Keresés

Részletes keresés

Bacilus Benő Creative Commons License 2003.07.18 0 0 82

www.aquarena.hu

Remélem a park nem ilyen szar, mint a honlapja...

Infomaker Creative Commons License 2003.07.18 0 0 81
Hi,

mondjuk nekem tetszett Hajdúszoboszló.

800 a strandbelépő eglsz napra, ezen belül +1600 ft az aquaparkba a 2 órás belépő, ezért annyi csúszda amennyit csak bírsz.

Csúszdák: emlékezetből írom..

kb. 10-15 csúszda, elég jók.

Na csáó

SzaboZE Creative Commons License 2003.07.18 0 0 80
Mesélj, mert pl ezen kép alapján nem gondolnám...

SzaboZE

Előzmény: Svejci kislány (79)
Svejci kislány Creative Commons License 2003.07.03 0 0 79

Kb. két hete voltam az egerszegi aquacity-ben.

Hasonlóan "színvonalas", mint a honlapja :

http://www.aquacity.hu/

:))))

vagy inkább :((((

Goszpogyin Creative Commons License 2003.04.27 0 0 78
Sziasztok!

Jó hogy sok mindent írtatok ebbe a topicba. Mi (nej + 1db 13 éves fiú) mennénk idén valahova, ahol a gyerek is jól érezné magát, így gondoltunk a hajdúszoboszlói aquaparkra.

A korábbi bejegyzések valahogy nem igazán indítottak el Hajdúszoboszló irányába, mert tavalyiak az infók, így lenne két kérdésem:

1.) Volt valaki 2002 aug. vége óta arrafelé? Esetleg szerzett kellemesebb tapasztalatokat?

2.) Tudtok ajánlani jobb magyarországi aquaparkot, ahol egy kalandkereső tizenéves, és nyugisabb szülei is jól tudják magukat érezni?
Tudom, Garda rulez, csak hát a forrásigény :-(((

Előre is köszi a segítséget.

Goszpogyin

v_peti Creative Commons License 2002.08.23 0 0 77
hajdúszoboszlóról ír egy index cikk. (Nem err?l szól, csak szó van róla.)
A Hajdúszoboszlói Győgyfürdőben tartott esemény eredetileg 1927-ben nyílt meg és mára Európa egyik legnagyobb vizi parkjává nőtte ki magát, ahol olyan okosságokat lehet találni, mint pl mediterrán hangulat, homokos tengerpart, pálmákkal fűszerezett és tűzdelt sétány, világítótorony, valamint egy kalózhajó, ami középen ketté van vágva, mert zátonyra futott, de nem direkt.
A park méretére vonatkozó információ az eddig leírtak alapján megkérd?jelezhet?. A többir?l pl. kalózhajó, világítótorony meg nem tett senki sem említést.
Csokis Creative Commons License 2002.08.10 0 0 76
Ezt a csopaki izét (mert csúszdának nevezni túlzás, inkább kínzóeszköz) én is megszoptam egy hete. Köves a fenék alatta, úgy bevertem a talpam, hogy napokig fájt. (Nekem lagalább a bőr nem jött le.) Egyébként a fizetés is érdekes. Gyerek egyedül nem csúszhat, de ha velem együtt csúszik, akkor simán beszedi a faszi a 180 Ft-ot kettőnkre. Csak a kislány kedvéért csúsztam, szóval felnőttnek 90 Ft, gyereknek dupla ár. Jó fej!
Előzmény: lajafix (72)
Chino-San Creative Commons License 2002.08.10 0 0 75
mi tavaly voltunk ottan.
nem túl sokat csúszdáztunk, mer' mindenhol töxar volt az illesztés + kicsi a víznyomás. (már akkor is, pedig elvileg akkor volt vadi új az egész...)

viszont az tetszett, hogy lyoo nagy a strand és mindenhol füvesítve van rendesen és lehet találni árnyékos helyet is. naggyon úútálom amikor kicsi helyre zsúfolódik össze a sok strandoló.

és lyoo volt a strandröpipálya is! (mi már nem annyira...(c:§)

Előzmény: lajafix (73)
Zsoldos Creative Commons License 2002.08.09 0 0 74
"mögöttük 4 szép nagy csúzda, mind egy emelvényről indul."

Az képzeld el Lajám, ha valami gödörből indulnának azok a csúszdák! Lenne ám sorbanállás rogyásig! :)

Előzmény: lajafix (73)
lajafix Creative Commons License 2002.08.09 0 0 73
Római strand, Borsodi beach, most hétvége és előtte is. 1200 HUF.

Rengeteg ember, valami fittnesz lány vizi tornát tart a nagyérdeműnek és a csajok a medencében ugrándoznak.

Na de ugrálhatnak nekem, ha van mögöttük 4 szép nagy csúzda, mind egy emelvényről indul.

Az első negatívum, hogy nincs senki, aki ellenőrízne. Az emberek ugyan sorban állnak, de a követési idő, engedélyezett csúszási testhelyzetek ismeretlen fogalmak. Ahogy akarsz, ahányan akarsz, amit mersz. Sokan vannak és az emelvény érezhetően inog!!! Állj 5-6 percet így sorba csúszásra várva. Nagyobb lesz az adrenalinszinted mint a csúszástól! Egyszerre akár 100 ember is lehet odafent(volt is!). A vízvezetékekből ömlik a víz, ez jó csak nem a csúzdába, hanem mellé mert eresztenek. Szóval itt is kevés a víz szvsz. Nézed hogy csúsznak előtted és látod, hogy a tartóoszlopok inognak! CSúszdák:
- 2 darab kacskaringós nyitott. A csúzdák szégyenei, olyan lassúak. Az egyiken tangára gyűrt fürdőnadrágban sikerült technikát kidolgozni.
- Zárt, fekete lyuk csúzdák 2 darab:
1. A piros az utolsó méterig zárt. Nagyon meredek, rettentő gyorsan leérsz(4-5 sec) de mivel állandó jobb kanyar az egész majd elájulsz + a könyökömet is lehorzsolta. 1x is sok volt.
2. Világoskék. Ez jobban tetszett, csak a barátaim szörnyülködtek egy kicsit. A végén van egy nyitott egyenes rész amibe egy hirtelen kanyarral fordul bele a fedett rész. Annyira, hogy dob egyet az emberen, elválsz a csúzdától repülsz egy kicsit. Az én 100+ kilómmal elég félelmetes látvány állítólag és hogy a csúzdába érsz vissza, az nem garantált.

A WC ocsmány, 80as évek szintje. Undorító. Ellenben életem legjobb sült hekkjét ettem, a szemem láttára, frissen sütötték.

Az emberi felügyelet hiánya, az ingó feljáró és tartóoszlopok miatt hihetetlen hogy eddig még nem volt komoly baleset.

Asszem ez lesz a kiválasztott csúzdás helyem. Okok
- ott lakok a környéken
- zárás előtt kevesen vannak, így nem inog a csúzda.
- who wants to live forever?

Előzmény: lajafix (72)
lajafix Creative Commons License 2002.08.09 0 0 72
Csopaki strand, egy darab csúzda. Július közepe.

Elég kevés víz van a Balatonban, de a csúzdánál megnéztem a mélységet és elegendőnek találtam. Nosza előre! Gondolkozni nem ártott volna, mert nem tűnt fel, hogy a csúzda szájának vége és a víz között egy méter szintülönbség van. Az sem tűnt fel, hogy a gyerekek milyen szép komótosan csobbanak a vízbe. A többi elképzelhető.

Ki van írva hogy koma 90 pénz egy csuszi, de senki nem szedi a pénzt lent. Persze fent szedte a srác, de mivel nem vittem pénzt, mondtam, hogy én már nagy csúzdás vagyok a következő körben viszek eleget. Engedett csúszni, bár ne tette volna. Gondolom még ma is röhögi mekkora mókamester. Víz alig volt a csúzdában, komótosan leballagtam na de az érkezés! Plötty, talppal lefele a kavicsos aljra. a talpamon nem sok bőr maradt.

Persze nem mentem még egyet, ingyen csúszás lett belőle. Érdeklődőknek közlöm, hogy a talpam már begyógyult.

Előzmény: lajafix (71)
lajafix Creative Commons License 2002.08.09 0 0 71
A címet olvasva inkább a "csúszdák itthon" cím lenne a megfelelő.

Spanyol csúzdás élményeim hatása alatt július elején elkeveredtünk a Velencei tóra az Északi strandra.
A szemem előtt magasodó csúzdát látva rögtön bizseregni kezdtem, nosza gyerünk. 100 forint egy csúszás. 2 csúzda van, egy enyhe kacskaringós hagyományos, és egy egyenes mini-kamikaze. Sor csak a hagyományoshoz állt, kivártam, belevetődtem és nem történt semmi: szinte megálltam benne, mert alig engednek bele vizet. A technika az, hogy feltűröd a gatyádat tangára és akkor jobban megy. Még egyszer lementem de meguntam a sorban állást és átmentem a "Kami"ra, ahova semmi sor nem állt. Na azon már volt élmény, csak kár, hogy 2 másodperc alatt leértem. Mivel először szépen felfeküdtem a csúzdára, a végén gyönyörűen végighúztam a hátam a vízfenéken. Utánna ülve mentem , lábak össze zárva, 3at kacsáztam a vízfelszinen mire belesüllyedtem. A bátor fiataloktól itt láttam először, hogy hason, vagy háton, fejet előrehajlítva mennek le. Hát rögtön felmondanám az életbiztosításukat, ha biztosító volnék, az biztos. Fent volt ügyelő ember(16 éves lány, nevetséges) de csak a jegyeket vette el.

Kb 15öt csúsztam. 1500 forintért. Van bérlet is 10 alkalom 800 forint. Eddig itthon ez volt a legjobb, mert hajmeresztő sztorijaim vannak.

Folyt köv.

Előzmény: lajafix (70)
lajafix Creative Commons License 2002.08.09 0 0 70
Spanyolország, Llorett de Mar, Waterworld
2002 junius
Belépő: 19 euro

Kb tíz éves koromban csúzdáztam előtte utoljára, nem is érdekelt nagyon, de ha már ott vagyunk...
Gyönyörű, tiszta, zöld fű, vasárnap ellenére kevés ember. Még előszezon. Minden csúszdánál indulásnál, érkezésnél monitornak hívott emberek ügyelnek.

Csúszdák:
- kedvenc: 5méter csúszás után egy kis medence, 6 egymás után felfűzve. Meredek, de ilyen rövid távon nem téma. Nagyon kellemes, kb 15ször mentem le rajta fülig érő szájjal.
- a nagy népfogók:
1. gumicsónakban max. 2 személlyel mintha hullámvasutaznál. Felfele menet fuvokak segítik a csonakot. Sikítás végig és usgyi vissza az 5-10 perces sorba álláshoz. Mint írtam, nem sokan voltak de egy korlátrendszer áll előtte, ami szép sorba rendezi az embereket és valahol a közepén bátorításként ki volt írva kb. “ Ha itt áll a sorban akkor 1 órát kell még várakozni a sorrakerülésig.”
2. fekete abroncsokban max 4en a sötétben, draftingolsz. Még nagyobb sikítás.Király!
Kb. 3szor mentem végig mindegyiken
- 3 darab a szokásos kacskaringós. Annyi vizet engednek bele, hogy fix, hogy nem állsz meg és olyan kanyarok vannak, hogy elájulsz benne. Azért 8szor bírtam!
- versenycsuszda(csak így tudom elnevezni) 4 egyenes csúzda egymás mellett, lehet versenyezni. Ez annyira nem tetszett, meleg volt a vize, 3szor talán ha lementem rajta.
- hullám, jakuzi medence pihenésként.
-Na és a lényeg: 2 kamikaze pálya. Szemre 40 méter a szinkülönbség, 3 perc volt míg az aljáról felértem az induláshoz. Fent monitor srác elmagyarázza hogy kell menni(tehát lábak keresztbe, hogy még szaporodhas kéz tarkón összekulcsolva a túlélés elősegítéséhez. :-)). A pályák kb 30 méter merdek eséssel indulnak, utánna egyenesedik ki, hogy jó szögben érkezzél. Levegőt csak fent kell venni, mert 6 másodpercig ki lehet bírni nélküle... Kb. a meredek rész felénél érzed, hogy nem az életed legjobb döntését hoztad mikor elindultál. Mikor az enyhébb szakaszra érsz az arcodba vágódó víztől semmit nem látsz, levegővel kár próbálkozni, szvsz több mint 50nel száguldasz lefele. A pálya dobál rendesen. A vízbe érés várva várt, de erősen ütő élmény. Utánna 10 perc pihi és mégegyszer. Hatalmas élmény és bátorság próba. Vagy őrültségpróba. Kb 5 percenként mert menni rajta valaki és nézni nem volt kelllemes, hogy 3 méter magas vízfüggönyben rohan le a delikvens. Kedvesem kedvesen megjegyezte hogy én a 100+ kilómmal még látványosabb voltam.

Egész napom azzal telt, hogy rohantam az egyik csúzda végétől a másik csúzda elejéhez.

Mikor mentünk vissza a szállásra, már tudtam, hogy a csúzda nekem való dolog.

Itthoni élményeim majd jönnek.

Chino-San Creative Commons License 2002.08.09 0 0 69
thx a leírást! xerintem nekünk is bőségesen elég lesz egy ilyen esti beugró. (de lehet, hogy csak jövőre)
Előzmény: Infomaker (66)
Infomaker Creative Commons License 2002.08.08 0 0 68
Menjetek berekfürdőre, egész szép kórisméket lehet felállítani az ott leledző idős beteg emberekről....

Nyílt töréssel medencében; leázó sebes végtagokkal a vízben / ilyenek.

Viszont a víz jódos, a korpámra kítünő hatással volt! :-)))))))))

Infomaker Creative Commons License 2002.08.08 0 0 67
Ja, valaki kérdezte Bugyit. Ott a Rukkel-tó van (egy család a tulaj).

Sima bányató; többnyire jéghideg a víz nyáron is.

2 csúzda van; nem Aquapark!

800 ft egy óra vízibicikli, és a kaja is jó drága, ja és elkerített a bányató, tehát van beugró is; asszem 600 ft/nap.

Plusz parkoló, az is pénzes.

Bugyi és Taksony között van az út mellett, Pest felől jobbra. Egyszer kipróbálható, aki úszni szeret nagyokat, arra jó. Egy jobb kötésű ember átúszhatja a tavat (ha ki nem szedik az életmentők :-) )

Infomaker Creative Commons License 2002.08.08 0 0 66
Na srácok, mi voltunk barátnőmmel (menyasszonyommal, de fura :) ) Zalaegerszegen.

14 óra után este 7 ig 1600 a belépő, ez végül is nem sok. Nem rossz az egész, de kicsit szar, hogy akkor még nem nőtt ki a fű, és tiszta szántóföld az egész.

Ha gyerekcsúszdákat nem számolom, akkor kb.6-8 csúszda van, a fekete lyuk nem működött. A kamikaze cső elég durva. Amint leértem a medence aljára (1,2m a víz!) jól lehorzsoltam a könyököm... Nem beton, hanem műanyag az alja, de akkor is.

Van ilyen körbefolyó medence, ahol köröket lehet menni ilyen ingyen szerezhető úszógumikkal, de a sok kis köcsög 8 éves egész na azzal nyomult, szóval nem tudtam szrezni. Már majdnem szájbarúgtam, hogy adja oda, na mind1.

Amúgy Mi eleve Keszthelyen nyaraltunk, onnan 30 km, tehát a benzin sem volt sok, és 1600 at megért. bár egyikünk sem olyan, hogy ottmaradnánk egész nap; kb 3 órát voltunk bent.

Előzmény: Chino-San (63)
-Petya- Creative Commons License 2002.08.08 0 0 65
Felhozom...
-Petya- Creative Commons License 2002.08.06 0 0 64
De biztos uyagn ilyen típusok fognak jönni majd...

Petya

Előzmény: Chino-San (63)
Chino-San Creative Commons License 2002.08.06 0 0 63
oda van írva az aljára, hogy "a képek csak ilusztrációk".

ettől még simán lehet töxar majd a zegész... (ne úgy legyen!!!)

one valakinek friss infója Zegerszegről?
/azon gondolkodtam, hogy idén ezexerint nem érdemes odamenni mer' még nincs kész, jövőre + (ahogy a "magyar termék"-eket ismerem) már nem lesz érdemes, mer' addigra "lelakják" és "természetesen" nem fogják rendbetenni... ))c:§/

Előzmény: -Petya- (62)
-Petya- Creative Commons License 2002.08.05 0 0 62
CSÁKÓ!!!

ÁLLAT HÍREIM VANNAK!!!

EZT A LINKET NÉZZÉTEK:

http://www.kozpontiregio.hu/16_project/hun/aquapark/images/index.htm

YEAH!!!

Ezek a képek vajon hogy készültek???

Petya

-Petya- Creative Commons License 2002.08.05 0 0 61
Ja és amúgy Egerszegen milyenek a csúszdák (az összes 12). Valakitől kérnék képeket róla, vagy infót(főleg a csúszdákról plíz). És jöhetnek az infók / képek a Gardai aquaparkról (főleg a csúszdákrólÖ!

THX!!! :-)

Petya

-Petya- Creative Commons License 2002.08.05 0 0 60
CIAO!!!

Most olvastam, hogy idén, de legkésőbb 2003-ban át fognak adni MOGYORÓDON EGY 25 CSÚSZDÁS AQUAPRKOT!!!

YEAH!!!

Petya

Előzmény: SzaboZE (59)
SzaboZE Creative Commons License 2002.07.12 0 0 59
Mivel senki nem szólt: beírom az utazás listán talált levelet:

"Mult heten megneztuk a zalaegerszegi csuszdaparkot. Masnak nem ajanlom
:-(((. A parkot ugyan atadtak, de bent meg munkagepek dolgoztak vadul,
foldmunkak folytak. Funek, fanak nyoma sem volt, a bejaratnal tabla : a mai
napon 4 csuszda ( a 12-bol !!! ) muszaki okok miatt nem uzemel. Kerdesunkre,
hogy ennek mi az oka, karbantartasra hivatkoztak. Azt, hogy egy negy napja
atadott csuszdan mit kell egy egesz napot karbantartani, senki nem tudta
megmondani. Kesobb olvastam a helyi ujsagban, hogy a sorozatos balesetek
miatt vizsgalodnak......
Velemenyem szerint ezt a parkot hiba volt atadni.....gondolom mar ebben a
szezonban "kaszalni " akartak....rajtam nem fognak :-((
Mindezek mellett elkertek volna a teljesaru 3000 Ft / fo belepojegyet.
Ennyi : Laci"

Szóval Magyarországon még várni kell igazi csúszdapark szolgáltatásra.... :((((

SzaboZE

Előzmény: SzaboZE (58)
SzaboZE Creative Commons License 2002.07.06 0 0 58
Na van már tapasztalata vkinek Zalaegerszegről?

SzaboZE

NewSee Creative Commons License 2002.06.28 0 0 57
"Június 29-én 13 órától látogatható a Zalaegerszegi Aquapark."
Most olvastam. Esetleg valaki tud majd róla mesélni?
Előzmény: mimi99 (56)
mimi99 Creative Commons License 2002.05.13 0 0 56
Sziasztok!

Volt valaki már idén (2002-ben) Hajdúszoboszlón?

Tudtok valamit a Zalaegerszegen most épülő aquaparkról?

Köszi!

Mimi

Mikó Creative Commons License 2001.09.06 0 0 55
Sziasztok!

Látom éled a topic.
A Canevaworld (csúszdapark) és a Gardaland (vidámpark) szinte egymás mellett van.
Az A4-es (Velence-Milano) autópályán mentek, keresztezitek az A22-t (Brenner_Modena), majd tovább az A4-en a következő kijáratnál már jelzi a Lago di Garda-t (barna alapon fehér betűkkel). Innen először a Lago di Garda-t követitek (jó kis kanyargós alulfelüljárókörforgalmas szakasz, figyelni kell), majd jönnek szintén barna alapon a Canevaworld és Gardaland feliratok. A Canevaworld felé hamarabb kell jobbra kanyarodni (ez van keletebbre), majd egy faluban nagyon figyelni a táblákat. Gardalandhoz kicsit később kell jobbra kanyarodni. Ha eltévedtek Pacengo nevű falut keressétek, ez a kettő között van. A tóhoz közel (nem közvetlenül a parton, de azzal párhuzamosan úgy 200 méterre) menő úton van mindkettő, úgy 1,5 km-re egymástól.

Jó szórakozást!

Mikó

Előzmény: EbiHall (51)
madvi Creative Commons License 2001.08.31 0 0 54
Ami kimaradt: a Gardaland az olyasmi, mint egy vidámpark és a kettő elég közel van egymáshoz.
madvi Creative Commons License 2001.08.31 0 0 53
Hali! Most nyáron voltunk a párommal a Garda-tónál és természetesen a parkban is, amit Canevaworld-nek hívank és szerintünk az volt a legprofibb mindközül :) Pontosan nem emléxem, de 35000 ITL körül volt a felnőtt beugró. Ha esetleg érdekel néhány kép: http://www.extra.hu/nyariut/ut3.htm

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!