Köszi, nézegetem az oldalt, de hirtelen még nem találtam megfelelőt a HV10 formájához. Eddig megoldottam egy 500ft-os müa. konyhai tárolóedényből!
Gumírozott alapból a fedele, ahol rápattan. Nem engedi be a vizet!
Kivágtam az oldalán egy nagyobb téglalapot, ide tettem egy laminált (tehát merev)polárszűrő fóliát, és a széleinél hozzáragasztottam speciális, víz alatt is használható medencefoltozó ragasztóval! :-)
Pár ezer forintért találsz itt vízalatti tokokat. Nekem sem fért bele a költségvetésbe egy profi. Én DiCaPac "tokot" használok évek óta tengerben (5-6m mélységig) a gépemhez. Tökéletesen zár, masszív anyagból van, ez eleje lecsavarható (víz alatt ne csavard le) ha tokból akarsz szabadban fényképezni vele. Mozgó optikája van, annak is van kialakítva benne hely. Típus alapján ki tudod választani milyen kell a tiedhez.
A 9 dollárost nem ismerem, de azt írják 20M-ig vízálló az is.
Segítséget szeretnék tőletek kérni! Canon Ixus 75 gépünkhöz vásároltunk vízalatti tokot... viszont a gépen nincs vízalatti mód:( azt az információt kaptam,h van lehetőség bővíteni a fényképezési módok menüt ezzel a funkcióval. Sajnos abba nem tudtak segíteni,h honnét is tölthetném le... ha valaki tudna segíteni a probléma megoldásába:) Előre is köszönöm! További szép napot mindenkinek!
Canon HV10/HV20-at szeretnék max 1m-ig víz alá tenni pár percre, mert strandon videózok. Szeretném ha lefröcskölnék, az is jól néz ki, de ha már valami tokba bújtatom emiatt, akkor csúszdáznék is vele :) Sajna a költségvetés nem engedi meg a 60-200 ezres tokokat. Van olcsóbb, home kategória is? Esetleg barkácsmegoldás szóbajöhet ezesetben? Hol? Mi? Merre? Végső esetben: bérelni lehet búvártokot?
Már nincs dedikált Nikon vízalatti gép... Másoknak azonban van, igaz, mindenki digitben gondolkodik. Ha a csúcsmodellben gondolkodsz, akkor tegyél félre egy középkategóriás autó ára körüli összeget. Ha "csak" hobby, de bele tudsz tenni egy kellemes gépbe pénzt, akkor egy komolyabb kompakt gép, + tok + kar + vaku(k), már akár 1-300e Ft-ból kijön ( a vakuk ilyen drágák!) Ha egy kompaktot célzol meg tokkal, akkor a gép ára + 30-40e Ft. Válassz, utána pedig sok sok netezés :-)
Hello azt szeretném kérdezni hogy gondolkodom hogy veszek egy nikon viz alatti gépet kérdés hogy megéri-e és csak nikon jöhet szóba gyárt-e még ilyet a nikon? ha igen menyibe kerül? és használtan kb menyit ér? ja és melyik a csucs modell? köszi
Mennyire elegendő a HD-SHQ: 1280 x 720 (30 fps/ 9Mbps) paraméterek? Nem szaggat? Érdemes 720-as felbontású HD kamerát venni, 30 fps-sel? Sokkal jobb az 1080/50fps? A CMOS sensor mérete a CA9-nek nagyobb, tehát az jobb minőséget produkál?
Szerintetek snorkeling / freedivinghoz fotózni jó lehet? Nyilván nem mennék nagyon mélyre, inkább felszínközeli dolgokat fotóznék vele (súlyövvel, pipával szoktam merülni). A Vörös-tengerhez mennénk, Dahabra.
Objektívet milyet érdemes használni? Egy Canon 40D-vel használnám, van hozzá Sigma 10-20-am, illetve 18-50-em. Gondolom a 10-20 jobb lenne átfogóbb, "táj"képekre víz alatt (korallok, formációk, búvárkodás emberekkel a képben), de a másik objektív talán közeli / kvázi makró képekhez jól jöhet, halakról, közeli korallképeről (a leképezési aránya is sokkal jobb).
Vakuhasználatot illetően is gondolkodtam. Profi szett híján arra gondoltam, hogy egy vízálló tokban (Aquapac) rögzíteném a karomra a vakut, és rádiós kioldóval villantanám el a gépről. Vakura színhőmérséklet-módosító fóliákat érdemes tenni? Vagy felejtő ez a megoldás? :D
Tudom, hogy van erre profi szett is, de egyelőre anyagi okokból (és totális vízalatti fotós amatőrizmusom miatt is) erre még nem ruháznék be.
Segítséget szeretnék kérni. Hirtelen felindulásból vettem egy hobbi vízalatti digitális gépet. 1 hetem van, hogy képbe jöjjek, kb. hogy kéne beállítani, hogy a gép tudásához képest legjobb felvételeket tudjam vele készíteni. Nincs semmi előképzettségem, mondhatni a O-ról indulok. Vörös tengerben, felszíni búvárkodásnál szeretném használni.
A gép típusa: INTOVA IC 500. A Dechathlon honlapján megtalálhatók a tulajdonságai.
Ha lennétek olyan jók és segítenétek nekem, nagyon örülnék.