Sziasztok! Édesapámnak szeretnék venni egy UH riasztót. Újságokat hord, s néhányszor megharapták már idegen kutyák. Melyik márkát ajánlanátok? A drágább jobb, vagy a legolcsóbb is megfelel erre a célra?
Végigfutottam a hozzászólásokat, de vagy "nyákrajzokat" látok, ami kínai vagy ugyanolyan szerencsétlen kérdezőket, mint én. Nekem a szomszéd kerítés mellett kiabáló kutyus ellen kellene zajvédelem, ha már arrébb menne a kerítéstől 10 métert, nem zavarna.
Láttam egy kütyüt, amit még programozni is lehet, idősávot megadni, amikor nem zavar, ha ugat :D Kutyaértőktől kérdezem, ennek van-e értelme? Szerintem általában kell megtanulnia, hogy csak jelezzen, de ne vonítson 30 percig.
Úgyhogy beruháznék valamilyen kültéri, fára akasztható cuccba (30 ezer körül :( de előtte jó lenne megismerni pár elfogulatlan véleményt. Nem szeretnék reklámozás gyanújába keveredni, de guglin kb. a második kültéri ugatásgátló cucc, amit madáretetőnek álcázhatok, így a szomszéddal is marad a jó viszony :D
Pár éve használok egy Dazer kutyariasztót, futásnál és túrázásnál tartom magamnál. Pontosabban 1-2 alkalommal kellett ezidáig ténylegesen használnom, amikor már nem láttam más lehetőséget. Ma reggel viszont használnom kellett, egy viselkedni nem tudó kiskutyát (nagytestüre növő fajta, de még kölyök) kellett visszariasztanom, miutan a gazdi nem tudta/akarta visszahívni. A gazdi nagyon agresszívan elküldtött a francba, vitatkoztam utána vele egy sort, mondtam hogy talán nevelni kellene, meg egyébként sem árt a kutyának, de magamat meg kell védenem valamivel.
Szerintetek az ilyen szituációt mivel kellene kezelnem? Az a baj, egyből felkapta a vizet, utána már hiába magyarázom, szerintem paprika spraynek hihette elsőre. Aztan persze én ia felkaptam a vizet, mikor elkezdte magyarázni, hogy mekkora szemét vagyok,bm hogy nincs bennem szociális érzék, hogy ez egy kiskutya. Az a baj, hogy nem tehettem mást, van tapasztalarom abban mikor támadó egy kutya, és ez a kiskutya az volt, nyilván nem tudna széttépni, de nem örülnék ha a vádlimba harapna.
Nálam is az a gond, hogy a szomszéd kutyája pontosan a hálószobánk ablaka előtt ugat, ( az ágytól kb. 3 méterre, egy fal közbeiktatásával) így főleg nyáron, nyitott ablaknál szinte lehetetlen aludni, ha rákezdi az ugatást.:-(
Olyat szeretnék, amit nem kell kapcsolgatni, hanem beállítom, otthagyom, és ha odajön a kutya ugatni, akkor magától működése lép, és elriassza a hangjával.
Egyébként a 74-s hozzászólásban linkeltem a hivatalos Mo-i forgalmazót, akitől a múlt héten rendeltem egy DazerII-t. (Amit korábban használtam csak kölcsönben volt. )
A megrendelést követő napon a forgalmazó felhívott, hogy megkérdezze!!!, hogy milyen célra akarom használni, illetve tájékoztatott arról mikor és hogyan érdemes használni a kütyüt.
Őszintén szólva ezen teljesen meglepődtem, mert egy netes kereskedőtől ilyent még nem tapasztaltam. Aki kíváncsi arra, hogy milyen esetekben használható a kutyariasztó, azt a linkelt oldalon, illetve a webáruház oldalán el tudja olvasni. Nem reklámozni akarom a kereskedőt, csupán megosztanám a pozitív tapasztalataimat.
A kipróbáláshoz meg még annyi infót tudok adni, hogy a E-on villanyóra leolvasóit( esetleg más mérőóra leolvasókat) ilyen cuccal láttak el a kutyákkal történő sűrű találkozásaik esetére.
így esetleg, ha van az ismeretségi körben, meg lehet róla kérdezni, ki lehet próbálni. ( Én is így tudtam kipróbálni)
Egyébként ez történik amikor használod, ugatás befejezve, és menekül egy biztonságos helyre.
Szeretném megkérdezni mi a neve és honnan rendeltétek, mert nekünk pontosan ugyan ez a problémánk azzal a plusszal h a 6 hónapos kisfiamat éjjel nappal felkeltik.
Mi ma kaptuk meg a kütyüt. Mi is szeretjük az állatokat, de amikor szünet nélkül ugatnak órákon át a bunkó szomszédok szerencsétlen kutyái, az baromi zavaró. Kipróbáltuk úgy, hogy a kutyát nem láttuk, csak hallottuk, a hang irányába elkezdtük nyomni, pár másodperc után halkabb lett, majd elhallgatott 😀. Reméljük, hamar megszokják, és egyre kevesebbet kell használni 😉.
Ugyan nem pörög a topic, de azért leírom a pozitív tapasztalataimat a DazerII-vel kutyaugatás ügyben.
Úgy kértem kölcsön, mert nem nagyon bíztam benne. De teljesen jól funkcionál. Szomszédban két kutya, az egyik, egy semmitérő, kistermetű keverék, ami egész nap ugat a semmiért is. A másik kutyával nem lenne gond, de így ő is követi a fő hangadót. :-(
Szóval egy rövid nyomás a készüléken, és mindjárt be is fejezik az ugatást, elvonulnak egy számukra biztonságos helyre. Nem gondoltam volna, hogy ennyire hatásos. Szerencsére tanulnak a kutyusok ;-) mert egyre ritkábban kell használni.
Kutyatámadás kivédésre nem tudom, hogy mennyire jó, de a tulajdonosa szerint hasznos, aki mérőóra leolvasó.