta az injekciót, de anyira durván, hogy a vér csurgott le a karomon. Borzasztó érzés volt nem éreztem magam embernek. Kezdem elfelejteni, hogy kivagyok, lehet hogy egy takony?

Előzmény: eMM (0)
eMM Creative Commons License 2000.09.03 0 0 20
Azért szavaztak rengetegen a NATO csatlakozás melett ,mert azt hitték(valyon miért csak neMM a hornista propaganda miatt?) hogy neMM lesz sorkötlezettség.
És lőn ,:-)úgytűnik eléggé balkáni viszonyok között él a legénység.:-(
Előzmény: Suzi Quatro (18)
Jawbreaker Creative Commons License 2000.09.03 0 0 19
Suzi

Nem számít...

Egy hadsereg ütőképessége szerintem nem igazán a mennyiségen, hanem a minőségen múlik.
A mennyiség az az orosz mentalitás. Ott is tök mindegy volt, hogy meghal a Kurszk
legénysége. Nálunk se számíts sokkal jobbra!

Előzmény: Suzi Quatro (18)
Suzi Quatro Creative Commons License 2000.09.03 0 0 18
Jawbreaker!

Órákig hallgatva a kalandokat :) bennem is ilyen kép alakult ki a katona hétköznapjairól. A haderőreform hangzatos zászlaja alatt, no meg a rendelkezésre álló pénzügyi keretből egy kis szakmai odafigyeléssel itt a lehetőség a fejlesztésre. Ja, hogy nem fér bele az elméleti, gyakorlati oktatás, kiképzés, edzés (ha van ilyen) igazítása a mai elvárásokhoz. Úgy tudom összegyűlt 100.000 aláírás is a sorkötelezettség eltörlése érdekében.
-Számit? - szól a költői kérdés

Suzi Quatro

Előzmény: Jawbreaker (17)
Jawbreaker Creative Commons License 2000.09.03 0 0 17
http

Nem, nem. A magyar katona dolga gondolkodás nélkül, parancsra felmosni és mosogatni.
Ölni?! Maradj már! Az a hivatásos katona dolga. Azzal a 6 tölténnyel nem lehet megtanulni lőni, amit lőkiképzés címszó alatt kapsz. :)

Suzi, itt a kontra:

A maradék időben kiképzik (?), hogy a már 40-es, 50-es, 60-as, 70-es években elavult technikát kezelje, káromkodik, menetel, orrba-szájba őrködik, kiszökik, lop, reggeli tornázik (lehet, hogy már nem), kimarad, fegyvert-bakancsot pucol, elveszíti a barátnőjét, gombot varr, felmos-fókázik-takarít-beöntésben vesz részt (ezt részletezhetjük, mert roppant tanulságos), ügyeletes alegységezik, sunnyog, hazudik, eltávozik, vonatozik-stoppol, kantinba jár, fázik, vonatozik (máshogy), melege van, elázik, port nyel, alegységügyeleteskedik (lesser one-ok helyetteskednek), hamísít, WC-ben ....-ol, konyhaszolgálatozik, újfent csak sunnyog, lustálkodik, eleinte drasztikusan fogy, később drasztikusan hízik, nagyon ritkán gyakorlaton vesz részt, ahol, ha netán meghal, akkor ő volt a hibaezrelék, és ennyiben maradhatunk, szabadságra megy valamint bunkó beszólásokat vesz fel magára a legszerényebb ember is. Ja, és megtanul megalázni embereket a lehető legváltozatosabb módokon. A fogékonyak kiélhetik eme hajlamaikat, amíg jól állkapcán nem verik. (nickemnek ehhez nincs köze, az máshonnan "jön")

Én megpróbáltam eltünni.

Azért, hogy valamit a Pro-hoz is adjak:
1. Jó barátokra lehet szert tenni. Igaziakra.
2. Ha nem lenne katonaság, nem tudnának a férfiak órákat mesélni a kalandjaikról. Mert valljuk be, abból aztán rengeteg van.

Szerintem több Pro nincs.

Előzmény: http (11)
Gobe Creative Commons License 2000.09.03 0 0 16
Azt amivel egy sorkatona védeni tudja a hazáját egy hónap alatt is meg lehet tanítani. A többi csak sz*rakodás, pénzkidobás, és a normális ember idejének az elpocsékolása.
Sajnos volt részem háborúban közelről. Egy hagyományos sorkatona semmit nem ér az ilyenben.

Szeretem a hazámat, de annyit nem ér meg, hogy meghaljak érte. Inkább élve próbálom előremozdítani, az egyébként is többet ér neki szerintem. Mellesleg a haza is csak egy cég, ha jól fizet érte, akkor akár meghalok érte. Ha olyan vagyok... Erre való a zsoldos hadsereg.

Gobe

Egy kicsit megszalattam, és rendesen off lett. Bocsi

eMM Creative Commons License 2000.09.03 0 0 15
És akkor még kihagytad az agyhártyagyulladást.
Egyébként max. igazad van ,lehet hogy a demokráciában még roszabb a helyzet,mint azt átkosban?
Ellátásilag, EÜileg biztosan.
Előzmény: Suzi Quatro (14)
Suzi Quatro Creative Commons License 2000.09.03 0 0 14
Fiúk!
Lányi úrtól volt szerencsém a kellőképpen megideologizált "pro"-t hallani. Lehet jönni a haza védelmével, honfiúi kötelességgel. Miárt nem lehet a körülményeken változtani, neadjisten javítani? (Zárójelben jegyzem meg, lehet,hogy nem is kéne hogy egyes börtöntöltelék jobb körülmények között tölti idejét.) Legyen a kiképzés kemény, dolgozzanak, tanuljanak készüljenek fel a haza védelmére. De ne így. Egyszerűen csak az ANYA szól belőlem. Azt szeretném, ha pár év múlva a fiam bevonul más lenne a helyzet.

Suzi Quatro

eMM Creative Commons License 2000.09.03 0 0 13
A hivatásos kommandósé igen.
A sorozottnak a hazája védelmét kell(ene) megtanulnia.
Előzmény: http (11)
Jawbreaker Creative Commons License 2000.09.03 0 0 12

Yoo

Azzal, hogy odakerült az ember FIA (mivel kötelező), kénytelen kibírni.
(Ennek a történetnek semmi de semmi köze a szomszéd tehenének. Inkább egy kis
feminista felhangot vélek felfedezni benne. Ezt tegyük el egy másik topicba.)

Vagy megszoksz, vagy megszöksz, tartja a közmondás.
Célszerűbb az elsőre rádolgozni, mert a másodikat elég keményen bünteti a törvény katonáéknál. Ugye nem kell ecsetelnem.

Előzmény: Yoo (5)
http Creative Commons License 2000.09.03 0 0 11
Kedves Suzi!
Erre tudok válaszolni.
Gondolkodás nélkül, parancsra ölni. Ilyen egyszerű.
Ez a katona dolga.
Előzmény: Suzi Quatro (6)
http Creative Commons License 2000.09.03 0 0 10
Azért azt meg kell jegyezzem, hogy így augusztus végén, szeptember elején a hidegvizes tusolást nem tartom kifejezetten aggasztónak.
Előzmény: http (7)
eMM Creative Commons License 2000.09.03 0 0 9
Talán ,majd 1 másik topicban.:-)
Értelme mi?
Ebben az országban van olyan?
Előzmény: Suzi Quatro (6)
eMM Creative Commons License 2000.09.03 0 0 8
Hát igen,ezt a nők,és a mégnemvolt katonák,neMM is nagyon értik.
Érthető de ez van.
Más topicokban Lhanzgottmár,neMMértmeg ennyi időt, de azért sokat tanultunk(edződtünk) ebben az időszakban.
Ez van, ki kell bírni(azért nem auswitz) más is kibrta már.
Előzmény: Yoo (5)
http Creative Commons License 2000.09.03 0 0 7
Aha! Most már értem, hogy mit ért Dr. Szabó János a honvédek szocializációján és hazafiúi nevelésén.
Előzmény: sirkalmi (-)
Suzi Quatro Creative Commons License 2000.09.03 0 0 6
Kedves eMM!
Pedig nagyon igyekeztem :)) !

Szivatás az mindig is volt, de vajon kell-e nekünk? Csak arra lennék kiváncsi mire tanítják meg a seregben a srácokat? Van értelme?
Suzi Quatro

Előzmény: eMM (0)
Yoo Creative Commons License 2000.09.03 0 0 5
Na és ha kibirták. Akkor most mindenkinek ki kell? Birom ezt a férfi szolidaritást:(( (Dögöljön meg a szomszéd tehene is, ugyebár.)

Nagyon együtt érzek veled, kedves topicnyitó. A katonaságot jobb elkerülni.

Ha már kötelező, teremtsenek elfogadható körülményeket. Ja, nincs rá pénz? Akkor minek erőltetni? Minek testi-lelki nyomorékokat gyártani? Vagy had hulljon a férgese?

Előzmény: eMM (0)
Jawbreaker Creative Commons License 2000.09.03 0 0 4
eMM

Mondjuk ez bennem is felmerult.

Előzmény: eMM (2)
Jawbreaker Creative Commons License 2000.09.03 0 0 3

Probalj belul nevetni rajta. (amennyire lehet) En is ezt csinaltam. Hosszu tavon ereztetni kezdi a hatasat, es visszafele sul el a szivatosok szamara. Gondolj bele: akin nem latszik, hogy szenved, azt mar "nem is erdemes szivatni" es keresnek egy masik celpontot. Ez a lenyeg!
Megedzodsz lelkiekben, amelyet akar ugy is fel lehet fogni, hogy "ert valamit" az a gyoker sereg...

Mondjuk en mar 88-ban leszereltem. Gondolod, hogy akkor jobb volt? Ne felejtsd el, hogy akkor meg 1.5 ev volt a kvota. 3 idoszak: Kopasz, Gumi, Oreg egyenkent fel ev. Cool.

Egyebkent csak par honapot kell kibirni, mert az oregebbek egyszeruen megunjak a szivatast.

Előzmény: sirkalmi (-)
eMM Creative Commons License 2000.09.03 0 0 2
És téged ilyen hamar kiengedtek?(így megy ez manapság)
Nálunk ez úgy volt még, hogy hat hét múlva, az eskü után kaptunk egy rövid eltávot.
Előzmény: sirkalmi (-)
Suzi Quatro Creative Commons License 2000.09.03 0 0 1
0 ideig tartó s0rkat0nai sz0lgálat0t! Haderőref0rm0t!

Suzi Quatro

Előzmény: sirkalmi (-)
eMM Creative Commons License 2000.09.03 0 0 0
nulla dolog az ilyen,de többen kibírták már.
Előzmény: sirkalmi (-)
sirkalmi Creative Commons License 2000.09.03 0 0 topiknyitó
Szevasztok!

A tapasztalataimat szeretném itt leírni mert kiváncsi vagyok kinek mi a véleménye ezzel kapcsolatban.
Pécsi srác vagyok 20 éves. Augusztus 16-án besoroztak. Elvittek Szabadszállásra (vonattal kb 310 Km). Az elso nap borzasztó volt úgy ordibáltak bvelünk mint valami senkiházi takonnyal. Úgy éreztem mintha börtönben lettem volna. Megkaptuk a katonai dolgokat szakadt budös ruhát, az ágynemut még az elodeink hagyták ott mosatlanul sárga foltokkal a lepedon és már elnézést de gecifoltokkal a párnahuzaton. A kaját már megszoktam hogy undorító íze van de a mennyiséget nemtudom megszokni mert egyszeruen éheztetnek. Minden este korgó gyomorral kell elaludnom. Egy doboz cigarettából kb 5 szálat szívok el a többit elveszik az öreg katonák. Ha nemadok akkor kegyetlenul megszivatnak. Visszatéreve az étkezésre a pohár annyira koszos hogyha végighúzom a belsejében az ujjam akkor rajzolni lehet bele. Csak hideg vízzel lehet tusolni mert meleg nincs. Úgy megfáztam a hidegvizes tusolástól hogy úgy köhögök mint egy alkoholista aki 5 doboz cigit szív naponta. Aszt monta az ormester, ha elmegyek dokihoz akkor nem mehetek haza hétvégén. A reggel a legborzasztóbb bár eszt már kezdem megszokni már amennyire meglehet. WC-re nem lehet nyugodtan kimenni mert mármikor sorakozó lehet és ha lekésem ugrott egy hétvége. Állandó stresz-ben vagyok nincs egy nyugott percem hogy na most békénhagynak nemkell torodni semmivel. Az egész olyan mintha börtönben lennék. Nem ártottam senkinek miért kell nekem itt lennem?

Sir_Kálmi
sirkalmi@andromeda.pmmf.hu
06 70 214 31 75

Válaszolni lehet, hogy csak hetek múlva tudok ha kiengednek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!