Keresés

Részletes keresés

Holdanyó Creative Commons License 2004.06.18 0 0 123
Sziasztok!
Itt újként :-)

Rögtön kérdéssel: csinált már valaki befőttet mikróban?
Állítólag lehetséges, bányásztunk a neten, de nem találtunk semmi használható tippet.

Köszi: H.

Cicóka_ Creative Commons License 2004.06.08 0 0 122
Sziasztok!

Stefi_ke köszi a receptet, kipróbáltam és tényleg szuper lett.
Jó hogy írtad ezt a szakaszos sütést, mert különben biztos kifut a jénaiból a massza.

Nincs valakinek még néhány jól bejáratott receptje mikróra?
Cicó_

Előzmény: stefi_ke (107)
nazim33 Creative Commons License 2004.05.24 0 0 121
Régen beleverték a fejembe, hogy mikróba fémet betenni szigorúan tilos. Most meg a grillezős mikróban fémrács és nyárs van. Hogy van ez? Ismeri valaki a fizikáját?
nazim33 Creative Commons License 2004.05.21 0 0 120
Melyik fajtában? Recept?
Előzmény: szepyke (119)
szepyke Creative Commons License 2004.04.13 0 0 119
sziasztok!
tupperware mikrós edényetek van?
nekem van!
6 perc alatt olyan piskótát sütök, hogy csak bámulok még mindig!
pedig eddig a mikrómat a régi csokik tárolására használtam!
:-)
Tereza Creative Commons License 2004.04.08 0 0 118
Ez a csirke grillben vagy mikróban készült?
Előzmény: Tibbe (115)
Tereza Creative Commons License 2004.04.08 0 0 117
Jól látom, kenyeret sütőttél mikróban?
Előzmény: Tibbe (113)
Tibbe Creative Commons License 2004.04.04 0 0 116
Tibbe Creative Commons License 2004.04.04 0 0 115
Tibbe Creative Commons License 2004.04.04 0 0 114
Tibbe Creative Commons License 2004.04.04 0 0 113
Tibbe Creative Commons License 2004.04.04 0 0 112
Tibbe Creative Commons License 2004.04.04 0 0 111

:)
Tereza Creative Commons License 2004.03.21 0 0 110
Kedves Tibbe,
igazán "szinesited" ezt a topicot, amely gyakran Csipkerózsika álmába merül. Valóban ráfér egy kis mozgás. A kép tetszik annak ellenére, hogy koffein-mentes vagyok.
Előzmény: Tibbe (109)
Tibbe Creative Commons License 2004.03.21 0 0 109

Én 90%-ban kávémelegítésre használom a mikrot:))
gerá Creative Commons License 2004.02.16 0 0 108
Daewoo Mikrósok!
Segítségeteket szeretném kérni. Kaptam egy DAEWOO KOC 1BOK fedőnevű hőlégkeveréses, grilles, szupi mikrót, amihez nincs nasználati utasítás. Lényegében az alap dolgokkal tisztában vagyunk, de a kicsit bonyolultabb programokra nem tudunk rájönni.
Szépen kérem az ugyanilyen készülékkel rendelkező embertársaimat, mailben, vagy levélben utánvéttel küldjenek egy kezelési utasítást.
Előre is köszönjük!
stefi_ke Creative Commons License 2004.02.04 0 0 107
Ide is beteszem:

15 perces csokitorta

Nekem eddig ellenérzéseim voltak a mikrós kajákkal (gumiszerű állag miatt), de ez nagyon rendben van:

15 dkg vaj (jó a rama is) olvasztva
1 evőkanál kakaópor
minimum 1/2 táblányi csoki (minden maradék mehet: csokitélapó, csokinyuszi, adventi naptár, bármi)
ha nem elég édes, akkor cukor
1 cs vaníliás cukor
2 db egész tojci
3 evőkanál liszt
darált dió
darabolt mandula
kókuszreszelék
nutella
utóbbi 4 ízlés szerint.

Ezeket kézi mixerrel egyszerre összekutyulni, jénaiba be, mikróba 3x2 percre (azért szakaszosan, hogy ne fusson ki).

Lehet variálni úgy, hogy csészékben teszi az ember a mikróba, kicsit kevesebb liszttel kavarja ki és csak a szélét süti meg, a közepe pedig forró csokimassza marad. Náncsi néni vendéglőjében lehetett ilyet enni (tán még most is van, nemtom).

Igazi kalóriabomba, de isteni finom és 15 perc alatt készen van.

Előzmény: Plantago (106)
Plantago Creative Commons License 2004.01.05 0 0 106
Sziasztok!

Mi is mikro-tulajdonosokká váltunk a párommal, így ingerenciám támadt nekem is ide írni. :)) Sima, egyszerű kis szerkezet, grillfunkció, ilyesmi nincs benne. Eddigi "termések" így néznek ki:

1/2 kg mirelitt tengerihal lesózva, hal fűszerkeverékkel megszórva, olajjal kikent tálba rétegesen lerakva, a rétegek közé, pedig hagymakarikákat tettünk, meg egy kis fokhagymát, kevés citromlével meglocsoltuk és egy doboz tejföllel leöntöttük.

40-50 deka csirkemellet kisebb csíkokra vágtam, a hagymát megfonnyasztottam kevés olajon, majd beletettem a húst is, hogy megfehéredjen és rá sok zöldséget: 1 nagyobb fej paradicsom, egy édespaprika, másfél pritamin és sok olajbogyó kb. 10-15 szem, ezt is feldarabolva. Megsóztam, megszórtam oregánóval, egy kis olajat öntöttem rá (olivaolajjal lehet, hogy még jobb) és fedő alatt összepároltam.

Kevés olaj, sok hagymakarika, rátettem két lesózott csirkecombot, a tetjére sok-sok fokhagymát és leöntöttem egy doboz tejföllel.

Ezek a kaják két személyre készültek, kb. 20-25 perc alatt lefedett tálban 500 watton.

Üdv.: Plant

Tibbe Creative Commons License 2003.12.24 0 0 105

BOLDOG KARÁCSONYT!

Tereza Creative Commons License 2003.12.22 0 0 104
Nem vagyok szakember, de azt hiszem, hogy a crip- tálat csak olyan mikróban lehet használni, amely rendelkezik CRISP funkcióval; erre külön inditási gomb létezik.
Előzmény: LittleRed (102)
blg Creative Commons License 2003.12.22 0 0 103
azt hiszem ez az elve: a crisp tálnak fémből van az alja, ami összegyűjti a mikrohullámú sugarakat, és alulról pirítja a kaját (tehát megy a mikrohullám + a grill is)

viszont biztos, hogy szabad rakni crisp tálat olyan mikróba, amiben nincs crisp funkció?

Előzmény: LittleRed (102)
LittleRed Creative Commons License 2003.12.22 0 0 102
Sziasztok! Felhozom egy kicsit a topicot, meg tudná valaki mondani a különbséget a crisp és a grillsütés elve között? Nekünk grillezős a mikrónk, szerintetek érdemes karácsonyra meglepni magam egy crisp-tállal?
Köszi.
LR
Tibbe Creative Commons License 2003.12.04 0 0 101
Nagyon ötletes:))
Van nekem is hasonló mikrós tányérom, de nem 4 egyenlő, hanem egy nagyobb, két kisebb részre osztott,-Nem tudom miért nem próbáltam még ki!
itt az ideje:)
Előzmény: vonalzoo (99)
em Creative Commons License 2003.10.29 0 0 100
ez nagyon szuper!!
Előzmény: vonalzoo (99)
vonalzoo Creative Commons License 2003.10.28 0 0 99
Sziasztok!
A minap a Vasedényben jártam, és 699 Ft-ért árultak tojás-sütő műanyagcsodát. Én most úgy használom, hogy hajszál vékonyan beolajozom a belsejét, csíkokra vágott sonkát teszek az aljára, de lehet helyette apróra vágott bacon-szalonnát vagy csak hagymát.
(Ha ez utóbbiakat rakom bele, akkor beteszem a mikróba kb. 1 percre, hogy kicsit megfonnyadjon a hagyma ill. szallona.)
Ezekután ráütöm a 4 tojást, rárakom a hozzávaló fedőt, be 3-4 percre a mikróba, kiveszem, alá a tányért, és simán ráforditom az edényt, és a 4 szelet tükörtojás szépen belepotty a tányérba :)
Íme képekben:
em Creative Commons License 2003.10.11 0 0 98
palhen!
hany watton es mennyi ideig fozod a rizst?
koszi!
em
Előzmény: palhen (97)
palhen Creative Commons License 2003.10.10 0 0 97
én évek óta csak mikróban főzök rízst, síma, egyszerű mikróm van. A főzés technikája hasonlít a rendeshez /1 rész rízs-2 rész víz+ tetszés szerint hagyma, kukorica, borsó.... nem kivánt törlendő/ A vége:mindig finom, és sohasem ég le.
Előzmény: em (59)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.09 0 0 96
Whirlpool van nekem is de mostanaban nem hasznalom, rossz helyen van de mashova nem tehetem, igy a fejem fole kellene nyulni ha be vagy ki akarok venni valamit.
Szoval inkabb mellozom.
Előzmény: Tereza (95)
Tereza Creative Commons License 2003.10.03 0 0 95
Nekem Whirlpool AVM 230 tip. mikróm van.Ha valakinek szintén ilyen tipusu van, örülnék, ha megosztaná velem a tapasztalatait, illetve tippeket adna a használatához,hogyan kombinálja a funciókat (mivel ez 4 funciós mikró) - pl.mihez használja a légkeveréses sütést mikrohullámmal, vagy mikro-grill kombinációt (hogy fedővel való főzés-párolás után ha leveszem a fedőt és akarok grillezni, kell-e grillrácsot használni a művelet befejezéséhez), vagy más ötletet.

Az előző hozzászólásomhoz elfelejtettem hozzáirni, hogy nem nagy beruházás, csak kétszáz valamennyi Ft(a virslifőző).

SIGUE,
Te régebben azt irtad, hogy a Te mikród nagyon jó, szószerint "süt-főz-veri a gyereket" - szóval sok mindent csinálsz benne. Nincs kedved tőbbet irni róla?

Tereza Creative Commons License 2003.09.01 0 0 94
Sziasztok!
Próbálta már valaki a "virslifőző-t mikróban" nevezetű kis műanyag edényt? Bár négy szál virslinek vannak benne helye, én egyszerre csak két szálat teszek bele, ujjnyi magasságú vizet, és 750 W-on kb.2,5 perc alatt kész (persze biztosan függ a virsli fajtájától is, de nagyon gyors és nem kell forralni a vizet). Én bőrös virslit főztem. Még a mélyhűtőből valóhoz sem kell sokkal több idő. Lehet, hogy valaki szivéhez közelebb áll a "hagyományosan főzött", de néha jól jön ez a módszer (idő, meleg).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!