Keresés

Részletes keresés

Urby Creative Commons License 2000.07.07 0 0 16
Kedves Mercurius!
Első gondolatom az volt, hogy ezek kisgazda egyesületek, de aztán rájöttem, hogy nem is. (Az a Kispest) Hiába, mindenhol vannak marhák. Régi vesszőparipám (1986, Irapuato óta), hogy a profi labdarúgó csapatokat le kell választani az anyaegyesületekről, önálló profi labdarúgó klubokat kell létrehozni, éljenek meg állami támogatás nélkül, ha tudnak. Az így megmaradó egyesületek póló, kézilabda, jégkorong, atlétika, tájékozódási futó stb. szakosztályait meg tpvábbra is lehet dotálni. Sőt, még több pénz is jutna nekik. Ehelyett mi történik? Torgyán kifizeti a hatalmas veszteséget termelő labdarúgdosó (GLászló nevezéktana szerint) szakosztály adósságait az agrártámogatások terhére, majd az eredményesebb és jóval kisebb veszteséget termelő szakosztályokat megszűnteti. (A hoki és azt hiszem, a póló szakosztály év végéig kapott haladékot.) Most azt hiszem, kicsit kiakadtam.
Urby
Előzmény: Mercurius (15)
Mercurius Creative Commons License 2000.07.07 0 0 15
Kedves Urby,

ezt már nem is akartam irni. Tudnilik a labdarugás kölyökcsaptának költségvetése is többszöröse a megszüntett röplabda szakosztály költségvetésének. Ráadáásul a röplabda csapat tavaly vagy tavaly elött még bajnokcsapat volt.

Üdv:
Mercurius

Előzmény: Urby (14)
Urby Creative Commons License 2000.07.07 0 0 14
Kedves Mercurius!
Milyen érdekes! A Fradi meg most szünteti meg a focistáknál lényegesen eredményesebb női kosárlabda szakosztályát. Mindenhol ekkora barmok vannak?
Urby
Előzmény: Mercurius (13)
Mercurius Creative Commons License 2000.07.07 0 0 13
Egyszavas a válasz: SOHA.

Most különösen mérges vagyok rájuk, mert az UTE vizilabdázók sokszoros bajnokcsapatát éppen ki akarják tiltani az uszodából, mert nem tud uszodabérletet fizetni. A 0 eredményt felmutató focisták viszont ingyen használhatják a létesítményeiket.

onogur Creative Commons License 2000.07.07 0 0 12
Nem baj, fiúk, majd Demján Csucsu megoldja a kérdést!
Idáig tönkrevágta a Skálát, a Magyar Hitel Bankot, felépített néhány halálraítélt bevásárlóközpontot, most a labdarúgáson a sor. Innen is ki fogja szedni a maga lóvéját, Ő nem fog bukni az üzleten.

Felejtsük el az egészet.

Előzmény: Urby (11)
Urby Creative Commons License 2000.07.07 0 0 11
Kedves Wizes!
Pont ez a baj. Hogy minden pénzt megkapnak. Produkálni viszont nem kell semmit.
Urby
Előzmény: wizes (10)
wizes Creative Commons License 2000.07.07 0 0 10
A cikk jó.
Csakhogy.
A magyar foci nem ezért xar. / ezért is. ( mármint a cikkel szinte mindenben egyetértek) /
Tök mindegy, hogy nyer , veszít, az átlag kijön.
Nincsenek motíválva a sportolók!
MO-n drasztikusan kéne változtatni az anyagi érdekeltségen!
A világ legjobban fizetett reklámhordozói a labdarúgók! /+sportolók/
Ma a foci üzlet. Be kell látni.
Előbb megy Pavarotti focimeccsre, mint fordítva.
(Ez nem ledegradálása a focinak hanem tény)
Szerintem a kíváló sportolók igenis művészek. Ők is a saját testüket, eszüket viszik a porondra!
Én minden pénzt megadnák nekik!
WG.

Előzmény: Pókerarc (8)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.06 0 0 9
Addig, amig ilyen mészöly félék nem vonulnak tényleg vissza a francba a labdarugásunkból illetve a sajtó nem nevezi meg a felelösöket addig nem lesz változás.
Amig a sajtó tenyerén etei ezeket addig ne reménykedjünk.
Pókerarc Creative Commons License 2000.07.05 0 0 8
Commune Creative Commons License 2000.07.05 0 0 7
Majd ha a futlball irányításából végleg eltűnnek a Mészöly, Komora,Szívós stb. félék.
Majd ha minden klubnak lesz tőkkeerős tulajdonosa, mint pl. az MTK-nál Várszegi.
Majd ha szigorúan megszabják, hogy játékosaink milyen feltételekkel, melyik csapatokhoz igazolhatnak.(Én a spanyol, olasz, angol ligán kívüli igazolásokat _megtiltanám_, ha oda nem kell a játékos, maradjon itthon.)

Egyébként mintha már tennénk biztató lépéseket...

Vánszorgó Creative Commons License 2000.07.05 0 0 6
Szerintem a magyar foci sok dolog miatt tart ott, ahol tart.
Először is az ilyen Mészöly-félék. Ezek nem olyanok, mint anno voltak az IGAZI edzők, akiket istenként tiszteltek a játékosok. Ezek bazmegeznek, ordítoznak, okoskodnak.
A játékosok nem szokják az edzést, viszont ugyanolyan feszültségeknek teszik ki magukat, mint az átlagemberek. Pl. valami okos ember nyilatkozta egy neves magyar klubnál, hogy úgy nem lehet délre edzésre menni, hogy de. pihenés helyett az asszonnyal megy bevásárolni a játékos, stb.
A játékosok nem veszik komolyan a játékot. Ott volt pl. a nagy futballimádatom csúcsidőszaka, mikor a fradinak szurkoltam a bajnokok ligájában 95/96-os idényben. Akkor Simon Tibor is jegyek adásvételével meg szurkolókkal törődött, ahelyett, hogy játékát tökéletesítette volna.
Olyanok akarata érvényesül, akik nem a hozzáértést díjazzák, hanem a szurkolókkal való jó kapcsolatot (mint elsődleges dolgot). Így sikerült pl. a Ferencváros szerintem legjobb edzőjét elzavarni, Novák Dezsőt. Azóta se volt olyan jó a fradi, de amikor dolgozni, hajtani, teljesíteni kellett volna Varga Zoli alatt, a játékosoknak az se tetszett. Meg a közönségnek se, ha kedvenc bútordarabjaikat eltávolítják. Inkább menjen az edző, akkor mindenkinek jó lesz.
A vezetők korruptak, ott sikkasztanak, ahol lehet.
De van itt még valami. Az ilyen okos újságírókat is megkérdezném, akik folyton magyaráznak, hogy kik milyen rosszul teljesítenek, mégis mit képzelnek?! Ők nem azért vannak ott!
Tornyira nem volt pénz Miskolcon. Minden jó lett volna, mégis elzavarták, mert nem áldoztak ilyenre. Pedig ekkor értelme is lett volna.
Az a vicc, hogy szakértők szerint a magyarok tehetségesek, ugyanúgy, mint az ötvenes években (nem vicc, külföldön ez a vélemény) csak az állóképességük és a kitartás, a hit hiányzik.
Előzmény: Törölt nick (4)
Derek Creative Commons License 2000.07.04 0 0 5
Le van szarva a foci. Amikor a tatai edzotaborban voltam ,az edzesek utan a focit lazitasnak engedelyeztek pihenesul es a ping-pongot.
De a fiam is amikor kenuzott aktivan, piheneskent fociztak a 4-6 oras kemeny tiszai evezes utan. Ja es ezt suli utan. Ja, es ebben a sportagban azert csak hozzuk az aranyakat a vilagversenyeken. Pedig aztan a kenusok isznak is ,es joparan dohanyoznak is kozuluk, mint a verhetetlen kocsmanegyes akik megnyerik minden evben a kajak 4-est ketszazon. Ha egy mostani "profi" focistanak csak a negyedet vegig kellene csinalnia edzesben, amit egy kajakos es kenus, vizilabdazo, vivo vagy egy uszo csinal ,ott kopne ki a tudejet a helyszinen.
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.04 0 0 4
Nem érdemes a magyar fociról beszélni. Addig mig nekem egy Mészöly beszél a labdarugás megreformálásáról, akinek igen jelentös köze van abban, hogy a focit tönkrevágták, addig ne pofázzon bele. Az a milliö, ami a labdarugást körbeveszi nálunk, az nem alkalmas arra, hogy egváltoztassa a labdarugásunkat.
Aki nézte a labdarugó EB-t. az láthatta, hogy ez afoci arról szólt, hogy egy üzletággá változott ez a sport. Üzlet a befektetöknke, hisz produktumot ad el, üzlet a játékosoknak, hisz pénzt kereshetnek vele és üzlet a reklámnak és üzlet a nézöknek is. Nálunk hol lehet üzletrül beszélni. Nincs pálya, nincs nézö és nincs foci. Mit akarunk.
Addig, mig Magyarországon a bunkó edzök olyan méretü focistákra mint a Davids azt mondják gyermekkkorában vagy ifista korában hogy tehetségtelen addig nincs miröl beszélni.
HA focit akarok látni, akkor bekapcsolom a videot és végignézem az EB döntöt mégegyszer.
Ezen az EB-n olyan játékosokat láthattunk, akiket a magyar labdarugó társadalom soga nem fog tudni kitermelni. Olyan csapatmunkát láthattunk, amelyet nem lehet megtaitani magyar focistákkal.
Eldobtam a Nemzeti Sportot, amikor elkezdte osztályozni az EB csapatainak játékosait. A holland csapat játékosait 7-es meg 8-as jegyekkel osztályozta. Az a Sport amelyik, egy magyar bajnoki meccsen is kiosztja ezeket a jegyeket. Hát hogy lehet egy magyar játékost egy holland vgay portugál focistához viszonyitani.
ÉS itt látom a hibák egyik forrását. Elhitetik, hogy van keresni valónk ott. HA lenne ott lettünk volna.
Urby Creative Commons License 2000.07.04 0 0 3
Én módosítanám a topic címét: Mikor lesz magyar foci?
De ha komolyan kíváncsaik vagytok a véleményemre (de ha nem, akkor is) akkor megírom. SZVSZ az a baj oka, hogy túl sok a pénz. Egy 17-18 éves fiatal, aki két egyeneset tud rúgni a alabdába, 0 munkával, 0 teljesítménnyel milliós jövedelmekhez juthat. Nem érdekelt abban, hogy dolgozzon, hajtsa magát. Emlékeztek arra, mit produkáltak az olaszok 10 emberrel a hollandok ellen? Iszonyatos mennyiségű munka, sok szenvedés, lemondás van mögötte. Persze többet keresnek, mint egy magyar focista, de a magyarok teljesítményével, munkamennyiségével, szorgalmával simán éhenhalnának. Az irapuatoi hatos óta mondom, meg kell szüntetni a profi labdarúgás állami támogatását. Éljenek meg abból, amit produkálnak. Ha ez nem megy, szűnjenek meg, nincs rájuk szükség.
Urby
Rettenetes Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2
Szerintem soha.
Rettenetes Creative Commons License 2000.07.03 0 0 1
Eeee. eeee.. heeee.

Na OK.

Akkor most tessék úgy tekinteni, hogy 00000

Mostmár hozzá is szólhattok.

Zmac Creative Commons License 2000.07.03 0 0 0
Szerintem meg kéne próbálni 0-ról újrakezdeni... :)))
Előzmény: Zozzer (-)
Zozzer Creative Commons License 2000.07.03 0 0 topiknyitó
Gondolom sokan néztétek az EB-t

Mit gondoltok, mi a baj a magyar focival?
Jó lenne eccer már újra a legjobb 8 (4) között lenni.

Hahhh...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!