Keresés

Részletes keresés

Sheverush Creative Commons License 3 napja -1 1 258848

Jó lenne ezzel az állítással vitatkozni, de nehéz.

A képet árnyalhatná az, hogy Újpesten nincs kiemelt akadémia, de sajnos nem árnyalja.

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (258846)
kolera4 Creative Commons License 3 napja -3 1 258847

Elismerem,egyre jobban nem csípem. Tolja a közhelyeket és tartom ha magyar edző lenne már nem lenne itt. 

A te elfogultságod irányában is szembeötlő. Ahol csak tudod mentegeted :)

Feltételezést írtam,HA visszacsúszunk ne adj isten akkor is azt írd Blago az oka,ne csak akkor ha jól állunk....

Ne másra fogd,ne a sportigazgatóra,ne a játékosokra.

A lényeget leírtad,nálad bármi is van a keret a sportigazgató felelőssége.

Szóva ha rosszul megy a keretnek( csapatnak) azt ráhúzod majd az örményre,ha sikeresen meg Blagora. Értem én..

Hisz a végső felelős nálad az örmény.  Akkor most a tavalyi eredmény kié? Mivel sikeres volt,Blagonak adod..

Te kérdezted a fejlődést,ki mit lát a csapat körül? Én a csapatnál visszaesést játékban és néha káoszt ,kenhetem ezt is az örményre,nem fogom.

Eredményben meg a csoda tudja miért,talán a többi szar csapat miatt is,tartjuk magunkat. 

Biztos az ő hibája volt, hogy nem mentünk már az edzőtáborba az új csatárral, vagy nem tárgyaltunk előre bevethető csatárokkal a nyáron, és augusztus legvégén az utolsó pillanatban már csak a maradékból kukáztunk. 

Igen,egyértelműen . Értem én,ahol lehet mentegeted. Ez itt a tény.

Dvsc.hu: 

Ami az idei nyári átigazolást illeti, elsőként az edzőt kérdeztük meg arról, hogy melyek azok a pozíciók, ahol erősítésre van szükségünk és milyen típusú játékosokat szeretne. 

Idézzek még? Ezek után kire fogjam a csatárhiányt? Vagy lyukas és szűkős keretet? Magamra? :)

Ahogy Majdevacot is ő kérte,nem én. Lehetett volna "jobb" csatárt is hozni,az ő kérése volt. Szóval mikor valaki azt írja betli Majdevac,nyugodtan írhatja jól benézte ezt a Blago és nem azt a sportigazgató.

Sana meg a többi rossz igazolás,az az örmény hibája volt. 

Előzmény: Sheverush (258843)
Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 3 napja -3 2 258846

Ugyanazt csinálják itt mint a belga Újpesten csak szerencsére még maradt egy magyar mag. 

Ennyi a különbség.

Ráadásul szerintem értelmezhető összegért még nem adtak el általuk hozott játékost, és rengeteg NB1-es szintet megugrani nem tudót hoztak. 

Az meg, hogy éppen 3. vagy 9.helyen állunk kb ugyanaz.

Előzmény: Sheverush (258844)
Sheverush Creative Commons License 3 napja -1 2 258845

Fun fact, hogy Baráth az U21-ben lép már csak pályára és ott is belső védőt játszik.

Kinyik és Szatmári esete megér egy elemzést. Az ő karrierjüket alighanem Huszti átgondolatlan taktikája tette majdnem végleg tönkre... Támadó felfogásban toltuk úgy, hogy előttük Varga és Dzsudzsák játszottak szűrőt, ezt kevesen tudták volna megoldani. Plusz egyik pillanatról a másikra buildupot kellett volna csinálniuk, amikor meg belehibáztak, akkor őket hibáztatta mindenki (pl. Dzsudzsák nyilvánosan is.) Most már látszik, hogy mennyire nem szabad ezt, Carrillo és Blagojevics is egyből komolyabban vette a középpályás védekezést, a kókler Janeiro meg Huszti játszatta csak ott Balázst (ráadásul Varga, Neofytidis meg Baráth mellett...). Akkor még én is másképp láttam, és védtem Balázs DLPM szerepét, mert olyan szépen passzolt onnan... Mea culpa.

Előzmény: losik (258841)
Sheverush Creative Commons License 3 napja -2 1 258844

De amúgy pont nem Balgojevicsről volt szó, hanem arról, hogy kialakítottak egy struktúrát, amiben az edzőnek valóban nagy befolyása van a játékospolitikára. (Sok jugó, kevés saját fiatal, növekvő átlagéletkor.)

Akkor mégiscsak az van, hogy nem a klub fejlődik, mert ad hoc a döntés. 

Előzmény: Sheverush (258843)
Sheverush Creative Commons License 3 napja -2 3 258843

Pont te vagy, aki minden negatívumot (még azt is, ami be sem következett pl. a most következő 8. helyre visszacsúszás) is Blagora tolsz.

Először leírod, hogy közösen alakítják a döntéseket "Edző+sportigazgató+Gulácsi Bence team", de pont Majdevacról és úgy általában a csatárhiányról egyedül Blago tehet.

"A nincs csatár kérdés miatt csak az edzőt terheli a felelőség" dehogyis, vedd már észre magad. Jó dolgokat is írsz, de annyira elvakít a Blagojevics-fóbiád, hogy nem lehet emiatt semmit se komolyan venni.

Biztos az ő hibája volt, hogy nem mentünk már az edzőtáborba az új csatárral, vagy nem tárgyaltunk előre bevethető csatárokkal a nyáron, és augusztus legvégén az utolsó pillanatban már csak a maradékból kukáztunk. 

De mondok én egy egyértelműbb dolgot. Ha le akarjuk fordítani végső felelősségre a dolgot, akkor a keret alakítása a sportigazgató felelőssége. Pont. Ha a vezetőedzőnek delegálta a feladatot, a felelősség akkor is az övé, mert ő a sportigazgató, és akkor rosszul delegálta a feladatot. Ez a felelősség lényege.

Előzmény: kolera4 (258842)
kolera4 Creative Commons License 3 napja -1 0 258842

Blago döntései és munkája határozott meg, és ha lelép, ugyanott vagyunk, ahol voltunk?

Szóval ha innen lecsúszunk a 8. helyre az is Blago egyedüli hibája lesz vagy azt már ráhúzod másra is? :D

Most döntsük el.  :)

Nem ilyen egyszerű ez. Ő is hibázott,a keretszűkítés az ő ötlete volt, 1-2 új igazolás kiválasztása,a csatár nélküliség.

Ha "nyernek" közösen,ha innen "buknak" közösen..

Edző+sportigazgató+Gulácsi Bence team

Játékosmegfigyelésben biztosan előreléptünk,még ha ennek most nincs is látható jele,jövőre lesz.

Az a hálózat állítólag épül,ha jól tudom jövőre a lengyel bajnokságot is kiemelten "figyeljük"+adatokat is kapunk majd más bajnokságban játszkókról.  

Ami az idei nyári átigazolást illeti, elsőként az edzőt kérdeztük meg arról, hogy melyek azok a pozíciók, ahol erősítésre van szükségünk és milyen típusú játékosokat szeretne. csak a játékosmegfigyelői részleg részletes elemzése után küldünk tovább neveket az edzőnek

Próbálod kicsit tolni ide-oda a felelősséget az igazolás kérdésbe és a sportigazgatóra húzni ha egy igazolás szar. Tegyük ezt tisztába.

1. kinézi a Gulácsi Bence és csapata,elemzi,a sportigazgató elé viszi

2. a sportigazgató felkeresi a játékos vagy ügynököt,érdekli-e a Dvsc

3.csak ezek után viszik a neveket az edző elé aki dönt.

Még valami,Babunski távozása már július körült eldőlt állítólag,összeg dologban vitáztak. Sokak szerint Babunski ezért volt óvatosabb a meccseken. 

A nincs csatár kérdés miatt csak az edzőt terheli a felelőség,ahogy Majdevac idehozatala miatt is. Az ő kérésére érkezett.

Aki egy 0 sajnos. 

Előzmény: Sheverush (258835)
losik Creative Commons License 3 napja -3 0 258841

Az valahol amúgy érdekes, hogy három tőlünk elkerült belső védőnk játszik rendszeresen, három csapatban, miközben nálunk csak külföldiek vannak ezen a poszton. (Persze amikor ezek közül nálunk játszott kettő, akkor mindenki őket szidta..) 

Balogh mostanában azért már kezdő volt a Várdában. Ellenünk is, csak megsérült.

Előzmény: Sheverush (258840)
Sheverush Creative Commons License 3 napja 0 1 258840

Asszem két nemzetközi kupát is nyert, az U20-al és az U23-mal is. A felnőttekkel viszont eddig nem megy neki.

Akik azt a kísérletet lemészárolták, most is itt vannak, ezért vagyok óvatos. Akkor hiszem el, hogy megvalósul valami a villarealos együttműködésből, ha konkrétumokról számolnak majd be. Egyetlen aláírt papír, meg egy-két kósza látogatás, előadás nem elég egy ilyen szervezet működésének átalakításához. Különösen, ha erre nincs belső igény, és külső vagy finanszírozási kényszer sem tapossa ki. És sajnos tudjuk, hogy nincs így. Újabban vannak már eredményindikátorok (pl. ilyen-olyan ligákban játszott percek) alapján megítélt támogatások is, de ez túl kicsi része a fix támogatásnak ahhoz, hogy komolyan érezzék a nyomást.

Hány ex-akadémistánk gyűjt ebben a szezonban perceket a mi keretünkön kívül az nb1-ben?

Belényesi OK.

Nikitscher sérült.

Szatmári OK. 

Bényei epizodista.

Kinyik OK

Balogh sem sokat játszik.

Baráth sehol.

Zsóri alig.

Külföldön?

Varga Kevin csere, 230 perc körül gyűjtött.

Eladott fiatalok?

pl. Major: Kozármisleny...

Kit hagytam ki? Biztos van még...

Nálunk játszik: Kusnyír, Bárány, OK. Baranyai néha csere (200 perccel). Ja meg Batai (kb 10)...

Ez szerintem nagyon vékony 10 év alatt.

Egy csapatra való stabilan nb1-es játékost nem sikerült kitermelni: 5 db kezdőjátékosunk játszik összesen, meg vagy 5 csere.

Külföldön: 1 db csere, és az se a PL-ben...

Válogatott: 0 perc (vagy 2 perc Baráth, ha még a szezonba számít június...).

Előzmény: JuveFan1897 (258839)
JuveFan1897 Creative Commons License 3 napja 0 0 258839

Hát igen, az nem volt szép történet. Pedig Castro nem épp egy dilettáns csávó, pár éve behúzta a Benficával az ifi BL-t. Most meg a francia 2-ben edzősködik.

Előzmény: Sheverush (258838)
Sheverush Creative Commons License 3 napja 0 0 258838

(Azért a "10 évvel" óvatosabb lennék, abba ugyanis beletartozik a portugál kísérlet is Luis Castróval, ami 6 éve ért véget...)

Előzmény: JuveFan1897 (258836)
Sheverush Creative Commons License 3 napja -1 0 258837

Az afrikai fiatalok jó pont tényleg. Akkor eddig ez kettő.

A Villareal-együttműködésből van valami konkrétum tudható? Nyilván nem kimenetre/hatásra gondolok (végzős játékosok készségei, eredményei), hanem a fejlesztési folyamatra vonatkozó eredményekre (képzés megvalósulása, módszer átvétele a prgramba, szakmai gyakorlat, stb.)? Mert a papír mindent elbír... Én sajnos azt hallottam nemrég, hogy az akadémia szakmai programjában nem nagyon van előrelépés. Nem mernek/tudnak vagy nem is akarnak hozzányúlni a klubikonokhoz. Talán nem is terveznek olyan hosszú távra, hogy eredménye legyen az ott befektetett munkának/pénznek/felvállalt konfliktusoknak, népszerűtlen intézkedéseknek. És így lényegi változás sajnos nincs, hiába tűnt úgy, hogy pár kütyüvel (Catapult - de mindenhol kötelező, tehát nem versenyelőny), új pozícióval elindultunk valamerre. Edzésen ugyanazt csinálják, mint eddig, aki meg valamivel mégis próbálkozik, keményen leállítják (konkrét esetet hallottam), nincs egyéni felkészítés, képzési terv. Pedig nem is kéne messze menni, már a városban is van két akadémia, ahol előrébb tartanak, próbálkoznak. Itt meg jóvanazúgy.

De hallottam még valamit (bár ez is inkább Blagojevicshez köthető a forrásom szerint), hogy a sportdiagnosztikai központot komolyabban használja a nagycsapat, többféle adattal dolgoznak. Akkor már három.

Előzmény: JuveFan1897 (258836)
JuveFan1897 Creative Commons License 3 napja 0 2 258836

Villarreal együttműködés + az afrikai tehetségek "importálása", ezek már olyan dolgok, amik ezelőtt 10 év alatt nem valósultak meg. Eredményt meg 1 év után még ne várjunk ebből.

Előzmény: Sheverush (258835)
Sheverush Creative Commons License 3 napja 0 0 258835

De elismerem, sőt, szerintem a csapat most rendben van, akármennyire is szarul játszunk éppen, és a kémia sem biztos, hogy tökéletes most, egyetlen csatárunk van, de akkor se rogyunk meg. Én például a mostani négyes idegenbeli meccssorozatra 5 pontot számoltam optimista előrejelzésnek, és 4-et pesszimistának, és azt máris az első kettőből hoztuk. Rosszul fogalmaztam.

Inkább arra gondoltam, hogy nem a csapat, hanem a klub működésében, az akadémiával való együttműködésben, az akadémia működésében stb. van-e előrelépés mondjuk az idén? A motorháztető alatt. Felállt egy új struktúra tavaly nyáron, hoztak egy rakás bűnrossz döntést egyből (elküldött játékosok, dilettáns igazolások, Janeiro), majd korrigálták - főleg Blagojevics jóvoltából. De építjük-e tudatosabban a jövőnket, lett-e jobb utánpótlásunk, scout rendszerünk, játékospolitikánk, vagy mindent, ami jó eredménynek írunk le, egy személy, Blago döntései és munkája határozott meg, és ha lelép, ugyanott vagyunk, ahol voltunk?

Komolyan kérdezem, ti mit láttok? Nem állítom, hogy nincs semmi.

Pl. Abban talán jobbak lettünk érünk, hogy jobban értékesítünk játékost. Ez valami, lassan felkerülünk a térképre, javulnak a statisztikáink.

Más?

Előzmény: LokiFan16 (258834)
LokiFan16 Creative Commons License 3 napja 0 4 258834

"Kiesőhelyről bronzra mentettek az első szezonjukat, mostanra látszik, hogy stabilizálták a csapatot a középmezőnyben"

Mert ez nem előrelépés? 

Előzmény: Sheverush (258833)
Sheverush Creative Commons License 3 napja -3 3 258833

Hát, elmondta a vele készült lengyel interjúban, hogy ő sem az az adattudós típus, hanem inkább oldszkúl.

Igazolt az elején jó sokat (de még milyet), aztán most újabban arra utalgat a management, hogy Blagó dönt. Álommeló lehet ez így, semmi felelősség.

Az akadémián is most már inkább úgy látszik, hogy nem történik kb semmi. 

A hároméves ciklusuk felénél járnak. Kiesőhelyről bronzra mentettek az első szezonjukat, mostanra látszik, hogy stabilizálták a csapatot a középmezőnyben, de ezen kívül... szóljon, aki lát valami előrelépést akár itt akár az akadémián. 

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (258832)
Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 3 napja -1 2 258832

Akkor a kicsit lejtmenetbe kerülő Loncaron kívül nem tudom, hogy mit csinált itt eddig ez az örmény igazgató úr. 

Előzmény: hallaignác (258831)
hallaignác Creative Commons License 3 napja 0 2 258831

"... meghatározza a klub közép- és hosszútávú szakmai irányvonalát a tulajdonos által biztosított gazdasági kereteken belül. A sportigazgató feladata továbbá az utánpótlás és a felnőtt csapatot működtető professzionális klub szakmai munkájának az összehangolása, és irányítja, felügyeli a szakmai stáb valamint a játékoskeret kialakítását."

Az MLSZ szerint.

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (258830)
Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 4 napja -1 0 258830

Mi a sportigazgató feladata?

Előzmény: Sheverush (258826)
Sheverush Creative Commons License 4 napja 0 1 258829

Nálam Tőzsér az első kategória: mivel komoly külföldi karrier volt mögötte, azt gondolta, hogy mindent is tud majd, ami ehhez a melóhoz kell.

Én úgy gondolom, aki nem tud hosszú távú célokban, folyamatok és eredmények értélelésben gondolkodni, és adatokkal dolgozni, az alkalmatlan már a 2020-as években egy ilyen pozícióra. 

Jelenleg a kereten belül Bárány Donát az, aki a legközelebb áll ehhez, mert elvégzett egy sportmenedzser szakot, ami arra biztosan elég volt, hogy megtudja, hogy mi mindent nem tud és neki miben lehetne fejlődnie vagy milyen tudásokat/kapacitásokat kéne megszereznie a szervezetnek alatta egy ilyen pozícióban. 

Előzmény: Zolika. (258827)
LokiFan16 Creative Commons License 4 napja 0 2 258828

Ő azon kívül, hogy Filipoviccsal és Ábrókékkal szétlopja a klubot nem sok mindenen gondolkozott... :) 

Előzmény: Zolika. (258827)
Zolika. Creative Commons License 4 napja 0 0 258827

Tőzsér is így gondolta. 

Előzmény: Sheverush (258826)
Sheverush Creative Commons License 4 napja -3 2 258826

Épp ezen kezdtem el filózni, hogy sportigazgatóként vajon hogy válna be? Hajlandó lenne-e tanulni, fejlődni, vagy abból indulna ki, hogy úgyis mindenkinél többet tud erről errefelé erről a sportról a múltja miatt? A gyakorlat azt mutatja, hogy az utóbbi lenne, de mivel pedagógus családból jött, pont a céltudatosságával lógott ki a korosztályából (pluszban edzett, tanult nyelvet...), talán, talán van esély az előbbire.

Előzmény: hallaignác (258819)
Zolika. Creative Commons License 4 napja 0 1 258825

Ezt rajta kívül mindenki így látja. Kár, hogy Blagojevic nem meri meglépni.

Előzmény: hallaignác (258819)
cassano711 Creative Commons License 4 napja 0 1 258824

Asszem " mindenkit lesz...nak a debreceni srácok" úgy éneklik ők.

Előzmény: skiss (258823)
skiss Creative Commons License 4 napja 0 0 258823

Érdekesség - nézem a nyíregy meccset, természetesen a nyíregynek és a győrnek szurkolok.

Erre behallatszik a "repül a korsó" című debreceni ballada- esköszöm úgy hallom, hogy mindenkit megszeretnek és a nőket kétszer is a debreceni srácok.

Megfejtés?

Frizuravarjú Creative Commons License 4 napja -2 3 258822

"Amit Ferenczi csinált az előző szezonban a támadásépítésünkben, az modern, komoly teljesítmény volt, létszámfölényt alakított ki, kulcspasszt adott, helyzetet teremtett pontos passzokkal, keresztlabdákkal. Most meg, ha néha hozzájut a labdához, beadja középre, hátha Bárány begyötri. "

Ha jól emlékszem - bár nem vagyok benne biztos, visszanézni pedig már nem tudom - tavaly Loncar egy kicsit hátrébb játszott buildup idején, Ferenczi pont az ő mostani helyén előretörni a baloldali félterületen. És most mintha kioltanák egymást, nincs meg az összhang (ott sem). 

"Valahogy eljutunk néha a 16-oshoz, de nem előnyös helyzetben. Távoli lövések sincsenek, marad a csatároknak ívelgetés. Csak épp nincsenek csatáraink. Nemhogy a pályán, a padon sem."

Szerintem nem csatárgond van hanem középpálya, a korábban leírt okokból. A csatárig, értelmes pozícióban, eleve ritkán jut el a labda. Majdevac amúgy tudtommal sérült, az volt már a múlt meccsen is, írták a honlapon még a ZTE elleni meccsen:

"Csapatunk nem számíthatott a sérült Alexandros Kyziridis, Hamzat Ojediran és Andrija Majdevac, valamint a beteg Baranyai Nimród játékára "

Előzmény: Sheverush (258814)
Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 5 napja -2 1 258821

Magyarok egy klikk. 

Dreskovic, Lagator, Loncar, Majdevac és a kapus mondjuk a másik klikk. 

Nuncsaku és Jedi nem tudom hová tartozik. 

Lehet ők klikken kívüliek. 

Romanchuk és Mózes majd eldönti ők pont olyan ide oda is jók. 

Gondolom, Olivio, Domingo és Diaz is klikkesedik, lehet a görögöt is bevették, de lehet Loncarékhoz csapódott. 

Előzmény: Té (258811)
.titolesz. Creative Commons License 5 napja -3 3 258820

Oké, a játék egyre kondásosabb (nyilván milyen legyen, haha), talán már csak a céltalanul előrebaszkodott labdák hiányoznak; ettől függetlenül a válogatott szünet után van egy hazai győzelem a listavezető ellen és négy pont a megszerezhető hatból idegenben, ha esetleg sikerülne még hozzárakni megint négyet az uccsó kettőből a téli szünet előtt, szavam se lenne.

hallaignác Creative Commons License 5 napja 0 8 258819

"úgyis visszavonul lassan..." Igen ez a baj. Majd visszavonul, ha úgy dönt, de ezt nem lassan kellene, hanem fokozatosan. (vagy hirtelen, de erről már lemaradtunk) Egyre kevesebbet játszva, előbb hatvan perceket az elején, aztán a végén 20-30 perceket cserként. Ezt az ő egója nem képes elviselni, pedig akkor azt látnánk, hogy amikor a pályán van mindig hozzá tud tenni valamit. Most meg egyre többen szánjuk, hogy lassan homályba küzdi magát. Mi vének még emlékszünk arra ki volt ő, de a mostani tinikben már csak az marad meg amit most látnak. Ebből pedig tizenkettő egy tucat.

Előzmény: Sheverush (258818)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!