Jókat hallottam a j+j dentben dolgozó doktornőről. Kedves, aranyos, jól dolgozik, blabla! Tud valaki mondani valamit róla? Árak itt vannak: http://ejjelnappalifogaszat.hu/fogszabalyozas/, amik kb. "szokásos" árak.
Maszőrként dolgozok, és nemrég volt nálam egy vendég aki őt ajánlotta nekem. Azt mondta hogy nem tul horibilisek az árai de precizen dolgozik. Én november 7.én megyek hozzá konzultációra röntgenekre kezelési terv készítésre ez igy egyben 20 ezer lesz.
30 sínt kaptam felülre, 35-öt alulra.Már a tizedik sín következik jövő szerdán. Két hetente kell váltani, úgyhogy már lassan 20 hete, hogy elkezdtem. Eddig háromszor voltam kontrollon, a doktornő azt mondta, hogy minden a terv szerint halad. Nekem annyira nem feltűnő a változás, hiszen minden nap látom a fogaimat, de állítólag szépen haladunk. 😊
Különösebb kellemetlenséget nem okozott eddig a dolog. Amikor sínt cserélek, pár napig érzékenyebbek a fogaim, és feszülnek, de kibírható. Meg lehet szokni azt is, hogy minden kajáláskor ki kell venni, aztán meg alaposan fogat kell mosni.
Eddig még senki nem kérdezte meg, hogy mi van a számban, pedig felszolgáló vagyok, mondhatni emberek között dolgozom.😊 Ettől függetlenül nem láthatatlan a dolog. Illetve az lenne, ha ezek a frànya attachment-ek nem lennének.
Én őket ajánlom: http://fogszabalyozas.dent-inn.hu/ Jól dolgoznak és az áraik is nagyon jók. Ráadásul most fogszabályozás akció is van náluk. Érdemes megnézni! :)
Orthoplus EF KID trénert vásárolnék keresztharapásra. Sajnos a miénk elveszett és horror áron lehet újat vásárolni, ugyanis két év a kihordása és még nem tudják felírni. Kérem, akinek van jelentkezzen!
Én Budapesten keresek egy fogszabályzót aki ár érték arányban jól dolgozik, nem a reklámot meg ilyeneket szeretném kifizetni az árban hanem a minőséget és a tapasztalatot.
És még melyik fogszabályozó készüléket tudnátok ajánlani, alsó felsőre lenne szükség és a belső nem játszik.
A legkorszerűbb és sok előnnyel járó eljárás már nem a hagyományos, hanem a kivehető, láthatatlan fogszabályozó. Kb. 2 hetente kapsz új sínt, az elején megtervezik a teljes kezelést. Asszem a hazai legjobb, aki ilyet gyárt a Happysmile láthatatlan fogszabályozó.
A weboldalon küldhetsz is pár fotót, amiből kikalkulálnak nagyjából mindent. Sok sikert :)
Korábban látta valaki érdeklődött a fogszabályozás előnyeiről és hátrányairól. Itt nagyon jól összefoglalták a lényeget: http://fogszabalyozas.dent-inn.hu
Úgy látom sajnos nem túl aktív a fórum :(, de hátha jár erre olyan, aki tud válaszolni... Páromtól kaptam ajándékba egy fogszabályozó kezelést, és az első két konzultáción már túl vagyok. Másfél hét múlva ragasztják fel a fogszabályzómat, amihez a kezelési terv szerint alsó-felső fogívtágítót kell majd viselnem, és estére egy külső maszkot. A fogívtágítóval kapcsolatban említette az orvosom, hogy lehet, hogy beszédhibát fog okozni kezdetben. Akinek van, vagy volt ilyenje tapasztalt hasonlót? Mennyire volt észrevehető a beszédhiba, és idővel elmúlt, vagy amíg bent volt a fogívtágító végig nem lehet majd normálisan beszélni vele?
Nem jött jókor ez a dolog szerintem. A fogdokid tudja, hogy 3 hónapig nem fog látni? Az én dokim ragaszkodik a folyamatos max 3 hetenkénti állításokhoz. Mondjuk haladunk is veszettül. Ha így halad szerintem az 1 éves fordulóra már minden fogam a helyén lesz. :)
Nekem viszont más kérdésem lenne:
Ti is tapasztaltátok, hogy hiába a folyamatos szájápolás (evés után fogmosás plusz szájvizezés, speciális fogkefe és egyéb tisztító kellékek) még is egyre jobban sárgásodnak a fogak? :( A lepedék képződés mintha a 3x-osára növekedett volna és akkor is ha nem eszem vagy nem iszom akkor is...
Egy kicsit speciális és sürgős kérdésem lenne fogszabályzóval kapcsolatban. Két hónapja van fent a felső fogszabályzóm és jövő héten elutazom három hónapra Amerikába. Valaki tudna segíteni, hogy hogyan tudom bebiztosítani magam, ha bármi történne, leesne kint tartózkodásom alatt? Tud valaki ilyen biztosítást?
Én 28 vagyok, nekem 1 éve van fent fehér, kerámia és nem színeződött, nem is szabad. Műanyag? Műanyagból biztos nem gyártanak fogszabályzót, szerintem valamit félreérthettél. A breketteknek - a kis bizbaszoknak amiket a fogaidra ragasztanak egyesével - erős anyagból kell lenni erre pedig a műanyag tökéletesen alkalmatlan. Ez általában nikkelezett fém, vagy kerámia. Egyik sem színeződik. Ami el tud színeződni azok a gumik, de azt meg aktiválásonként cserélik úgyis. A kávé, tea, kóla elég durván be tudja sárgítani pár hét alatt. Engem legalább motivál, hogy kevesebbet kávézzak. :)
26 éves vagyok es ugy döntöttem belevagok es felrakatok egy fogszabalyzot. Az orvosom különböző készülékeket is ajánlott, egyenlőre a porcelán mellett dontenék, de azert megkérdezném: van itt valaki akinek műanyag állandót ragasztottak mar? Tényleg nagyon elszinezodik? Udv, Andi
Visszaolvasva pár oldalt láttam, hogy jó páran kérdezősködnek az önligírozó készülékekkel kapcsolatban. Nekem már lassan 1 éve van In-Ovation C készülékem és ha újra kezdhetném, akkor nem biztos, hogy ezt választanám. Mi miatt is előnyös ez a fajta készülék elméletileg? - Kevesebb székben töltött idő - Gyorsabb, kíméletesebb fogszabályozás
Ellenben: - Indokolatlanul drága - Ugyanúgy látszik, mert az ívek fémből vannak hozzá, tehát mindenképp látszani fog, hogy van valami a szádban és esetleg még jobban megbámulnak, mire rájönnek, hogy mi is az valójában (már ha ez zavar valakit) - Pár aktiválást követően a székben eltöltött idő megsokszorozódott, ugyanis a pici kis kapcsok deformálódnak, minimálisan fogkövesednek akkor is, ha normális szájhigiéniád van (ortho fogkefe, egycsomós és interdentális keféim vannak és használom is őket naponta, étkezések után 1 órával), ezáltal a kis kapcsok egyre nehezebben nyílnak és záródnak - Az, hogy gyorsabb vagy kíméletesebb-e azt nem tudom lemérni. Ez csak akkor derülne ki, ha lenne egy ikertestvérem hasonló genetikai adottságokkal, ugyanilyen harapási rendellenességgel és rá hagyományos fogszabit raknának fel. Ami tény, hogy aktiválások után 1, max 2 napig érzékenyebbek csak a fogaim, utána tökéletesen nem érzek semmit.
Egy szó, mint száz: szerintem nem érik meg a pénzüket ezek a fajta fogszabályzók, hiába a sok szerződött fogorvos aki reklámozza. Engem (sajnos?) meg tudtak győzni, Ti viszont mérlegeljetek ezeket a dolgokat is figyelembe véve.
Ez mindenkinél más, nekem a bal és a jobb 3-at húzták ki, az nem annyira feltűnő szerencsére, de nekem 2 hónap után a lyuk alig lett kisebb. Viszont hogy őszinte legyek szerintem ez attól függ, hogy éppen mit csinálnak a fogaddal, nekem az első 4 fogam volt kacska, először azokat rángatták be a helyükre (ez meglepetésemre 2 hónap alatt teljesen meg volt), tegnapi állításon azonban a 2-es és 4-es fogakat erőszakolták meg, most fáj is rendesen, gondolom most kezdik el azokat összehúzni, hogy nem legyen olyan zsúfolt a dolog. De ez csak tipp, az én dokinőm nem túl beszédes. Mondjuk amíg így haladnak a fogaim addig ez nem zavar. :D
Szia Sanguin! Hasonló cipőben jártam én is korábban, sajnos ez jópár hónap lesz. :( Szerencsére ahova járok, a Dent-Inn Fogászaton nagyon segítőkészek, és nagyon megkönnyítették az időt, amíg közelebb értek a fogaim.
Sziasztok! Segítségre van szükségem - elsősorban lelkire :)
Múlt pénteken tették fel a fogszabályzót az alsó fogsoromra. A bal 1-est ki is kellett húzni, de pont úgy vannak torlódva, hogy relatíve kicsi a luk, persze egyelőre elég feltűnő. Most egy hónapig itthon lapítok, és igyekszem senkivel sem találkozni :(
A kérdésem az, hogy nektek mi a tapasztalatotok, kb. mennyi idő, míg a két szomszédos fog tűrhető közelségre kerül egymáshoz, és a luk nagy része eltűnik? Persze nem a végleges állapot, mert az nyilván egy év, csak mondjuk ha a fele utat már megtenné, akkor talán ki mernék menni az utcára...
Régóta halogattam a dolgot, és nagyon elszántam rá magam, a fájdalmat se bánom, de most eléggé el vagyok keseredve, hogy egy hét alatt semmi nem történt - persze nem csodára várok, de gondoltam 1 mm-t csak arrébb megy?
4. American Orthodontics Empower Clear - fem clips , keramia tappancs
5. GAC Dentsply - In-O-vation C - fem clips , keramia tappancs
6 . ORMCO Damon Clear 2 - teljes keramia - a clips is keramiabol van
Tudtok veletlenul mas gyartotol olyan keramia esztetikus tappancsot amelyiknel a kinyithato clips is keramiabol lenne , a TruKlear es a Damon Clear 2 kivul ?
Én 26 évesen vágok/vágtam bele a fogszabályozásba, bár már évek óta nagyon szerettem volna, sajnos anyagi dolgok miatt nem jött össze. Én sima fém fogszabályzót tetettem fel több okból is, elsődlegesen azért mert ez a legolcsóbb (bár ebből is van millió fajta amit én most hordok az Bartók Dentál 130 ezres készüléke), másodlagosan pedig azért, mert bár a porcelánt esztétikusnak hirdetik én ezt nem éreztem vele kapcsolatban ugyan ugyanúgy kis tappancsokat ragasztanak a fogakra csak fehérek de ettől még ugyan úgy látszik hogy van ott valami, ráadásul sokszor csak a tappancsok fehérek, a gumi és az ív ugyan úgy fém, tehát ugyan úgy látszik h van valami a szádban, csak pl az emberek hirtelen nem tudják h mi az, a fémmel viszont egyértelmű hogy fogszabályzó. Mondjuk engem speciel nem zavar h látják, főleg mert nagyon régóta vágyam volt, hogy hibátlan legyen a mosolyom.
Nekem csak a felső ívre kellett és ott is elsősorban az első 4 fogat kell helyre rakni, viszont a doktornő szerint nagyon szorosak a fogaim így muszáj volt kihúzni a 4-eket jobb és baloldalt is, mert elmondása szerint ha ezt nem tesszük akkor túlságosan nagy lenne a rés a felső és alsó állkapocs között, nem lenne jó a harapás. Első nekifutásra nekem is 1,5 évet mondtak, de szerintem ez ilyen átlagos, amire készülni kell ha valaki belevág. Tini korban is kb ennyi, talán pár hónappal kevesebb.
Kb 4 napja van van fent és azon túl h harapni nem tudok/merek semmi gondom nincs, a nyelés kicsit nehézkes de nem belehalós, remekül elfáradok miközben azzal játszom hogy rendesen le tudjak nyelni mindent és apró falatokra vágjam az ételt így remek fogyókúra. :D
Nekem lenne egy kis problémám.Mikor feltették alulra a fogszabályzót akkor nem gyűrűt tettek az utolsó elötti fogamra hanem lemezre ragasztották a fogszabályzót.De elvileg azt majd gyűrűre cserélik, viszont leesett.A kérdésem meg az lenne, hogy akkor abból újat kell hogy vegyek vagy akkor már felteszik a gyűrűt?
Sziasztok. Közel a harminchoz végre eljutottam a fogszabályzásig. Kisgyerekként volt kivehetőm, amit alig-alig hordtam, tinédzserként mondták, hogy kellene rögzített, természetesen elutasítottam, hogy nekem aztán ne legyen olyan, és aztán csúfoljanak miatta. Így megmaradtak a kusza fogak, amik aztán később kezdtek el igazán zavarni. Plusz a dohányzás is rásegített, hogy nem csak kusza, de elszíneződött is lett a fogsorom. De a húszas éveimben se jutottam el odáig, hogy komolyabban foglalkozzam a problémával, pedig már akkor bőszen bennem volt a szégyenérzet. Bár a legtöbben, ha megemlítettem ellenérzéseim a fogaimmal kapcsolatban nyugtattak, hogy nem vészes, meg egyáltalán nincs vele baj. Aztán jöttek a bölcsesség fogak, amik alul fekve nőttek, problémákat okozva. A bal oldali alsó begyulladt, hosszú idő után újra felmerült a fogszabályozás lehetősége, és akkor már én is erősen gondolkodtam rajta. Aztán kiműtettem bal oldali alsó bölcsesség fogam, majd a felsőt is kiszedettem, aztán megint eltelt 1-2 év, mire végre most tavasszal nekiestem, összeszedve a pénzt erre a nagy kalandra. Jobb alsó bölcsesség fog és felső egyszerre ki lett szedve, majd fogkőeltávolítás, és konzultáció, mivel rossz fogam nem volt több, el lehetett kezdeni a főszabályozást. Teleröntgen, foglenyomat, majd várakozás a kiértékelésre.
Eredetileg damont akartam, de a kezelési terv elkészítése után kiderült, nálam nem az a megfelelő megoldás. A harapásom szinte tökéletes, elől a fogaim kuszák, és előre dőlnek. Többször is rákérdeztem, biztos nem a damon jobb, de a dokinő elmondta, az én esetemben nem az a javasolt. Alul viszont egy metszőt húzni kell, mert a torlódás túlságosan is nagy, de szerencsémre pont azt a metszőt fogják, amiből le van törve egy kis darab, és azt amúgy is kezeltetni akartam, szóval legalább nem egy tökéletes fogamtól kell majd búcsúznom, hanem attól, amivel amúgy is bajom lett volna a fogszabályzás végeztével. Pár napja felkerült a felső fogsoromra a készülék, multibrand, esztétikus kivitel. Alulra is ez fog kerülni 1-2 hónap múlva. 1,5-2 év a jósolt idő, és utána rögzített retenciós készülék. Valaki azt írta örökre kell hordani, máshol azt olvastam, általában a kezelés idejének duplája. Szerintem ez egyénenként változó, de az örökre nekem nem tűnik valósnak. A csontosodás után elvileg nem szabadna már mozogni a fogaknak, bár nem vagyok orvos. Minden esetre számomra amikor lekerül a rendes fogszabályzó, élvezhetem az új, rendezett fogsorom, amivel végre bátran vigyoroghatok a világra, megnövekedett önbizalommal. Egyébként nekem is lesz harapásemelés, nem tudom meddig, de a felső fogam át kell buktatni az alsó metszőnél, és ott probléma lenne, ha nem lenne harapás emelés. Első napokban érezni a folyamatos nyomást, a rágás rossz, a fogtisztítás több idő, de mindez megéri, mert az egész procedúra után rengeteget dob az ember esztétikáján egy gyönyörű mosoly. Mondjon bárki bármit, ez egy rettentően fontos elem a külsőségek világában, és ezért ha tehet az ember, tegyen is. Nagyon az elején vagyok, de végre elindult az a folamat, aminek már évekkel ezelőtt el kellett volna. De jobb később, mint soha. :)
Szeretnék csatlakozni hozzátok. Kíváncsi lennék a tapasztalatotokra készülékkel kapcsolatban..
Többen írtátok, hogy Damon készüléket ne. Miért?
Én 30 évesen esztétikus fogszabit szeretnék. Tôbb konzultáción voltam különbözö fogdokinál, csak az összehasonlítás miatt, melyik mit mond.. :) Dr. Káldy Adrienn-t találtam a legszimpibbnek, és az árak is egészen "barátinak" tünik. Vele kapcsolatban van-e tapasztalatotok?
Amiket eddig találtam a készülékek közül, az az In-ovation C, Damon C, és a hagyományos gumival rögzitett bracketes (zafiros), azt hiszem.
Kérlek írjatok tapasztalatot ezekröl, ha van. Köszönöm!üdv, Anita