ezt a tempót már bírom 5-6 km-en keresztül. :) a maratonra kicsit rosszul készültem, az edzésterv szerint kedden résztáv, vasárnap hosszúfutás a penzum, de az élet úgy hozta, hogy a vasárnapokon néha ki kellett hagyni egy-egy edzést, a keddit meg mindig meg tudtam csinálni, így most van gyorsaságom, amitől könnyűnek tűnik az 5 perces tempó, de nem bírom sokáig. érdekes maraton lesz.
És ma elmentem a Tata-tó futásra, a 2 körösre. A rajtnál egyből majdnem eséssel indultam. Annyira a lábamban volt még a tegnapi futás, hogy induláskor csak dőltem, de a lábam nem emelkedett! Kellett 5-10 méter, míg "egyenesbe" jöttem. A pulzusomat nézni se kellett, mert épphogy 150 fölött volt. 4:29-es átlagú első körre aztán ment egy 4:22-es átlagú.
Nem hittem volna, hogy a tegnapi 35km után ma 4:25-ös átlaggal hozom a 14,2km-t.
Gratulálok!!! (Hú, bocs, h nem személyesen, pedig hallottam a neved a szomszéd sátorból, csak már azon járt az eszem, h haza kéne jutnom a lányaimmal...)
Rájöttem, hogy szeretem a T-körömet. Kezdődik 1 km viszonylag síkkal, utána 3 km felfelé, majd 1 km még felfelébb. Onnan 2 km lefelé, majd 2 felfelé. 1 km ilyen-olyan, majd 3 lefelé és végül 1km majdnem sík. Kellően változatos És 5km-nél -majdnem a legmagasabb ponton- van egy kút is.
Ma Erzsikét terveztem, de KFKI lett belőle. Elég erős szembe szél volt felfelé, a szokásosnál mégis hamarabb értem fel. Ezért inkább egy korty víz után inkább visszafordultam, és nyomtam lefelé.
sneci, tegnap senior barátom mondta, hogy találkozott veled, amikor nyertél, és megbeszéltétek, hogy lusta a néni :)))
így van, sajnos, most nyáron a kultúra nyert, és a tanulás.. emiatt a félmaratont is kihagyom, doyen megy, én amúgy csak nem érek rá aznap, max. 7 km-t vállalnék be (ha ráérnék). tavaszra felzárkózom.
mindenkinek jó felkészülést és percmínuszokat kívánok! :)
Én online neveztem volna, mert nem nagyon szoktam bemenni BSI felé, holnap reggel meg el is utazunk. De ha ez a maratonnál nem jön össze az sebaj, később is megbeszélhetjül pl siófoki félmaratont. De ezt már levélbe ne offoljuk szét sneci fórumát. :)
10000 pénz a nevezés és a héten le kell zavarni (aug 5-ig). Kérdezd meg lehet-e kiegészíteni, és ha igen akkor megbizniszeljük, az emailem elvileg publikus, ott elérsz, gép előtt vagyok egész nap, olvasom.
Én most döntöttem el, hogy nevezek a 42-re, minden téren kapok családi támogatást, már edzéstervem is van. Nagy cél nincs, legyen annyi, mint volt, 3:55.
Sajnálom, h nem tudsz indulni, de 30-on majd megint lenyomsz mindenkit.
Egy ideje érlelődött már bennem a gondolat, és ma meghoztam a szomorú döntést. Mivel 20 körül már eléggé ég a bal talpam, nem nem tudok rendesen készülni októberre. És hogy ne idegesítsem magam tovább, holnap bemegyek a BSI-be és átiratom a nevezésemet a 30km-re.
Erzsike felé arra vigyáztam, hogy a pulzusom ne menjen 150 fölé.Ez annyira sikerült (közvetlenül Erzsike előtt felment 153-ra), hogy úgy maradtam. És végre sikerült egy órán kívül visszaérni. Igaz, az összidő is vagy 15 perccel volt több, mint általában szokott lenni.