Keresés

Részletes keresés

T.Tanácsos Creative Commons License 2012.06.12 0 0 634
Malacka Malacka Creative Commons License 2012.05.23 0 0 632

"A bírónak azt kellene mondania, hogyha nem akkor nem. A vádlottakat felmenti "

 

Te bűnpártoló vagy?

A fölöslegesen összehívott tárgyalás miatti százezres pénzkidobást a rendőrségre kell terhelni.

A fönökök elosztják egymás között...

Előzmény: Unerwünschter Gast (630)
paranormális Creative Commons License 2012.05.23 0 0 631

Lehet, hogy éppen ezt akarták elérni a rendőrbűnözők vád alá nem helyezett bűntársai...

Előzmény: Unerwünschter Gast (630)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2012.05.23 0 0 630

Tegnap megkezdték volna a perbeszédeket, de a BRFK által megválaszolatlan kérdés miatt majd két hónap múlva kerülhet erre sor - feltéve, hogy a rendőrség nem szarja le továbbra is a bíróságot.

 

A bírónak azt kellene mondania, hogyha nem akkor nem. A vádlottakat felmenti és mehetnek isten hírével.

Előzmény: paranormális (629)
paranormális Creative Commons License 2012.05.23 0 0 629

A rendőrség leszarja a bíróságot – egy rendőrállamban ez természetes...

 

„Kit kéne megkeresni a rendőrségen (BRFK-n), hogy válaszoljanak?" – kérdezte a tanácstalan bíró a vádlottak padján ülő rendőrt. A Fővárosi Törvényszék (Kalina József bíró tanácsa) nem tudta tegnap befejezni a bizonyítási eljárást egy 13 vádlottas, kiemelt bűnügyben, mert a BRFK öt hete nem válaszolt a bíróságnak egy egyszerű, de a bizonyításhoz tartozó kérdésre. Se bű, se bá.

 

Két rendőrt, akik a BRFK-n (Budapesti Rendőr-főkapitányság) teljesítettek szolgálatot, összesen 85 rendbeli hivatali visszaéléssel vádolnak, mert a központi nyilvántartási rendszerből jogosulatlanul és díj megfizetése nélkül szolgáltattak ki például lakcím és körözési adatokat. A többi vádlottat, akik a rendőrök segítségét kérték, elsősorban felbujtással vádolják.

 

Tegnap megkezdték volna a perbeszédeket, de a BRFK által megválaszolatlan kérdés miatt majd két hónap múlva kerülhet erre sor - feltéve, hogy a rendőrség nem szarja le továbbra is a bíróságot. S akkor újra összeülhet a háromtagú bírói tanács, ügyész, jegyző, technikus, a vádlottak és a 13 védő. Egy ilyen tárgyalási napnak a költsége több százezer forint, s mellesleg másik per tárgyalásától is elveszi az időt...

 

(jogszolgaltatas.blog.hu)

T.Tanácsos Creative Commons License 2012.05.16 0 0 628

Térfigyelő kamerával is büntet a rendőr

Budapesten két helyen figyelik a piroson áthajtókat. Az év végéig jogszerűen tehetik, utána új, igen homályos feltételeknek kell megfelelniük a kamerázó rendőröknek. Tovább »

forrás: Index.hu

paranormális Creative Commons License 2012.05.11 0 0 627

Amennyire visszaemlékszem, Don Corleone is rosszul viselte, ha az alvezérei saját zsebre dolgoztak...

 

Magukat pénzelték a felmentett rendőri vezetők?

 

A rendezvények biztosításánál foghatott vastagon a ceruzájuk, valamint túlméretes járművek engedélyeztetésével trükközhettek azok a budapesti rendőri vezetők, akiket kedden mentettek fel. Az ORFK az üggyel kapcsolatban a hvg.hu-val csak annyit közölt, fegyelmi vizsgálatot rendeltek el.

 

Nem kettő, hanem három, a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőri vezetőt mentettek fel beosztásából a hvg.hu tudomása szerint. A budapesti főkapitány rendészeti helyettese, Markó Attila és a Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, Jánosik István mellett a biztosítási osztály irányítója, Ács Emese ellen is fegyelmi vizsgálat indul, amely arra terjed ki, hogy a vezetők több túlórát írtak-e be maguknak, s vettek-e fel utánuk jelentős összeget.

 

Emellett úgy tudjuk, ellenőrzik azt is, hogy a három vezető feladatköréhez tartozó különböző rendezvények biztosításával kapcsolatos szerződésekkel minden rendben volt-e, valamint megnézhetik azt is, hogy a felmentettek vagy beosztottaik trükközhettek-e túlméretezett szállítmányok közlekedésének engedélyeztetésével. Ezeknek a járműveknek ugyanis a nagy teher miatt nem mindenhová lehet behajtaniuk, illetve a szállítmányok közlekedését engedélyeztetni kell a rendőrségen.

 

(hvg.hu)

Előzmény: T.Tanácsos (626)
T.Tanácsos Creative Commons License 2012.05.10 0 0 626

Csakhogy a rendőrségen is éppen úgy van, mint mindenütt máshol, a valóban jelentős nyereséggel járó korrupcióra azoknak van lehetőségük, akik a szervezeti hatalom csúcsain állnak. Az, hogy milyen mértékben nyitott számukra ez a lehetőség, alapvetően két tényezőtől függ: a szervezeti és a politikai viszonyok minőségétől.

......................

 

A rendőri (és ügyészi) korrupció legveszedelmesebb formája, a politikai korrupció sem a beosztott rendőrökhöz kötődik. Ennek klasszikus esete az, amikor a helyi politikai hatalmasságok és a rendőrség helyi vezetői között alakul ki korrupt kapcsolat, és a politikusok a saját hatalmuk érdekében felhasználhatják a rendőrség hatalmát és eszközeit. A politikai korrupció a demokráciára legveszedelmesebb formája pedig az, amikor a kormányzati és a kormányzópárti politikusok koncepciózusan használják privilégiumaik kiépítésére és megőrzésére a rendőrséget. Mindkét esetben a hatalom és nem közvetlenül a pénz a korrupció mozgatórugója. Általában is mondhatjuk, hogy a rendőrségi korrupcióban sokkal fontosabb szerepet játszanak a hatalmi és karrierszolgáltatások, mint a pénz.

Előzmény: paranormális (625)
paranormális Creative Commons License 2012.05.10 0 0 625

Kötelező olvasmány minden magyar állampolgárnak...

 

A rendőrök nem az alacsony fizetések miatt korruptak

 

Sajnálatosan az utóbbi tizenhárom évben senki sem volt kíváncsi arra, hogyan alakult a rendőrségi korrupció – az ilyen kutatásokhoz ugyanis Magyarországon az ORFK engedélyére volt és van szükség. Olvashattunk viszont győzelmi jelentéseket, melyek azt bizonyítják, hogy igen hatékonyan működik még ma is az a mechanizmus, amely leplezni akarja a valóságos helyzetet – írja Krémer Ferenc szociológus a hvg.hu korrupcióellenes sorozatában.

 

A számtalan különféle korrupció közül talán a rendőri korrupció van a leginkább szem előtt. Ez az, amiről a legtöbben hiszik, hogy tudják, miféle. Mindenki tud történeteket közlekedési rendőrökről, akik kisebb-nagyobb összeg fejében eltekintenek bírságtól vagy feljelentéstől. Esetleg hallottak eljárások megszüntetéséről, bizonyítékok eltűnéséről vagy váratlan felbukkanásáról. De mindez csak a felszín. A rendőri korrupció ennél sokkal változatosabb, rétegzettebb és változékonyabb.

 

(hvg.hu)

paranormális Creative Commons License 2012.05.09 0 0 624

A móri ügy cáfolhatatlan bizonyítéka, hogy Magyarország népét az egyenruhás és taláros bűnözők tarják rémuralmuk alatt.

 

Bármennyire is hihetetlen, a móri ügy még most is folyik:

 

Irma néni meghalt, majd kihallgatták

 

Az utolsó vád – Az egyes számú tanú mindenkivel szemben

 

Csütörtökön tárgyalja a Fővárosi Törvényszék másodfokon Kaiser Ede egykori barátnője, Gyuris Anita, az ő szülei, valamint Weiner Szeréna büntetőügyét.

 

...

 

Egy kérdésre, hogy kihallgatták-e Irma nénit, aki naponta többször is frissen főzött kávét vitt Wiener Szerénának, és így cáfolhatta vagy igazolhatta volna Kaiser szavait, a bíróság előtt az ügyben eljáró rendőrök egyike azt mondta: igen, kihallgattuk. Rossz válasz, mondta a bíró, mivel Irma néni az állítólagos kihallgatása előtt elhunyt. „Ja, akkor nem hallgattuk ki”, pontosított a nyomozó, mire a bíró feltette a kérdés: Ha egy rendőr részéről bocsánatos bűn nem emlékezni pontosan minden részletre egy adott ügyben, milyen alapon várják el egy kamasz lánytól, hogy minden másodperc történéseit pontosan idézze föl?

 

A bíróság végül valamennyi vádlottat felmentette. Álláspontja szerint ugyanis hamis tanúzást az követ el, aki egy ügy lényeges körülményéről valótlant állít a hatóság előtt. Ezzel szemben a bíróság úgy értékelte, hogy Gyurisék esetében a nyomozó hatóság olyan apróságokba kötött bele, amelyek az ügy lényegét illetően mellékesek. Az ügyészség fellebbezett.

 

(nol.hu)

Előzmény: paranormális (620)
hüvelygombás rongyosélet Creative Commons License 2012.05.09 0 0 623

Megtudtuk továbbá, hogy milyen rohadt kemények a partvisok a sitten...

Előzmény: T.Tanácsos (621)
paranormális Creative Commons License 2012.05.09 0 0 622

Valahogy így...

Előzmény: T.Tanácsos (621)
T.Tanácsos Creative Commons License 2012.05.09 0 0 621

2 gyanúsított, 2 elítélt, 2 tettes...

 

Azaz összesen 6

Előzmény: paranormális (620)
paranormális Creative Commons License 2012.05.09 0 0 620

Ma tíz éve történt a móri "bankrablás".

T.Tanácsos Creative Commons License 2012.05.07 0 0 619

Még nem indult be igazán a motor.

Előzmény: paranormális (618)
paranormális Creative Commons License 2012.05.07 0 0 618

Nem is értem, hogy mit képzelnek ezek a kis senkik.

 

Még hogy közkegyelem!

 

Majd még ők fogják megmondani Sintér pribékeinek, hogy mit csinálhatnak és mit nem.

 

Örülhetnek, hogy a szemkilövők egyelőre kesztyűs kézzel bánnak velük, de lesz ez még így se. Én szóltam...

Előzmény: paranormális (617)
paranormális Creative Commons License 2012.05.07 0 0 617

A közkegyelem után sem állt le az LMP-sek elleni nyomozás

A BRFK nem mondja meg, miért folyt még az utóbbi hetekben is a vizsgálat, holott a parlament március 5-én minden következmény alól felmentette a Kossuth téri demonstrálókat. Tovább »

forrás: Index.hu

Előzmény: paranormális (616)
paranormális Creative Commons License 2012.05.07 0 0 616

Egészen elképesztő, hogy mire nem vetemedik néhány országgyűlési képviselő. Úgy viselkednek, mintha Magyarország parlamentáris demokrácia lenne, és ők lennének a hatalom legfőbb letéteményesei. De Pintér megmutatta, hogy ki az igazi főnök, és eligazította a kis csicskákat....

 

Pintér kőkemény, nem enged a csillagászati összegű bírságokból

 

Nem reagált túl nyitottan Pintér Sándor belügyminiszter a lázongó fideszes képviselők érveire, akik sokallják a szabálysértési bírságok áprilistól drasztikusan megemelt összegét. A miniszter szerint az elrettentő erő a lényeg. Az autós szabálysértésekért már akár 150 ezer forintos büntetést is ki lehet szabni, a helyszíni bírság 50 ezer is lehet.

 

(privatkopo.hu)

Előzmény: paranormális (602)
borzimorzi Creative Commons License 2012.05.06 0 0 615

Az se normális, aki szerint az index címlapján látható filmecske a "Szúró-vágó eszköz van önnél?" rendőrállamra utalna. Sajnos nem lehet linkelni.

 

Amúgy meg az a marha, aki egyedül küld ki rendőrt ezekre a helyekre, az megérdemelné, hogy neki legyen szerencséje  5-6 rovott múltúhoz úgy, hogy közben a kezük a fene se tudja, hol van...

 

Üdv:

úb

paranormális Creative Commons License 2012.05.04 0 0 614

Persze, mert tudjuk, hogy örülsz neki... :-DDDDDDDDDDD

Előzmény: MrJones (613)
MrJones Creative Commons License 2012.05.04 0 0 613

Még mindig ollóztok? :)

paranormális Creative Commons License 2012.05.04 0 0 612

Elakadást jelző rendőrautó miatt gyalogoltak az utasok

Az egyik rendőr lusta volt odébb parkolni, a 15-ös busz el-, olvasónk pedig kiakadt. Tovább »

forrás: Index.hu



paranormális Creative Commons License 2012.05.04 0 0 611

Piroslámpa-figyelő kamerákat tesztelnek Pesten

Nem tudni meddig tart tesztüzem a Kacsóh Pongrác út-Hermina út kereszteződésben, büntetés még nincs. Tovább »

forrás: Index.hu

paranormális Creative Commons License 2012.05.03 0 0 609

Hát, ha az atléta támadója Sz. Iván kollégája, kiterjedt rendőrségi kapcsolatokkal, akkor nem sok jót jósolok a srácnak... :-/

Előzmény: Törölt nick (608)
T.Tanácsos Creative Commons License 2012.05.02 0 0 607

Megérik a pénzüket!

 

Meg Kövér/Demeter is....

Előzmény: Wic (605)
Wic Creative Commons License 2012.05.02 0 0 605

köszönhetően az előző kormány alatt történteknek.

Előzmény: T.Tanácsos (604)
T.Tanácsos Creative Commons License 2012.05.02 0 0 604

250 millió forintot fizet az állam az UD Zrt.-nek - nem a politikusok vagyonából, hanem az adófizetők pénzéből

 

http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?MN=Hirmix&LN=Hungarian&AGM=Joghalo&AN=udkarterites

paranormális Creative Commons License 2012.05.02 0 0 603

BKV-ellenőrök elől menekült a halálba

 

A jegyellenőrök és közterület-felügyelők elől akart elmenekülni az a fiatal férfi, akit szerda reggel halálra gázolt egy furgon a budapesti Hungária körút és Thököly út kereszteződésében – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és Budapest Főváros Közterület-felügyelete az MTI-vel.

 

A tájékoztatás szerint a férfi érvényes menetjegy nélkül utazott egy buszon, ezért a BKK eljáró ellenőrei és a közterület-felügyelők leszállították. Amikor azonban a megállóban felvették volna az adatait, a fiatalember menekülni próbált, és két busz közül kiugrott az úttestre. Egy arra haladó furgon elgázolta, a férfi belehalt sérüléseibe – áll a közleményben.

A közlés szerint vizsgálják a közterület-felügyelők és jegyellenőrök intézkedésének szakszerűségét, de az elsődleges jelentések alapján megállapítható, hogy mindannyian a számukra meghatározott eljárási rend szerint végezték munkájukat. Hozzátették: a BKK jegyellenőrei és a közterület-felügyelők a jövőben is az eddig meghatározott eljárási rend szerint végzik munkájukat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság korábban arról tájékoztatott, hogy a zuglói kereszteződésben elgázoltak egy férfit, akit sérülései miatt kórházba szállítottak.

 

(mno.hu)

paranormális Creative Commons License 2012.04.26 0 0 602

Előbújt egy emberarcú fideszes?

Aránytalanok a közlekedési bírságok? Veszélyeztetik az egzisztenciát? Egyetértünk. De mégis ki a franc szigorította nemrég a szabálysértési törvényt? Tovább »

forrás: totalcar.hu

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.26 0 0 601

Elkezdődött a pénzbehajtás. 100 ezer a lejárt eü dobozokért, helyszínen 50 ezer. 20 nap kényszermunkával kiváltható a büntetés, úgy hírlik akik stadion építésre jelentkeznek kényszermunkavégzés keretében, azoknak napi 1 ingyen sör is jár.

 

Kocsis Máté (a hajléktalanok réme) időközben új adójavaslattal jelentkezett. Eszerint adót szednének a prostituáltak klienseitől. Homo és pedofil szolgáltatók kliensei kiemelten fizetnének, honanya szolgáltatók vendégei viszont 20% kedvezményt vehetnének igénybe adóvisszatérítés formájában.

 

Előzmény: amanita_phalloides (591)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!