Keresés

Részletes keresés

tündérlala Creative Commons License 2001.02.08 0 0 293
Még 1x megnéztem, - nem jól emléxel! :)

Nézd meg itt:
http://www.matavnet.hu/szolgaltatasok/arlista1.html

KORLÁTLAN. (Semmi 40 óra.)

vagy itt:
http://www.matavnet.hu/szolgaltatasok/otthoni/profi.html

Ez egyébként a sima korlátlan internet előfizetés (más internet szolgáltatóknál is kb. ennyi), amely a behívás módjától független (pl. ha modemmel nyomulsz is ennyi).
Az ADSL + 12000 Ft/hó összegért az internet KAPCSOLAT LÉTESÍTÉS MÓDJA, és nincs telefondíj (de a folyamatos ASDL internet kapcsolat mellett tudsz telefonálni is a vonalon). A 12e Ft/hó a NetEpxpressz I-es kapcsolat csomagra vonatkozik.
Ezt megnézheted itt:
http://www.matav.hu/akcio/netexpress/
"A NetExpressz szolgáltatás díja egyszeri és havi díjtételeken alapul, független az átvitt információmennyiségtől és az igénybevétel időtartamától."

Sehol sincs szó semmi 40 óráról.

7500+12000=19500 - mindez 24 órás 384 kB-os internet kapcsolatért.
Jól hangzik, ha igaz.
Javítsatok ki, ha valamit félreértettem.

tündérlala

Előzmény: bixi (292)
bixi Creative Commons License 2001.02.07 0 0 292
Tralalala olvasd végig, hogy az ISP csak 40 órás netet tartalmaz (hajólemléxem). 24 órás állandó, több százezer forint...
Előzmény: tündérlala (291)
tündérlala Creative Commons License 2001.02.07 0 0 291
http://www.matav.hu/akcio/netexpress/

Elolvastam, asszem meg is értettem.
A 24 órás, telefondíj nélküli ADSL kapcsolat ára 1 éves előfizetés aláírása esetén 30e Ft belépési díj (az ADSL modem meg a bekötés ára), aztán 12e Ft/hó.
Ehhez jön a Matávos internet előfizetés, amely a "Profi" - korlátlan - csomag esetén 7500 Ft. Ez együtt 19500 Ft. Ez mondjuk még megfontolandó, bár csaknem duplája az UPC 10900 Ft-os árának (viszont szívesen beszélnék már egy ADSL használóval, hogy mit jelent a valóságban az ígért "maximum 384 kB-os letöltési sebesség"), illetve további szépséghibája, hogy már meglévő Internet szolgáltatómhoz természetesen nem tudok "ADSL kapcsolatot" rendelni...
No és ne felejtsük el, hogy - bár valaki itt analóg vonalra is írta az ADSL-t - a matáv oldalon szó szerint ez áll:
(http://www.matavnet.hu/szolgaltatasok/uzleti/iadsl.html - 2001.02.07.)

"Az ADSL technológia használatához a számítógépen kívül szükséges:

- egy meglévő ISDN vonal,
- a MATÁVnet ADSL alapú internetszolgáltatásainak valamelyike
,
..."

Szóval ez van.

tündérlala

Előzmény: Ezso (289)
Ezso Creative Commons License 2001.01.18 0 0 290
DR. Pepper!

A cikkben az a ciki (amit te nem idézel), hogy a BT nem tudja több hónapos várakozás után sem kielégíteni az ADSL igényeket (mivel a hálózatukat kellene először fejleszteni, és ha működik, az sem megfelelően. Azt olvastam múltkor a honlapjukon, hogy lehet, hogy emiatt átmenetileg szüneteltetik. Talán a MATÁV ezért adta először csak ISDN-en, nem?

Előzmény: Dr. Pepper (269)
Ezso Creative Commons License 2001.01.18 0 0 289
Csak tájékoztatásul:

http://www.matavnet.hu/szolgaltatasok/uzleti/iadsl.html

Itt látható, hogy mit és mennyit kell fizetni az ADSL-ért. Ahogy látom, alig néhányan értik, hogy mi is ez. Jó lenne találgatás helyett belenézni.

A MATÁVnet új árait nem láttam még, de majd utánanézek.

blr Creative Commons License 2001.01.18 0 0 288
Namost ezt a cikket én is olvastam, de egyszerűen nem értem. Tehát pl. a korlátlan hozzáférésért az internetszolgáltatónak fizetek egy fix összeget, és a Matáv nem számlázza az adott szám hívását? Vagy hogy? Mi van, ha nem csak egy számról hívok, hanem ugynazt az előfizetést 2-3 helyen is használom felváltva?
Ha ugyanis a net-előfizetésem és a kimenő hívószámom össze van kapcsolva, akkor szar az egész! (pl. teszteknél sosem azt az ISDN végpontot használom, amiről amúgy kimegyek a netre, tekintve, hogy a kábel beleszorult a csatlakozóba, és nem bírtam kivenni :) Meg amúgy is! Nehogy má' a Matáv mondja meg, honnan érem el a net-szolgáltatómat!
Előzmény: hORK (287)
hORK Creative Commons License 2001.01.18 0 0 287
utánanéztem, itt ennyit találtam:

Tegnaptól már nem fogad el új megrendeléseket a Mindenkinek néven ismert, és els?sorban az internetez?k által használt tarifacsomagra a Matáv.

Mint azt a cég?fizet?i elmondták, a csomag előfizetői az új csomag megjelenéséig az eddigi feltételekkel használhatják a hálózatot. A Matáv jelenleg a kormány tarifarendeletére vár, amelynek megjelenése után dönt a cég jöv?beni internettarifa politikájáról. Bár a rendeletnek már meg kellett volna születnie, de az Informatikai Kormánybiztosság szakemberei még dolgoznak rajta, így megjelenése csak a hét végére várható.
Piaci információk szerint, az új csomag egyesíteni fogja az internethasználat, illetve az ehhez szükséges telefonhálózat-használat díját. Ez természetesen azzal jár együtt, hogy a Matáv "nagykeresked?ként" az internetszolgáltatók részére átad el?re megállapodott percmennyiséget, és annak díját a szolgáltató saját díjával "összecsomagolva" érvényesíti a végfelhasználónál. Erre a változásra a távközlési szolgáltató számlázási rendszerét is felkészítette, mert az új rendszer alkalmas a "nagykeresked?k" kiszolgálására is.

lehet ennél többet tudni, miben változik a cucc konkrétan?

Előzmény: Törölt nick (285)
hORK Creative Commons License 2001.01.18 0 0 286
miféle "új" mindenkinek?
Előzmény: Törölt nick (285)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.18 0 0 285
Erős nyomásra a Matáv még tavaly év végén bejelentette, hogy NEM CSAK ISDN vonalra ad ADSL hozzáférést!

Na most akkor az a -4875 (vagy a 6000-es lista)ár lejön, úgy tán olcsóbb?!

de jövőre már utánad fogják vágni (sőt tán már az idei év vége felé is...)! :-)))

Üdv Néktek!

Maus Róbert Péter
mikimaus

P.S.: ki mit tud az "új" Mindenkinek csomagról?!

Előzmény: Meridian (284)
Meridian Creative Commons License 2001.01.17 0 0 284
Ugyanis arrafelé a szolgáltatónak ÉRDEKE hogy használjad is a szolgáltatást - és az Ő szolgáltatását, ne másét...

Itthon?? Áh, itt csak arra megy ki a játék, hogy minnél többet kaszáljanak...

Bár a jelenlegi árak mellett nem lesz kaszálás, mert ki az a hüle aki ennyit fizet...???

Hacsak nem béreltvonal helyett....

Előzmény: concretebush (283)
concretebush Creative Commons License 2001.01.17 0 0 283
ja.. havonta :) ez kimaradt..

belepesi dij 30-50k

ezekre mindenestul jon meg ugye az ISDN dija - mert csak ezen megy ADSL, azaz a fatav csak ezen szolgaltat.. de gondolom nem is menne mashogy..

Egyebkent ez a nagysagrend egy vicc.. a tengeren tul havi 10-20ezer forintert kapsz lefele masfel mega felfele 384k-s ADSL elerest kabelmodemmel tokkal vonoval.

--
cb

Előzmény: concretebush (282)
concretebush Creative Commons License 2001.01.17 0 0 282
http://www.matavnet.hu/szolgaltatasok/uzleti/iadsl.html

korlatlan 127/768 min 160k Ft.
korlatlan 384/1500 min 310k Ft.

--
cb

Előzmény: DaySleeper (281)
DaySleeper Creative Commons License 2001.01.13 0 0 281
ja, egyébként mennyi is?
Előzmény: DaySleeper (280)
DaySleeper Creative Commons License 2001.01.13 0 0 280
sztori: ülök, ügyfél a fülemen, kérdi: mennyi az adsl-hozzáférés? mondom 100E-es nagyságrend, de nem biztos (itt olvastam azt hiszem) telefonálok 2-3-at... nem tudják, nem rájuk tartozik... végül: nem mondhatjuk meg, mert ez a matávnet kompetenciája -sic-.. aha, jó: sajnálom, hívja fel a matávnetet, számuk: 0680...blabla

na nem semmi, azt mondom
DS

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.10 0 0 279
Szia John Zero!

Igazából semmi bajom senkivel, csak az én képlátásom valószínűleg átlag alatti és ha nem értek meg valamit, akkor kicsit hisztis leszek :-)

Szerettem a BBS-eket, bár a levelezést itt a neten tettem magamévá!

A mai napig vissza-vissza térek pl. CsabaXen BBS-ére (Last Chance).

Viszont azt a Straub Elek-es infót köszi, azt hiszenm érdemes lesz oda ellátogatnom!

(Ha a Matáv ilyen kézivezérléssel akarja átvészelni a liberalizációt, akkor komolyan aggódom! Épp ma mesélte egy ismerősöm - amit eddig csak sejtettem -, hogy frnakón az 50-es évek jelentés(nem feljelentés!)-őrülete uralkodott el: mindenki csak egy kicsit javít az összesítéseken és a csúcson azt látják, hogy milyen f...szán teljesül az ISO9901/2!)

Üdv.

Maus Róbert Péter
mikimaus

Előzmény: John Zero (278)
John Zero Creative Commons License 2001.01.09 0 0 278
mikimaus:
Röviden:
1. A Prim.hu egyik fórumát szokta olvasni és néha írni Straub Elek (ha ideje engedi). Szóval van olyan fórum amit olvasnak a Matávosok. (Vagy talán csak a főnök, de azt hiszem nem csak ő.)
2. A BBS korszakban is volt lehetőség értelmes kommunikációra. (A Fidonet legtöbb területén ez meg is valósult.) Nem volt minden BBS "elit".

Amúgy nem tudom, hogy mi bajod volt a "pleez press enta'" típusú "elit" site-okkal, szerintem színesek voltak, volt rajtuk friss anyag és megvolt a maguk (sokszor egymással levelező) közönsége.

Előzmény: Törölt nick (275)
Meridian Creative Commons License 2001.01.09 0 0 277
Mé'? Sikerü't??
;))
Előzmény: Törölt nick (276)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.09 0 0 276
NEEM AKARTAM NULLÁZNI EZT A TOPIKOT (SEM)!!!
mikimaus
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.19 0 0 275
Kedves 0-ás János!

Nem akarlak piszkálni, de amennyiben mail-ben elküldöd ominózus dolgozatod magyar nyelven, értelmes mondatokban leírt változatát és abban felfedezem a korrelációt valamint megfejtem a kódolásodat, akkor a jövőben nem zaklatlak ilyen kérésekkel ! :-)))

A BBS korzsakra való utalásom pedig az olyan "fiatalos" bbs-ekre vonatkozott (és kizárólag csak a külcsín és messze nem a tartalom tekintetében!), ahol a menűk és képernyő-textek meg voltak "hülyítve" (e.g. "plz prezz enter" meg hasonlók, ha jól idézem), ami engem speciel máár ott is zavart ( a hiba bennem van: fiatalnak mondható korom - 33 - ellenére elég röghöz kötött elvárásaim vannak képi területen, de ez az én bajom :-( ) és mivel ez nem egy anyázós-dülöngélős topik, ezért és főként(!) a topik érdekében szólaltam fel (na meg: mert kurvára nem értem, mit akartál leírni - ha önkifejezően akarom lefesteni az egészet!).

Ellenben ha tudok, tényleg segítek, adok tanácsot és ötleteim korlátlanok (szakmai tapasztalatom nem annyira, pl. ISDN "migráció" ügyben én is elcsúsztam kétszer is a jégen pedig mindenre fel voltam - állítólag - készülve!)

Baráti üdvözlettel

Maus Róbert Péter

Előzmény: John Zero (274)
John Zero Creative Commons License 2000.12.17 0 0 274
mikimaus:
"Szerény véleményem szerint az ilyen "mélységű" hozzászólások miatt nem méltatja elolvasásra egyetlen Matávos vezető sem a velük foglalkozó fórumokat!"

Ezt gondolom csak (kimondatlanul) a Törzsasztalra értetted. Mert más site-on van ahol olvassák.

Másrészt a BBS-korszakot se kellene szidni, már akkor is volt Fidonet, stb. ahol -- gondolom számodra meglepő, de -- értelmes kommunikáció is folyt.

Előzmény: Törölt nick (273)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.17 0 0 273
Kedves WIZES!

Nem lehetne esetleg magyarul?!

Szerény véleményem szerint az ilyen "mélységű" hozzászólások miatt nem méltatja elolvasásra egyetlen Matávos vezető sem a velük foglalkozó fórumokat!

Fel kellene már nőni a BBS korszakbeli fiatalos hülyeségekből az értelmes kommunikációhoz, ha azt szeretnénk, hogy épeszű, felnőtt infokommunkáló emberekként kezeljenek bennünket!

És akkor talán oda is eljutunk, hogy nem akarnak átverni, nem tagadnak le dolgokat és nem alkalmaznak olyan 1212-őt, ahol a hangazonosítás a férfi/nő megkülönböztetést jelenti...

Légy szíves, és Te is tedd értelmessé ezt a fene nagy gubancot itt, a világhálón, még ha olyan nagy is a kihívás a magamutogatásra!

Tiszteletteljes üdvözlettel

Maus Róbert Péter

Előzmény: wizes (272)
wizes Creative Commons License 2000.12.14 0 0 272
Láttatok már átbaszot hülyét?
Íme:
wizes.
Maga a MaTáv holnap vég sem tud semmi normálisat sehonnan!
-i bitang!
Javaslat Minenkinek amit valaha megtettem:
Be mén, megnézvén, elcsodálkozván! Ennyi a xar?
Válassz!
Válasz?
Azért egy jót is!
Ma is kaptam vissza készpénzben 12,000 Ft.ot !
reklamáltam! Mozgolódtam!
Postás hozta!

Dark Future Creative Commons License 2000.12.14 0 0 271
Kedves Dr.Pepper,

szerencsére nyitott kapukat döngetsz, a www.prim.hu "ADSL alapú internetszolgáltatás a MATÁVnettől" fórumában Pohly Ferenc, a Matávnet egyik igazgatója válaszol a kérdezőknek (a vita meglepően emberi hangvételű, a válaszok általában korrektek, kis százalékban lerázósak csak, még a hülyébb kérdéseknél is). Szóval egy hasonló felvetésre Pohly úr válasza:

"...az ISDN "erőltetése", mint ez a MATÁV bejelentéséből kiderült, megszűnik, hiszen analóg vonalon is elérhető lesz a szolgáltatás,..."

Szóval Matávék önkritikát gyakoroltak...

Előzmény: Dr. Pepper (269)
Meridian Creative Commons License 2000.12.13 0 0 270
Hát igen....

"itthon" még a szabad rablás hadművelet tart...
:(((

Előzmény: Droopy_USA (263)
Dr. Pepper Creative Commons License 2000.12.13 0 0 269
Egy érdekes DSL hozzászólás Angliából (gyk. BT=British Telecom):

"To make matters worse, BT cannot easily install DSL to anyone who has a IDSN link, they need to disconnect this first before they can even check to see if the line is suitable for DSL."

Miért is feltétel a MATÁV-nál a DSL-hez az ISDN?
Dr. Pepper

(ps. valaki bemásolhatná egy MATÁV-os ADSL fórumba)

Törölt nick Creative Commons License 2000.12.11 0 0 268
3 helyen is elérheted (de csak közvetetten, az ott lévő link-kel tudsz letölteni!)

http://www.extra.hu/tele-maus
http://www.tar.hu/tele-maus

és egy régi, de frissített:
http://www.extra.hu/mikimaus

Üdv

Maus Róbert Péter

Előzmény: bullseye (266)
doky67 Creative Commons License 2000.12.09 0 0 267
Talán nem éppen idetartozik ezért bocsássatok meg!

"WinGate, másnéven "advencet dialer" szoftver.

A WinGate egy olyan díjnyertes proxy program, mely lehetővé teszi több felhasználó számára az Internet egyidejű elérését egyetlen tetszőleges típusú (modem, ISDN, bérelt vonal, stb.) kapcsolaton keresztül. A WinGate egyetlen Windows 95 vagy NT operációs rendszerű számítógépen fut, amelyet használhatunk más feladatokra is. A WinGate a legtöbb TCP/IP-re épült protokollt kezeli, így szinte az összes ismert internetes programját tudja vele használni."

Kérek mindenkit aki tudja honnan lehet ingyenesen (!) letölteni ezt a programot akkor írja meg nekem!
Ez egy olyan program ami lehetővé teszi azoknak akik 64 kb/sec eléréssel rendelkeznek,hogy egy másik hozzáférést(pl:ismerős,stb...-ét) "hozzárendeljenek" és 128 kb/sec-al net-ezhessenek hivatalosan,dupla percíjakért ha nincs "Mindenkinek" vagy a kedvezményes időszakon kívül használják a net-et!
Ja,és ISDN2 (kétcsatorna) kell hozzá,de ezt csak a gyengébbek kedvéért írtam,bár itt szinte csak szakemberek vannak... :-)))

bullseye Creative Commons License 2000.12.01 0 0 266
tiltott a belépés, jól jönne a teljes link a cikkhez, vagy egy index fájl odaát...
Előzmény: Törölt nick (265)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.01 0 0 265
A Matáv (és "környezete") egész hozzáállásáról egy kis példa:

Matáv - TELEFONTOS 2000.nov. 3.:
"MIT ÜZEN A RÁDIÓ?
Nemrégiben már második alkalommal, tehát ismétlésben is meghallgattam a közszolgálati rádió déli órákban sugárzott jogi-tanácsadó műsorának azt az adását, amelyik az ikerállomások megszüntetésének körülményeit járta körül. A riporter törekvése az volt, hogy bebizonyítsa a MATÁV arroganciáját. Nevezetesen azt, hogy a Társaság „szerződő felekről" beszél, holott szó sincs az ügyfelek (fogyasztók) és a telefonszolgáltató közötti szerződésről. Később a felkért jogi szakértő válaszából kiderült, hogy igenis, valós szerződésről lehet beszélni, melynek alapja a MATÁV üzletszabályzata, melyet a HÍF hagyott jóvá. A szerződés pedig abban a pillanatban realizálódik, amikor a fogyasztó felemeli a telefonkagylót.

A rádióriport fő tanulsága számomra az a hozzáállás, amellyel a riporter megpróbálta a hallgatókba sulykolni az inkorrekt MATÁV-ról alkotott prekoncepcióját. A „jövőbelátó" műsorvezető azt sugallta, hogy 2002-től az ügyfelek - hipp-hopp - majd átpártolnak más telefonos céghez. Él tehát az a kissé naiv elképzelés, hogy 2002. január elsejétől mintegy varázsütésre lehet majd - szinte „ingyért" - telefonhoz jutni.

A Magyar Távközlési Rt. a kilencvenes években nagy anyagi áldozatok árán tette huszonegyedik századivá gerinchálózatát. A most megjelenő új cégek, részben és egészében ehhez kívánnak csatlakozni. Lehetőleg kevés „ráfordítással". Vagy saját alaphálózatot építenek ki. Drágán!

A kör tehát bezárul. Verseny, természetesen lesz. De ettől rendkívül olcsó és „szuperideális telefónikus mennyország", a hírközlési piacnyitás után sem köszönt reánk. Még akkor sem, ha a rádió ezt üzeni.
(Krizsik Alfonz)"

Hozzátenném, hogy a cikk írója egy nyugalmazott újságíró, és a matáv elnöki emiljére írt kritikámra (ami tényleg a cikkben írtaknál jóval tovább ment a problémák feltárásában és "erős felindulásból" elkövetve nem is mindig tiszta stilisztikailag!) egy olyan 3 oldalas - kézzel írt - levélben reagált, melyben az elején csak "lebolsevikozott" ám a végére a lebunkózáshoz is megjött a kedve!

Ha valakit érdekel az én kritikám valamint a válasz-levél beszkennelt változata, akkor azt a http://extra.hu/tele-maus/pub könyvtárban megtalálhatja!

Szerénytelenül jegyzem meg, hogy 12 éve dolgozom a telefonos szakmában, tisztában vagyok a korlátaimmal, miközben ez a nyugdíjas bácsika a saját bevallása szerint "egy művészeti lap szerkesztője" volt és "egy időben szemlézett a matávnak", azaz abszolúte nem (telefonos) szakember és ezáltal igazi mintája a Matáv KÖZGAZDASÁGI és VEZETÉSPOLITIKAI szemléletének.

Üdvözlettel

Maus Róbert Péter

távközlés-technikai fejlesztő

aki sokszor megvédi a Matávot, ha kell,
de
és sokszor kritizálja is, ha úgy érzi...

Előzmény: Droopy_USA (263)
johnnybravo Creative Commons License 2000.11.29 0 0 264
Talán érdekelhet valakit:

ADSL alapú internetszolgáltatás a MATÁVnettől

VENDÉG a FÓRUMBAN :

"...erre Pohly Ferencet, a MATÁVnet egyik igazgatóját hívtuk meg, ő fog válaszolni a Matáv egészét nem érintő, ám az eddigieknél esetleg konkrétabb, műszaki jellegűbb vagy éppen a szolgáltatás részleteibe menő kérdésekre... "

az ADSL forum

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!