Végül is az Európafit vagy mifene hotelben voltak. Kalláékat lekésték, ők március elején főztek ott. Ebből gondolom, alapból is jól el voltak látva, de tudok majd bővebbet később.
Nem fizetős hely, csak tilosban parkolt. (Nem volt meg az 5 méter a saroktól.) Gyakorlatilag ott élte az életét, mint egy jobb hajléktalan. :-) Reggel leparkolta a nagyapja Suzukiját, elment suliba, délután meg beült(ek) a kocsiba tanulni. Mivel a benzint a zsebpénzéből / diákmunkából vette, sokszor hétfőn odaállt, és csak pénteken hozta haza. Mivel anyám mindig mesélte, hogy ő meg a Farkasréti temetőben szeretett tanulni (Ferencvárosban lakott, onnan járt át), így nem szólhattunk egy szót sem. Ha családi defekt, hát családi defekt. :-D
Lehet van vele, mint a lányom a múltkori tilosban parkolásért kapott bírsággal: "Ha szétosztom arra a két évre, amióta ott parkolok, nem is olyan sok."
Ja, és sok az olcsón előállítható, sznobériának drágán eladható étel. Díszítve. Vak nem látja. De van egy réteg, akit ez megszólít, pénzes, főzni nem tudó és soha nem is akaró emberek. Nem baj. Az útonálló is csak attól tud rabolni, akinek van.
Még egy szempont. Ez az én bajom. Én erre figyelek a leginkább étlap olvasás közben. Nem csak ez a kajálda, hanem országos probléma.
Minden étel mellett feltüntetik törvény szerint az allergéneket egy számmal, jellel.
CSAK SOHA A K.ÉLETBE NEM FŐZNEK RÁJUK. A laktóz ezen a bőséges étlapon csak a húslevesben nincs benne, és még akkor sem biztos, hogy a tészta betétben nincs. Semmit, még egy előételt sem ehetsz mentesen.
Ez is ilyen étlap, hiába írták bele, hogy elkészítik mentesen is. Olyan ételeket is "eltejeznek" amibe nem is kellene. Ja, így szoktuk...
Én több mint 20 éve laktózmentesen főzök, én tudom, hogy mindent IS el lehet készíteni tökéletesen.
1. Akarunk valami fine diningot, mert értünk hozzá, jók vagyunk benne. Semmi baj ezzel, kérdéses az adott helyen a fizetőképes kereslet, de végül is Hévíz közel van, meg lehet "marketingolni".
2. Viszont közben ki akarjuk szolgálni "kordonblővel" helyi fogyasztókat, ha egyáltalán ezt a túlárazást megfizetik. Közben Gyereksarokba a szokásos hülyeségeket tálaljuk. Közben pizzát készítünk, várhatóan egyre süllyedő minőségben, hogy megérj. Mert valamiből élni is kell. Viszont ezt is túlárazzák.
3. Ez a kétirányú megfelelés nem szokott működni. A vége az lesz, hogy napi menü lesz, nyuggereknek kiszállítással. Mind így végzi, aki két lovat akar egy seggel megülni.
Egyébként valahol ezt szerintem elszámolták. Ferihegyről hazafelé rendszeresen szálltam fel a büfékocsiba, mert ott nem szekált a kaller, hogy miért utazom IC-n a BKV bérlettel, és csak abban a húsz percben is fogyott a sör (én is benne voltam, ha már tömegközlekedtem kocsi helyett), ami egy komplett Szeged - Bp távra nem nyolcat ad ki. (Hacsak a kiszolgáló nem zsebre dolgozott.) Egyszer akartam hot dogot venni, akkor meg közölték, hogy már elfogyott. Szóval valami semmiképp sem kerek itt.
a 80-as evek elejen sokat utaztam a szarvas-mezotur-szolnok-nyiregyhaza viszonylaton. a mezotur-szolnok az rovid tav volt, de a szolnok-nyiregyhazaba siman belefert 1-2 sor.