Keresés

Részletes keresés

Tolocskó+Kata forever láv Creative Commons License 2026.03.25 0 2 31001

Teljesen igazad van, hogy vannak kulturális különbségek, én is úgy látom, hogy egyre zárkózott abban élünk mi magyarok, más országokban, főleg a mediterrán térségben sokkal több közösségi életet élnek az emberek, ami a sportesemények nézőszámaira is kihat. 

A főbb gond, amit a győri példád is mutat, hogy hiába harcol a bajnoki címért az Eto, senkit nem érdekel, mert a Világi úgy került oda, ahogy ide a szederkényi vállalkozó, és ezektől az urambátyám-rendszerektől okkal marad távol mindenki.

Amikor a Tarsoly vagy a Matyi volt a tulaj, akkor se fehérlett a sportgazdaság, de legalább tudtuk kik a főnökök, és a motivációik láthatóak voltak. 

sergiototta Creative Commons License 2026.03.25 0 3 31000

A nézőszám/meccsrejárás elég általános téma, nem pécsiként szólnék ehhez hozzá.

Szerintem jelenleg Magyarországon egyszerűen nem része a mentalitásunknak, a kultúránknak a meccsre járás. Persze az infrastruktúra javításával, eredményesebb csapattal lehet növelni a nézőszámot, de lényeges és tartós áttörést azért erősen kérdéses, hogy ezzel el lehet-e érni. Pécsett pont nem, de amúgy rengeteg stadion épült/szépült az országban, de ennek ellenére nem volt érdemi nézőszám növekedés. Persze biztos vannak sokan, akiket zavar a politikai háttér, de a ner fellegváraiban se zúdulnak tömegek a meccsekre. Győrben két hete nem volt 5k ember kint, pedig versenyben vannak a bajnoki címért és itthon a siker szurkolás szerintem messze a legerősebb faktor a meccsrejárásban. A Fradinál van érdemi növekedés, de ehhez rengeteg bajnoki cím és komoly folyamatos nemzetközi eredményesség kell. És még így is jelentősen távol vannak egy Rapid Wien, vagy Slavia/Sparta Prágától. De Austria Wienre, vagy Sturm Grazra is többen járnak.

Ausztriában és Csehországban, akik környező, hasonló nagyságú országok észrevehetően többen járnak meccsekre. (És nem csak focira. Brnoban azért építenek új csarnokot, mert a mostani 8k-s egyszerűen kicsi, folyamatosan 90% feletti kihasználással megy a korong.) A "nagy" országoknál pedig az alsóbb ligákban is komoly nézőszámok vannak. Egy Depor, aki a kilencvenes évek végén, kétezres évek elején top csapatnak számított, 1-2 éve a harmadosztályban is 20k felett tudott nézőket kivinni. Mindezt egy kb 250k-s városban.

Ezek mögött szerintem alapvetően eltérő kulturális dolgok vannak, egyszerűen más a csapatok, a sport társadalmi beágyazottsága, támogatottsága.

Előzmény: Tolocskó+Kata forever láv (30998)
Szongcen Galpo Creative Commons License 2026.03.25 0 0 30999

Jó, persze, ez mind igaz. Rengeteget lehetne javítani/fejleszteni. A játék sem szép, aláírom és az infrastruktúra is nagyon avíítt.

Azonban amíg ezek nem történnek meg, vagy csak ezek egy része nem tórténik meg, addig a szurkoló otthon malmozva várja a csodát, vagy menjen ki vállalva a kellemetlenségeket? Mert mi van ha ezek soha nem fognak megtörténni? Akkor is szurkoló marad a szurkoló ha nem megy ki egy adott csapat meccseire? Mert így előbb-utóbb adott csapat csak egy lesz a sok közül, akinek az eredményét reggelente megnézi a telefonján és rezignáltam konstatálja az eredményt. 

Előzmény: Tolocskó+Kata forever láv (30998)
Tolocskó+Kata forever láv Creative Commons License 2026.03.24 0 2 30998

Olyan körülményeket kell kialakítani, hogy egy jó hétvégi program legyen a meccs. Ehhez infrastruktúra kell (tető meg kiszolgáló helyiségek), digitális fejlesztések, teljesítmény a pályán és piaci viszonyok a pályán kívül. Jelenleg nem világosak a magyar futball viszonyai, nem tiszta a verseny, racionálisan nézve érthető a tavolsagtartas.

Wolfsburgba sem ésszel öntik a pénzt a fociba, de a mögöttük álló VW gyár teljesítménye valódi, amiből a közös szenvedély, a foci is részesül. Nálunk meg kell erőltetni a fantáziánkat, hogy a szederkényi úr vállalkozásairól ezt elhiggyük.

Szongcen Galpo Creative Commons License 2026.03.24 0 0 30997

Mielőtt magadra vennéd, vagy más ebből a szűk körből, nem Rád/rátok gondoltam. Lépten nyomon belefutok.olyan emberekbe, mint amiket említettél, hogy NB1 így, NB1 úgy, miközben akkkor még azért nem járnának, mert épp valami nyugati sztárcsapat játszik és azt adja a TV. 

Szongcen Galpo Creative Commons License 2026.03.24 0 0 30996

Én ezt értem, magam is átestem már pár krízisen az elmúlt 40 évben mióta kievett a fene a stadionba (azaz apám kivitt).

Sőt, tavalyelőtt annyira betett a kiesés, hogy hosszú évtizedek után nem vettem bérletet és jó ha 6-7 Pécs meccsen voltam kint, de inkább csak idegenben.

Idén meg a Lelle elleni hazai vereség után akartam felgyújtani a szezonbérletet. Aztán csak kint esz a fene újra és újra. 🙂

Szerintem mindig van miért. Senki nem szeretne örökké harmadosztályú meccsekre járni. Ehhez fel kell jutni, ahhoz meg hozni kell a ki-ki meccseket, amik amúgy érdekesek, izgalmasak is lehetnek egy magát PMFC szurkolónak valló embernek. Ezért is fura, hogy egy ilyen, kvázi rangadóra mint a Kanizsa elleni csak 1500-an mennek ki egy ekkora városból. Az NB2 nem fog az ölünkbe hullani, és akik azt várják, hogy mikor leszünk NB1-esek, és csak akkor jönnek majd ki, azok nem nagyon fogják élőben látni a csapatot egy darabig, azonban így a PMFC szurkolói mivoltuk is erősen megkérdőjeleződik.

Előzmény: acm55 (30995)
acm55 Creative Commons License 2026.03.24 0 0 30995

Itt van a kutya elásva. Nagyon sok ember kiábrándult már ebből az egészből, olyanok is, akik feketeöves Munkás szurkolók (voltak). Ha véletlenül szóba kerül a környezetemben a klub, a legtöbben már csak legyintenek egyet. Nekik nem perspektíva az, hogy a vezetőség kimondja, hogy a cél a legjobb 28 csapat közé kerülés (értsd nb2-es állóvíz).

Ez van.

Előzmény: Szongcen Galpo (30994)
Szongcen Galpo Creative Commons License 2026.03.24 0 0 30994

Nem úgy néz ki. :(

Előzmény: acm55 (30993)
acm55 Creative Commons License 2026.03.24 0 0 30993

"Én tényleg nem tudom már mi kéne, hogy megmozduljon a város sportszerető része, ha az nem egy kvázi hatpontos meccs a feljutásért, de mindegy ezt is kezdem már megszokni/leszarni."

NB1. Lassan tizenegy éve nem láttunk NB1-es Pamacsot és ki tudja, hogy látunk-e még ebben az életben. 

Előzmény: Szongcen Galpo (30992)
Szongcen Galpo Creative Commons License 2026.03.22 0 1 30992

Nekem is van hiányérzetem a mai nappal kapcsolatban, igazán nem is tudok örülni az egy pontnak, pedig nem rossz az, elöl vagyunk, ki-ki versenyben a többi riválissal. Azonban sokkal többet vártam, mind a pályán, mind a lelátón. Rendesen eladogattuk a labdát, meg ügyesen fölé is rugdostuk azt az ötösről, szóval csak a szokásos. A lelátón max 50-60 fő szurkolt, többi a szotyit választotta. Én tényleg nem tudom már mi kéne, hogy megmozduljon a város sportszerető része, ha az nem egy kvázi hatpontos meccs a feljutásért, de mindegy ezt is kezdem már megszokni/leszarni. 

Off

A Kanizsaiakat eddig leszartuk, ezután már nem fogjuk. Nem tudom mire föl ez a nagy mellény, már ősszel sem értettem. Az meg, hogy az ülőnek vergődnek, hát az minimum szarul néz ki.

On

Tolocskó+Kata forever láv Creative Commons License 2026.03.22 0 0 30991

Sajnos igen, a jobbhátvéd posztra redukáltuk a fiatalszabályt, de így is besültünk vele, mert ő vétette az öngólt. Sajnálatos, hogy a legnagyobb regionális akadémiával a hátunk mögött nem tudjuk megoldani NB3-ban ezt 

Előzmény: NB2 (30990)
NB2 Creative Commons License 2026.03.22 0 0 30990

mondjuk az őnekik is volt "beépített" emberük, a mi 5-ösünk 3 gólhelyzetet hozott össze nekik, amiből sajna egy gólt lett

amúgy azt tudja valaki, hogy a kanizsaiaknak mire ekkora a pofa? (szurkerek)

Előzmény: Tolocskó+Kata forever láv (30989)
Tolocskó+Kata forever láv Creative Commons License 2026.03.22 0 0 30989

Fölényben voltunk, de meddő volt, az egyenlítést is a balhátvéd egyéni megmozdulása hozta össze. Az a benyomásom, ami a Peac-meccs után is volt, hogy ez a keret hiába a legerősebb játéktudását tekintve, de még nem elég összeszokott.

acm55 Creative Commons License 2026.03.22 0 0 30988

Nem láttam a meccset, de ennek az X-nek most annyira nem örülök. Át lehetett volna venni a vezetést a tabellán.

NB2 Creative Commons License 2026.03.22 0 0 30987

csalódás volt ez a meccs, mindig az ember reménykedik, de látva a meccset, kijelentem gyenge csapat vagyunk

nem, a Kanizsa is szar, de ennél több kell

miért várunk 80 percet ahhoz, hogy ezerrel nyomjunk???

összesen volt 5 helyzetünk egész meccsen ami tényleg gólhelyzet volt

Tolocskó+Kata forever láv Creative Commons License 2026.03.21 0 0 30986

A Kanizsa elleni lesz a reménybeli osztályozó mellett a tavaszi szezon legfontosabb meccse, mert ezen nyerni kell (a Kaposvár elleni idegenbeli meccsre aláírnám az ikszet akkor is, ha jelenleg hátrányban vagyunk).

Kanizsai edző nyilatkozata: talán nem véletlen, hogy régebben a zete mellett ezek a meccsek is alkalmat adtak a sötét zalázásra

acm55 Creative Commons License 2026.03.21 0 0 30985

A kanizsai edző szerint burkoltan minket segítenek a bírók. :) Nem egy szerencsés nyilatkozat.

Szongcen Galpo Creative Commons License 2026.03.20 0 3 30984

Aki tud jöjjön ki vasárnap. Kell a buzdítás, kell a tömeg ereje. 

Szongcen Galpo Creative Commons License 2026.03.20 0 0 30983

Az. 🙂

Előzmény: NB2 (30982)
NB2 Creative Commons License 2026.03.19 0 0 30982

ráadásul 2 baráti szurkolótábor :)

Előzmény: Szongcen Galpo (30981)
Szongcen Galpo Creative Commons License 2026.03.19 0 0 30981

Megmondom őszintén, hogy rég vártam már ennyire PMFC meccset, mint a vasárnapi Nagykanizsa elleni csörtét. Itt és a Kaposvár ellen sok minden eldől. 

Topmeccsek lesznek ezek.:)

Szongcen Galpo Creative Commons License 2026.03.19 0 0 30980

Hááát .... ööö ....

Nem. 🙂

Előzmény: acm55 (30973)
Szongcen Galpo Creative Commons License 2026.03.19 0 0 30979

Vicces volt a magyar harmadosztály dél-nyugati csoportjának kontextusában, hogy Topcsapatok.

Előzmény: Hajrá_Pécs (30975)
acm55 Creative Commons License 2026.03.14 0 0 30978

3/3 a tavaszi mérleg.

Jövő héten egy mindent elődöntő derbi jön a Kanizsa ellen. Jó lenne eléjük kerülni.

Előzmény: NB2 (30977)
NB2 Creative Commons License 2026.03.14 0 0 30977

nyertünk 1-0-ra

Előzmény: NB2 (30976)
NB2 Creative Commons License 2026.03.14 0 0 30976

0-0 a félidő, miközben a Szekszárd múlt héten ezeknek lőtt 6-ot :(

Hajrá_Pécs Creative Commons License 2026.03.14 0 0 30975

Minek nevezzem azt, aki a tabella elején áll? :) Mérsékelten csírának?

Előzmény: Szongcen Galpo (30972)
CrispoMiki Creative Commons License 2026.03.13 0 1 30974

acm55 Creative Commons License 2026.03.13 0 0 30973

Az Iváncsa annak számít? :)

Szongcen Galpo Creative Commons License 2026.03.13 0 1 30972

Topcsapatok. 😄

Előzmény: Hajrá_Pécs (30971)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!