Régen beleverték a fejembe, hogy mikróba fémet betenni szigorúan tilos. Most meg a grillezős mikróban fémrács és nyárs van. Hogy van ez? Ismeri valaki a fizikáját?
sziasztok!
tupperware mikrós edényetek van?
nekem van!
6 perc alatt olyan piskótát sütök, hogy csak bámulok még mindig!
pedig eddig a mikrómat a régi csokik tárolására használtam!
:-)
Kedves Tibbe,
igazán "szinesited" ezt a topicot, amely gyakran Csipkerózsika álmába merül. Valóban ráfér egy kis mozgás. A kép tetszik annak ellenére, hogy koffein-mentes vagyok.
Daewoo Mikrósok!
Segítségeteket szeretném kérni. Kaptam egy DAEWOO KOC 1BOK fedőnevű hőlégkeveréses, grilles, szupi mikrót, amihez nincs nasználati utasítás. Lényegében az alap dolgokkal tisztában vagyunk, de a kicsit bonyolultabb programokra nem tudunk rájönni.
Szépen kérem az ugyanilyen készülékkel rendelkező embertársaimat, mailben, vagy levélben utánvéttel küldjenek egy kezelési utasítást.
Előre is köszönjük!
Nekem eddig ellenérzéseim voltak a mikrós kajákkal (gumiszerű állag miatt), de ez nagyon rendben van:
15 dkg vaj (jó a rama is) olvasztva
1 evőkanál kakaópor
minimum 1/2 táblányi csoki (minden maradék mehet: csokitélapó, csokinyuszi, adventi naptár, bármi)
ha nem elég édes, akkor cukor
1 cs vaníliás cukor
2 db egész tojci
3 evőkanál liszt
darált dió
darabolt mandula
kókuszreszelék
nutella
utóbbi 4 ízlés szerint.
Ezeket kézi mixerrel egyszerre összekutyulni, jénaiba be, mikróba 3x2 percre (azért szakaszosan, hogy ne fusson ki).
Lehet variálni úgy, hogy csészékben teszi az ember a mikróba, kicsit kevesebb liszttel kavarja ki és csak a szélét süti meg, a közepe pedig forró csokimassza marad. Náncsi néni vendéglőjében lehetett ilyet enni (tán még most is van, nemtom).
Igazi kalóriabomba, de isteni finom és 15 perc alatt készen van.
Mi is mikro-tulajdonosokká váltunk a párommal, így ingerenciám támadt nekem is ide írni. :)) Sima, egyszerű kis szerkezet, grillfunkció, ilyesmi nincs benne. Eddigi "termések" így néznek ki:
1/2 kg mirelitt tengerihal lesózva, hal fűszerkeverékkel megszórva, olajjal kikent tálba rétegesen lerakva, a rétegek közé, pedig hagymakarikákat tettünk, meg egy kis fokhagymát, kevés citromlével meglocsoltuk és egy doboz tejföllel leöntöttük.
40-50 deka csirkemellet kisebb csíkokra vágtam, a hagymát megfonnyasztottam kevés olajon, majd beletettem a húst is, hogy megfehéredjen és rá sok zöldséget: 1 nagyobb fej paradicsom, egy édespaprika, másfél pritamin és sok olajbogyó kb. 10-15 szem, ezt is feldarabolva. Megsóztam, megszórtam oregánóval, egy kis olajat öntöttem rá (olivaolajjal lehet, hogy még jobb) és fedő alatt összepároltam.
Kevés olaj, sok hagymakarika, rátettem két lesózott csirkecombot, a tetjére sok-sok fokhagymát és leöntöttem egy doboz tejföllel.
Ezek a kaják két személyre készültek, kb. 20-25 perc alatt lefedett tálban 500 watton.
Nem vagyok szakember, de azt hiszem, hogy a crip- tálat csak olyan mikróban lehet használni, amely rendelkezik CRISP funkcióval; erre külön inditási gomb létezik.
azt hiszem ez az elve: a crisp tálnak fémből van az alja, ami összegyűjti a mikrohullámú sugarakat, és alulról pirítja a kaját (tehát megy a mikrohullám + a grill is)
viszont biztos, hogy szabad rakni crisp tálat olyan mikróba, amiben nincs crisp funkció?
Sziasztok! Felhozom egy kicsit a topicot, meg tudná valaki mondani a különbséget a crisp és a grillsütés elve között? Nekünk grillezős a mikrónk, szerintetek érdemes karácsonyra meglepni magam egy crisp-tállal?
Köszi.
LR
Nagyon ötletes:))
Van nekem is hasonló mikrós tányérom, de nem 4 egyenlő, hanem egy nagyobb, két kisebb részre osztott,-Nem tudom miért nem próbáltam még ki!
itt az ideje:)
Sziasztok!
A minap a Vasedényben jártam, és 699 Ft-ért árultak tojás-sütő műanyagcsodát. Én most úgy használom, hogy hajszál vékonyan beolajozom a belsejét, csíkokra vágott sonkát teszek az aljára, de lehet helyette apróra vágott bacon-szalonnát vagy csak hagymát.
(Ha ez utóbbiakat rakom bele, akkor beteszem a mikróba kb. 1 percre, hogy kicsit megfonnyadjon a hagyma ill. szallona.)
Ezekután ráütöm a 4 tojást, rárakom a hozzávaló fedőt, be 3-4 percre a mikróba, kiveszem, alá a tányért, és simán ráforditom az edényt, és a 4 szelet tükörtojás szépen belepotty a tányérba :)
Íme képekben:
én évek óta csak mikróban főzök rízst, síma, egyszerű mikróm van. A főzés technikája hasonlít a rendeshez /1 rész rízs-2 rész víz+ tetszés szerint hagyma, kukorica, borsó.... nem kivánt törlendő/ A vége:mindig finom, és sohasem ég le.
Whirlpool van nekem is de mostanaban nem hasznalom, rossz helyen van de mashova nem tehetem, igy a fejem fole kellene nyulni ha be vagy ki akarok venni valamit.
Szoval inkabb mellozom.
Nekem Whirlpool AVM 230 tip. mikróm van.Ha valakinek szintén ilyen tipusu van, örülnék, ha megosztaná velem a tapasztalatait, illetve tippeket adna a használatához,hogyan kombinálja a funciókat (mivel ez 4 funciós mikró) - pl.mihez használja a légkeveréses sütést mikrohullámmal, vagy mikro-grill kombinációt (hogy fedővel való főzés-párolás után ha leveszem a fedőt és akarok grillezni, kell-e grillrácsot használni a művelet befejezéséhez), vagy más ötletet.
Az előző hozzászólásomhoz elfelejtettem hozzáirni, hogy nem nagy beruházás, csak kétszáz valamennyi Ft(a virslifőző).
SIGUE,
Te régebben azt irtad, hogy a Te mikród nagyon jó, szószerint "süt-főz-veri a gyereket" - szóval sok mindent csinálsz benne. Nincs kedved tőbbet irni róla?
Sziasztok!
Próbálta már valaki a "virslifőző-t mikróban" nevezetű kis műanyag edényt? Bár négy szál virslinek vannak benne helye, én egyszerre csak két szálat teszek bele, ujjnyi magasságú vizet, és 750 W-on kb.2,5 perc alatt kész (persze biztosan függ a virsli fajtájától is, de nagyon gyors és nem kell forralni a vizet). Én bőrös virslit főztem. Még a mélyhűtőből valóhoz sem kell sokkal több idő. Lehet, hogy valaki szivéhez közelebb áll a "hagyományosan főzött", de néha jól jön ez a módszer (idő, meleg).