Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.08.27 0 0 123
Nem nekem írtad, de megemlítettél.
Sajnálom, ha nem bírod a karakteres véleményeket. Ha engem sem bírsz ezért, hát nem kavar fel túlzottan. Nem állítottam, hogy egy topikindító beírás alapján megismertelek, a további válaszaidból azonban többet tudtam meg rólad, még ha nem is szerettem volna.
Szerintem a nagyközönség elé tárt véleményed alapján a Szigetrôl alkotott ideológiád nem nagyon változott (pl. idei kis lista) az elmúlt években.
A céltalan, mindenfelé csapkodó fikkantgatást, azt tartom elég gusztustalannak. De ez olyan "kúl" mostanság, sajnos...
Előzmény: Desire (120)
Desire Creative Commons License 2004.08.22 0 0 122

Én is csókollak!  :)

 

 

Előzmény: Törölt nick (121)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.22 0 0 121
te sem sokat valtoztal azota... vagy ha igen, akkor nem az elonyodre. na szevasz
Előzmény: Desire (120)
Desire Creative Commons License 2004.08.22 0 0 120

Damita, ha a neki nem írtam le, hogy a mi nem tetszett, neked miért mondanám el?

 

Na jó, de csak Neked:

Annyira felkavaró a véleménye, hogy nem tudom feldolgozni. Meg ahogy telik az idő, egyre jobban nem tudom elviselni az ennyire karakteres véleménnyel rendelkező embereket.

Nem emlékszem pontosan hogyan is szólt, de a hölgy nagyon éles szemmel kiszúrta, hogy mi motivált engem arra, hogy írogassak a topicomban.

Olyan vagyok, mint egy nyitott könyv!! Valaki elolvassa egy 4 évvel ezelőtti hozzászólásomat, és mindent tud rólam.

 

Miért volt szar a sziget? Azt gondoltam, hogy szar volt? Ha Te mondod, biztosan így van? 

Komolyan azt szertetnéd, hogy olyan dolgokról beszéljek, amit gondolsz arról, hogy mit gondolok?

 

Jó tanács: Ha elgurul a gyógyszered, ne másoknál keresd! :)

 

Írd le légy szíves miket gondolok a Szigetről, hogy tudjam, mit is kell pontosan írnom!

 

Köszi!!!

Előzmény: Törölt nick (112)
Desire Creative Commons License 2004.08.22 0 0 119

Jól megmondtad megint.

Amikor kb. két éve utoljára ovastam a hozzászólásodat, akkor is ezzel operáltál. Nem vagy valami kratív!!

 

Szerintem, neked nem kell keresgélned támadási felületet. Úgy is találsz valamit, ami jó lesz annak.

 

Most legalább két évig megint nincs kedvem veled beszélgetni (de ha lehet, akkor inkább több), addig gyűjtögesd a helyesírási hibákat, meg az elírásokat.

 

Jó tanács: Ne osztogass tanácsokat!

Mert gondolhatod, hogy mi történik velük...! :)

Előzmény: Törölt nick (111)
Csokis Creative Commons License 2004.08.22 0 0 118
Nem, én már több évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy ez egy kommercializálódott szar, ami csak a fogyasztásról szól, és azóta nem voltam. De attól aki akar, menjen csak, biztos én öregedtem meg!
Előzmény: Törölt nick (117)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.22 0 0 117
Figyi, én nem tudom, mit és honnan szereznek, ôszintén nem is érdekel. Ez a topik szerintem nem is errôl szól.
Igen, lehet kisebbségi véleményt nyilvánítani, szó sem volt az ellenkezôjérôl. De szerintem a Sziget nem a barbifikázásról szól.
Nekem kultúrális volt, lehet én vagyok kultúrálatlan. Bejött a világzene, színház, jazz, rádiócé sátor, filmek és a további kedvenc zenéim, még a metálsátor is a maga nemében, egyszer? vagyok, evvan. Jól éreztem magam, valszeg igénytelenné váltam magam is. Voltak dolgok, amik nem tetszettek, persze minden nem lehet rózsaszín, csak valahogy a jó benyomások felülkerekedtek a kényelmetlenségeken. De nekem így jó. Középosztály lettem wazze, kétszer kocsival mentem ki, van mobilom, nem tarhálásból élek, harminc is elmúltam. Röfögök egy hetet a Szigeten minden évben, aztán vissza a kispolgári létbe. Tavaly az apámat is elhívtam, mert a Warttina a kedvence, kisszatyorban hozta a kötött mellényét, aztán jól beboroztunk, népzenéket hallgattunk és a földön is ücsörögtünk, igaz pestiestet tettünk a seggünk alá. Hja, ez a Sziget már csak a fehérgatyás, kilógó tangás barbiké meg a "vén" trottyoké, ugye...

Te voltál idén?
Előzmény: Csokis (116)
Csokis Creative Commons License 2004.08.22 0 0 116
Persze, de ha üzleti vállalkozás, akor ne akarja magát "kultúrális fesztivál" címszóval eladni, és súlyos pénzeket lenyúlni a "köztől". De lehet, hogy tévedek, és már évek óta csak a belépőkből és a szponzorokból élnek. Akkor nagy bocs tőlük. Egyébként meg a szigeten remekül megvalósítható a "ha nem tetszik, ne menj ki!" elv, de ha valaki megveszi a belépőt, és kimegy, akkor jogosult -akár kisebbségi- véleményt is nyilvánítani. Hogy kiborult Mártha István is, amikor az Index idén legegyizta Kapolcsot. Én csak átmentem rajta idén, de volt a dologban valami. Lehet egy ötlet bármilyen jó, ha sikeres, akkor pénz is van benne, és előbb-utóbb rátelepül a pepszi-barbi-mekdonálc érzés.
Előzmény: Törölt nick (115)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.22 0 0 115
Valszeg inkább sötétben voltam kinn a Szigeten, de én nem a Desire által "felrótt" vonásokat figyeltem, de az is lehet, hogy nem azért mentem ki, hogy minden szembejövô jelenséget kritizáljak.
A teszkós lista készülhetett volna a nagykörúton, metrón, plázson, vidéken, bárhol. Szerintem nincs értelme a kategorizálásnak, ennyi. A Sziget pedig üzleti vállalkozás, ha tetszik, ha nem. Célja a fizetôképes "célcsoport" igényeinek kiszolgálása. Attól, hogy ott a teknósátor és más hasonlók, amik a kezdetekkor nem voltak, szerintem még nem jelenti azt, hogy oda is el kell vándorolni mindenáron. Nekem sem tetszik, nem jártam arra, volt elég jó élményben így is részem. Szerintem le is zárhatjuk ezt a témát.
Előzmény: Csokis (113)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.22 0 0 114
Biztosan nem szokta meg, hogy valaki elllentmondjon neki. Egyébként nem érdekel, tôlem akár ki is moderáltathat. Tisztára mint az oviban. Majd ezt is bemásolhatja a közhelytopikba, legyen neki jó :-)
Előzmény: Törölt nick (111)
Csokis Creative Commons License 2004.08.21 0 0 113
Akkor ez azt jelenti, hogy Desnek igaza van? Szerintem ha a sziget és a Tecsó közönsége -illetve a külsőségekben megnyilvánuló hasonlóság- ennyire átfedi egymást, az már elég gáz a szigetre nézve. (Persze lehet, hogy én nem figyelek, és a Tecsóból lesz lassan úri hely. :-) )
Előzmény: Törölt nick (95)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.21 0 0 112

ez igencsak erdekes.. Desire mondd mar el mi bajod volt Kattkaval..? igazan nem ertem miert mergesedett el ez a beszelgetes. ahogy az ido telik, egyre gyorsabban jossz ki a sodrodbol. pedig en is kivancsi lettem volna, miert is volt iden olyan szar a sziget?*

 

(* jah, szar volt? eszre sem vettem)

Előzmény: Desire (107)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.21 0 0 111

Kattka ez a kis lista nagyon ott volt a toppon:-DDD és ne dőlj be neki, nem is lovagolsz rajta, csak nem tudja elviselni, ha másnak is van véleménye:-)

 

Desire a vagdalkozás meg a fintorgás helyett talán figyelj a helyesírásodra, ilyenekre gondolok: sőr, legtöbbszőr, kanabisz. ha kérdésed volna, melyikben mi a hiba, szólj bátran. csak egy baráti jótanács: ne adj támadási felületet!:-)

Előzmény: Törölt nick (95)
Desire Creative Commons License 2004.08.18 0 0 110
Por, csajok, satöbbi Népszabadság •

Ha kést szorítanának a torkomhoz, akkor sem tudnám megmondani, mitől működik még mindig a sziget. Működik.

A régi motorosok fanyalognak, de tény, hogy öregszik a közönség. Vagyis fanyalognak, de visszajárnak. Késről persze szó sem lehet. Nem, hogy egy jobbfajta bugylibicskát, de még egy langyos fogású sörösüveget sem lehet bevinni. Néhány éve még a csákány számított a fő fogásnak, az idén a kilenc milliméteres pisztoly, a szablya vagy a szamurájkard a dobogós. Az elkobzott tárgyak konténere sokat elárul: láncok, szögecses övek, kisbalták - elengedhetetlen holmik a sátorveréshez. Sok az ingázó. Egy finn társaság - akiknek hevenyészve próbálom fordítani a Kispált - négycsillagos szállodából jár be a fesztiválra. A fordítással nem sokra jutok, aztán rájövök, hogy ehhez itt és most túl sok lábjegyzet kellene, feladom. A fílingjét azért érzik. A bentlakásét már kevésbé, abban a németek az éllovasok: lugas-, terasz- vagy társalgó formában összerendezett sátorvárosaikról lesüt a precizitás. Kisebbfajta túlélőshow átvergődni a cölöpök és a feszítőkötelek rengetegén. Dzsungelkéssel sem lehetne átvágni magunkat. Persze behozni azt sem lehet, sok minden mást igen. Döbbenve tapasztalom, valaki elhozta az anyukáját. Csernus doki biztosan megmagyarázná, de inkább arról mesél, hogy ő magától boldog. Én is. Végre megtudtam, hová tűntek a németek a Balatonról.

-----------

 

Nah, vizo'látás!

Idén bezárok itt. Legközelebb a jövő nyáron. Csókolom az értelmes embereket! Szaporodjatok! :)

Törölt nick Creative Commons License 2004.08.17 0 0 109
Miért tennéd?
Előzmény: Desire (107)
Desire Creative Commons License 2004.08.17 0 0 108
Desire Creative Commons License 2004.08.17 0 0 107
Senki nem szólt hozzád. A következő hozzászólásod kimoderáltatom.
Előzmény: Törölt nick (106)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.17 0 0 106
Azt hittem, befejezted a szitkozódást.
Jól pörög a topikod!
Desire Creative Commons License 2004.08.17 0 0 105

Az oldal egyébként továbbra is Szigetről szól, és nem az én feltételezett attitűdjeimről.

Akinek pedig ez nem tetszik, az több lehetőség között is választhat. Pl. menjen máshova, és/vagy kapja be a nemlétező golyócskáimat, de mindenképpen szakadjon rá a Hitgyülis sátor.

Desire Creative Commons License 2004.08.17 0 0 104

A lista folytatása:

- forgalmi dugó

- cowboykalap

...

Törölt nick Creative Commons License 2004.08.17 0 0 103
Kérlek. Kiemeléseid sokat elárulnak rólad. Továbbiakban én is ignorállak kisstíl?séged, vitaképtelenséged és kioktató hangnemed miatt.
Előzmény: Desire (102)
Desire Creative Commons License 2004.08.17 0 0 102

A veled való párbeszédről lemondok, olyan egyszerű ok miatt, hogy nem tartalak megfelelő vitapartnernak.

Nem azért, nem vagy megfelelő ember számomra egy vitához, mert nem egyezik a véleményünk, hanem egészen más okok miatt.

Mivel nem célom, hogy megbántsalak Téged, nem írom le a részletes okokat akkor sem, ha kéred.

Ebbe a topicba pedig továbbra is magam (és mások) örömére vagy bánatára írok, de semmiképpen sem a Te rendelésedre.

 

Kérlek, ne erőltesd a velem való beszélgetést, mert a véleményedet nem tartom sem tárgyilagosnak, sem bármilyen szempontból értékesnek, így válaszra sem foglak méltatni.

Hangsúlyozom, nem sértődés az ok, hanem a sekélyes stílusod, és a primer eszközeid.

Előzmény: Törölt nick (100)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.17 0 0 101
...a "hülye" szót "idétlen"-re módosítanám, nem beszélek csúnyán.
Előzmény: Törölt nick (100)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.17 0 0 100
Olvashattad, hogy ha körülnézel, máshol is van "ilyen felhozatal" dögivel.
Bocs, de nem rád gondoltam vásárlás közben (van jobb dolgom is), csak a hülye és sarkított listázásodon mulattam.
Asszem a t? nálad szokott fennakadni, fôleg ezzel a picsogós "szeretem a Szigetet, ki is megyek rá, mert trendi vagyok, de azért fikkantgassunk egy kicsit, figyeljenek már rám is, aztán ha nem értenek egyet velem, akkor felhúzom az orrom" stílussal, ami vissza-visszatér amint nem neked tetszôt ír valaki.
Elolvastam a "litániáidat" én is itt a topikon, írj még hasonlókat, tényleg kíváncsi vagyok mik szúrtak neked szemet idén.

Nem üldözlek, csak nem értek egyet a szerintem kifacsart gondolataiddal és ezt le is írom.
Mi az a divatraszta, azt írd már le nekem lécci.
Előzmény: Desire (98)
Desire Creative Commons License 2004.08.17 0 0 99

...mosolyognak...

Előzmény: Törölt nick (97)
Desire Creative Commons License 2004.08.17 0 0 98

Ezt : (Figyelem! Nem csak a Szigeten ciki, hanem máshol is, de ott a legnagyobb a felhozatal belőle, ezért szembetűnő.), a 94-es hozzászólásban szinte csak neked írtam. Ha ezt elolvastad volna, akkor nem írtad volna le feleslegesen a litániádat.

Megjegyzem, igen kedves tőled, hogy vásárlás közben is rám gondolsz, és számolgatással töltötted a szabadidődet.

 

Nem csodálom, hogy kíváncsi vagy, de nem tartozom neked magyarázkodni semmivel sem (mert nem akarom, hogy megint fennakadjon nálad a tű).

 

Továbbra sem értem, hogy miért engem üldözöl azért, mert a média nem azt írja meg, hogy kék az ég és zöld a fű, meg mosolynak az emberek a szigeten!??

Előzmény: Törölt nick (97)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.17 0 0 97
Nem írocskáltam olyanokat, hogy az én elképzeléseim szerint élj, ne használj ekkora szavakat lécci. Próbáltam kicsit rávilágítani a csoportosítgatás haszontalanságára. Ezeket a fazonokat bármelyik plázában vagy a körúton megtalálod éjjel-nappal.
Nem válaszoltál a divatraszta kifejezésre, pedig kíváncsi lennék, tényleg.
Előzmény: Desire (96)
Desire Creative Commons License 2004.08.17 0 0 96

Szerinted van értelme ilyen kategóriákat felállítgatni?

 

Szerintem van, különben nem csinálnám, egyébként pedig szórakoztat.

A Szigeten a mókán és a kacagáson, meg a listámon kívül, még számtalan dolog volt felfedezhető, de ezt volt most kedvem idecitálni.

 

Ugye, nem szeretnéd, hogy úgy gondolkodjam és éljek, ahogyan Te azt elképzeled??

Ha igen, akkor legközelebb adj légy szíves egy térképet, hogy merre menjek, és hogy mit figyeljek, meg, hogy mit csináljak! A végén osztályozhatod, hogy hányszor tértem el az elképzeléseidtől... :)

 

Egyébként segítőszándékot tapasztaltál a Tescoban? Mert akkor mondd meg kérlek, melyik az, én is oda fogok járni! :)

Előzmény: Törölt nick (95)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.16 0 0 95
Nemtom, hol kezdjem, inkább az elején. Az elôbb voltam a Tescóban és körülnéztem atekintetben, ami már cikinek és/vagy gáznak számít és igen nagymértékben koncentrálódott a hipermarketben. Szerintem nem csak a Tescóban ciki, hanem máshol is, de ott is elég nagy volt felhozatal ezekbôl a dolgokból, ezért nekem is szemet szúrtak egybôl.

A listát tôled vettem, mintegy összehasonlításképpen:
- Divat-rasta: nemtom ez mit jelent, bôvebben? Ezért ezt nem vizsgáltam jelen esetben.
- piercing: 5 db köldökpírszing + 3 szemöldök, tinédzserek voltak fôként. Szájakba és egyéb helyekre nem néztem be. A környéken sok koli van, amik youth hostelként üzemelnek nyáron, lehet ezért voltak ennyien.
- fejkendô: 3 srác, iparialpinista-félék. Megjegyzem, nekem is van fejkendôm, de azt futáshoz és kiránduláshoz használom fôként. Prímán nyeli a szembe csorgó izzadságot és kordában tartja a tincseket, véd a t?zô naptól, vagy alkalomadtán a széltôl.
- fehér (átlátszó) nadrág, fekete tangával: 4 db. Ebbôl 3 lány és 1 fiú.
- csípo˝nadrág hátul kilógó bugyival: 7 db, de ebben benne van 2 helyi butikoscsaj, vagy azok nem teszkóközönségnek számítanak?, nemtom...
- picsa-gatya (ezt így mondják a kollégáid), amibo˝l kikandikál nagy no˝i/férfi hájas fenék: 2 apu, az egyi pont elôttünk a sorban, a kikandikálás fôleg egy rekesz akciós ásványvíz szalagra pakolásakor csúcsosodott ki, hányinger. Plusz 4 tesetesebb lány, a helyi megoszlást nem tudnám idézni, talán a hentespult táján voltak ketten, együtt.
- idétlen tetoválás felkaron, vállon, háton (meg feliratok, amiknek a jelentését nem is ismeri a viselo˝je): Ebbôl volt a legtöbb, úgy látszik ez a helyi bevásárlóközpontban is csúnyán elharapózott mostanságra, 19 (!) db-ot számoltam össze. Számottevô volt az ún. "börtöntetkó", ami a "szeretlek Ildi" típusú feliratok és a hatvanas évek táján felbukkanó naiv festészet vonalas grafikái között átívelô szortimentet öleli fel, ezekbôl 6 db-ot számoltam össze és ezek csak azok, akik pont szembejöttek velem. A többi 13 darab aztán eklektikus összevisszaságban jelent meg mind elhelyezését mind formavilágát illetôen. Ez a felkartól a szôrös vádliig a nonfiguratívtól a darkos képegig, követhetetlen logikával.
- pohár sör után részegséget mímelni és jópofáskodni, meg beszólni mindenkinek: ezt inkább a szemközti kifôzdében látom naponta, de ottan nem csak egy pohár sör csúszik le a járást kísérô kilengésbôl következtetve.
- nagyon hájas és gusztustalan no˝knek és pasiknak túlzottan levetko˝zni: a hipermarket közelében van egy udvar, ami elé kiállnak a lyányok, ott aztán sokszor kipakolnak ezt-azt, de ma valszeg nyaralni voltak. Egyébként 4-5 lány szokott ott ácsorogni.
- tv közvetítéseken a mamának integetni: a TV ma nem volt a Teszkó környékén, errôl nincs adatom.
- vonyítani a karaoke-n: a hifi-osztályon fülessel CD-t hallgatók között ma csak 2 közékorú hölgy énekelgetett nosztalgikusan valami akciós Korda Gyuri lemezre.
- Beckham-haj: 3 srác, talán szintén a koliból, sört vásároltak.
- kanabiszos póló, fejkendo˝ és egyebek viselés: 1 srác, de ô benne van a fejkendôs csoportban.
- negyven fokban estélyi sminkben szaladozni: 2 idôsödô hölgy, az egyik bôrszerkós fiatalabb fiú kísérôvel, a srácot nem tudtam melyik kategóriába helyezni, pedig elég felt?nô jelenség volt a szegeccsel kivert nyakörvében.
- nagyon büdösnek lenni: sajna 4 elhanyagolt alkesz ma is ott ücsörgött a bejárat melletti padon.

Statisztikai adataim nem voltak arról, hogy ma az általam látogatott idôszakban mennyien vásároltak a Teszkóban, de a fent említett csoportokon kívül jelentôs mennyiségben voltak még nyaralásra készülô családok, kisgyerekes anyukák és egyéb kategóriák.

Szerinted van értelme ilyen kategóriákat felállítgatni? A Szigeten pl. az általad említetteken kívül még nagyon nagy számban láttam jókedv?, felszabadult, segítôkész vagy éppen fáradt, stb., stb. embereket, és nem tudom, hogy ott volt-e a legnagyobb a felhozatal belôlük, de vidámságuk miatt voltak szembet?nôek :-)
Előzmény: Desire (94)
Desire Creative Commons License 2004.08.15 0 0 94

Végeztem egy felmérést. Sok embert megkérdeztem, hogy mi szerintük az, ami már cikinek és/vagy gáznak számít és igen nagymértékben koncentrálódott a Szigeten. (Figyelem! Nem csak a Szigeten ciki, hanem máshol is, de ott a legnagyobb a felhozatal belőle, ezért szembetűnő.)

 

A lista bővíthető, és ezeket hallottam legtöbbszőr:

- Divat-rasta

- piercing

- fejkendő

- fehér (átlátszó) nadrág, fekete tangával

- csípőnadrág hátúl kilógó bugyival,

- picsa-gatya (ezt így mondták a kollégáim), amiből kikandikál nagy női/férfi hájas fenék

- idétlen tetoválás felkaron, vállon, háton (meg feliratok, amiknek a jelentését nem is ismeri a viselője)

- pohár sör után részegséget mímelni és jópofáskodni, meg beszólni mindenkinek (megjegyzem, ez nagyobb mennyiségű alkohol után is gáz, mármint a bunkó beszólogatás ismeretleneknek)

- nagyon hájas és gusztustalan nőknek és pasiknak túlzottan levetkőzni (ebben megoszlanak a vélemények, itt ezért mindenkinek a jóízlésére bízatik a dolog, márha van)

- tv közvetítéseken a mamának integetni

- vonyítani a karaoke-n (bár, szerintem ez inkább a hallás hiánya)

- Beckham-haj

- kanabiszos póló, fejkendő és egyebek viseláse

- negyven fokban estélyi sminkben szaladozni

- nagyon büdösnek lenni

...

 

Még gyűjtök...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!